Conectați-vă cu noi

Călăraşi

Pompierii din Călăraşi salvează vieţi şi prin donare de sânge!

Publicat

pe

Angajaţii ISU Călăraşi participă, în această perioadă, la o campanie de donare de sânge. Este un gest de solidaritate pe care putem să-l facem fiecare dintre noi – ne îndeamnă pompierii călărăşeni.

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
– Să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România;
– Să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
– Să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50-100 kg femeile şi 60-110 kg bărbaţii;
– Tensiunea arterială sistolică să fie între 100 şi 180mmH;
– Să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale;
– Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală;
– Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
– Să nu fi urmat vreun tratament cu medicamente (aspirină, anticoagulante, antibiotice etc.)

De ce să donezi sânge?
– Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie, pe parcursul vieții, cel puțin o singură dată de sânge.
– Donarea constantă de sânge aduce următoarele beneficii pentru organism: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%;
– În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

ACTUALITATE

Primarul în funcție al municipiului Călărași a murit din cauza COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Digi FM

Daniel Drăgulin, primarul în funcție al municipiului Călăraș, a murit în această dimineață, după ce a fost infectat cu coronavirus. Edilul avea 59 de ani și a contactat SARS-Cov-2 în timpul campaniei electorale. Daniel Drăgulin suferea de diabet.

Trupul neînsuflețit va fi depus marți, 13 octombrie, la ora 16:00, la Capela Cimitirului Central.

„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu sunt rugați să folosească măști de protectie și să respecte regulile de distanțare. Accesul se va face din strada Sloboziei, ieșirea urmând a se realiza pe strada I.H. Rădulescu. Accesul publicului la capelă (în exteriorul ei) se va putea face până miercuri, 14 octombrie, ora 10:00.

Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sfânta Anastasia, miercuri, 14 octombrie, de la ora 12:00. Slujba de înhumare va fi un eveniment privat”, precizează Primăria Călărași într-un mesaj postat pe Facebook.

Alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Călărași au fost câștigate de Marius Grigore Dulce, candidatul PSD.

Citește în continuare

Călăraşi

Rezervă de furaje arde de mai bine de 10 ore!

Publicat

pe

Pompieri din două județe au acționat toată noaptea pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o rezervă de furaje în câmp, în satul Horia din comuna Axintele.

Focul a izbucnit în seara zilei de 07 august, în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița. Acestea s-au alăturat intervenției în jurul orei 23:00, fiind și la ora actuală la locul evenimentului.

Incendiu furaje 3

„Alimentat de vânt, și de cantitatea mare de paie stivuite în baloți (circa 25.000 de baloți din aproximativ 5 șire a 50-100 m lungime, 5-10 m înălțime, și 20-30 m lățime), incendiul se manifestă pe o suprafață de mai bine de 4 ha de teren.

Toată noaptea au acționat pentru localizare și lichidare 3 autospeciale pentru stins incendii de la ISU Călărași, 2 autospeciale de la ISU Ialomița, 1 tractor, 1 buldoexcavator și o cisternă din comuna Axintele.

Deși condițiile meteorologice (vânt puternic) au ridicat mari probleme pompierilor, aceștia au reușit menținerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor către comunitate sau către pădure. Misiunea este în dinamică”, se arată într-un comunicat remis de ISU Ialomița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!