Connect with us

SOCIAL

Patrula de Reciclare a colectat 6 milioane de kilograme de deşeuri electrice!

Publicat

pe

6 milioane de kilograme de deşeuri electrice! Aceasta este cantitatea colectată în România datorită profesorilor și elevilor voluntari din programul Patrula de Reciclare, de la debutul său din 2011. La ediţia 2018-2019 au participat 485 de unități de învățământ înscrise ca Patrule de Reciclare și 150 de Școli-Suporter, care își ajută colegii.

Rata impresionantă de reînscriere a școlilor în Patrula de Reciclare dovedește, în primul rând, că programul este o experiență apreciată de elevi și de cadrele didactice. De asemenea, dovedește că activitatea lor de informare convinge din ce în ce mai eficient familiile, întreprinderile și autoritățile să se debaraseze corect de aparatele electrice defecte sau vechi.

„Reacția comunităților la apelurile Patrulelor a început să se concretizeze în cantități importante de aparate electrice casate. Din luna septembrie 2018 până acum, în iunie 2019, în cadrul programului au fost trimise la reciclare peste 2.600.000 kg de aparate electrice defecte. Este cea mai mare cantitate strânsă într-un interval similar, până acum, și ne-a făcut să depășim recordul de 6.000.000 kg colectate în total. Acest lucru ne confirmă că programul nostru face o diferență în educația de mediu, în comunitate și în felul cum oamenii privesc responsabilitatea socială. Ne bazăm pe voi să mergem mai departe, împreună!” a declarat Andreea Idriceanu Calev – Communication Manager al Asociatiei RoRec.

Ediția 2018-2019 nu s-a încheiat odată cu stabilirea câştigătorilor locali, ba dimpotrivă, intră în etapa decisivă pentru premiile naționale. Acestea vor fi acordate echipelor locale care vor reuși să contribuie la colectarea celor mai mari cantități DEEE/locuitor.

Pe perioada verii vor conta deșeurile electrice predate la reciclare de către cetățeni, firme, companii și instituții, în beneficiul copiilor din program. Cei care doresc să ajute elevii se pot debarasa de aparatele electrice și electronice, becurile arse și bateriile consumate simplu și gratuit. Ei pot comanda preluarea aparatelor mari, de la sediu sau domiciliu, la TelVerde 0800.444.800 sau completând formularul online.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Acțiuni cu efective mărite pentru depistarea delictelor silvice

Publicat

pe

În acest weekend, în județul Argeș au fost derulate ample acțiuni pentru combaterea furtului de material lemnos. În acest scop s-au constituit echipe mixte de control, formate din polițiști, jandarmi, lucrători ai Direcției Silvice și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere.

Cu acest prilej, în localitatea Merișani, în zona fondului forestier, a fost identificat un camion încărcat cu material lemnos, pentru care administratorul societății comerciale nu a emis aviz în aplicația SUMAL 2. De asemenea, în apropiere, erau mai mulți arbori doborâți și cioate, fără marcă.

„În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori din fondul forestier național, conform Legii 46/2008, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 lei. Totodată, întreaga cantitate de material lemnos, aproximativ 41 mc lemn stejar, precum și ansamblul auto, au fost ridicate, în vederea cercetărilor”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Vineri – 14 ianuarie, a fost prins, în Pietroșani, pe DJ 731, un bărbat de 62 de ani, din localitate, care transporta 9 mc de rumeguș, cu o autoutilitară, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului. Omul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de rumeguș a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Domnești.

Sâmbătă – 15 ianuarie, polițiștii din Rucăr și Valea Mare Pravăț au depistat trei bărbați, de 30, 33 și 41 de ani, care transportau material lemnos, cu atelaje hipo, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

„Reamintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sutragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfel de activități.

Tot din categoria măsurilor complementare, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi MIJLOCUL DE TRANSPORT şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos”, precizează IPJ Argeș.

Citește în continuare

Giurgiu

Incendiu in Vama Giurgiu. Focul a fost pus!

Publicat

pe

Două depozite din Vama Giurgiu, în suprafață de aproximativ 120 mp, au fost cuprinse de foc, în această dimineață. Potrivit ISU Giurgiu, focul a fost pus intenționat.

În interior se găseau diferite mărfuri, respectiv tutun vrac, cartușe de țigări, articole textile, încălțăminte, alcool sanitar în recipiente din plastic, parfumuri, sticle cu băuturi alcoolice și diverse recipiente cu substanțe inflamabile.

La fața locului au fost mobilizați 30 de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o descarcerare. De asemenea, pentru degajarea tuturor bunurilor care ardeau mocnit, Primăria Giurgiu a pus la dispoziție un motostivuitor și un utilaj cu cupă.

Incendiul, care a fost întreținut de cantitatea mare de materiale combustibile din interiorul celor două depozite, a fost lichidat după aproape nouă ore.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT