Connect with us

POLITIC

Primarul de la Braniştea a ales să plece deputat în Parlamentul României

Publicat

pe

Edilul comunei Braniştea, Marian Ţachianu, nu a procedat aidoma colegului de la Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, adică să renunţe la mandatul de parlamentar şi să rămână dedicat comunităţii locale care l-a ales în funcţia de primar.

Tachianu, care a primit, la ultimul CEx al PSD Dâmboviţa, şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, a optat pentru deputăţie, în urma refuzului edilului de la Voineşti de a pleca în Parlament. Marian Ţachianu a depus, ieri, jurământul de credinţă în înaltul for legislativ al României.

Primarul de la Braniştea va rămâne în această demnitate până în decembrie 2020, dacă nu cumva îşi va da demisia. Se pare că Marian Tachianu, care este cunoscut drept mare agricultor al judeţului Dâmboviţa, va face parte din Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor. Fiul acestuia, Alexandru Ţachianu, este secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Dâmboviţa

Sănătatea are nevoie urgentă de 1 miliard de euro pentru a depăși criza pandemică

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban consideră că sănătatea cetățenilor ar trebui să primeze, mai ales în contextul nefericit al stării de pandemie care ne-a complicat existența de mai bine de un an de zile. Jocurile politice trebuie să înceteze!

Pe moment, reprezentanții Coaliției aflate la guvernare au făcut pace. După demiterea lui Vlad Voiculescu, USR PLUS a nominalizat-o pentru funcția de ministru al Sănătății pe Ioana Mihăilă. Aceasta a promis că va lua măsurile necesare, astfel încât românii să nu aibă de suferit prea mult din cauza sistemului de sănătate. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile.

Social-democrata Carmen Holban vine cu câteva propuneri care să îi ajute pe români să depășească mai repede criza pandemică prin care trecem. Speră ca șefa de la Sănătate să le îmbrățișeze și să le pună în practică.

„Testare extinsă și anchete epidemiologice pe bune pentru oprirea răspândirii virusului COVID-19. Facilitarea accesului la vaccin prin înființarea de micro-centre de vaccinare în toate localitățile, implicarea activă a celor peste 11 mii de medici de familie pentru dublarea capacității de vaccinare

Finanțarea urgentă cu suma de minimum 1 miliard lei a cheltuielilor pentru secțiile ATI de unde s-au tăiat masiv bani și pentru achiziția urgentă de medicamente pentru spitalele care nu mai au cu ce să trateze pacienții”, sunt temele pe care le propune deputata Carmen Holban ministrului Sănătății Ioana Mihăilă.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Epoca experiențelor a trecut. E vremea specialiștilor

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, atrage atenția asupra pericolului care pândește România din cauza unei guvernări incompetente și pusă doar pe căpătuială. Vicepreședintele social-democraților dâmbovițeni consideră că este nevoie de un plan care să restarteze economia națională, de o gândire strategică prin care să putem vedea luminița de la capătul tunelului. Radu Popa afirmă cu tărie că țara poate fi salvată de la colapsul economico-social prin implicarea adevăraților specialiști.

„În absența acestui element planificat de compoziție strategică, pacientul România riscă să intre în comă indusă, dacă medicația pe care o va primi va fi un alt mix de experimente.

Acest plan nu poate fi făcut de oricine și nu poate fi realizat oriunde. E nevoie de mințile cele mai ascuțite ale națiunii, de oamenii cei mai experimentați și de contribuțiile lor imediate.

Epoca experimentelor a trecut. E vremea specialiștilor. E timpul adevărului.
Așa după cum am mai spus, România nu se poate salva decât prin efortul conjugat al unor minți luminate și printr-un nesperat dar de la Dumnezeu”, a precizat Radu Popa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT