Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

S-au creat premisele ca PSD să treacă în opoziţie la CJ Dâmboviţa, în 2020

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a concluzionat, după ce a analizat rezultatele la alegerile europarlamentare din 26 mai în judeţul Dâmboviţa, că s-au creat premisele ca, în 2020, PSD să piardă conducerea Consiliului Judeţean, adică să meargă în opoziţie.

De asemenea, a mai remarcat Adrian Ţuţuianu că, într-adevăr, social-democraţii le-au dat celor de la UDMR câte 12 voturi în fiecare secţie de votare, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public. Altfel, cum s-ar putea explica faptul că UDMR a obţinut, în zeci de localităţi din Dâmboviţa, fix… 12 voturi!

În ceea ce priveşte rezultatul Organizaţiei PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu se declară nemulţumit de cele 10,83 procente, având în vedere că-şi propusese un scor electoral peste 15%. Totuşi, nu poate spune că PRO România n-a înregistrat un succes în Dâmboviţa, ca şi la nivel naţional, fiind validat ca partid politic.

Adrian Ţuţuianu a dezvăluit în faţa reprezentanţilor mass-media şi topul organizaţiilor locale PRO România din judeţul Dâmboviţa, în funcţie de procentul înregistrat la alegerile din 26 mai. Pe primul loc se situează Vlădeni. Urmează, în ordine, Pucheni, Văleni Dâmboviţa, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Băleni, Vârfuri, Voineşti, Runcu, Cândeşti, Gura Ocniţei, Ulmi. La polul opus, regăsim: Niculeşti, Crângurile, Poiana, Ciocăneşti şi Ulieşti.

VIDEO

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre ceea ce va lipsi stadionului „Eugen Popescu” şi după renovare

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cum este obiceiul acum în politica locală, a ieşit, astăzi – 22 august 2019, într-o conferinţă de presă tip „drept la replică”, pentru a demonta informaţiile lansate în spaţiul public de senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, cu privire la o serie de obiective de interes judeţean care ar fi întârziate sau chiar ratate.

Oprea a găsit explicaţii şi motivaţii pertinente politic pentru tot cee ce a expus, cu punct şi virgulă, Adrian Ţuţuianu. Faptic, nu ar trebui luate în consideraţie, din moment ce, în programul PSD prezentat în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, s-au regăsit proiectele rămase acum în coadă de peşte. Erau atunci obiective asumate! Prin urmare, să vii astăzi şi să spui că nu este treaba Consiliului Judeţean să realizeze DN 7, DN 71 sau depozitul de legume-fructe, nu sună deloc bine.

Totuşi, au existat elemente cu valoare de ştire în conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Acesta a declarat, în contextul în care a punctat că administraţia judeţeană nu renunţă la proiectul marelui stadion care va fi construit într-un viitor incert pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud, că obiectivul ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii nici nu se compară cu ceea ce reabilitează Primăria Târgovişte cu 7 milioane de euro! Acela va avea pistă de ateletism, va fi omologat şi pentru rugby şi alte tipuri de sporturi. CNI nu are de ce să renunţe la finanţarea investiţiei promovate de CJD, sub motivaţia că renovează primăria stadionul actual.

„Obiectiv vorbind, actualul stadion nu îndeplineşte condiţiile pentru o arenă sportivă din secolul 21. Nu va avea locuri de parcare, nu va avea infrastructură conexă, pornind de la drumuri etc”, a spus Alexandru Oprea.

Consideră preşedintele CJ Dâmboviţa că stadionul care se va construi în zona de sud va fi pentru întreg judeţul, nu doar pentru municipiul Târgovişte, iar cel pe care îl reabilitează muniicpalitatea va putea fi folosit ca teren de antrenament.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”, simpozion naţional organizat la Târgovişte

Publicat

pe

Societatea Scriitorilor Târgovişteni va organiza, miercuri – 28 august 2019, cu sprijinul altor entităţi culturale din oraş, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Naţional „Şcoala prozatorilor târgovişteni”, cu tema „Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi va debuta la ora 10:30.

„Despre opera cunoscutului poet, prozator, jurnalist, traducător, critic şi istoric literar vor prezenta comunicări (eseuri) 18 istorici şi critici literari cunoscuţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, eseuri ce vor alcătui un proceeding al Simpozionului, volum lansat cu acest prilej. Va mai fi lansat volumul de interviuri „Un veac printre cărţi. Barbu Cioculescu în dialog cu Mihai Stan”.

De asemenea, vor fi lansate cele mai recente numere ale revistelor „Litere” şi „Impact”, reviste ale Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. În ultima parte a întâlnirii lui Barbu Cioculescu cu publicul prezent, Simpozionul va avea un caracter interactiv. Va fi vernisată expoziţia de grafică „Scriitori ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni” văzuţi de artistul plastic târgoviştean Alexandru Coman”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Director al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!