Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Au pornit cu dreptul în viaţă. 34 de copii romi din Dâmboviţa au primit repartiţiile la licee

Publicat

pe

Astăzi, a fost un fel de sărbătoare pentru comunitatea de romi din judeţul Dâmboviţa. La sediul Inspectoratului Şcolar, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, care arată că noul, dorinţa de educaţie, de studiu, dorinţa de a fi folositor societăţii sunt tot mai pregnante în rândul tinerilor romi.

Şcoala nu mai este un apanaj al majoritarilor, al celor superdotaţi din comunitate, al celor mai avuţi. A devenit un element absolut necesar accederii către viitor, al stabilităţii sociale, al formării unei noi generaţii, care se ghidează după principiile modernităţii şi existenţei duse în civilizaţie.

34 de elevi absolvenţi ai şcolilor gimnaziale de pe întreg cuprinsul judeţului au fost prezenţi la Inspectoratul Şcolar, pentru a primi, conform mediilor obţinute şi ţelului pe care şi l-au ales în viaţă, repartiţiile la liceu. Alţi 34 au optat pentru a merge la şcolile profesionale.

De faţă la această întâlnire, alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, a ţinut să fie prezent şi Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa. Acesta a stimulat, în permanenţă, în rândul tinerilor romi, crativitatea, talentul, dorinţa de educaţie şi competiţia, acordându-le, ori de câte ori a avut prilejul, diferite premii sau i-a implicat în multiple activităţi socio-cuturale.

„Nu puteam să lipsesc de la un astfel de eveniment. Este o mândrie pentru mine, pentru comunitatea noastră, pentru noi toţi până la urmă, să vezi atâţia copii frumoşi care au pornit cu dreptul către viitor, care văd viaţa dintr-o altă perspectivă, care vor să fie educaţi, învăţaţi, care vor să fie de folos ţării”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

Liderul Romilor Pro Europa Dâmboviţa, înainte de a începe procesul de repartizare, la care a asistat cu plăcere până la final, a adresat elevilor prezenţi cuvinte de felicitare şi le-a dat şi câteva sfaturi. Tudorică Răducanu i-a îndemnat pe copii să înveţe bine, să fie conştiincioşi, cuminţi şi, după cei patru ani de liceu, să meargă mai departe către facultăţi, să devină stâlpi de bază ai societăţii, oameni de valoare în comunităţile de romi, deschizători de drumuri şi pentru cei care vor urma.Preşedintele Răducanu, sincer, le-a spus că nu trebuie să le fie ruşine niciodată de faptul că sunt romi, ci, dimpotrivă, apartenenţa la această etnie trebuie să reprezinte o mândrie pentru ei şi să dovedească tuturor că sunt cinstiţi, corecţi, oneşti, cetăţeni adevăraţi.

Tudorică Răducanu le-a mai spus copiilor şi părinţilor prezenţi în sală să ţină aproape de Partida Romilor Pro Europa şi, ori de câte ori au probleme de rezolvat, diferite situaţii de pus la punct sau idei benefice pentru comunitate, proiecte, să apeleze cu încredre la el şi la ceilalţi reprezentanţi ai filialei Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Crucea Roșie, simbolul slujirii aproapelui. La mulți ani!

Publicat

pe

Preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, în calitatea sa de președinte al Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, a transmis, astăzi – 4 iulie, cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la înființarea Crucii Roșii, cea mai cunoscută instituție umanitară din lume, un mesaj de încredere, speranță și mulțumire pentru tot ceea ce a întreprins în slujba oamenilor de-a lungul timpului. De remarcat că, de când este liderul Filialei Dâmboviţa de Cruce Roșie, părintele Ionuț Ghibanu a militat pentru sprijinirea semenilor aflați în lipsuri și suferință, pentru ajutorarea comunităților sărace. Reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița au fost tot timpul racordați la problemele actuale, mereu în alarmă și pregătiți să intervină în caz de nevoie.

„După aproape un secol și jumătate, în timp de război, de pace sau de calamitate, Crucea Roșie rămâne simbolul slujirii aproapelui, al solidarității umane, indiferent de rasă, gen, religie, vârstă, ori stare socială, împărtășind, în România și în lume, frumoasele, generoasele și trainicele sale principii:
– Umanitate, fiindcă toți suntem frați și surori și ceea ce ne leagă, întotdeauna este mai important decât ceea ce ne desparte;
– Imparțialitate, căci partizanatele nu-și au rostul atunci când este nevoie de ajutor concret, rapid și necesar;
– Neutralitate față de orice doctrină social-politică și economică, religioasă sau filozofică;
– Independență, căci este liberă de orice obediență politică, statală sau ideologică;
– Voluntariat, deoarece valorizează disponibilitatea de a sluji omul, cu nevoile și problemele lui urgente;
– Unitate, pentru că distincțiile și separațiile nu rezistă în fața suferinței și a provocărilor vieții;
– Universalitate, deoarece ea se adresează tuturor, dincolo de orice specificitate locală sau națională.

Crucea Roșie este astăzi una din instituțiile cele mai respectate și căutate atunci când sunt probleme umanitare, când speranța își pierde din strălucire, ori când umanitatea este pe cale de a fi înfrântă. De ce? Pentru că oameni dedicați angajamentului lor voluntar au decis să ajute, să pună în centrul preocupărilor lor omul, cu toate problemele și nevoile lui și să ajute, atunci când greul pare uriaș și de neînvins. Este o realitate evidentă faptul că peste tot în lume Crucea Roșie este dinamică și activă, implicându-se în ajutorarea refugiaților de război, a migranților, a bolnavilor, a celor afectați de calamități și conflicte și, în general, a omului care suferă. De aceea, ca președinte al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița, afirm cu tărie: suferința voastră este datoria noastră, să o alinăm și să vă ajutăm să depășiți orice rău vă încearcă, pentru că ne pasă de voi, pentru că sunteți aproapele nostru, pentru că sunteți cei care au nevoie de noi, de ajutor, de Crucea Roșie! Iată de ce mulți voluntari își dedică timp și energie pentru semenii noștri, cel mai adesea neștiuți, necunoscuți, dar foarte angajați și dedicați muncii lor.

În această zi de sărbătoare doresc să mulțumesc tuturor ostenitorilor Crucii Roșii, voluntarilor, sponsorilor și nu în ultimul rând conducerii executive a filialei Dâmbovița, condusă de domnul Raul Pavelescu. Nu pot uita nici de domnul Gheorghe Popescu, fostul director al filialei, căruia îi datorăm recunoștință pentru tot ceea ce a reușit să realizeze la nivelul județului, precum și la nivel național și internațional. La mulți ani, Crucea Roșie!”, este mesajul președintelui Crucii Roșii Dâmbovița – preot vicar eparhial Ionuț Ghibanu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu luați în derâdere COVID-19! Apelul managerului Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a intuit cu ceva vreme în urmă pericolul aglomerării compartimentelor spitalicești destinate bolnavilor de COVID-19, văzând că numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus crește în județul Dâmbovița, pe fondul nerespectării măsurilor de distanțare fizică și renunțarea la măștile de protecție, în special în spațiile publice, drept pentru care începuse să facă deja diligențele pentru transferul unor bolnavi aflați în stare gravă către alte unități medicale. Măsură a fost una bună, în condițiile în care Secția de Terapie Intensivă pentru persoanele bolnave de COVID-19 a rămas fără locuri.

Ieri – 3 iulie, Departamentul pentru Situații de Urgență a hotărât ca trei pacienți cu coronavirus, intubați și ventilați, să fie transferați la spitalele destinate bolnavilor infectați cu coronavirus din Galați și Medgidia. Transportul, efectuat în condiții speciale și cu supraveghere medicală, a fost asigurat de un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, face apel la dâmbovițeni pentru respectarea întocmai a măsurilor de protecție, de evitare a expunerii fără mască de protecție în zonele aglomerate.

„Situația actuală nu este deloc una îmbucurătoare. S-au înmulțit cazurile de infectări cu coronavirus. Au apărut focare în diferite instituții, nu mai vorbim de faptul că asistăm în momentul de față la o răspândire comunitară a coronavirusului. Facem tot ceea trebuie pentru a-i trata pe toți pacienții care ne sosesc la spital, pentru a le salva viața celor afectați puternic de COVID-19, dar trebuie să avem mai multă grijă de noi, să fim mai responsabili, să nu luăm în derâdere această boală extrem de periculoasă și să respectăm principalele măsuri de protecție. Ar fi grav ca sistemul nostru medical să nu mai poată face față afluxului de persoane contaminate. De noi depinde totul, sănătatea noastră și a celor din jur”, ne-a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!