Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Motivele demisiei preşedintelui executiv al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan

Publicat

pe

Organizaţia PSD Dâmboviţa a fost confiscată de un grup de persoane, promovate de preşedinta Rovana Plumb cu încălcarea statutului, oameni proveniţi din PDL, PNL şi UNPR, oameni care îi ţin sub supraveghere strictă şi îi ameninţă frecvent pe membrii cu ştate vechi în partid! Este concluzia la care am ajuns după ce am ascultat motivele care l-au determinat pe deputatul Corneliu Ştefan să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa:

– Nu se respectă statutul partidului. Ultima abatere de la statut a avut loc în Comitetul Executiv Judeţean de luni, 17 iunie, când s-a suplimentat numărul de vicepreşedinţi PSD Dâmboviţa şi, ca un titlu de recompensă, am promovat coordonatorul de campanie (Nota redacţiei: Andrei Plumb, fiul preşedintei Rovana Plumb) în funcţia de vicepreşedinte, după o campanie în care PSD Dâmboviţa a obţinut cel mai slab scor politic din istoria organizaţiei.

– Plasarea în funcţii cheie şi în poziţii de strategii politice în cadrul PSD Dâmboviţa a unor persoane pe care noi, cei din PSD Dâmboviţa, le-am învins în toate bătăliile politice, oameni care au distrus organizaţiile PDL, PNL, UNPR din judeţul Dâmboviţa.

– Dublarea tuturor structurilor de conducere din cadrul PSD Dâmboviţa, sub stricta îndrumare a echipei de coordonare de campanie.

– Divizarea PSD Dâmboviţa, chiar şi la nivel declarativ, pe zone, pe oameni, pe grupuri de interese, acesta fiind cel mai periculos joc care se putea face pentru destabilizarea PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară.

– Comunicarea în afara partidului, dar şi în partid, nu a existat în această perioadă care s-a scurs de la alegerile din 15 martie.

– Organizarea defectuasă a mitingului în municipiul Târgovişte, fapt pentru care am pierdut un număr semnificativ de voturi. Organizare în care Biroul Permanent nu a fost implicat. Eu, ca preşedinte executiv, nu am ştiut absolut nimic.

– Din rezultatul alegerilor din 26 mai, se pare că noi, cei din PSD Dâmboviţa, nu am înţeles absolut nimic. Dovadă, la ultimul Comitet Executiv de săptămâna aceasta, în care am luat măsuri contrare votului dâmboviţenilor.

– Mare parte din colegii mei, mai ales cei noi, au pierdut contactul cu cetăţeanul. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a mers un minut în campanie. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a coordonat o campanie în viaţa lui.

– S-au format echipe, din interiorul şi din exteriorul partidului, pentru a urmări colegi de partid, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria PSD Dâmboviţa. S-au creat grupuri de presiune care ameninţă primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi chiar şi alte persoane, fără determinare politică la nivelul judeţului nostru. Tot aceste echipe fac discuţii total nestatutare despre proiecte de investiţii din judeţul nostru. Aceste discuţii sunt făcute de oameni care nu au nicio calitate în partidul nostru sau în statul român.

Nu voi mai tolera acţiunile toxice din cadrul PSD Dâmboviţa!

„Aceste lucruri le-am spus şi în Biroul Permanent Judeţean, a doua zi după alegerile europarlamentare, şi în Comitetul Executiv de acum patru zile, şi în alte întâlniri. Am spus foarte clar unde am fost deficitari, cu ce am greşit şi ce lucruri trebuie să îndreptăm pentru a crea o organizaţie puternică. Dâmboviţenii aşteaptă un Partid Social Democrat aproape de oameni, nu îndepărtat de valorile pe care le avem. PSD Dâmboviţa este al psd-iştilor dâmboviţeni, este al oamenilor, al românilor şi nu voi lăsa niciodată ca PSD Dâmboviţa să fie al unei găşti care vrea să controleze partidul.

Astăzi, 20 iunie 2019, îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa. Rămân membru al PSD Dâmboviţa. Obiectivul meu principal este acela de a lupta, cu toţi PSD-iştii, pentru toate obiectivele de la nivelul judeţului nostru. Fac apel către toţi membrii PSD şi către toţi dâmboviţenii, să fim o echipă serioasă la nivelul PSD Dâmboviţa, o echipă puternică pentru judeţul nostru, care să aibă un singur obiectiv: judeţul Dâmboviţa.

Îmi rezerv dreptul de a comunica opiniei publice tot ceea ce se petrece în cadrul PSD Dâmboviţa şi vă asigur că voi ţine conferinţe de presă, ceea ce nu s-a mai întâmplat demult în cadrul organizaţiei noastre, de la acest pupitru, din sediul de partid, nu din altă parte, ori de câte ori va fi nevoie, în calitatea mea de membru PSD Dâmboviţa de 18 ani, membru care am plecat de jos şi mă mândresc cu această calitate: de la lipit de afişe, simplu membru, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret, secretar general, ăpreşedinte al Organizaţiei de Tineret, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, vicepreşedinte al organizaţiei de seniori, preşedinte executiv până astăzi.

Împreună cu primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi, nu în ultimul rând, cu toţi colegii care îşi doresc acest lucru, voi construi, de astăzi, o echipă puternică pentru PSD Dâmboviţa şi, nu în ultimul rând, pentru toţi dâmboviţenii.

Împreună cu toţi aleşii locali care vor dezvoltarea acestui judeţ, vom continua proiectele de dezvoltare la nivelul judeţului Dâmboviţa şi vă asigur că vom identifica şi alte proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul nostru.

Transmit tuturor colegilor din PSD să pună în practică cât mai repede ideea desprinsă la ultimul Comitet Executiv al PSD Dâmboviţa, de organizare a unei conferinţe judeţene de alegeri, pentru a salva cea mai puternică organizaţie a PSD.

Nu voi mai tolera acţiunile toxice, neconforme cu valorile democraţiei din cadrul PSD Dâmboviţa, împotriva membrilor PSD, acţiuni care încalcă principiul unităţii unui partid politic”, a spus deputatul Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cămin studenţesc de la Universitatea Valahia, pus la bătaie în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

de

În această perioadă care necesită pe deplin sprijinul și responsabilitatea tuturor entităților reprezentative din întreaga lume, Uniunea Studenților din România aplaudă inițiativa autorităților locale și a universităților care pun la dispoziție spațiile de cazare pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale și familiilor acestora.

Dorim, totuși, să facem un apel la respectarea drepturilor stipulate în contractele de cazare ale studenților cazați în căminele studențești din campusurile universitare și oferirea unei perioade în care aceștia să poată să vină și să își preia obiectele de uz personal din camerele în care au locuit până la data oferirii spre folosință a acestor spații către Consiliile Județene sau orice altă administrație locală care preia în subordine spațiile de cazare în cauză.

Această dorință nu urmărește în niciun mod să interfereze cu respectarea combaterii bolii în cadrul pandemiei actuale, cauzată de virusul SARS-CoV-2, însă se ridică un semnal de alarmă în urma unei situații delicate dată de decizia luată în ultimele 24 de ore de către Consiliul de Administrație și Senatul Universității Valahia din Târgoviște, aceea de evacuare a bunurilor studenților și depozitarea obiectelor aflate în camerele Căminului studențesc nr. 2 din Campusul Universității Valahia din Târgoviște.

Ieri dimineață (8 aprilie), obiectele personale au fost ridicate din camerele studenților și, deși această acțiune a fost efectuată cu toată seriozitatea comisiei desemnate în urma ședinței Consiliului de Administrație din data de 7 aprilie 2020, ne dorim ca pe viitor să se încerce evitarea unor astfel de situații și solicităm pe această cale și o colaborare din partea operatorilor spațiilor de cazare private (hoteluri), care ar putea acorda condiții superioare pentru medici, în acest fel contribuind la scăderea riscului de contaminare prin încrucișare a studenților care locuiesc în celelalte cămine din campus.

De asemenea, Uniunea Studenților din România alături de Liga Studenților din Universitatea Valahia ar dori ca, după încheierea stării de urgență, să se efectueze clarificări în contractele de cazare cu privire la cazurile de forță majoră, precum cea de față.

În urma discuțiilor avute cu Ministrul Educației și Cercetării, studenții au fost asigurați că rechiziționarea căminelor spre combaterea agravării situației actuale se va efectua ca o ultimă soluție și nicidecum una prioritară, drept care, sperăm că decizia luată de către conducerea universității privind cedarea în mod voluntar a spațiilor menționate anterior, precum și nerespectarea părerii studenților consultați au fost acțiuni adoptate strict din cauza stării de urgență.

Consiliul Director al Uniunii Studenților din România salută, pe această cale, demersurile luate de administrația locală pentru prevenirea răspândirii virusului, dar dorește o respectare a drepturilor contractuale și morale cuvenite studenților cazați în campusurile universitare.

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească, reunind 111 organizații membre în peste 30 de universități. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi municipalități şi universități.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Continuă acţiunea de spălare a străzilor, trotuarelor şi parcărilor

Publicat

pe

Toate străzile, trotuarele şi parcările din municipiul târgovişte vor fi spălate cu detergent dezinfectant. Acţiunea a demarat, ieri – 8 aprilie, în Micro XI, şi va continua până ce vor fi acoperite toate cartierele.

Primarul Daniel Cristian Stan şi-a propus ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să nu mai există zonă unde să nu se fi intervenit şi face apel la cetăţeni să aibă răbdare.

Aceasta este una dintre măsurile de limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19 implementată de administraţia publică a municipiului Târgovişte. reamintim că au fost dezinfectate mijloacele de transpot în comun, parcurile şi scările de bloc, iar acum se montează şi dispozitive cu gel.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT