Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

La mulţi ani, Crucea Roşie Română!

Publicat

pe

În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 143 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

Principiile Crucii Roșii ce stau la baza acțiunilor noastre depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

În ciuda consecințelor din ce în ce mai însemnate ale inundațiilor, alunecărilor de teren, furtunilor și altor dezastre naturale, noi am rămas aici. În trecut, acum și pe viitor, Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Și de acum înainte, cu sprijinul voluntarilor, vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferim comunităților în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni aceste situații.

Activități organizate:
• Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuți” al Școlii “Coresi” Târgovişte în vederea participării la Competiția Naționala ce se va desfășura la Poiana Pinului, jud. Buzău în perioada 19-24 iulie 2019.
• Organizarea unei tabere de pregătire a 30 voluntari ai Crucii Roșii Dâmboviţa în vederea specializării în intervenția în caz de dezastre în perioada 5-10 august 2019 la Refugiul Salvamont, jud. Dâmboviţa. La această activitate sunt invitați voluntari ai Crucii Roșii Maghiare- Filiala Veszprem, ai Crucii Roșii din Ucraina- Filiale din Kiev cu care Crucea Roșie Dâmbovița are parteneriate încheiate.
• Pregătiri ale detașamentului de intervenție în caz de dezastre al Filialei pentru asistență perioada de week-end şi activități cultural-sportive.
• Organizare de cursuri de prim-ajutor, igienă şi desfășurare de activități legate de proiectul “Banca de Alimente”.

În data de 4 iulie 2019 începând cu ora 9,00 până la orele 14,00 se vor instala corturi de Cruce Roșie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii Române, se vor realiza demonstrații de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetățenii din Municipiul Târgovişte.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de Crucea Roșie şi îi invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi şi prestigioase organizații din România!

FII VOLUNTAR, FII CRUCEA ROȘIE!

PREȘEDINTE CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA
pr. vicar Ionuț Ghibanu

DIRECTOR CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA
Pavelescu Raul

ACTUALITATE

„Apel la memorie. Victimele războaielor”, simpozion internaţional, ediţia a II-a

Publicat

pe

În perioada 16 – 18 septembrie 2019, se va organiza la Câmpulunf Muscel, judeţul Argeş, cea de-a doua ediţie a Simpozionului internaţional „Apel la memorie. Victimele războaielor”. Deschiderea oficială a lucrărilor se va consuma luni – 16 septembrie, la ora 12:00, în sala de festivităţi a Protoieriei Câmpulung Muscel.

Participanţii vor merge apoi să depună coroane de flori la Monumentul Eroilor Polonezi din Cimitirul Flămânda, la „Zidul Roşu” – complex monumental dedicat Rezistenţei Armate Anticomuniste din fostul judeţ Muscel şi la Mausoleul Mateiaş – ridicat în cinstea victimelor luptelor purtate în zonă în toamna anului 1916.

Punctul culminant al zilei îl va reprezenta ceremonia de dezvelire şi sfinţire a unei plăci comemorative menite să marcheze prezenţa, în reşedinţa patriarhală din comuna Dragoslavele, a mareşalului Edward Rydz-Smigly, comandantul suprem al armatei poloneze, refugiat aici timp de 14 luni (octombrie 1939 – decembrie 1940).

Prin bunăvoinţa Ministerului Apărării Naţionale, Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” va asigura o Gardă de Onoare compusă din 4 militari, între care o femeie. Gărzii de Onoare i se va alătura şi un veteran muscelean al războiului din Afganisftan, fruntaşul Ionuţ Claudiu Butoi, erou acolo, erou în ţară şi eroul la Jocurile Invictus.

La întoarcere, se va merge pe „Valea Plângerii”, cum au numit germanii Valea Dâmboviţei, din cauza grelelor pierderi pe care le-au suferit aici. În comuna Stoeneşti vor fi vizitate: Monumentul Eroilor, considerat cel mai frumos monument din zona rurală a judeţului Argeş şi biserica nouă, ctitorită de preotul căpitan Gheorghe Cotenescu şi sfinţită, după două decenii de trudă istovitoare, la 8 octombrie 1939.

Marţi – 17 septembrie 2019, se vor desfăşura lucrările a nu mai puţin de trei sesiuni ştiinţifice, iar miercuri – 18 septembrie se va vizita Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, cu precădere sala Tezaurului.

A doua ediţie a Simpozionului Internaţional „Apel la memorie. Victimele războaielor” este patronată în comun de Patriarhia Română, prin intermediul IPS Calinic – Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi Arhidieceza Romano-Catolică din Bucureşti, prin împuternicitul său, PS Cornel Damian – Episcop auxiliar.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgovişte: Concert extraodinar în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”

Publicat

pe

Municipiul Târgovişte a găzduit, vineri – 13 septembrie 2019, unul dintre concertele celei de-a XXIV-a ediție a Festivalul Internațional ”George Enescu”, ce se desfășoară, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în 11 orașe din țară.

„Este o mare realizare și o mare onoare pentru noi că am putut fi parte din această capodoperă. Pentru că am putut aduce, la Târgoviște, o parte din creația și personalitatea artistică a lui George Enescu.

Consiliul Județean Dâmbovița va rămâne întotdeauna un partener fidel al acestui festival și sperăm ca, în fiecare an, să putem asculta, la Târgoviște, operă de calitate, așa cum avem prilejul și astăzi”, a spus, în deschidere, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

La concertul extraordinar susţinut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Daniel Jinga, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, au participat ca invitați speciali cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr și corul Accoustic.

Ediția din acest an a Festivalului „George Enescu” totalizează 34 de prezențe în premieră în România, 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!