Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

La mulţi ani, Crucea Roşie Română!

Publicat

pe

În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 143 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

Principiile Crucii Roșii ce stau la baza acțiunilor noastre depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

În ciuda consecințelor din ce în ce mai însemnate ale inundațiilor, alunecărilor de teren, furtunilor și altor dezastre naturale, noi am rămas aici. În trecut, acum și pe viitor, Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Și de acum înainte, cu sprijinul voluntarilor, vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferim comunităților în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni aceste situații.

Activități organizate:
• Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuți” al Școlii “Coresi” Târgovişte în vederea participării la Competiția Naționala ce se va desfășura la Poiana Pinului, jud. Buzău în perioada 19-24 iulie 2019.
• Organizarea unei tabere de pregătire a 30 voluntari ai Crucii Roșii Dâmboviţa în vederea specializării în intervenția în caz de dezastre în perioada 5-10 august 2019 la Refugiul Salvamont, jud. Dâmboviţa. La această activitate sunt invitați voluntari ai Crucii Roșii Maghiare- Filiala Veszprem, ai Crucii Roșii din Ucraina- Filiale din Kiev cu care Crucea Roșie Dâmbovița are parteneriate încheiate.
• Pregătiri ale detașamentului de intervenție în caz de dezastre al Filialei pentru asistență perioada de week-end şi activități cultural-sportive.
• Organizare de cursuri de prim-ajutor, igienă şi desfășurare de activități legate de proiectul “Banca de Alimente”.

În data de 4 iulie 2019 începând cu ora 9,00 până la orele 14,00 se vor instala corturi de Cruce Roșie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii Române, se vor realiza demonstrații de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetățenii din Municipiul Târgovişte.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de Crucea Roșie şi îi invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi şi prestigioase organizații din România!

FII VOLUNTAR, FII CRUCEA ROȘIE!

PREȘEDINTE CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA
pr. vicar Ionuț Ghibanu

DIRECTOR CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA
Pavelescu Raul

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prinşi în Hora Unirii, dar fiecare cam cu grupul său…

Publicat

pe

O dată pe an, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Mică Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, politicienii români, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, reușesc să se prindă în istorica și tradițională horă a unității și să simuleze înțelegerea și coeziunea. Din păcate, stau prinși în Hora Unirii, dar fiecare aproximativ cu grupul său…

La Târgoviște, la evenimentul desfășurat în Piața Mihai Viteazul, au susținut alocuțiuni cu tematica Unirii de la 1859, cu rezonanță în actualitate, preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, prefectul județului Dambovita – Aurelian Popa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit de la ceremonialul dedicat Micii Unirii nici liderii partidelor politice și parlamentarii.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Restricţii de circulaţie pe drumul Târgovişte-Sinaia, înainte de Cota 1000

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, care tot aşteaptă încheierea nesfârşitelor proceduri birocratice şi demararea lucrărilor, devine pe zi ce trece dificil de parcurs de către participanţii la trafic, iar tronsonul Pucioasa-Fieni-Pietroşiţa-Moroieni-Sinaia nu pare să fie deloc agreat de turişti.

Carosabilul arată jalnic, fără să punem la socoteală alunecările de teren, încă în fază incipientă, din zona Glod-Cota 1000. Aflăm acum că, pe acelaşi segment de drum, un pod se află într-o stare de exploatare nu tocmai bună.

În urma unei expertize tehnice, s-a ajuns la concluzia că respectiva cale de traversare nu mai prezintă siguranţă, aşa că administratorul drumului a găsit rapid o soluţie de compromis. Asta ca să nu închidă de tot drumul! Circulaţia pe acel pod se va desfăşura pe un singur sens. Traficul a fost restricţionat pe o perioadă nedeterminată, folosindu-se în acest sens mijloacele de avertizare şi semnalizare legale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT