Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Piaţa Tricolorului va avea fântâni arteziene şi mult spaţiu verde

Publicat

pe

Piaţa Tricolorului sau Platoul Prefecturii, cum numesc târgoviştenii, din 1990 încoace, zona de la kilometrul zero al municipiului, a intrat într-un amplu program de reabilitare şi modernizare. Este un obiectiv pe care fiecare cetăţean al oraşului îl aşteaptă să fie realizat. De zeci de ani nu s-a mai intervenit pentru a aduce elemente de nou, de ton modern în această piaţă.

Primarul Cristian Daniel Stan a precizat astăzi, la şantierul deschis pe platou, că proiectul de refacere şi înfrumuseţare a acestui perimetru este unul foarte ambiţios şi că, la final, va schimba radical estetica zonei centrale a municipiului.

„Este poate cea mai importantă piaţă publică din oraşul nostru. Zona cel mai intens circulată şi care, de-a lungul timpului, a reprezentat un punct de atracţie pentru cetăţenii municipiului nostru. Aici vom avea foarte mult spaţiu verde, vor fi construite câteva fântâni arteziene. Va fi un spaţiu urban deosebit, agreabil”, a declarat edilul municipiului Târgovişte.

Investiţia se ridică la circa 7 milioane de lei şi este realizată cu fonduri de la bugetul local. Lucrările sunt executate de o firmă privată specializată în construcţii urbane. Cristian Daniel Stan speră ca, în primăvara anului viitor, proiectul să fie materializat. Administraţia publică locală va porni curând şi lucrările de modernizare a Parcului Mitropoliei şi a Pieţei Revoluţiei.

„Avem şi acolo proiecte spectaculoase. Centrul municipiului Târgovişte se va schimba radical, imaginea sa va fi mult îmbunătăţită”, a concluzionat primarul Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT