Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

SURSE: Rovana Plumb, obligată să renunţe la şefia PSD Dâmboviţa?

Publicat

pe

Informaţii de ultimă oră, venită pe surse, dau ca sigură propunerea Guvernului României pentru funcţia de comisar european a europarlamentarei Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, deşi la un moment dat, se vehiculaseră mai multe nume.

Prin această mişcare, Viorica Dăncilă ar rezolva mai multe probleme. Ar avea un om de bază, cunoscător al problematicii europene, într-o înaltă funcţie la Bruxelles, ar păstra neîntinată de alte frecuşuri şi intrigi prietenia cu Rovana Plumb şi ar rezolva şi situaţia din PSD Dâmboviţa, unde tensiunea a mai fost atenuată un pic doar de starea de vacanţă.

În cazul în care devine comisar european, Rovana Plumb trebuie să renunţe la demnităţile politice, deci şi la conducerea organizaţiei PSD Dâmboviţa. Spun sursele noastre că nu este exclusă intenţia unor reprezentaţi ai social-democraţilor de a-l readuce pe Adrian Ţuţuianu. De asemenea, sunt destui care nu agrează această idee şi, cu siguranţă, se vor opune. Totul depinde până la urmă de decizia majorităţii. Fostul lider PSD Dâmboviţa ar putea fi curtat în perioada următoare şi rugat să facă acest pas. Problema este că nu se ştie dacă va accepta.

Un lucru este sigur social-democraţii dâmboviţeni nu vor ca centrul să le impună un alt conducător şi nici nu ar fi de acord ca organizaţia să fie preluată de Andrei Plumb, care, în momentul de faţă, îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte. În cursa pentru şefia organizaţiei, s-ar putea înscrie trei grei ai PSD Dâmboviţa: Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan şi Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Lucrurile trebuie lămurite înainte de declanşarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Se mai spune că Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, cu câteva săptămâni în urmă, ar fi promis că, în turneul lor prin organizaţiile din ţară, ar trece şi prin Dâmboviţa. Se pare că această deplasare ar fi ieşit de pe agenda preşedintei PSD, ceea ce întăreşte convingerea că se aşteaptă nominalizarea Rovanei Plumb pentru poziţia de comisar european, iar lucrurile ar evolua apoi de la sine. Rămâne să vedem ce va fi până la urmă şi cât de dibace politic este preşedinta PSD Viorica Dăncilă.

Dâmboviţa

Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. Văd lipsă de ambiție politică!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, şi-a exprimat dezamăgirea pentru decizia PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la funcţia supremă în stat. Conform unor înţelegeri, evident nebătute în cuie, coaliţia ar fi trebuit să-l numească pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Reprezentanţii ALDE sunt convinşi că doar liderul liberal-democrat ar fi avut şanse să intre în turul doi şi să lupte cu Klaus Iohannis.

„Îmi exprim îngrijorarea că PSD își dorește doar să intre în turul doi. Văd lipsă de ambiție politică. Vreau un candidat care să câștige. Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. În toate sondajele, Călin Popescu Tăriceanu este cel care poate intra în turul doi şi să iasă învingător.

Cea mai mare parte a sondajelor arată că susţinătorii PSD-ALDE vor candidat comun. E surprinzător că PSD nu ţine cont de această realitate. Tăriceanu este, conform tuturor sondajelor de opinie, singurul candidat care poate să atragă voturi atât din partea PSD – ALDE, cât şi din afara nucleului susţinătorilor celor două partide”, a precizat Ionel Petre.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!