Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Populaţia judeţului Dâmboviţa este într-o continuă scădere

Publicat

pe

Elena Brezeanu - director Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa

Din datele prezentate astăzi presei de Direcţia de Statistică Dâmboviţa reiese că, în judeţ, este încă destulă populaţie, dar mai bătrână. Procesul de îmbătrânire este cauzat în primul rând de scăderea natalităţii, care a dus la reducerea absolută şi relativă a populaţiei în vârstă de 0-14 ani şi la creşterea numărului şi ponderii populaţiei de 60 de ani şi peste.

Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că, în perioada 1990-2019, mii de tineri dâmboviţeni au părăsit ţara în căutarea unei vieţi mai bune, întemeindu-şi familii în alte state ale Europei. Bătrânii sunt mai mulţi în mediul rural. Tinerii şi-au părăsit locurile natale, mutându-se la oraş sau plecând în străinătate mânaţi de sărăcie şi lipsuri.

Dacă acum ne spun cei de la statistică că, în Dâmboviţa, trăim peste 500.000 de cetăţeni, viitorul nu se prezintă deloc bine. În perspectiva anilor 2050 și 2060, se anticipează că populația rezidentă a județului Dâmbovița va fi de 279.114 persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!