Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

SURSE: Rovana Plumb, obligată să renunţe la şefia PSD Dâmboviţa?

Publicat

pe

Informaţii de ultimă oră, venită pe surse, dau ca sigură propunerea Guvernului României pentru funcţia de comisar european a europarlamentarei Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, deşi la un moment dat, se vehiculaseră mai multe nume.

Prin această mişcare, Viorica Dăncilă ar rezolva mai multe probleme. Ar avea un om de bază, cunoscător al problematicii europene, într-o înaltă funcţie la Bruxelles, ar păstra neîntinată de alte frecuşuri şi intrigi prietenia cu Rovana Plumb şi ar rezolva şi situaţia din PSD Dâmboviţa, unde tensiunea a mai fost atenuată un pic doar de starea de vacanţă.

În cazul în care devine comisar european, Rovana Plumb trebuie să renunţe la demnităţile politice, deci şi la conducerea organizaţiei PSD Dâmboviţa. Spun sursele noastre că nu este exclusă intenţia unor reprezentaţi ai social-democraţilor de a-l readuce pe Adrian Ţuţuianu. De asemenea, sunt destui care nu agrează această idee şi, cu siguranţă, se vor opune. Totul depinde până la urmă de decizia majorităţii. Fostul lider PSD Dâmboviţa ar putea fi curtat în perioada următoare şi rugat să facă acest pas. Problema este că nu se ştie dacă va accepta.

Un lucru este sigur social-democraţii dâmboviţeni nu vor ca centrul să le impună un alt conducător şi nici nu ar fi de acord ca organizaţia să fie preluată de Andrei Plumb, care, în momentul de faţă, îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte. În cursa pentru şefia organizaţiei, s-ar putea înscrie trei grei ai PSD Dâmboviţa: Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan şi Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Lucrurile trebuie lămurite înainte de declanşarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Se mai spune că Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, cu câteva săptămâni în urmă, ar fi promis că, în turneul lor prin organizaţiile din ţară, ar trece şi prin Dâmboviţa. Se pare că această deplasare ar fi ieşit de pe agenda preşedintei PSD, ceea ce întăreşte convingerea că se aşteaptă nominalizarea Rovanei Plumb pentru poziţia de comisar european, iar lucrurile ar evolua apoi de la sine. Rămâne să vedem ce va fi până la urmă şi cât de dibace politic este preşedinta PSD Viorica Dăncilă.

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu discută timp de trei zile cu romii din Glod

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, de sensibilizare a opiniei publice româneşti şi de îndreptare a atenţiei autorităţilor către comunităţile de romi în care există încă probleme de natură socială, educaţională şi de integrare, continuă în judeţul Dâmboviţa.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, Tudorică Răducanu, s-a aflat, astăzi – 12 noiembrie 2019, împreună cu mai mulţi membri din staff-ul de conducere, în nordul judeţului, în comuna Moroeni. Aici, în satul Glod, există o puternică comunitate de romi, oameni care se luptă pentru ieşirea din lipsuri, din sărăcie, apelând la activităţi de genul prelucratul pietrei de munte, pe care o vând în faţa porţii, munca în construcţii şi culesul fructelor de pădure. De asemenea, mulţi dintre tinerii romi din Glod au ales drumul străinătăţii în căutarea unui loc de muncă.

Tudorică Răducanu, aşa cum a procedat şi în celelalte localităţi vizitate, a dialogat cu oamenii despre problemele lor, a centralizat informaţiile culese, urmând să găsească soluţii de rezolvare pentru fiecare problemă în parte. Tot cu această ocazie, se conturează şi noile structuri de conducere locală.

Romii din Glod s-au plâns, printre altele, de faptul că nu au dispensar medical şi medic de familie. Liderul filialei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa a avut o întrevedere şi cu primarul comunei Moroieni, Mihai Laurenţiu Moraru.

Campania „Vrem Respect” va continua în Moroeni şi în zilele de 13 şi 14 noiembrie. Următoarea oprire, la sfârşitul săptămânii, va fi în comuna Ion Luca Caragiale, unde există o comunitate de romi deosebit de săracă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa, stand comun la Târgul de Turism al României

Publicat

pe

Destinațiile și obiectivele turistice din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița vor fi promovate la Târgul de Turism al României, care se va desfăşura în perioada 14 – 17 noiembrie 2019.

Standul de prezentare, realizat de Primăria Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească, îmbină în mod armonios, într-o suprafaţă de 30 mp, elementele tradiţionale cu cele moderne.

Autorităţile din Dâmboviţa urmăresc, prin această participare, să asigure judeţului o mai mare vizibilitate pe piaţa turistică naţională.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web