Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Trei accidente pe DN71, în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Foto: IPJ Dâmboviţa

În ciuda acțiunilor desfășurate de Poliția Rutieră pentru a preveni producerea accidentelor de circulație, cauzate în primul rând de viteză excesivă, neatenție la volan, conducere sub influența alcoolului sau neatenție la traversarea străzii, la sfârșitul săptămânii trecute, în Dâmbovița, s-au înregistrat o mulțime de evenimente rutiere nedorite.

Sâmbătă, pe DN 7, la Slobozia Moară, o tânără de 18 ani a fost acroşată de un autoturism. Cauza accidentului: traversare neregulamentară.

În aceeași zi, pe DN 71, în dreptul localității Baleni, s-a produs o coliziune puternică între un autoturism și o motocicletă. Conducătorul vehiculului pe două roti, un tânăr de 29 de ani, a fost transportat la spital. Șoferul autoturismului implicat, un bărbat de 27 de ani, din Sabiesti, a fugit de la locul evenimentului, fiind identificat câteva ore mai târziu de polițiști.

Ieri, pe DJ 702F, pe teritoriul comunei Petreşti, două autovehicule s-au tamponat. Din accident a rezultat rănirea unui ocupant, care a fost transportat la Spitalul din Titu.

Pe o stradă din Târgoviște, două autoturisme au intrat în coliziune din cauza neacordării priorității. Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite.

Un alt accident s-a produs la Contești, pe DN 71. Două autoturisme s-au ciocnit, din cauza neasigurării la schimbarea direcției de mers către stânga.

Tot pe DN 71, de data aceasta la Moroeni, impact între trei autovehicule. Două persoane rănite au fost transportate la spital. Accidentul s-a produs din cauza nepăstrarii distanţei regulamentare între mașinile participante la trafic.

La Morteni, un biciclist a fost lovit de un autoturism. Din păcate, viata bărbatului nu a mai putut fi salvată…

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Publicul a rămas până târziu în noapte la Padina Folk, în ciuda ploii

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au participat, ieri – 15 august, la deschiderea Festivalului “Padina Folk”, care se desfăşoară în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi.

La concertul de aseară au mai asistat: consilierul județean Ruxanda Dragomir; inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița – Cristina Stroe, primari dâmbovițeni și un public numeros, iubitor de muzică folk, care, în ciuda vremii, a rămas lângă scenă, până târziu după miezul nopții.


În prima seară de festival au concertat Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru şi Adrian Bezna, urmând ca astăzi să urce pe scenă, începând cu ora 18:30, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Accesul la concerte este liber.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!