Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Populaţia judeţului Dâmboviţa este într-o continuă scădere

Publicat

pe

Elena Brezeanu - director Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa

Din datele prezentate astăzi presei de Direcţia de Statistică Dâmboviţa reiese că, în judeţ, este încă destulă populaţie, dar mai bătrână. Procesul de îmbătrânire este cauzat în primul rând de scăderea natalităţii, care a dus la reducerea absolută şi relativă a populaţiei în vârstă de 0-14 ani şi la creşterea numărului şi ponderii populaţiei de 60 de ani şi peste.

Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că, în perioada 1990-2019, mii de tineri dâmboviţeni au părăsit ţara în căutarea unei vieţi mai bune, întemeindu-şi familii în alte state ale Europei. Bătrânii sunt mai mulţi în mediul rural. Tinerii şi-au părăsit locurile natale, mutându-se la oraş sau plecând în străinătate mânaţi de sărăcie şi lipsuri.

Dacă acum ne spun cei de la statistică că, în Dâmboviţa, trăim peste 500.000 de cetăţeni, viitorul nu se prezintă deloc bine. În perspectiva anilor 2050 și 2060, se anticipează că populația rezidentă a județului Dâmbovița va fi de 279.114 persoane.

ACTUALITATE

S-a deschis o nouă sesiune de depunere cereri pentru prima împădurire

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: primariaslanicmoldova.ro)

13 decembrie 2019, ora 14:00, este termenul până la care se primesc cereri de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” – informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmboviţa.

Alocarea financiară pentru cea de-a patra sesiune este de 15.000.000 euro. Condițiile privind depunerea și selectarea cererilor de sprijin, respectiv semnarea angajamentelor multianuale, pot fi consultate pe site-ul APIA. (Link aici).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prim-adjunctul de la IJJ Argeş, lector în cadrul Centrului de Excelenţă NATO din Italia

Publicat

pe

Prim-adjunctul inspectorului șef al IJJ Argeș, col. Toma Marius-Cezar, a fost selectat să fie lector în cadrul Centrului de Excelenţă NATO pentru Operații de Stabilitate din Vicenza, Italia, care organizează, în perioada 16-20 septembrie 2019, un nou curs de pregătire. Col. Toma Marius-Cezar nu este la prima activitate de acest gen.

Este licenţiat în ştiinţe juridice şi ştiinţe economice. De asemenea, a urmat cursuri post-universitare în domeniile ştiinţe penale, securitate naţională şi teologie. În Jandarmerie a intrat în anul 2000, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti. A fost pe rând comandant de pluton, ofiţer specialist, împuternicit prim-adjunct şi, din anul 2016, prim-adjunct. Pentru o perioadă de două luni, în anul 2017, a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile inspectorului şef al IJJ Argeş.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!