Connect with us

ACTUALITATE

Au pornit cu dreptul în viaţă. 34 de copii romi din Dâmboviţa au primit repartiţiile la licee

Publicat

pe

Astăzi, a fost un fel de sărbătoare pentru comunitatea de romi din judeţul Dâmboviţa. La sediul Inspectoratului Şcolar, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, care arată că noul, dorinţa de educaţie, de studiu, dorinţa de a fi folositor societăţii sunt tot mai pregnante în rândul tinerilor romi.

Şcoala nu mai este un apanaj al majoritarilor, al celor superdotaţi din comunitate, al celor mai avuţi. A devenit un element absolut necesar accederii către viitor, al stabilităţii sociale, al formării unei noi generaţii, care se ghidează după principiile modernităţii şi existenţei duse în civilizaţie.

34 de elevi absolvenţi ai şcolilor gimnaziale de pe întreg cuprinsul judeţului au fost prezenţi la Inspectoratul Şcolar, pentru a primi, conform mediilor obţinute şi ţelului pe care şi l-au ales în viaţă, repartiţiile la liceu. Alţi 34 au optat pentru a merge la şcolile profesionale.

De faţă la această întâlnire, alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, a ţinut să fie prezent şi Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa. Acesta a stimulat, în permanenţă, în rândul tinerilor romi, crativitatea, talentul, dorinţa de educaţie şi competiţia, acordându-le, ori de câte ori a avut prilejul, diferite premii sau i-a implicat în multiple activităţi socio-cuturale.

„Nu puteam să lipsesc de la un astfel de eveniment. Este o mândrie pentru mine, pentru comunitatea noastră, pentru noi toţi până la urmă, să vezi atâţia copii frumoşi care au pornit cu dreptul către viitor, care văd viaţa dintr-o altă perspectivă, care vor să fie educaţi, învăţaţi, care vor să fie de folos ţării”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

Liderul Romilor Pro Europa Dâmboviţa, înainte de a începe procesul de repartizare, la care a asistat cu plăcere până la final, a adresat elevilor prezenţi cuvinte de felicitare şi le-a dat şi câteva sfaturi. Tudorică Răducanu i-a îndemnat pe copii să înveţe bine, să fie conştiincioşi, cuminţi şi, după cei patru ani de liceu, să meargă mai departe către facultăţi, să devină stâlpi de bază ai societăţii, oameni de valoare în comunităţile de romi, deschizători de drumuri şi pentru cei care vor urma.Preşedintele Răducanu, sincer, le-a spus că nu trebuie să le fie ruşine niciodată de faptul că sunt romi, ci, dimpotrivă, apartenenţa la această etnie trebuie să reprezinte o mândrie pentru ei şi să dovedească tuturor că sunt cinstiţi, corecţi, oneşti, cetăţeni adevăraţi.

Tudorică Răducanu le-a mai spus copiilor şi părinţilor prezenţi în sală să ţină aproape de Partida Romilor Pro Europa şi, ori de câte ori au probleme de rezolvat, diferite situaţii de pus la punct sau idei benefice pentru comunitate, proiecte, să apeleze cu încredre la el şi la ceilalţi reprezentanţi ai filialei Dâmboviţa.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT