Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Membrii PSD Dâmbovița îi cer preşedintei Rovana Plumb să facă un pas înapoi!

Publicat

pe

Lucrurile nu stau deloc bine în PSD Dâmbovița. După alegerile europarlamentare din 26 mai, un test electoral pe care mulți social-democrați spun că l-au pierdut, filiala condusă de europarlamentarul Rovana Plumb se află în convulsii.

O serie de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni consideră că nu trebuie pusă batista pe țambal și că, după o analiză riguroasă a rezultatului alegerilor, s-ar impune o conferință județeană extraordinară de alegeri în cadrul căreia să fie desemnată o nouă echipă de conducere. Se tem social-democrații dâmbovițeni, după ce au fost bătuți în alegeri, în toate oraşele din județ, de Alianța USR PLUS şi de PNL, că, dacă nu strâng din nou rândurile și echipa nu se omogenizează, la alegerile locale și parlamentare de anul viitor vor fi învinşi de reprezentanții partidelor de opoziție. Alegerile prezidențiale de anul acesta nu reprezintă o miză pentru PSD Dâmbovița. Liderii vechi, cu experiență politică, spun că doar o minune ar face ca ele sa fie câștigate de stânga. Nici candidatul unic Călin Popescu Tăriceanu nu mai reprezintă o soluție, după îngenuncherea ALDE la europarlamentare.

Pe surse, am aflat că, în aceste zile, șefa PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a mers în mai multe zone ale județului, unde a purtat discuții cu membri de partid, pentru a le afla nemulțumirile și a căuta soluții. Europarlamentara ar fi fost primita cu ostilitate și reproșuri pe Valea Dâmboviței și la Pucioasa, unde i s-a cerut să facă un pas înapoi, aşa cum au procedat cam toți cei care s-au aflat în jurul lui Liviu Dragnea. Pe lângă asta, o parte a social-democrațiilor din Dâmbovița nu cred că Rovana Plumb poate conduce filiala de la Bruxelles.

Se mai vorbește și despre faptul că Adrian Țuțuianu și PRO România reprezintă deja un pericol, în virtutea votului uninominal pentru alegerea președintelui Consiliului Județean de anul viitor. Se pare că acțiunea de strângere de semnături pentru organizarea unei conferințe județene extraordinare de alegeri în PSD Dâmbovița este în toi.

ACTUALITATE

Nu rata parada medievală de la Târgovişte şi spectacolul istoric „Vlad Ţepeş, răzbunarea”!

Publicat

pe

Curtea Domnească de la Târgovişte a îmbrăcat, de astăzi, haine medievale, exact ca-n vremurile când aici era capitala Ţării Româneşti. Festivalul „Dracula” va continua şi mâine, 16 iunie, începând cu ora 10:30.

La umbra Turnului Chindiei, veţi întâlni meşteşugari pricepuţi, dar şi negustori. De asemenea, sunt organizate ateliere tematice de mânuire a sabiei şi tras cu arcul, spectacole pentru copii, demonstraţii de disciplină şi antrenament de luptă, întreceri haiduceşti şi recitaluri muzicale.

„Este o atmosferă foarte, foarte frumoasă. Cavaleri, domniţe… Două zile de spectacole, două zile de distracţie. Festivalul Medieval Dracula, organizat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, este menit să trezească patriotismul local, pentru că, nu-i aşa, Târgoviştea este vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, cetatea celor 33 de voievozi şi, pentru trei secole, a fost principalul centru militar, economic şi cultural al ţării”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Mâine, de la ora 18:30, sunteţi invitaţi să luaţi parte la parada medievală „Solie la Turnul Cetăţii”, pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Turnul Chindiei. La ora 21:00, este programat spectacolul istoric „Vlad Ţepeş – răzbunarea”. Seara se va încheia cu spectacolul cu foc susţinut de trupa Piro.

PROGRAMUL COMPLET AICI

„Este începutul verii, este începutul distracţiei. Îmi pare rău că adresabilitatea nu este mai mare, dar încă este devreme şi este timp să avem mult mai mulţi târgovişteni, mult mai mulţi dâmboviţeni în interiorul Curţii Domneşti. Mă bucur că s-a oprit ploaia. Aceste activităţi vor continua şi în anii următori”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bravo, copii! Au predat imediat portofelul cu bani pe care l-au găsit în parc!

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Trei elevi de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au găsit, în parcul din oraş, un portofel în care se aflau 280 euro , 88,5 lei, carduri bancare şi documente.

Băieţii – Roşca Cosmin Ionuţ, Mihăilă Călin Andrei şi Rusenescu Mihai – au alergat într-un suflet către o patrulă a Poliţiei Locale – scrie Cronica de Găeşti, iar proprietarul a fost identificat în scurt timp. Este un gest pe care nu l-ar fi făcut mulţi adulţi, chiar dacă însuşirea bunului găsit este infracţiune.

“Cei trei minunaţi copii nu s-au gândit nicio clipă să păstreze banii. Erau chiar foarte îngrijoraţi pentru cel care îşi pierduse portofelul. Au dat dovadă de corectitudine”, a declarat Doina Neagu de la Poliţia Locală Găeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!