Connect with us

Dâmboviţa

S-a apăsat butonul de resetare politică la ALDE Dâmbovița

Publicat

pe

ALDE, formațiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu, a dovedit că știe să rămână pe poziție, să gestioneze onorabil, fără valuri imense, eșecul din alegerile europarlamentare, când nu a atins pragul electoral. Oricum, ALDE, partid aflat la guvernare, care a mers mână în mână cu PSD în ceea ce privește politicile socio-economice aplicate, nu putea scăpa de valul schimbării care a cuprins întreaga țară. Dacă PSD, fiind un organism politic enorm, a avut de unde să scadă, fără să se prăbușească, Alianța Liberalilor şi Democraților a fost izbită în plin.

Liderii partidului au avut de învățat din această experiență electorală, drept pentru care au trecut la resetarea formațiunii politice. În 37 de filiale din țară, conducerea centrală a decis dizolvarea organizațiilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat și la Dâmbovița, unde nu s-a reușit atingerea pragului de 5%.
Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, și-a depus mandatul de lider al organizației. Cu siguranță însă, nu va fi schimbat din funcție, ci va primi misiunea de a-și face altă echipă, mai unită, mai determinată și care să performeze, bazându-se pe o altă strategie de capacitare a electoratului, pe un alt tip de marketing politic. Oricum, vizavi de rezultatele la europarlamentare, sunt destule voci care spun că, în Dâmbovița, chiar și partenerul de coaliție, PSD, i-a ciuntit bine pe cei din ALDE.

În prima conferință de presă de după decizia luată de Biroul Politic Central de dizolvare a structurilor teritoriale de conducere, Ionel Petre a recunoscut că a avut colegi, membri de partid, unii chiar cu responsabilități, care au mimat că activează, că își fac datoria față de organizație, atât în perioada de precampanie cât și în campania electorală. A mai spus liderul ALDE Dâmbovița, fără să facă însă nominalizări, că au existat și trădări.

„Vreau să clarific subiectul dizolvării Biroului Politic Teritorial ALDE Dâmboviţa. În cadrul şedinţei de Birou Politic Central din data de 9 iulie s-a stabilit ca 32 de judeţe, de filiale judeţene, inclusiv sectoarele, în total 37 de filiale, să aibă Biroul Politic Teritorial dizolvat, indiferent dacă au apucat să organizeze Conferinţă judeţeană de alegeri sau funcționau pe interimat. Pot să spun că nu sunt foarte mulţumit de această decizie, pentru că aș fi vrut ca, în solidar, să se dizolve întreg Biroul, adică inclusiv preşedintele care putea să preia şi să conducă în continuare frâiele filialei şi din postura de interimar, asta din solidaritate cu echipa Biroului Politic Teritorial, chiar dacă, vorbim acum despre cazul Dâmboviţa, în cadrul acestei echipe am avut şi oameni care nu au existat, chiar dacă am avut şi oameni care au mimat acţiunea de precampanie şi campanie, chiar dacă am avut trădări, cu siguranţă am avut o parte a echipei care a muncit, care s-a zbătut, care a participat la majoritatea acţiunilor petrecute în Târgovişte şi în judeţ. Aşa că, în solidar cu echipa de lucru, cu oamenii cu care am lucrat din cadrul Biroului Teritorial ALDE Dâmboviţa, mandatul meu de preşedinte se află pe biroul preşedintelui partidului. Acum, spun că analiza, la nivelul ALDE naţional, continuă, verificându-se activitatea liderilor de judeţe, activitatea echipelor, se evaluează activitatea şi rezultatele reprezentanţilor din Guvern şi aici mă refer la toate nivelurile, vicepreşedinţi, preşedinţi de agenţii naţionale, secretari de stat şi miniştri. Întrevederea următoare, în cadrul Biroului Politic Central, va fi peste o săptămână, atunci când fiecare judeţ care face obiectul acestei dizolvări trebuie să prezinte echipa, fiecare membru să-şi justifice activitatea, tocmai pentru a găsi o variantă de lucru corectă, coerentă şi unitară având în vedere alegerile prezidențiale din toamnă”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița – Ionel Petre.

Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

Publicat

pe

de

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT