Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Delegaţia CJ Dâmboviţa, primită cu multă căldură la Săiţi, în Republica Moldova

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat ieri, 6 iunie 2019, la ceremonia de inaugurare a obiectivului de investiții „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți”, din Raionul Căușeni, Republica Moldova. Lucrările au fost realizate urmare unui acord de colaborare încheiat între cele două administraţii publice la data de 1 decembrie 2017.

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră și deosebit de mulțumit să pot vedea lucrările realizate, prin eforturile conjugate ale autorităților din Raionul Căușeni și din Județul Dâmbovița.

De fiecare dată când vin aici mă simt extrem de emoționat, iar senzația de „acasă” – pe care o am pe aceste meleaguri și printre dumneavoastră – mă copleșește, ca și căldura cu care ne întâmpinați.

Mă bucur că înfrățirea noastră dă roade frumoase, de care, de acum încolo, se vor bucura multe generații de elevi, că această investiție va dăinui, iar rezultatele ei se vor multiplica – prin intermediul unor elevi bine instruiți, cu care să ne mândrim.

Tot ceea ce facem pentru copiii noștri este o investiție în viitorul nostru, ca popor, și vă asigur de întregul concurs al autorităților județene în orice astfel de proiecte!”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Valoarea totală a proiectului a fost de 979.209,41 lei, din care 387.766,93 lei – contribuția Consiliului Județean Dâmbovița şi 591.442,48 lei – contribuția Raionului Căușeni. Unitatea de învăţământ din Săiţi are în prezent 230 de elevi, care au primit pachete cu rechizite din partea dâmboviţenilor.

„Este o zi importantă de întâlnire, o zi în care vom discuta poate și despre alte proiecte, colaborări, așa cum a fost și aceasta. Le mulțumesc încă o dată și mă înclin în fața tuturor celor care au făcut posibil acest lucru, prietenilor, fraților noștri din Consiliul Județean Dâmbovița – pentru banii pe care i-a acordat pentru acest proiect, celor care au contribuit la consolidarea relațiilor noastre”, a spus Nicolae Gorban – preşedintele Raionului Căuşeni.

În cadrul ceremoniei de la Gimnaziu Săiţi, primarul localității, Valeriu Musteață, a oferit celor doi președinți, Alexandru Oprea și Nicolae Gorban, scrisori de gratitudine, iar președintele Raionului Căușeni i-a oferit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița o diplomă de noblețe.

Din delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa care se află în aceste zile în Republica Moldova mai fac parte: consilierii județeni Ruxanda Dragomir, Cornelia Stan, Ileana-Cătălina Nicolaescu, Sache Neculaescu, Mihai Istrate, Gabriel Grozavu și Jean Popescu, inspectorul școlar general adjunct Cristina Stroe și reprezentanți ai aparatului propriu al instituției.

Dâmboviţenii au fost invitați să ia parte la o serie de momente festive, organizate cu prilejul Sărbătorii Hramului localității Săiți. Programul vizitei delegației Consiliului Județean Dâmbovița a cuprins și participarea la slujba de Înălțarea Domnului, la Mănăstirea Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria, precum și un scurt pelerinaj la Biserica Ștefan cel Mare și Sfânt, ridicată în imediata apropiere a mănăstirii.

Reamintim că Judeţul Dâmboviţa a încheiat acorduri de înfrăţire înfrățire și cu Raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni. De asemenea, mai multe localităţi din Dâmbovița au semnat astfel de documente cu unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova, iar altele vor încheia în perioada următoare.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște, acțiune de dezinsecție la sol, din 14 iulie

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Primăria Municipiului Târgoviște vă derula în perioada 14 iulie – 1 august, prin Direcția de Salubritate, acțiunea de dezinsecție pe domeniul public, pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc.).

„Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt ecologice și sunt omologate de inisterul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acestea sunt: K-OTHRINE SC 25 (FLOW), SOLFAC TRIO EC 200, FASTAC ACTIV, FENDONA, FASTER 10 CE, KARATE ZEON, EXIT 100SC/EC, MICROSIN.

Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 22.30 – 05.30 și vizează parcurile, locurile de joacă, spațiile verzi din microraioane, aliniamentele stradale și alte locuri publice.

Rugăm apicultorii să ia măsurile care se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Programul va suporta decalaje în situația în care condițiile meteo vor fi necorespunzătoare și nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție”, se precizează într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, contracte de asociere cu Valea Lungă și Vlădeni pentru modernizare drumuri

Publicat

pe

Alexandru Oprea - președinte CJ Dâmboviţa

Primăriile Valea Lungă și Vlădeni vor reabilita și moderniza în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa (50%-50%) mai multe drumuri de interes local. Contractele de asociere au fost semnate joi – 9 iulie 2020. Se vor executa lucrări pe 2,32 km în Valea Lungă și 2 km în Vlădeni. Valoarea totală a celor două investiții depășește 3,4 milioane de lei.

„În perioada imediat următoare, administrațiile locale ale celor două localități vor emite ordinele de începere a prestării serviciilor de proiectare, urmând ca, după finalizarea întocmirii documentațiilor și emiterea autorizațiilor de construire, să fie emis ordinul comun pentru începerea execuției lucrărilor. Termenul de finalizare pentru cele două obiective este de 12 luni.

Potrivit informărilor transmise de către unitățile administrativ-teritoriale cu care Consiliul Județean Dâmbovița a încheiat contracte de asociere în intervalul 2019 – 2020, în perioada următoare se vor finaliza procedurile de achiziție publică și se vor semna și alte contracte de lucrări”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!