Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ionel Petre, lider ALDE: Raportul GRECO, departe de realităţile din România

Publicat

pe

Raportul experţilor GRECO, organismul care se ocupă cu anticorupţia în Europa, privind justiţia din România a aprins aproape de explozie spiritele în politica din ţara noastră. Mulţi demnitari români, în special cei de pe aripa puterii, dar şi analişti, jurnalişti şi magistraţi consideră că ceea ce au spus specialiştii Grupului de State Împotriva Corupţiei în respectivul raport este un atentat la democraţie, la principiile libertăţii şi drepturilor omului.

Experţii GRECO, susţin unii politicieni români, nu au avut treabă cu statul paralel, cu abuzurile, cu încălcările flagrante ale drepturilor cetăţeanului, cu protocoalele secrete. Au pus punctul doar pe ceea ce i-a interesat, dând înainte cu independenţa justiţiei şi alte teorii care se scriu bine şi uşor din înaltele cancelarii, departe de realitatea din România.

„Constat astăzi, îngrijorat, că Raportul GRECO cu privire la impactul odificărilor aduse legilor justiției asupra politicilor anticorupție din România reprezintă doar reacția unor experți străini despre justiția din România. Aceiași experți care au închis ochii ani la rândul la protocoalele secrete, la dosarele fabricate de DNA, la funcționarea ilegală a unei secții în cadrul DNA de anchetare a magistraților. În schimb, aceiași reprezentanți GRECO nu au nicio problemă că niște procurori, aleși pe niciun criteriu de către Kovesi, au urmărit, interceptat și ascultat sute și sute de magistrați, cărora le-au deschis dosare ținute în așteptare ani de zile, doar pentru a li se arăta pisica! Acele dosare erau în regulă? Ele nu mai reprezentau presiuni politice?”, punctează Ionel Petre – liderul ALDE Dâmboviţa.

Mai spune reprezentantul ALDE că raportul GRECO privind justiţia din ţara noastră include o serie de opinii subiective ale unei părţi din punctele de vedere existente la nivelul instituţiilor române.

„Corupția reprezintă în continuare o amenințare serioasă împotriva statului de drept, democrației, drepturilor omului, echității și justiției sociale, iar prin implicarea unor «experți străini» se împiedică dezvoltarea economică a României, punând în pericol stabilitatea instituțiilordemocratice și bazele morale ale societății românești”.

Dâmboviţa

Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. Văd lipsă de ambiție politică!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, şi-a exprimat dezamăgirea pentru decizia PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la funcţia supremă în stat. Conform unor înţelegeri, evident nebătute în cuie, coaliţia ar fi trebuit să-l numească pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Reprezentanţii ALDE sunt convinşi că doar liderul liberal-democrat ar fi avut şanse să intre în turul doi şi să lupte cu Klaus Iohannis.

„Îmi exprim îngrijorarea că PSD își dorește doar să intre în turul doi. Văd lipsă de ambiție politică. Vreau un candidat care să câștige. Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. În toate sondajele, Călin Popescu Tăriceanu este cel care poate intra în turul doi şi să iasă învingător.

Cea mai mare parte a sondajelor arată că susţinătorii PSD-ALDE vor candidat comun. E surprinzător că PSD nu ţine cont de această realitate. Tăriceanu este, conform tuturor sondajelor de opinie, singurul candidat care poate să atragă voturi atât din partea PSD – ALDE, cât şi din afara nucleului susţinătorilor celor două partide”, a precizat Ionel Petre.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!