Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Motivele demisiei preşedintelui executiv al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan

Publicat

pe

Organizaţia PSD Dâmboviţa a fost confiscată de un grup de persoane, promovate de preşedinta Rovana Plumb cu încălcarea statutului, oameni proveniţi din PDL, PNL şi UNPR, oameni care îi ţin sub supraveghere strictă şi îi ameninţă frecvent pe membrii cu ştate vechi în partid! Este concluzia la care am ajuns după ce am ascultat motivele care l-au determinat pe deputatul Corneliu Ştefan să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa:

– Nu se respectă statutul partidului. Ultima abatere de la statut a avut loc în Comitetul Executiv Judeţean de luni, 17 iunie, când s-a suplimentat numărul de vicepreşedinţi PSD Dâmboviţa şi, ca un titlu de recompensă, am promovat coordonatorul de campanie (Nota redacţiei: Andrei Plumb, fiul preşedintei Rovana Plumb) în funcţia de vicepreşedinte, după o campanie în care PSD Dâmboviţa a obţinut cel mai slab scor politic din istoria organizaţiei.

– Plasarea în funcţii cheie şi în poziţii de strategii politice în cadrul PSD Dâmboviţa a unor persoane pe care noi, cei din PSD Dâmboviţa, le-am învins în toate bătăliile politice, oameni care au distrus organizaţiile PDL, PNL, UNPR din judeţul Dâmboviţa.

– Dublarea tuturor structurilor de conducere din cadrul PSD Dâmboviţa, sub stricta îndrumare a echipei de coordonare de campanie.

– Divizarea PSD Dâmboviţa, chiar şi la nivel declarativ, pe zone, pe oameni, pe grupuri de interese, acesta fiind cel mai periculos joc care se putea face pentru destabilizarea PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară.

– Comunicarea în afara partidului, dar şi în partid, nu a existat în această perioadă care s-a scurs de la alegerile din 15 martie.

– Organizarea defectuasă a mitingului în municipiul Târgovişte, fapt pentru care am pierdut un număr semnificativ de voturi. Organizare în care Biroul Permanent nu a fost implicat. Eu, ca preşedinte executiv, nu am ştiut absolut nimic.

– Din rezultatul alegerilor din 26 mai, se pare că noi, cei din PSD Dâmboviţa, nu am înţeles absolut nimic. Dovadă, la ultimul Comitet Executiv de săptămâna aceasta, în care am luat măsuri contrare votului dâmboviţenilor.

– Mare parte din colegii mei, mai ales cei noi, au pierdut contactul cu cetăţeanul. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a mers un minut în campanie. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a coordonat o campanie în viaţa lui.

– S-au format echipe, din interiorul şi din exteriorul partidului, pentru a urmări colegi de partid, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria PSD Dâmboviţa. S-au creat grupuri de presiune care ameninţă primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi chiar şi alte persoane, fără determinare politică la nivelul judeţului nostru. Tot aceste echipe fac discuţii total nestatutare despre proiecte de investiţii din judeţul nostru. Aceste discuţii sunt făcute de oameni care nu au nicio calitate în partidul nostru sau în statul român.

Nu voi mai tolera acţiunile toxice din cadrul PSD Dâmboviţa!

„Aceste lucruri le-am spus şi în Biroul Permanent Judeţean, a doua zi după alegerile europarlamentare, şi în Comitetul Executiv de acum patru zile, şi în alte întâlniri. Am spus foarte clar unde am fost deficitari, cu ce am greşit şi ce lucruri trebuie să îndreptăm pentru a crea o organizaţie puternică. Dâmboviţenii aşteaptă un Partid Social Democrat aproape de oameni, nu îndepărtat de valorile pe care le avem. PSD Dâmboviţa este al psd-iştilor dâmboviţeni, este al oamenilor, al românilor şi nu voi lăsa niciodată ca PSD Dâmboviţa să fie al unei găşti care vrea să controleze partidul.

Astăzi, 20 iunie 2019, îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa. Rămân membru al PSD Dâmboviţa. Obiectivul meu principal este acela de a lupta, cu toţi PSD-iştii, pentru toate obiectivele de la nivelul judeţului nostru. Fac apel către toţi membrii PSD şi către toţi dâmboviţenii, să fim o echipă serioasă la nivelul PSD Dâmboviţa, o echipă puternică pentru judeţul nostru, care să aibă un singur obiectiv: judeţul Dâmboviţa.

Îmi rezerv dreptul de a comunica opiniei publice tot ceea ce se petrece în cadrul PSD Dâmboviţa şi vă asigur că voi ţine conferinţe de presă, ceea ce nu s-a mai întâmplat demult în cadrul organizaţiei noastre, de la acest pupitru, din sediul de partid, nu din altă parte, ori de câte ori va fi nevoie, în calitatea mea de membru PSD Dâmboviţa de 18 ani, membru care am plecat de jos şi mă mândresc cu această calitate: de la lipit de afişe, simplu membru, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret, secretar general, ăpreşedinte al Organizaţiei de Tineret, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, vicepreşedinte al organizaţiei de seniori, preşedinte executiv până astăzi.

Împreună cu primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi, nu în ultimul rând, cu toţi colegii care îşi doresc acest lucru, voi construi, de astăzi, o echipă puternică pentru PSD Dâmboviţa şi, nu în ultimul rând, pentru toţi dâmboviţenii.

Împreună cu toţi aleşii locali care vor dezvoltarea acestui judeţ, vom continua proiectele de dezvoltare la nivelul judeţului Dâmboviţa şi vă asigur că vom identifica şi alte proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul nostru.

Transmit tuturor colegilor din PSD să pună în practică cât mai repede ideea desprinsă la ultimul Comitet Executiv al PSD Dâmboviţa, de organizare a unei conferinţe judeţene de alegeri, pentru a salva cea mai puternică organizaţie a PSD.

Nu voi mai tolera acţiunile toxice, neconforme cu valorile democraţiei din cadrul PSD Dâmboviţa, împotriva membrilor PSD, acţiuni care încalcă principiul unităţii unui partid politic”, a spus deputatul Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cunună de tradiţii la „Zilele comunei Gura Ocniţei”

Publicat

pe

Exerciţiul reprezintă calea spre desăvârşire, spre împlinire, stimulează cutezanţa, dorinţa de clădire a lucrului bun. Acest tip de implicare l-am putut observa la „Zilele comunei Gura Ocniţei”, manifestare cultural-artistică ajunsă la cea de-a şasea ediţie. De la an la an, activităţile s-au schimbat, în suita evenimentului intrând din ce în ce mai multe elemente de cizelare care ţin de artă, de literatură, de tradiţie, de folclor, de autentic, de sufletul omului.

La Gura Ocniţei, excesul pe care încă îl întâlnim la alţi edili, de a băga o avere din bani publici pentru a aduce câţiva manelişti de renume care să susţină recitaluri de tip expres, nu există. Publicul îl formezi, îi ridici nivelul, nu după ceea ce el îţi cere, ci după ceea ce îi oferi. Sorin Ioniţă, primarul de la Gura Ocniţei, şi colaboratorii săi au dovedit, în toţi aceşti ani, că pot educa publicul, că pot rezona cu obştea, folosindu-se de ceea ce au în propria grădină sau în ogrăzi asemănătoare.

„Zilele comunei” au debutat vineri dimineaţa, la Căminul Cultural din localitate, unde, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, a unor artişti plastici şi a unui public numeros, s-a consumat o suită de acţiuni culturale, respectiv: lansări de carte, vernisaj de expoziţie, recitaluri de muzică şi poezie etc.

Dealul Crucii, unde a fost înălţată, cu câţiva ani în urmă, de către Georgeta Florea, ajutată de sponsori şi de edilul Sorin Ioniţă, „Troiţa Păcii”, a devenit epicentrul sărbătorii de Sfântul Ilie. Locul unde tradiţia populară a locurilor se îmbrăţişează cu anumite legende şi povestiri religioase, pe care fiii satului şi artiştii chemaţi la acest eveniment au ştiut să le însufleţească şi să creeze un tablou viu al trecutului şi prezentului.

Însoţit de un alai de copii, de tineri şi bătrâni costumaţi popular, Sfântul Ilie, patronul spiritual al manifestărilor de la Gura Ocniţei, a sosit pe deal într-un car înconjurat de foc.

Pe Dealul Crucii, într-o atmosferă destinsă, s-a desfăşurat, pe scena special amenajată, cea de-a VI-a ediţie a „Festivalului Florilor de Câmp”. Seara, s-a încheiat cu un foc de artificii care s-a văzut până departe. Şi asta nu a fost totul…

A doua zi, sâmbătă, zumzetul sărbătorii s-a mutat la Adânca, unde, în afară de tradiţionalul târg cu de toate, a fost organizat un concert folcloric, la care şi-au dat concursul solişti renumiţi ai folclorului românesc. Prezentatorii acestei cavalcade artistice au fost Roxana Clopotaru şi Victor Mihalache.

Cortina sărbătorii de la Gura Ocniţei a fost trasă după consumarea celei de-a doua reprize a focului de artificii.

„Eu zic că a fost o sărbătoare reuşită. Un dar pe care noi, autorităţile locale, cu oamenii din comună, cu invitaţii noştri, l-am făcut comunităţii. Am mai suflat un pic peste flacăra speranţei, am arătat lumii că suntem şi noi aici, la Gura Ocniţei, că plămădim viaţă, că dăm culoare şi formă existenţei noastre efemere. Tot ceea ce am şlefuit într-un an de zile, întru tradiţie, întru cultură, am adus la sărbătoarea comunei. Flăcările devenirii noastre spirituale şi artistice au luminat aceste zile.

Realizările noastre pe plan socio-edilitar, proiectele de viitor, privind dezvoltarea economică a comunei, privind prosperitatea oamenilor, merg mână în mână cu viaţa cultural-artistică. Şi, după cum se vede, reuşim pe toate planurile. Totul se face prin implicare, muncă, dragoste şi răbdare”, ne-a declarat Sorin Vasile Ioniţă.

Şi, ca să fie într-adevăr ceva peste orice s-a organizat până acum în Dâmboviţa, edilii comunei au adus, pentru divertismentul localnicilor, un balon cu aer cald. Cei curajoşi s-au urcat în nacelă şi au privit locurile de la înălţimi.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Accidentele de circulaţie au curs lanţ pe şoselele din Dâmboviţa

Publicat

pe

De dimineaţă, pe Aleea Mănăstirii Dealu, un bărbat care conducea un autoturism, din cauza neadaptării vitezii la condiţiile de drum, a ieşit în afara părţii carosabile. Un pasager a fost rănit grav şi transportat la spital.

Pe DN 71, Bucureşt-Sinaia, pe teritoriul oraşului Fieni, două maşini s-au tamponat. O persoană a fost dusă la spital. Cauza: neacordare de prioritate.

Pe Calea Domnească, în Târgovişte, un motociclist care nu a adaptat viteza la schimbarea de direcţie prin viraj spre dreapta, de pe banda 2 pe banda 1, s-a dezechilibarat. Pilotul, cu diferite leziuni, a fost preluat de ambulanţă.

Pe DN 72, Târgovişte-Ploieşti, la Dărmăneşti, coliziune între două autovehicule. Două persoane au ajuns la urgenţă.

În comuna Braniştea, un alt motociclist, care a încercat să evite o bicicletă, s-a izbit cu forţă de un autoturism parcat. Conducătorul motocicletei a ajuns la spital cu leziuni destul de grave.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!