Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Nicolae Iorga, Liga Culturală, Universitatea Populară şi muscelenii”, conferinţă naţională organizată la Câmpulung

Publicat

pe

Foto: Ziarul Financiar

Luni – 1 iulie 2019, se va organiza la Câmpulung Muscel, în sala de festivităţi a Protopopiatului, conferinţa naţională „Nicolae Iorga, Liga Culturală, Universitatea Populară şi muscelenii”. Evenimentul va începe la ora 13:00.

Vor reliefa rolul lui Nicolae Iorga în realizarea armoniei sociale necesare României Mari: prof. univ. dr. Radu Ştefan Vergatti – membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, dr. Gabriela Dumitrescu – şef serviciu Manuscrise-Carte rară în cadrul Academiei Române, prof. univ. dr. Octavian Buda – vicepreşedintele Societăţii de Istorie a Medicinei şi dr. Arsen Arzumanyan – în calitate de reprezentant al comunităţii armene din România. Domnia sa va prezenta istoricul acestei mici dar active comunităţi şi prietenia pe care a arătat-o în permanenţă savantul Nicolae Iorga intelectualilor armeni. De asemenea, vor susţine comunicări mai mulţi oameni de cultură musceleni.

„Evenimentul este dedicat Centenarului preluării de către Nicolae Iorga, cu prilejul Congresului de la Bucuresti din iunie 1919, a preşedinţiei Ligii Culturale, pe care o va conduce până la asasinarea lui, de un comando legionar, în noiembrie 1940. Ştafeta o va prelua bunul său prieten, fostul ministru liberal prof. dr. Constantin Angelescu, preşedinte în perioada 1941-1947. Liga Culturală va fi desfiinţată de regimul comunist în 1948, când a fost deplin stăpân pe situaţie.

Le dorim succes celor ce vor ajunge cu acest prilej în prima capitală a Ţării Româneşti, care a dat ţării numeroşi academicieni, o regiune în care rezistenţa armată anticomunistă, condusă de ofiţeri-martiri precum colonelul Gheorghe Arsenescu şi locotenentul Toma Arnăuţoiu, a dat mult de furcă Securităţii”, se arată într-un comunicat remis de Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu”, coorganizator al conferinţei, alături de Protopopiatul Câmpulung Muscel şi Asociaţia Urmaşilor Regimului Comunist din România.

În cadrul conferinţei, vor fi lansate:
– Numărul 2/2019 al revistei „România Eroica” a Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, care include un articol al cercetătorului Radu Petrescu Muscel despre rudele sale din Dragodăneşti, care au donat statului, în timpul războiului, o clădire cu destinaţie dispensar, în amintirea unui tânăr mort pe frontul de Est, scrisoarea acestora adresată Mareşalului Antonescu şi răspunsul primit, prin care li s-a mulţumit pentru gest.
– Nr. 107 al publicaţiei „Memoria. Revista gândirii arestate” a Fundaţiei Culturale Memoria, în care se regăsesc două articole ale aceluiaşi Radu Petrescu Muscel, primul dedicat Centenarului de viaţă al Elenei Ion Arnăuţoiu şi prieteniei dintre părinţii domniei sale cu bunicii şi mama autorului. Cel de-al doilea material face vorbire despre o nouă conferinţă dedicată colonelului câmpulungean Gheorghe Arsenescu şi oamenilor acestuia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT