Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Delegaţia CJ Dâmboviţa, primită cu multă căldură la Săiţi, în Republica Moldova

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat ieri, 6 iunie 2019, la ceremonia de inaugurare a obiectivului de investiții „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți”, din Raionul Căușeni, Republica Moldova. Lucrările au fost realizate urmare unui acord de colaborare încheiat între cele două administraţii publice la data de 1 decembrie 2017.

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră și deosebit de mulțumit să pot vedea lucrările realizate, prin eforturile conjugate ale autorităților din Raionul Căușeni și din Județul Dâmbovița.

De fiecare dată când vin aici mă simt extrem de emoționat, iar senzația de „acasă” – pe care o am pe aceste meleaguri și printre dumneavoastră – mă copleșește, ca și căldura cu care ne întâmpinați.

Mă bucur că înfrățirea noastră dă roade frumoase, de care, de acum încolo, se vor bucura multe generații de elevi, că această investiție va dăinui, iar rezultatele ei se vor multiplica – prin intermediul unor elevi bine instruiți, cu care să ne mândrim.

Tot ceea ce facem pentru copiii noștri este o investiție în viitorul nostru, ca popor, și vă asigur de întregul concurs al autorităților județene în orice astfel de proiecte!”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Valoarea totală a proiectului a fost de 979.209,41 lei, din care 387.766,93 lei – contribuția Consiliului Județean Dâmbovița şi 591.442,48 lei – contribuția Raionului Căușeni. Unitatea de învăţământ din Săiţi are în prezent 230 de elevi, care au primit pachete cu rechizite din partea dâmboviţenilor.

„Este o zi importantă de întâlnire, o zi în care vom discuta poate și despre alte proiecte, colaborări, așa cum a fost și aceasta. Le mulțumesc încă o dată și mă înclin în fața tuturor celor care au făcut posibil acest lucru, prietenilor, fraților noștri din Consiliul Județean Dâmbovița – pentru banii pe care i-a acordat pentru acest proiect, celor care au contribuit la consolidarea relațiilor noastre”, a spus Nicolae Gorban – preşedintele Raionului Căuşeni.

În cadrul ceremoniei de la Gimnaziu Săiţi, primarul localității, Valeriu Musteață, a oferit celor doi președinți, Alexandru Oprea și Nicolae Gorban, scrisori de gratitudine, iar președintele Raionului Căușeni i-a oferit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița o diplomă de noblețe.

Din delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa care se află în aceste zile în Republica Moldova mai fac parte: consilierii județeni Ruxanda Dragomir, Cornelia Stan, Ileana-Cătălina Nicolaescu, Sache Neculaescu, Mihai Istrate, Gabriel Grozavu și Jean Popescu, inspectorul școlar general adjunct Cristina Stroe și reprezentanți ai aparatului propriu al instituției.

Dâmboviţenii au fost invitați să ia parte la o serie de momente festive, organizate cu prilejul Sărbătorii Hramului localității Săiți. Programul vizitei delegației Consiliului Județean Dâmbovița a cuprins și participarea la slujba de Înălțarea Domnului, la Mănăstirea Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria, precum și un scurt pelerinaj la Biserica Ștefan cel Mare și Sfânt, ridicată în imediata apropiere a mănăstirii.

Reamintim că Judeţul Dâmboviţa a încheiat acorduri de înfrăţire înfrățire și cu Raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni. De asemenea, mai multe localităţi din Dâmbovița au semnat astfel de documente cu unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova, iar altele vor încheia în perioada următoare.

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare și de modernizare a străzilor din municipiul Târgoviște se desfășoară într-un ritm susținut. Autoritățile vor ca, până în toamnă, majoritatea căilor rutiere să fie puse la punct. Ieri, primarul Cristian Daniel Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu şi de directorii instituțiilor subordonate, s-a aflat pe strada Herţa din microraionul 3, unde au fost demarate lucrările de asfaltare.

„Sunt primele lucrări de modernizare de la darea în folosință a acestei străzi. Tot în această zonă se află și strada Tighina, pe care, în momentul de față, se montează rețeaua de canalizare. În perioada următoare, va fi asfaltată și această stradă”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Din cadrul acestui proiect de reabilitare și modernizare fac parte și străzile Leo Plângă, Bastionului și Alexandru Ilie. După definitivarea lucrărilor de canalizare, și pe aceste artere municipale se va trece la turnarea stratului de asfalt. De asemenea, pe strada Mihai Bravu, lucrările la rețeaua de gaze naturale sunt aproape gata. Primăria va începe refacerea trotuarelor, iar, în final, se va turna un nou covor asfaltic.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nume de voievozi pentru cartierele municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Gest lăudabil făcut de reprezentanţii executivului târgoviştean, care s-au raliat iniţiativei profesorului Honorius Moţoc, consilier local PNL, care a propus de mai multă vreme schimbarea denumirilor cartierelor târgoviştene. Demersul a intrat în linie dreaptă.

Conform proiectului promovat de ilustrul dascăl şi susţinut de Primărie, în viitorul apropiat, se va renunţa la denumirea sovietică de microraioane, iar principalelele zone ale municipiului Târgovişte vor primi numele domnitorilor de care se leagă nemijlocit istoria acestor locuri, istoria vechii Cetăţii de Scaun a Ţării Româneşti.

Aşa după cum a explicat Honorius Moţoc, este vorba de un recurs la istorie, de revenire la normalitate într-o localitate în care au domnit unii dintre cei mai bravi voievozi ai Ţării Româneşti.

„Eu doar am argumentat, din postura profesorului de istorie, de ce trebuie să dăm cartierelor târgoviştene numele celor mai de seamă domnitori. Astfel, microraioanele 2 şi 3 vor căpăta denumirea de Cartierul Matei Basarab, micro 4 se va numi Radu cel Mare, micro 5 – Constantin Brânvcoveanu, micro 8 şi 9 – Mihai Viteazul, microraionul 11 se va numi Vlad Ţepeş, micro 12 – Petru Cercel, iar zona centrală se va numi Mircea cel Bătrân”, a precizat profesorul Honorius Moţoc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!