Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Centenar. Musceleni decoraţi cu Ordinul Mihai Viteazul

Publicat

pe

În municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, eroii neamului nu au fost comemoraţi, anul acesta, doar prin depunerea unor coroane şi jerbe de flori, cum s-a întâmplat în alte localităţi ale ţării. Aici, faptele de vitejie ale muscelenilor au fost readuse în memoria colectivă, prin organizarea a două simpozioane naţionale, unul în data de 27 mai – la Colegiul Dinicu Golescu, celălalt chiar de „Ziua Eroilor” – 6 iunie, la Cercul Militar din oraş.

Evenimentele s-au intitulat „Centenar. Musceleni decoraţi cu Ordinul Mihai Viteazul”. Primul s-a adresat cetăţenilor obişnuiţi şi au fost peste 150 de participanţi, iar cel de-al doilea a avut ca public-ţintă în special militarii activi, dar au participat şi civili, în încercarea de a-i ajuta să-i cunoască mai bine pe eroii din zonă şi tragediile prin care au trecut aceştia în timpul regimului comunist, când au fost catalogaţi drept chiaburi, monarhişti, duşmani ai poporului, trădători de patrie etc.

S-a pus accentul, în timpul sesiunilor de comunicări ştiinţifice, pe doi eroi din Regimentul 70 Muscel, apărătorul Mateiaşului – generalul Grigore Grecescu, mehedinţean stabilit în Câmpulung şi maiorul în rezervă Ion Mihalache, învăţător din Topoloveni – şi pe unul din Regimentul 1 Vânători – locotenentul în rezervă Constantin Cotolan, învăţător din Dragoslavele.

În data de 6 iunie, prezentările au fost susţinute de Marius Oprea (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), Cerasela Moldoveanu (Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară), dr. Corneliu Zeana (Asociaţia Urmaşilor Persecutaţilor Regimului Comunist din România), prof. univ. academician Radu Ştefan Vergatti (Universitatea din Bucureşti, Piteşti şi Târgovişte) şi Radu Petrescu-Muscel (Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu”).

Participanţii la cele două conferinţe naţionale au putut afla informaţii inedite nu doar despre faptele de vitejie ale eroilor musceleni, ci şi despre problemele cu care s-au confruntat aceştia în timpul regimului comunist: prizonierat, obligarea la „donarea” celor 25 de hectare de teren cu care erau împroprietăriţi Cavalerii Ordinului Mihai Viteazul şi martiraj în temniţele comuniste.

ACTUALITATE

Instalaţie de încălzire nouă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Publicat

pe

Săptămâna aceasta, la spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte au fost finalizate lucrările de schimbare a instalaţiei de încălzire în toate pavilioanele din locaţia centrală, precum şi la Secţia Psihiatrie Cronici Adulţi Gura Ocniţei.

„Au fost montate şi puse în funcţiune şapte centrale termice – la Oncologie, Anatomie Patologică, Paliative, Administrativ şi Laboratorul de Medicină Nucleară, precum şi cinci cazane pentru apă caldă menajeră – la Gura Ocniţei şi în sediul central din Târgovişte.

De asemenea, a fost înlocuită instalaţia de apă caldă şi agent termic, care conţine: pompe de circulare-recirculare agent termic şi apă caldă menajeră, tablou electric forţă şi automatizare, butelie de egalizare, staţie de dedurizare şi sistem de automatizare centrale termice.

Ca urmare a acestei investiţii, realizată din fonduri proprii, prin sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte îşi reduce cheltuielile şi, totodată, scapă de frecventele avarii care apăreau în special în perioada de iarnă, iar pacienţii vor beneficia de mai mult confort”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

De precizat şi faptul că, tot în această săptămână, a fost achiziţionat un aparat de testare moleculară real-time PCR, cu o capacitate zilnică de 96 de teste pentru depistarea COVID-19. În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte dispune de o echipă de 15 specialişti – medici, chimişti, biochimişti şi biologi, care lucrează, în două ture, pentru efectuarea testelor COVID-19.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Campionatul Național de Off Road – 4 zile de aventură 4X4, la Târgoviște

Publicat

pe

de

Corb Adventure Days a devenit deja o etapă de tradiție, fiind al 7-lea an când Clubul Off Road București (CORB 44) organizează faza din Campionatului Național de Off Road. A doua etapă din calendarul competițional 2020 va avea loc în perioada 1-4 octombrie, la Târgoviște. Competiția se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului (M.T.S.), al Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și al Comisiei Naționale de Off Road.

Echipa organizatoare, CORB 44, promite iubitorilor de off road 4 zile pline de 4X4. Așteptată cu interes, faza competițională va avea trasee inedite, care vor pune la încercare abilitățile de pilotaj și de navigare ale participanților.

Vor fi probe “hot” pentru toate clasele sportive: Standard (A, B și C), Promo, Open, SSV, Extrem și Hobby și o infuzie puternică cu adrenalină pentru cei care au suferit din cauza anulării etapelor precedente, din cauza pandemiei COVID-19.

Fiecare zi va fi o provocare și va aduce trasee între 60 și 70 de km lungime. Acestea vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare.
La Clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat accestei clase.

Pentru clasa PROMO, mașinile NU trebuie să fie dotate cu rollcage sau rollbar. Traseul va fi același ca la clasa Standard.

La Clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi, în timp ce la Open si SSV (Side by Side), sportivii vor avea un traseu zilnic tot de 60 km.

Clasa Hobby este tratată ca o clasă pentru începători, o testare a celor care au o mașină de teren și nu dețin încă licență de pilot. Pasul între plăcere și profesionalism.

Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari.

Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

Nivelul de dificultate al traseului este apropiat de cel de la clasa Standard. La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT.
Sportivii clasei Hobby vor avea mai multe probe speciale, stagii de navigare, dar și aplicații practice (teorie și practică privind ABC-ul în off road). Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road.

În locul Trialului Urban, deja consacrat, va avea loc o probă specială care va întruni toate caracteristicile TRIAL-ului și va fi parte integrantă din concursul de Trophy. Ea este programată în ultima zi a etapei a II-a a Campionatului Național de Off Road de la Târgoviște și precede festivitatea de premiere.

Etapa de off road de la Şotânga vine și cu surprize. În premieră, la finalul competiției, organizatorii vor întocmi un clasament feminin al participantelor. Scopul este de a încuraja participarea femeilor la cursele de off road și înscrierea lor și în etapele viitoare ale campionatului.

Organizatorii fac apel la respectarea măsurilor de distanțare socială și respectarea recomandărilor autorităților pentru stoparea răspândirii pandemiei. Totodată, CORB 44 își rezervă dreptul de a modifica traseele și orarul competițional dacă starea vremii va periclita desfășurarea etapei în condiții de siguranță. Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!