Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Iancu Caracota, senator: PSD şi ALDE n-au semnat „Acordul politic” fiindcă vor o Românie vulnerabilă!

Publicat

pe

Acordul politic naţional propus de preşedintele Klaus Iohannis reprezintă siguranţa că niciun politician ajuns temporar în funcţii înalte de decizie nu va mai pune în pericol parcursul european al României şi statul de drept – consideră senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota. În acest context, parlamentarul a criticat PSD şi ALDE, pentru faptul că nu au semnat documentul.

„Refuzul PSD şi ALDE de a semna Acordul arată foarte clar ceea ce doresc cele două partide: o Românie aflată la periferia Uniunii Europene şi vulnerabilă în faţa adversarilor ei!

Solicit, din nou, parlamentarilor responsabili din PSD şi ALDE să treacă în plan secund interesele şefilor lor de partid şi să se alăture celorlalte partide care au semnat moţiunea de cenzură!

România merită un Guvern responsabil, un Guvern care să evite izolarea României în plan european şi care să scoată economia românească din zona de risc în care a băgat-o actualul Executiv.

În 26 mai, românii nu au votat doar pentru nişte liste cu politicieni care să meargă în Parlamentul European, ci şi-au dat votul pentru o Românie ataşată valorilor ce definesc Uniunea Europeană, au dat un vot pentru dezvolare, şi nu pentru stagnare. Au dat un vot împotriva unui guvern eşuat!

România, cu acest guvern, este un stat vulnerabil, slab, care nu mai prezintă niciun fel de încredere în faţa partenerilor politici europeni şi din afara spaţiului Uniunii Europene“, spune senatorul PNL Iancu Caracota.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Rovana Plumb şi-a depus mandatul de preşedinte PSD Dâmboviţa, dar nu i-a fost acceptat!

Publicat

pe

Informaţia cum că, după congresul PSD din 29 iunie, se va organiza o conferinţă judeţeană pentru alegerea unei noi structuri de conducere la PSD Dâmboviţa nu s-a confirmat în totalitate. În cadrul şedinţei CEX de peste 4 ore, a fost analizată activitatea partidului din campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, dar şi rezultatul scrutinului.

Discuţiile, pe alocuri, au fost încinse, mulţi reprezentanţi prezenţi la întâlnire aducând reproşuri şi contabilizând minusurile activităţii politice. Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, a vrut să-şi depună mandatul de lider al filialei, dar nu a fost lăsată, marea masă a social-democraţilor considerând că lupta trebuie continuată în aceeaşi formulă. Votul a fost unul covârşitor pentru această decizie.

Rovana Plumb a făcut un apel la unitate şi stabilitate, astfel încât organizaţia PSD Dâmboviţa să fie pregătită pentru confruntările electorale care vor urma. A mai precizat lidera social-democraţilor dâmboviţeni că PSD a mai trecut prin situaţii asemănătoare cu cea de la alegerile europarlamentare din 26 mai, în 1996 şi 2005, dar partidul a rămas unit, reuşind să depăşească toate obstacolele şi problemele apărute ca urmare a pierderii unor alegeri.

Chiar dacă PSD Dâmboviţa a obţinut un scor mai mic faţă de alte scrutinuri electorale, s-a situat totuşi pe primul loc în judeţ şi pe 5 la nivel naţional. Rovana Plumb a precizat că vor urma o serie de analize ale activităţii desfăşurate în toate organizaţiile locale, recunoscând că s-au mai făcut şi greşeli.

Sunt voci din partid care susţin, în ciuda celor decise la CEX-ul din această seară, că, totuşi, se va organiza, după congresul din 29 iunie, o conferinţă judeţeană de alegeri. Deocamdată, Rovana Plumb a ieşit întărită după şedinţa CEX de astăzi, iar cei care credeau că pot schimba echipa de conducere au făcut se pare un pas înapoi. Sursele noastre spun că n-au mai prezentat lista cu cele aproape 50 de semnături de susţinere a organizării unei conferinţe judeţene extraordinare de alegeri.

VOM REVENI.

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a decis! Conferinţă judeţeană extraordinară de alegeri la PSD Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Lista cu peste 50 de semnături ale primarilor, consilierilor locali şi ale preşedinţilor unor organizaţii PSD din Dâmboviţa, de susţinere a solicitării de a se organiza conferinţă judeţeană extraordinară de alegeri, şi-ar fi atins efectul scontat.

Sursele noastre spun că, în şedinţa CEX din această seară, s-a discutat ca, imediat după congresul PSD de la Bucureşti, din data de 29 iunie, în Dâmboviţa să aibă loc alegeri pentru desemnarea unei noi echipe de conducere a Organizaţiei Judeţene a PSD.

VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!