Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul Ţuţuianu va cere şefului IGPR demiterea inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa

Publicat

pe

12Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a anunţat, astăzi – 6 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, că va solicita şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române să-l demită din funcţie pe inspectorul şef interimar al IPJ Dâmboviţa, pe motiv că a politizat instituţia pe care o conduce.

Parlamentarul îl acuză pe comisarul şef de poliţie Sorin Păun că a participat la cheful organizat de preşedinta PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb, pentru activul de partid, în data de 1 decembrie 2018, contrar statutului Poliţiei Române.

Mai spune Adrian Ţuţuianu că şeful IPJ Dâmboviţa a fost prezent, săptămânal, la întâlnirile organizate de Rovana Plumb, în perioada de campanie electorală, precum şi în precampanie. De asemenea, Sorin Păun ar fi promis unor persoane din anturajul Rovanei Plumb că va închide anumite dosare penale. Toate acestea, susţine senatorul PRO România, pentru a fi definitivat pe funcţia de inspector şef al IPJ Dâmboviţa.

„Este cazul ca IPJ Dâmboviţa să fie instituţie a statului, nu subordonată politic sau unor clanuri ori grupuri de persoane care au diverse interese în acest judeţ”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

ACTUALITATE

„Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”, simpozion naţional organizat la Târgovişte

Publicat

pe

Societatea Scriitorilor Târgovişteni va organiza, miercuri – 28 august 2019, cu sprijinul altor entităţi culturale din oraş, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Naţional „Şcoala prozatorilor târgovişteni”, cu tema „Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi va debuta la ora 10:30.

„Despre opera cunoscutului poet, prozator, jurnalist, traducător, critic şi istoric literar vor prezenta comunicări (eseuri) 18 istorici şi critici literari cunoscuţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, eseuri ce vor alcătui un proceeding al Simpozionului, volum lansat cu acest prilej. Va mai fi lansat volumul de interviuri „Un veac printre cărţi. Barbu Cioculescu în dialog cu Mihai Stan”.

De asemenea, vor fi lansate cele mai recente numere ale revistelor „Litere” şi „Impact”, reviste ale Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. În ultima parte a întâlnirii lui Barbu Cioculescu cu publicul prezent, Simpozionul va avea un caracter interactiv. Va fi vernisată expoziţia de grafică „Scriitori ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni” văzuţi de artistul plastic târgoviştean Alexandru Coman”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Director al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie, dâmboviţeni! Facturile de apă vin cu întârziere sau nu vin deloc!

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița anunţă consumatorii că, din cauza firmei de curierat, multe facturi fie ajung cu întârziere, fie nu ajung deloc la clienţi.

Până la remedierea acestei situaţii, dâmboviţenii pot face sesizare la numărul de telefon 0736.600.299 sau la Biroul de relații cu publicul (camera 1) din Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 50.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!