Conectați-vă cu noi

Călăraşi

Pompierii din Călăraşi salvează vieţi şi prin donare de sânge!

Publicat

pe

Angajaţii ISU Călăraşi participă, în această perioadă, la o campanie de donare de sânge. Este un gest de solidaritate pe care putem să-l facem fiecare dintre noi – ne îndeamnă pompierii călărăşeni.

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
– Să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România;
– Să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
– Să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50-100 kg femeile şi 60-110 kg bărbaţii;
– Tensiunea arterială sistolică să fie între 100 şi 180mmH;
– Să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale;
– Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală;
– Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
– Să nu fi urmat vreun tratament cu medicamente (aspirină, anticoagulante, antibiotice etc.)

De ce să donezi sânge?
– Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie, pe parcursul vieții, cel puțin o singură dată de sânge.
– Donarea constantă de sânge aduce următoarele beneficii pentru organism: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%;
– În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Hoţi la stupii cu albine! Patru persoane au ajuns după gratii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publi24.ro)

Patru persoane din comunele Borcea şi Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi, au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cei în cauză au sustras mai mulţi stupi cu albine, pe care poliţiştii i-au găsit cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate ieri, 7 august 2019. Prejudiciul, în valoare de 3.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Citește în continuare

Călăraşi

Şi-a luat arma şi a tras în plină stradă asupra celor cu care s-a certat!

Publicat

pe

Foto: IPJ Călăraşi

Un bărbat de 41 de ani, din comuna Tămădău Mare, judeţul Călăraşi, a fost plasat sub arest la domiciliu, după ce a executat două focuri cu un pistol în direcţia vehiculului în care se aflau patru persoane cu care avusese un conflict în trecut.

Fapta a fost sesizată la poliţie de un tânăr de 27 de ani, care le-a spus oamenilor legii că în ainte să tragă, consăteanul lor i-a ameninţat cu acte de violenţă.

La locuinţa agresorului au fost descoperite două arme neletale şi două cartuşe corespunzătoare, însă cel în cauză nu era persoană fizică autorizată pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor. De asemenea, s-a stabilit faptul că muniția și armele găsite au fost achiziționate din Cehia și ulterior transportate în România, fără a fi prezentate organelor vamale de control.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Amenințare”, „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „Uzul de armă fără drept”, ”Tulburarea ordinii și liniștii publice” și „Contrabandă calificată”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!