Connect with us

SOCIAL

Păstrați surprizele doar pentru vacanță! Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

Publicat

pe

Foto: IPJ Ialomiţa

Poliția Română a lansat, astăzi – 19 iunie, alături de autoritățile de aplicare a legii din alte 12 state din Europa, prima „Zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă”. Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene şi îşi propune să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

„Prin activitățile din această zi, la nivel european, specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

În județul Ialomița, în primele 5 luni ale anului 2019, au fost sesizate 205 infracţiuni de furt din locuinţe, înregistrându-se o ușoară creștere faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul rural.

Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Ialomiţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Scandal pe un câmp din Teleorman. Polițiștii au folosit spray-ul lacrimogen

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii din cadrul Secției Videle aflați în misiune de patrulare, în seara de 21 aprilie, în jurul orei 20:30, au observat pe câmp un autoturism. În apropierea intersecției cu DJ 503, șoferul a stins luminile mașinii. Oamenii legii s-au apropiat și i-au solicitat documentele personale și ale autovehiculului.

În acel moment, din habitaclu a țâșnit nervos un bărbat care a smuls documentele din mâna polițistului. Apoi, au mai coborât două femei cu doi copii minori. Pentru îndepărtarea celor doi bărbați recalcitranți și împiedicarea săvârșirii unor acțiuni violente, unul dintre polițiști a folosit un spray lacrimogen.

La fața locului s-a mai deplasat o patrulă de poliție din cadrul Poliției Orașului Videle, precum și un echipaj de jandarmi de la IJJ Teleorman. Cei doi bărbați au fost imobilizați și, ulterior, sancționați conform Legii nr. 61/1991.

Conducerea IPJ Teleorman a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare de către polițiștii care au acționat în acest caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Turistă britanică, mușcată de urs în zona Barajului Vidraru. A vrut să-l fotografieze!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

O femeie de 72 de ani, cetățean britanic, aflată în vizită în zona Barajului Vidraru, județul Argeș, a fost atacată de un urs. Animalul s-a năpustit asupra turistei în momentul în care aceasta intenționa să-l fotografieze. La fața locului s-a deplasat de urgență o ambulanță și mai multe echipaje de jandarmi, pentru a securiza perimetrul.

Victima prezenta mai multe răni la brațul stâng produse prin mușcătură. Pentru acordarea asistenței medicale de specialitate, turista a fost transportată la spital. A fost emis mesaj RO-Alert de avertizare a populației.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite