Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Delegaţia CJ Dâmboviţa, primită cu multă căldură la Săiţi, în Republica Moldova

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat ieri, 6 iunie 2019, la ceremonia de inaugurare a obiectivului de investiții „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți”, din Raionul Căușeni, Republica Moldova. Lucrările au fost realizate urmare unui acord de colaborare încheiat între cele două administraţii publice la data de 1 decembrie 2017.

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră și deosebit de mulțumit să pot vedea lucrările realizate, prin eforturile conjugate ale autorităților din Raionul Căușeni și din Județul Dâmbovița.

De fiecare dată când vin aici mă simt extrem de emoționat, iar senzația de „acasă” – pe care o am pe aceste meleaguri și printre dumneavoastră – mă copleșește, ca și căldura cu care ne întâmpinați.

Mă bucur că înfrățirea noastră dă roade frumoase, de care, de acum încolo, se vor bucura multe generații de elevi, că această investiție va dăinui, iar rezultatele ei se vor multiplica – prin intermediul unor elevi bine instruiți, cu care să ne mândrim.

Tot ceea ce facem pentru copiii noștri este o investiție în viitorul nostru, ca popor, și vă asigur de întregul concurs al autorităților județene în orice astfel de proiecte!”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Valoarea totală a proiectului a fost de 979.209,41 lei, din care 387.766,93 lei – contribuția Consiliului Județean Dâmbovița şi 591.442,48 lei – contribuția Raionului Căușeni. Unitatea de învăţământ din Săiţi are în prezent 230 de elevi, care au primit pachete cu rechizite din partea dâmboviţenilor.

„Este o zi importantă de întâlnire, o zi în care vom discuta poate și despre alte proiecte, colaborări, așa cum a fost și aceasta. Le mulțumesc încă o dată și mă înclin în fața tuturor celor care au făcut posibil acest lucru, prietenilor, fraților noștri din Consiliul Județean Dâmbovița – pentru banii pe care i-a acordat pentru acest proiect, celor care au contribuit la consolidarea relațiilor noastre”, a spus Nicolae Gorban – preşedintele Raionului Căuşeni.

În cadrul ceremoniei de la Gimnaziu Săiţi, primarul localității, Valeriu Musteață, a oferit celor doi președinți, Alexandru Oprea și Nicolae Gorban, scrisori de gratitudine, iar președintele Raionului Căușeni i-a oferit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița o diplomă de noblețe.

Din delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa care se află în aceste zile în Republica Moldova mai fac parte: consilierii județeni Ruxanda Dragomir, Cornelia Stan, Ileana-Cătălina Nicolaescu, Sache Neculaescu, Mihai Istrate, Gabriel Grozavu și Jean Popescu, inspectorul școlar general adjunct Cristina Stroe și reprezentanți ai aparatului propriu al instituției.

Dâmboviţenii au fost invitați să ia parte la o serie de momente festive, organizate cu prilejul Sărbătorii Hramului localității Săiți. Programul vizitei delegației Consiliului Județean Dâmbovița a cuprins și participarea la slujba de Înălțarea Domnului, la Mănăstirea Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria, precum și un scurt pelerinaj la Biserica Ștefan cel Mare și Sfânt, ridicată în imediata apropiere a mănăstirii.

Reamintim că Judeţul Dâmboviţa a încheiat acorduri de înfrăţire înfrățire și cu Raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni. De asemenea, mai multe localităţi din Dâmbovița au semnat astfel de documente cu unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova, iar altele vor încheia în perioada următoare.

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre ceea ce va lipsi stadionului „Eugen Popescu” şi după renovare

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cum este obiceiul acum în politica locală, a ieşit, astăzi – 22 august 2019, într-o conferinţă de presă tip „drept la replică”, pentru a demonta informaţiile lansate în spaţiul public de senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, cu privire la o serie de obiective de interes judeţean care ar fi întârziate sau chiar ratate.

Oprea a găsit explicaţii şi motivaţii pertinente politic pentru tot cee ce a expus, cu punct şi virgulă, Adrian Ţuţuianu. Faptic, nu ar trebui luate în consideraţie, din moment ce, în programul PSD prezentat în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, s-au regăsit proiectele rămase acum în coadă de peşte. Erau atunci obiective asumate! Prin urmare, să vii astăzi şi să spui că nu este treaba Consiliului Judeţean să realizeze DN 7, DN 71 sau depozitul de legume-fructe, nu sună deloc bine.

Totuşi, au existat elemente cu valoare de ştire în conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Acesta a declarat, în contextul în care a punctat că administraţia judeţeană nu renunţă la proiectul marelui stadion care va fi construit într-un viitor incert pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud, că obiectivul ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii nici nu se compară cu ceea ce reabilitează Primăria Târgovişte cu 7 milioane de euro! Acela va avea pistă de ateletism, va fi omologat şi pentru rugby şi alte tipuri de sporturi. CNI nu are de ce să renunţe la finanţarea investiţiei promovate de CJD, sub motivaţia că renovează primăria stadionul actual.

„Obiectiv vorbind, actualul stadion nu îndeplineşte condiţiile pentru o arenă sportivă din secolul 21. Nu va avea locuri de parcare, nu va avea infrastructură conexă, pornind de la drumuri etc”, a spus Alexandru Oprea.

Consideră preşedintele CJ Dâmboviţa că stadionul care se va construi în zona de sud va fi pentru întreg judeţul, nu doar pentru municipiul Târgovişte, iar cel pe care îl reabilitează muniicpalitatea va putea fi folosit ca teren de antrenament.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de modernizare a Parcului Mitropoliei Târgovişte a intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

Săptămâna aceasta, Primăria Târgovişte va lansa licitaţia pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Mitropoliei. Investiţia presupune restaurarea ruinelor existente şi punerea lor în valoare. De asemenea, va fi desfăcut integral pavimentul existent, urmând să fie realizat unul nou, diferenţiat în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale, respectiv: zonă alei, zonă loc de joacă, zonă pentru role şi skateboard.

Totodată, vor fi construite rampe de intrare în parc, fără trepte şi borduri, în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor şi persoanelor cu cărucioare pentru copii.

„În acelaşi timp, se vor extinde şi înfrumuseţa zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10 m, aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6 m, plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale).

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate reţelele edilitare şi se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate – băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc., care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate şi estetică”, ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim că Primăria Târgovişte derulează, în această perioadă, şi lucrări de reabilitare şi modernizare a Pieţei Tricolorului (Platoul Prefecturii). Totodată, Piaţa Mihai Viteazul (Platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor) a fost deja modernizată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!