Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

S-a apăsat butonul de resetare politică la ALDE Dâmbovița

Publicat

pe

ALDE, formațiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu, a dovedit că știe să rămână pe poziție, să gestioneze onorabil, fără valuri imense, eșecul din alegerile europarlamentare, când nu a atins pragul electoral. Oricum, ALDE, partid aflat la guvernare, care a mers mână în mână cu PSD în ceea ce privește politicile socio-economice aplicate, nu putea scăpa de valul schimbării care a cuprins întreaga țară. Dacă PSD, fiind un organism politic enorm, a avut de unde să scadă, fără să se prăbușească, Alianța Liberalilor şi Democraților a fost izbită în plin.

Liderii partidului au avut de învățat din această experiență electorală, drept pentru care au trecut la resetarea formațiunii politice. În 37 de filiale din țară, conducerea centrală a decis dizolvarea organizațiilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat și la Dâmbovița, unde nu s-a reușit atingerea pragului de 5%.
Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, și-a depus mandatul de lider al organizației. Cu siguranță însă, nu va fi schimbat din funcție, ci va primi misiunea de a-și face altă echipă, mai unită, mai determinată și care să performeze, bazându-se pe o altă strategie de capacitare a electoratului, pe un alt tip de marketing politic. Oricum, vizavi de rezultatele la europarlamentare, sunt destule voci care spun că, în Dâmbovița, chiar și partenerul de coaliție, PSD, i-a ciuntit bine pe cei din ALDE.

În prima conferință de presă de după decizia luată de Biroul Politic Central de dizolvare a structurilor teritoriale de conducere, Ionel Petre a recunoscut că a avut colegi, membri de partid, unii chiar cu responsabilități, care au mimat că activează, că își fac datoria față de organizație, atât în perioada de precampanie cât și în campania electorală. A mai spus liderul ALDE Dâmbovița, fără să facă însă nominalizări, că au existat și trădări.

„Vreau să clarific subiectul dizolvării Biroului Politic Teritorial ALDE Dâmboviţa. În cadrul şedinţei de Birou Politic Central din data de 9 iulie s-a stabilit ca 32 de judeţe, de filiale judeţene, inclusiv sectoarele, în total 37 de filiale, să aibă Biroul Politic Teritorial dizolvat, indiferent dacă au apucat să organizeze Conferinţă judeţeană de alegeri sau funcționau pe interimat. Pot să spun că nu sunt foarte mulţumit de această decizie, pentru că aș fi vrut ca, în solidar, să se dizolve întreg Biroul, adică inclusiv preşedintele care putea să preia şi să conducă în continuare frâiele filialei şi din postura de interimar, asta din solidaritate cu echipa Biroului Politic Teritorial, chiar dacă, vorbim acum despre cazul Dâmboviţa, în cadrul acestei echipe am avut şi oameni care nu au existat, chiar dacă am avut şi oameni care au mimat acţiunea de precampanie şi campanie, chiar dacă am avut trădări, cu siguranţă am avut o parte a echipei care a muncit, care s-a zbătut, care a participat la majoritatea acţiunilor petrecute în Târgovişte şi în judeţ. Aşa că, în solidar cu echipa de lucru, cu oamenii cu care am lucrat din cadrul Biroului Teritorial ALDE Dâmboviţa, mandatul meu de preşedinte se află pe biroul preşedintelui partidului. Acum, spun că analiza, la nivelul ALDE naţional, continuă, verificându-se activitatea liderilor de judeţe, activitatea echipelor, se evaluează activitatea şi rezultatele reprezentanţilor din Guvern şi aici mă refer la toate nivelurile, vicepreşedinţi, preşedinţi de agenţii naţionale, secretari de stat şi miniştri. Întrevederea următoare, în cadrul Biroului Politic Central, va fi peste o săptămână, atunci când fiecare judeţ care face obiectul acestei dizolvări trebuie să prezinte echipa, fiecare membru să-şi justifice activitatea, tocmai pentru a găsi o variantă de lucru corectă, coerentă şi unitară având în vedere alegerile prezidențiale din toamnă”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița – Ionel Petre.

Dâmboviţa

Scrisoarea… scrisorilor la PSD Dâmboviţa!

Publicat

pe

de

Pe 6 septembrie, este conferință de alegeri la PSD Dâmbovița. S-a ajuns aici din cauza animozităţilor care există în partid, tolerate și amplificate de actuala echipă de conducere, din cauza unor indivizi care și-au descoperit brusc veleitățile de politicieni de stânga și consilieri, din cauza găștilor care au sufocat organizatia, din cauza prea multor jocuri de culise.

Și, cu toate astea, social-democrații dâmbovițeni, sau o parte din ei, din categoria „ghiocei”, au trimis zilele acestea la București, direct la președinta Viorica Dăncilă, un gen de scrisoare, în care organizatia, culmea, pregătită pentru alegeri, gata să își desemneze un nou conducător, își exprimă atașamentul, susținerea față de europarlamentara Rovana Plumb, actualul preşedinte al filialei PSD.

Ca într-o ţidulă comunistă, se spune în document că Rovana Plumb merită să ajungă comisar european. Nu contestăm acest lucru. Că doamna Plumb este un politician bun, am văzut. Știe să-și urmeze parcursul dorit, a rezistat pe scena tumultuoasă a politicii sub atâția președinți. A fost un reprezentant loial partidului. Dar, scrisoarea cu pricina e prea de tot. Pare a fi înjghebată de lingușitori de profesie, care s-au executat la comandă.

Aproape că nu știi ce să mai crezi. În PSD Dâmbovița, prin toate ungherele, miroase a diversiune. Am mai aflat ceva interesant! O serie de lideri locali, reprezentanţi ai unor organizaţii locale cu rezultate, nu se regăsesc pe lista delegaţilor la congresul PSD de mâine…

Citește în continuare

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa se află în plin proces de reorganizare

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află în plină campanie de refacere și reconsolidare a filialelor locale ale asociației. Raducanu și-a propus să creeze, în toate localitățile dâmbovițene unde există comunități mai mari sau mai mici de romi, structuri puternice, alcătuite din oameni care să lupte pentru drepturile etniei, oameni capabili să sprijine administrațiile publice locale.

„Este un deziderat pe care mi l-am propus încă de la preluarea funcției de președinte al Partidei Romilor Pro Europa. Trebuie să redevenim puternici şi uniţi, să avem un cuvânt de spus în actul decizional administrativ, să ne putem impune ideile, părerile, să contribuim la bunul mers al comunităților”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!