Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

S-a apăsat butonul de resetare politică la ALDE Dâmbovița

Publicat

pe

ALDE, formațiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu, a dovedit că știe să rămână pe poziție, să gestioneze onorabil, fără valuri imense, eșecul din alegerile europarlamentare, când nu a atins pragul electoral. Oricum, ALDE, partid aflat la guvernare, care a mers mână în mână cu PSD în ceea ce privește politicile socio-economice aplicate, nu putea scăpa de valul schimbării care a cuprins întreaga țară. Dacă PSD, fiind un organism politic enorm, a avut de unde să scadă, fără să se prăbușească, Alianța Liberalilor şi Democraților a fost izbită în plin.

Liderii partidului au avut de învățat din această experiență electorală, drept pentru care au trecut la resetarea formațiunii politice. În 37 de filiale din țară, conducerea centrală a decis dizolvarea organizațiilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat și la Dâmbovița, unde nu s-a reușit atingerea pragului de 5%.
Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, și-a depus mandatul de lider al organizației. Cu siguranță însă, nu va fi schimbat din funcție, ci va primi misiunea de a-și face altă echipă, mai unită, mai determinată și care să performeze, bazându-se pe o altă strategie de capacitare a electoratului, pe un alt tip de marketing politic. Oricum, vizavi de rezultatele la europarlamentare, sunt destule voci care spun că, în Dâmbovița, chiar și partenerul de coaliție, PSD, i-a ciuntit bine pe cei din ALDE.

În prima conferință de presă de după decizia luată de Biroul Politic Central de dizolvare a structurilor teritoriale de conducere, Ionel Petre a recunoscut că a avut colegi, membri de partid, unii chiar cu responsabilități, care au mimat că activează, că își fac datoria față de organizație, atât în perioada de precampanie cât și în campania electorală. A mai spus liderul ALDE Dâmbovița, fără să facă însă nominalizări, că au existat și trădări.

„Vreau să clarific subiectul dizolvării Biroului Politic Teritorial ALDE Dâmboviţa. În cadrul şedinţei de Birou Politic Central din data de 9 iulie s-a stabilit ca 32 de judeţe, de filiale judeţene, inclusiv sectoarele, în total 37 de filiale, să aibă Biroul Politic Teritorial dizolvat, indiferent dacă au apucat să organizeze Conferinţă judeţeană de alegeri sau funcționau pe interimat. Pot să spun că nu sunt foarte mulţumit de această decizie, pentru că aș fi vrut ca, în solidar, să se dizolve întreg Biroul, adică inclusiv preşedintele care putea să preia şi să conducă în continuare frâiele filialei şi din postura de interimar, asta din solidaritate cu echipa Biroului Politic Teritorial, chiar dacă, vorbim acum despre cazul Dâmboviţa, în cadrul acestei echipe am avut şi oameni care nu au existat, chiar dacă am avut şi oameni care au mimat acţiunea de precampanie şi campanie, chiar dacă am avut trădări, cu siguranţă am avut o parte a echipei care a muncit, care s-a zbătut, care a participat la majoritatea acţiunilor petrecute în Târgovişte şi în judeţ. Aşa că, în solidar cu echipa de lucru, cu oamenii cu care am lucrat din cadrul Biroului Teritorial ALDE Dâmboviţa, mandatul meu de preşedinte se află pe biroul preşedintelui partidului. Acum, spun că analiza, la nivelul ALDE naţional, continuă, verificându-se activitatea liderilor de judeţe, activitatea echipelor, se evaluează activitatea şi rezultatele reprezentanţilor din Guvern şi aici mă refer la toate nivelurile, vicepreşedinţi, preşedinţi de agenţii naţionale, secretari de stat şi miniştri. Întrevederea următoare, în cadrul Biroului Politic Central, va fi peste o săptămână, atunci când fiecare judeţ care face obiectul acestei dizolvări trebuie să prezinte echipa, fiecare membru să-şi justifice activitatea, tocmai pentru a găsi o variantă de lucru corectă, coerentă şi unitară având în vedere alegerile prezidențiale din toamnă”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița – Ionel Petre.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Lista unităților de învățământ din Dâmbovița care funcționează după scenariul roșu

Publicat

pe

Foto arhivă

35 de unități de învățământ din județul Dâmbovița funcționează, de astăzi – 19 octombrie 2029, în scenariul roșu (online). De asemenea, 106 sunt incluse în scenariul galben (jumătate la școală, jumătate online).

VEZI LISTA ȘCOLILOR AICI

În scenariul verde, au mai rămas doar 38 de unități de învățământ din Dâmbovița. Și anul școlar nu a început decât de o lună!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Tânăr muncitor a murit sub un mal de pământ la Cojasca

Publicat

pe

Un bărbat care lucra la rețeaua de canalizare în comuna Cojasca, județul Dâmbovița, a fost surprins în timpul activității de un mal de pământ. La fața locului au intervenit pompierii de la Garda Cornești. După mai multe minute de efort, militarii au reușit să extragă de sub maldărul de pământ trupul bărbatului de 32 de ani. Acesta se afla în stare de inconștiență.

Echipajul medical sosit de urgență a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l readuce pe tânărul muncitor la viață. Din păcate, eforturile medicilor au fost zadarnice. Poliția efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestei tragedii. Cazul intră și sub jurisdicția ITM, fiind vorba despre un accident de muncă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!