Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ziua porţilor deschise” la Direcţia Silvică Dâmboviţa

Publicat

pe

Şcolarii şi preşcolarii din Târgovişte, dar şi din celelalte localităţi ale judeţului au avut, astăzi, şansa, pentru câteva ore, să pătrundă în tainele pădurii, ale îndeletnicirii de silvicultor, să primească date preţioase despre aurul verde al ţării, direct de la profesionişti.

Gazde primitoare şi dornice să le ofere informaţii au fost specialiştii de la Direcţia Silvică Târgovişte şi de la Ocoalele Găeşti, Bucşani, Moreni, Sturzeni, Pucioasa, Valea Mare şi Răcari.

Copiii au mers în Pepiniera Centrală de la Găeşti, pentru a vedea cum se produc puieţii şi care sunt etapele tehnologice de creştere, întreţinere şi plantare a arborilor şi a diferitelor specii de arbuşti.

Între silvicultori şi elevi s-au purtat discuţii libere, apoi s-au vizionat filme cu tematică silvică, fiind vizate toate activităţile desfăşurate în cadrul acestor unităţi, respectiv întreţinerea pădurii, exploatare, floră şi faună, fond de vânătoare, plante medicinale, turism.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT