Connect with us

ACTUALITATE

Au pornit cu dreptul în viaţă. 34 de copii romi din Dâmboviţa au primit repartiţiile la licee

Publicat

pe

Astăzi, a fost un fel de sărbătoare pentru comunitatea de romi din judeţul Dâmboviţa. La sediul Inspectoratului Şcolar, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, care arată că noul, dorinţa de educaţie, de studiu, dorinţa de a fi folositor societăţii sunt tot mai pregnante în rândul tinerilor romi.

Şcoala nu mai este un apanaj al majoritarilor, al celor superdotaţi din comunitate, al celor mai avuţi. A devenit un element absolut necesar accederii către viitor, al stabilităţii sociale, al formării unei noi generaţii, care se ghidează după principiile modernităţii şi existenţei duse în civilizaţie.

34 de elevi absolvenţi ai şcolilor gimnaziale de pe întreg cuprinsul judeţului au fost prezenţi la Inspectoratul Şcolar, pentru a primi, conform mediilor obţinute şi ţelului pe care şi l-au ales în viaţă, repartiţiile la liceu. Alţi 34 au optat pentru a merge la şcolile profesionale.

De faţă la această întâlnire, alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, a ţinut să fie prezent şi Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa. Acesta a stimulat, în permanenţă, în rândul tinerilor romi, crativitatea, talentul, dorinţa de educaţie şi competiţia, acordându-le, ori de câte ori a avut prilejul, diferite premii sau i-a implicat în multiple activităţi socio-cuturale.

„Nu puteam să lipsesc de la un astfel de eveniment. Este o mândrie pentru mine, pentru comunitatea noastră, pentru noi toţi până la urmă, să vezi atâţia copii frumoşi care au pornit cu dreptul către viitor, care văd viaţa dintr-o altă perspectivă, care vor să fie educaţi, învăţaţi, care vor să fie de folos ţării”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

Liderul Romilor Pro Europa Dâmboviţa, înainte de a începe procesul de repartizare, la care a asistat cu plăcere până la final, a adresat elevilor prezenţi cuvinte de felicitare şi le-a dat şi câteva sfaturi. Tudorică Răducanu i-a îndemnat pe copii să înveţe bine, să fie conştiincioşi, cuminţi şi, după cei patru ani de liceu, să meargă mai departe către facultăţi, să devină stâlpi de bază ai societăţii, oameni de valoare în comunităţile de romi, deschizători de drumuri şi pentru cei care vor urma.Preşedintele Răducanu, sincer, le-a spus că nu trebuie să le fie ruşine niciodată de faptul că sunt romi, ci, dimpotrivă, apartenenţa la această etnie trebuie să reprezinte o mândrie pentru ei şi să dovedească tuturor că sunt cinstiţi, corecţi, oneşti, cetăţeni adevăraţi.

Tudorică Răducanu le-a mai spus copiilor şi părinţilor prezenţi în sală să ţină aproape de Partida Romilor Pro Europa şi, ori de câte ori au probleme de rezolvat, diferite situaţii de pus la punct sau idei benefice pentru comunitate, proiecte, să apeleze cu încredre la el şi la ceilalţi reprezentanţi ai filialei Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT