Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Trei accidente pe DN71, în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Foto: IPJ Dâmboviţa

În ciuda acțiunilor desfășurate de Poliția Rutieră pentru a preveni producerea accidentelor de circulație, cauzate în primul rând de viteză excesivă, neatenție la volan, conducere sub influența alcoolului sau neatenție la traversarea străzii, la sfârșitul săptămânii trecute, în Dâmbovița, s-au înregistrat o mulțime de evenimente rutiere nedorite.

Sâmbătă, pe DN 7, la Slobozia Moară, o tânără de 18 ani a fost acroşată de un autoturism. Cauza accidentului: traversare neregulamentară.

În aceeași zi, pe DN 71, în dreptul localității Baleni, s-a produs o coliziune puternică între un autoturism și o motocicletă. Conducătorul vehiculului pe două roti, un tânăr de 29 de ani, a fost transportat la spital. Șoferul autoturismului implicat, un bărbat de 27 de ani, din Sabiesti, a fugit de la locul evenimentului, fiind identificat câteva ore mai târziu de polițiști.

Ieri, pe DJ 702F, pe teritoriul comunei Petreşti, două autovehicule s-au tamponat. Din accident a rezultat rănirea unui ocupant, care a fost transportat la Spitalul din Titu.

Pe o stradă din Târgoviște, două autoturisme au intrat în coliziune din cauza neacordării priorității. Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite.

Un alt accident s-a produs la Contești, pe DN 71. Două autoturisme s-au ciocnit, din cauza neasigurării la schimbarea direcției de mers către stânga.

Tot pe DN 71, de data aceasta la Moroeni, impact între trei autovehicule. Două persoane rănite au fost transportate la spital. Accidentul s-a produs din cauza nepăstrarii distanţei regulamentare între mașinile participante la trafic.

La Morteni, un biciclist a fost lovit de un autoturism. Din păcate, viata bărbatului nu a mai putut fi salvată…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuzele SPM Târgovişte rămân în staţii şi aşteaptă „întăriri” când sunt prea mulţi călători!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

SC Servicii Publice Municipale Târgovişte a luat mai multe măsuri, pentru a nu intra sub incidenţa HG 62/2019, potrivit căreia şoferii care transportă pasageri peste limita numărului de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare vor fi amendaţi contravenţional cu sume între 9.000 şi 12.000 de lei – informează Sindicatul Valahia.

Astfel, până la suplimentare parcului auto cu cele 28 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pentru a evita transportul pasagerilor în picioare pe traseele exterioare şi pentru a nu-i lăsa nici în staţii, operatorul de transport de la nivelul municipiului Târgovişte va avea permanent pregătite două mijloace de transport echipate de iarnă.

„Pentru a interveni în mod eficient și cu întârzieri minime, toţi conducătorii auto aflaţi în traseele exterioare vor informa telefonic deîndată conducerea societății, când există indicii clare că vor fi pasageri peste limita locurilor pe scaune, pentru a fi trimis încă un mijloc de transport pentru a prelua toți pasagerii din stații.

În situația în care opresc în stație și sunt călători de urcat peste limita locurilor de pe scaune, îi vor prelua pe toți, vor anunța telefonic situația la dispecerat și se va staționa în stație până când sosește următorul mijloc de transport pregătit să intervină”, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Valahia.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Petiţie online pentru DN71, după ce proiectul a fost scos din sistemul de achiziţii publice

Publicat

pe

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a luat poziţie, în nenumărate rânduri, şi i-a supus unui întreg tir de declaraţii politice, interpelări, întrebări şi alte tipuri de demersuri, pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în legătură cu proiectul de modernizare şi extindere la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia.

Demnitarul a încercat, alături de alţi politicieni locali, să deblocheze acest program de infrastructură care, prin realizare urgentă, ar aduce mari beneficii economice şi sociale judeţului Dâmboviţa, regiunii de sud a României. Din păcate, acest proiect nu a intrat în linie dreaptă, aşa cum ne-am fi aşteptat cu toţii. A fost tărăgănat, înăbuşit în laţul birocraţiei şi al inconscevenţei celor care ne conduc. După ce a fost ridicat şi scos de câteva ori din sistemul de achiziţii publice – SICAP, proiectul a dispărut acum cu totul, fără nicio explicaţie în legătură cu acestă decizie.

CITEŞTE ŞI: Proiectul pentru modernizarea DN71 a fost scos definitiv din sistemul de achiziţii publice

Pentru a atrage atenţia actualilor guvernanţi asupra necesităţii implementării acestui proiect, Corneliu Ştefan a iniţiat şi un demers cetăţenesc, pe binecunoscutul portal „Petiţii online”, poate, dacă se vor aduna cât mai multe semnături de la români, liberalii, care sunt acum la putere, vor relua procedura de achiziţie publică pentru modernizarea DN 71.

„A trecut prea mult timp de când așteptăm modernizarea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște și reabilitarea la două benzi a tronsonului Târgoviște-Pucioasa-Sinaia. Cetățenii județului Dâmbovița, și nu numai ei, solicită actualului guvern să nu neglijeze, să nu treacă la capitolul diverse acest proiect vital pentru viața socială şi economică a județului Dâmbovița și a întregii zone de sud a României.

Considerăm că nepunerea în execuție a acestui program de modernizare DN 71, amânarea sa nejustificată, aduce prejudicii imense vieții de zi cu zi a românilor, dezvoltării și prosperității acestei țări”, se precizează în petiţia intitulată „Apel pentru demararea de urgenţă a modernizării DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia”.

VIDEO – PROTEST PE DN 71 LA MOŢĂIENI

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web