Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

S-au creat premisele ca PSD să treacă în opoziţie la CJ Dâmboviţa, în 2020

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a concluzionat, după ce a analizat rezultatele la alegerile europarlamentare din 26 mai în judeţul Dâmboviţa, că s-au creat premisele ca, în 2020, PSD să piardă conducerea Consiliului Judeţean, adică să meargă în opoziţie.

De asemenea, a mai remarcat Adrian Ţuţuianu că, într-adevăr, social-democraţii le-au dat celor de la UDMR câte 12 voturi în fiecare secţie de votare, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public. Altfel, cum s-ar putea explica faptul că UDMR a obţinut, în zeci de localităţi din Dâmboviţa, fix… 12 voturi!

În ceea ce priveşte rezultatul Organizaţiei PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu se declară nemulţumit de cele 10,83 procente, având în vedere că-şi propusese un scor electoral peste 15%. Totuşi, nu poate spune că PRO România n-a înregistrat un succes în Dâmboviţa, ca şi la nivel naţional, fiind validat ca partid politic.

Adrian Ţuţuianu a dezvăluit în faţa reprezentanţilor mass-media şi topul organizaţiilor locale PRO România din judeţul Dâmboviţa, în funcţie de procentul înregistrat la alegerile din 26 mai. Pe primul loc se situează Vlădeni. Urmează, în ordine, Pucheni, Văleni Dâmboviţa, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Băleni, Vârfuri, Voineşti, Runcu, Cândeşti, Gura Ocniţei, Ulmi. La polul opus, regăsim: Niculeşti, Crângurile, Poiana, Ciocăneşti şi Ulieşti.

VIDEO

ACTUALITATE

Nu rata parada medievală de la Târgovişte şi spectacolul istoric „Vlad Ţepeş, răzbunarea”!

Publicat

pe

Curtea Domnească de la Târgovişte a îmbrăcat, de astăzi, haine medievale, exact ca-n vremurile când aici era capitala Ţării Româneşti. Festivalul „Dracula” va continua şi mâine, 16 iunie, începând cu ora 10:30.

La umbra Turnului Chindiei, veţi întâlni meşteşugari pricepuţi, dar şi negustori. De asemenea, sunt organizate ateliere tematice de mânuire a sabiei şi tras cu arcul, spectacole pentru copii, demonstraţii de disciplină şi antrenament de luptă, întreceri haiduceşti şi recitaluri muzicale.

„Este o atmosferă foarte, foarte frumoasă. Cavaleri, domniţe… Două zile de spectacole, două zile de distracţie. Festivalul Medieval Dracula, organizat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, este menit să trezească patriotismul local, pentru că, nu-i aşa, Târgoviştea este vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, cetatea celor 33 de voievozi şi, pentru trei secole, a fost principalul centru militar, economic şi cultural al ţării”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Mâine, de la ora 18:30, sunteţi invitaţi să luaţi parte la parada medievală „Solie la Turnul Cetăţii”, pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Turnul Chindiei. La ora 21:00, este programat spectacolul istoric „Vlad Ţepeş – răzbunarea”. Seara se va încheia cu spectacolul cu foc susţinut de trupa Piro.

PROGRAMUL COMPLET AICI

„Este începutul verii, este începutul distracţiei. Îmi pare rău că adresabilitatea nu este mai mare, dar încă este devreme şi este timp să avem mult mai mulţi târgovişteni, mult mai mulţi dâmboviţeni în interiorul Curţii Domneşti. Mă bucur că s-a oprit ploaia. Aceste activităţi vor continua şi în anii următori”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bravo, copii! Au predat imediat portofelul cu bani pe care l-au găsit în parc!

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Trei elevi de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au găsit, în parcul din oraş, un portofel în care se aflau 280 euro , 88,5 lei, carduri bancare şi documente.

Băieţii – Roşca Cosmin Ionuţ, Mihăilă Călin Andrei şi Rusenescu Mihai – au alergat într-un suflet către o patrulă a Poliţiei Locale – scrie Cronica de Găeşti, iar proprietarul a fost identificat în scurt timp. Este un gest pe care nu l-ar fi făcut mulţi adulţi, chiar dacă însuşirea bunului găsit este infracţiune.

“Cei trei minunaţi copii nu s-au gândit nicio clipă să păstreze banii. Erau chiar foarte îngrijoraţi pentru cel care îşi pierduse portofelul. Au dat dovadă de corectitudine”, a declarat Doina Neagu de la Poliţia Locală Găeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!