Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cutremur în PSD Dâmboviţa! Preşedintele executiv şi-a dat demisia!

Publicat

pe

Preşedintele Executiv al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, şi-a dat demisia din funcţie, în această după-amiază, în semn de protest faţă de modul cum conduce Organizaţia europarlamentarul Rovana Plumb.

Corneliu Ştefan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se delimitează de oamenii care au fost promovaţi în posturi politice cheie, prin încălcarea statutului partidului. A punctat tânărul deputat că, în acest mod, au ajuns să ia decizii în PSD Dâmboviţa persoane care au activat în PDL, PNL şi UNPR.

O altă încălcare flagrantă a statului este promovarea lui Andrei Plumb, fiul preşedintei Rovana Plumb, ca vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean, imediat după ce partidul a înregistrat cel mai prost scor electoral din istoria sa, cu Andrei Plumb în postura de coordonator al campaniei electorale!

„PSD Dâmbovița este un partid al psd-iştilor dâmbovițeni. Nu voi lăsa niciodată ca partidul să fie al unei găşti.

Voi construi, de azi, o echipă puternică pentru PSD Dâmbovița, a spus Corneliu Ştefan.

VOM REVENI.

ACTUALITATE

Apel ITM Dâmboviţa: Întrerupeţi posibilitatea transmiterii COVID-19 la locurile de muncă!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Având în vedere prevederile Decretului nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi ale Ordonanţelor Militare emise de ministrul Afacerilor Interne, ITM Dâmboboviţa recomandă angajatorilor să introducă, acolo unde este posibil, munca la domiciliu sau telemunca pe perioada stării de urgență.

Măsuri prioritare pentru prevenirea apariţiei şi răspândirii COVID-19 la locurile de muncă:

– Informaţi şi instruiţi lucrătorii cu privire la prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, pe baza recomandărilor autorităţilor competente.

– Asiguraţi echipamente individuale de protecţie (spre exemplu: măști de protecţie, mănuși de protecție etc.) şi verificaţi corecta utilizare a acestora iar, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie, acordaţi echipamente individuale de protecţie noi care să protejeze lucrătorii împotriva COVID-19.

– Stabiliţi măsuri igienico-sanitare cu consultarea medicilor de medicina muncii.

– Instruiţi lucrătorii cu privire la asigurarea unei igiene respiratorii corecte conform recomandărilor autorităţilor din domeniul sănătăţii.

– Acordaţi, în mod gratuit, materiale igienico-sanitare (săpun, prosoape hârtie, dezinfectanţi etc.) care să prevină răspândirea infecției cu noul Coronavirus.

– Limitaţi reuniunile de lucru la minim posibil, iar dacă acestea sunt absolut necesare luaţi toate măsurile de prevenire şi protecţie (ședinţe în sistem video conferință, distanţa de siguranţă între participanţi etc.).

– Limitaţi contactul dintre persoane, luaţi măsuri pentru păstrarea distanţei de siguranţă, evitaţi activitățile colective (evitați expunerea lucrătorilor la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane, formarea zonelor aglomerate în cadrul proceselor de muncă etc.).

– Reduceţi la minim posibil delegațiile/deplasările lucrătorilor pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă.

– Asiguraţi controlul medical periodic al lucrătorilor.

„Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă – Legea nr. 319/2006, actualizată.

Lucrătorii au obligaţia să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu instrucţiunile primite din partea angajatorului, astfel încât să nu se expună la pericol de infecție cu noul coronavirus şi să prevină expunerea altor persoane care ar putea fi afectate de acţiunile/omisiunile lor.

Întrerupeţi posibilitatea transmiterii COVID-19 la locurile de muncă prin aplicarea imediată a măsurilor adecvate de prevenire şi protecţie!”, este mesajul transmis de Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

Reamintim faptul că românii au la dispoziţie, pentru recomandări şi informaţii privind noul coronavirus, linia TELVERDE 0800.800.358. Atenţie, acesta nu este telefon pentru urgenţe!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Comunităţile de romi din Dâmboviţa cer sprijin. Nu putem rezolva singuri problemele apărute!

Publicat

pe

Ne vin semnale că situația unor familii de romi, din Târgoviște şi din județul Dâmboviţa, nu este tocmai una bună. Mulţi lucrau sezonieri sau desfășurau diferite activității lucrative cu ziua şi sunt acum constrânși să rămână acasă, urmare normelor privind circulația publică sau pentru că muncile pe care le prestau nu mai sunt solicitate. Aceşti oameni au rămas fără sursă de venit. Nu îi mai punem la socoteală pe romii care, din cauza pandemiei de coronavirus care a îngenucheat Europa, s-au întors acasă.

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, primește zilnic zeci de apeluri, de mesaje de la liderii organizațiilor locale, de la diferite persoane din cadrul comunităților de romi, care îi cer sprijinul, îl roagă să se implice pentru a găsi soluții, pentru a lua legătura cu autoritățile, cu cei care gestionează situația de criză, în vederea identificării unor căi de sprijin a familiilor care o duc foarte greu în această perioadă. Președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița ne-a spus çă a intervent personal în multe cazuri, ajutându-i pe cei aflați la nevoie, dar situația poate scăpa de sub control.

„Nu este ușor pentru nimeni. Coronavirusul ăsta a dat peste cap întreaga societate, din toate punctele de vedere. Avem în cadrul comunităților noastre oameni care nu mai pot face față problemelor impuse de traiul de zi cu zi. Sunt oamenii bătrâni, bolnavi, dar şi adulții care lucrau cu ziua sau se ocupau cu diferite mici activități comerciale sau meșteșugărești. Aceştia sunt forțați să stea acasă, fără nici sursă de venit. Avem şi destui care s-au întors din diferite țări europene. Pe toți acești oameni trebuie să îi ajutăm. Nu putem să îi lăsăm de izbeliște.

Noi, reprezentanți Partidei Romilor Pro Europa, nu putem face față singuri acestor probleme care se acutizează de la o zi la alta. Tocmai de aceea, fac apel la autoritățile locale și la cele județene, la Comitetul pentru Situații de Urgență, să ia în calcul și această problemă și împreună să căutăm să găsim soluții de rezolvare. Sunt pregătit în orice clipă să colaborez cu cei abilitați să gestioneze această stare de Urgență, așa cum am facut-o și până acum. Nu putem rezolva singuri problemele apărute, este nevoie de implicare din partea tuturora. Oamenii nu mai au ce mânca, nu mai au bani sa-și procure alimente, medicamente, cele de trebuință traiului zilnic. Haideți să îi ajutăm pe cei care au ajuns în situație-limită”, a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT