Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Membrii PSD Dâmbovița îi cer preşedintei Rovana Plumb să facă un pas înapoi!

Publicat

pe

Lucrurile nu stau deloc bine în PSD Dâmbovița. După alegerile europarlamentare din 26 mai, un test electoral pe care mulți social-democrați spun că l-au pierdut, filiala condusă de europarlamentarul Rovana Plumb se află în convulsii.

O serie de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni consideră că nu trebuie pusă batista pe țambal și că, după o analiză riguroasă a rezultatului alegerilor, s-ar impune o conferință județeană extraordinară de alegeri în cadrul căreia să fie desemnată o nouă echipă de conducere. Se tem social-democrații dâmbovițeni, după ce au fost bătuți în alegeri, în toate oraşele din județ, de Alianța USR PLUS şi de PNL, că, dacă nu strâng din nou rândurile și echipa nu se omogenizează, la alegerile locale și parlamentare de anul viitor vor fi învinşi de reprezentanții partidelor de opoziție. Alegerile prezidențiale de anul acesta nu reprezintă o miză pentru PSD Dâmbovița. Liderii vechi, cu experiență politică, spun că doar o minune ar face ca ele sa fie câștigate de stânga. Nici candidatul unic Călin Popescu Tăriceanu nu mai reprezintă o soluție, după îngenuncherea ALDE la europarlamentare.

Pe surse, am aflat că, în aceste zile, șefa PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a mers în mai multe zone ale județului, unde a purtat discuții cu membri de partid, pentru a le afla nemulțumirile și a căuta soluții. Europarlamentara ar fi fost primita cu ostilitate și reproșuri pe Valea Dâmboviței și la Pucioasa, unde i s-a cerut să facă un pas înapoi, aşa cum au procedat cam toți cei care s-au aflat în jurul lui Liviu Dragnea. Pe lângă asta, o parte a social-democrațiilor din Dâmbovița nu cred că Rovana Plumb poate conduce filiala de la Bruxelles.

Se mai vorbește și despre faptul că Adrian Țuțuianu și PRO România reprezintă deja un pericol, în virtutea votului uninominal pentru alegerea președintelui Consiliului Județean de anul viitor. Se pare că acțiunea de strângere de semnături pentru organizarea unei conferințe județene extraordinare de alegeri în PSD Dâmbovița este în toi.

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre ceea ce va lipsi stadionului „Eugen Popescu” şi după renovare

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cum este obiceiul acum în politica locală, a ieşit, astăzi – 22 august 2019, într-o conferinţă de presă tip „drept la replică”, pentru a demonta informaţiile lansate în spaţiul public de senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, cu privire la o serie de obiective de interes judeţean care ar fi întârziate sau chiar ratate.

Oprea a găsit explicaţii şi motivaţii pertinente politic pentru tot cee ce a expus, cu punct şi virgulă, Adrian Ţuţuianu. Faptic, nu ar trebui luate în consideraţie, din moment ce, în programul PSD prezentat în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, s-au regăsit proiectele rămase acum în coadă de peşte. Erau atunci obiective asumate! Prin urmare, să vii astăzi şi să spui că nu este treaba Consiliului Judeţean să realizeze DN 7, DN 71 sau depozitul de legume-fructe, nu sună deloc bine.

Totuşi, au existat elemente cu valoare de ştire în conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Acesta a declarat, în contextul în care a punctat că administraţia judeţeană nu renunţă la proiectul marelui stadion care va fi construit într-un viitor incert pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud, că obiectivul ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii nici nu se compară cu ceea ce reabilitează Primăria Târgovişte cu 7 milioane de euro! Acela va avea pistă de ateletism, va fi omologat şi pentru rugby şi alte tipuri de sporturi. CNI nu are de ce să renunţe la finanţarea investiţiei promovate de CJD, sub motivaţia că renovează primăria stadionul actual.

„Obiectiv vorbind, actualul stadion nu îndeplineşte condiţiile pentru o arenă sportivă din secolul 21. Nu va avea locuri de parcare, nu va avea infrastructură conexă, pornind de la drumuri etc”, a spus Alexandru Oprea.

Consideră preşedintele CJ Dâmboviţa că stadionul care se va construi în zona de sud va fi pentru întreg judeţul, nu doar pentru municipiul Târgovişte, iar cel pe care îl reabilitează muniicpalitatea va putea fi folosit ca teren de antrenament.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”, simpozion naţional organizat la Târgovişte

Publicat

pe

Societatea Scriitorilor Târgovişteni va organiza, miercuri – 28 august 2019, cu sprijinul altor entităţi culturale din oraş, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Naţional „Şcoala prozatorilor târgovişteni”, cu tema „Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi va debuta la ora 10:30.

„Despre opera cunoscutului poet, prozator, jurnalist, traducător, critic şi istoric literar vor prezenta comunicări (eseuri) 18 istorici şi critici literari cunoscuţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, eseuri ce vor alcătui un proceeding al Simpozionului, volum lansat cu acest prilej. Va mai fi lansat volumul de interviuri „Un veac printre cărţi. Barbu Cioculescu în dialog cu Mihai Stan”.

De asemenea, vor fi lansate cele mai recente numere ale revistelor „Litere” şi „Impact”, reviste ale Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. În ultima parte a întâlnirii lui Barbu Cioculescu cu publicul prezent, Simpozionul va avea un caracter interactiv. Va fi vernisată expoziţia de grafică „Scriitori ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni” văzuţi de artistul plastic târgoviştean Alexandru Coman”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Director al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!