Conectați-vă cu noi

Călăraşi

Pompierii din Călăraşi salvează vieţi şi prin donare de sânge!

Publicat

pe

Angajaţii ISU Călăraşi participă, în această perioadă, la o campanie de donare de sânge. Este un gest de solidaritate pe care putem să-l facem fiecare dintre noi – ne îndeamnă pompierii călărăşeni.

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
– Să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România;
– Să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
– Să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50-100 kg femeile şi 60-110 kg bărbaţii;
– Tensiunea arterială sistolică să fie între 100 şi 180mmH;
– Să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale;
– Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală;
– Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
– Să nu fi urmat vreun tratament cu medicamente (aspirină, anticoagulante, antibiotice etc.)

De ce să donezi sânge?
– Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie, pe parcursul vieții, cel puțin o singură dată de sânge.
– Donarea constantă de sânge aduce următoarele beneficii pentru organism: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%;
– În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Minori sechestraţi şi abuzaţi sexual de un individ din judeţul Călăraşi!

Publicat

pe

Sursa foto: Ştirile Pro TV

Un bărbat de 52 de ani, din judeţul Călăraşi, a fost reţinut de poliţiştii de la investigaţii Criminale şi este cercetat pentru lipsire de libertate şi infracțiuni la viața sexuală, după ce oamenii legii au identificat în locuinţa acestuia din Fundeni Frunzăreşti şi la o adresă din Bucureşti doi minori plecaţi dintr-o instituţie de ocrotire, despre care există indicii că ar fi victimele suspectului.

Se pare că băiatul găsit în Fundeni Frunzăreşti era legat în şopronul casei, iar celălalt era încuiat în boxa unui bloc din Capitală. Surse din anchetă spun că ar putea fi mai multe victime, având în vedere că individul aducea constant minori la domiciliul său. Cei doi băieţi, în vârstă de 13 şi 16 ani, urmează să fie audiaţi în prezenţa unui psiholog de la DGASPC Călăraşi. În locuinţa suspectului a fost găsită şi o cameră video.

Citește în continuare

ACTUALITATE

IPJ Călăraşi angajează un ofiţer din sursă externă pentru Compartimentul Schengen

Publicat

pe

de

Sursa foto: https://cl.politiaromana.ro

Inspectoratul de Poliţie Județean Călărași scoate la concurs, prin încadrare directă, un post de ofițer în cadrul Serviciului Cabinet – Compartimentul Schengen și Relații Internaționale. Înscrierea candidaților se va face personal, indiferent de localitatea unde își are domiciliul candidatul, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași din municipiul Călărași, B-dul Republicii nr.44, județul Călărași, până la data de 14.10.2019.

Concursul va consta în două probe, respectiv evaluarea competențelor lingvistice, care se va desfăşura în perioada 02-04.12.2019 și susținerea unui test grilă, având la bază tematica şi bibliografia recomandată, care va avea loc la data de 14 decembrie 2019.

Mai multe detalii referitoare la condițiile de participare, tematica și bibliografia, documentația necesară pentru întocmirea dosarului de candidat și probele de concurs le veți găsi accesând pagina web, la secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs sau la sediul inspectoratului.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT