Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Festivalul Medieval, reper istoric şi cultural al municipiului Târgovişte!

Publicat

pe

Cavalcada evenimentelor cultural-artistice continuă în municipiul Târgovişte. După Babel, sâmbătă – 15 iunie şi duminică – 16 iunie, se va desfăşura, în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, Festivalul Medieval „Dracula”, o suită de manifestări care are ca principală ţintă atragerea cât mai multor turişti, iubitori de istorie, de cultură, în municipiul Târgovişte.

De la an la an, organizatorii, Consiliul Local, Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, caută să amplifice şi să îmbunătăţească acest grandios spectacol de muzică, culoare şi ambient istoric.

„Va fi un festival deosebit. Totul se va consuma în cadrul Complexului Muzeal „Curtea Domnească”. Nu vor lipsi tabăra medievală, târgul meşterilor populari, diferite expoziţii, spectacolele de teatru pentru copii, muzica de factură medievală, dansuri, demonstraţii de luptă, antrenamente, întreceri haiduceşti. Vor concerta pentru cei prezenţi la festival trupele Trei Parale, Cimpoierii din Transilvania şi Huniadi Cantores”, ne-a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Duminică seara, Târgoviştea va fi animată de parada medievală, care se va desfăşura pe traseul Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească, având ca punct terminus Curtea Domnească.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul de la Malu cu Flori a fost internat în spital cu COVID-19

Publicat

pe

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus este într-o continuă creștere. Măsurile de distanțare fizică și de protecție nu sunt întocmai respectate de cetățeni. Mai grav este faptul că încep să se îmbolnăvească pe capete și reprezentanții administratiei publice locale, primari și funcționari. Am aflat astăzi că edilul comunei Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a fost depistat pozitiv. În ultimele zile, Ion Constantin s-a simțit rău, fapt care l-a determinat să își facă testul pentru COVID-19.

„În calitate de primar al comunei Malu cu Flori, vă informez că, după o perioadă agitată din toate punctele de vedere, am luat hotărârea de a mă autoizola, începând din primele zile ale săptâmânii, când, din cauza unor dureri lombare, începusem unele proceduri medicale. Joi seară, am avut primele semne de temperatură. Pentru că sănătatea este pe primul loc, protejându-mă pe mine, familia mea și întreaga comunitate, vineri seară am făcut testul COVID-19, care a fost confirmat pozitiv, astăzi la ora 16:00. Încercați să fiți mai responsabili în a vă proteja prin purtarea măștii în afara locuinței, precum și printr-o distanțare cât mai mare”, a scris primarul de la Malu cu Flori pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, edilul este internat la Secția Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!