Conectați-vă cu noi

Călăraşi

Pompierii din Călăraşi salvează vieţi şi prin donare de sânge!

Publicat

pe

Angajaţii ISU Călăraşi participă, în această perioadă, la o campanie de donare de sânge. Este un gest de solidaritate pe care putem să-l facem fiecare dintre noi – ne îndeamnă pompierii călărăşeni.

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
– Să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România;
– Să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
– Să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50-100 kg femeile şi 60-110 kg bărbaţii;
– Tensiunea arterială sistolică să fie între 100 şi 180mmH;
– Să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale;
– Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală;
– Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
– Să nu fi urmat vreun tratament cu medicamente (aspirină, anticoagulante, antibiotice etc.)

De ce să donezi sânge?
– Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie, pe parcursul vieții, cel puțin o singură dată de sânge.
– Donarea constantă de sânge aduce următoarele beneficii pentru organism: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%;
– În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Călăraşi

Prelungirea dovezilor de circulaţie pentru şoferi, în condiţiile COVID-19

Publicat

pe

Procurorii vor emite, din oficiu, ordonanţe de prelungire a dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu trebuie să depună cerere, iar ordonanţa de prelungire va fi transmisă pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională – se arată într-un comunicat remis de IPJ Călăraşi.

Măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fost funcţionar de la Înmatriculări Auto Călăraşi nu justifică 1,34 de milioane de lei

Publicat

pe

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București cu privire la un fost funcţionar public cu statut special din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor Călăraşi.

Ion Ioniţă nu-şi justifică averea, mai precis suma de 1.340.225,96 lei (aprox. 320.123 euro). Potrivit ANI, bărbatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT