Connect with us

SOCIAL

Crime după un scenariu de filme horror! De ce n-a putut fi localizat apelul la 112?

Publicat

pe

Foto: Evenimentul Zilei

Iată cum lucrează sistemul în România! O copilă de 15 ani a fost omorâtă de un psihopat, parcă după scenariile din filmele americane din categoria horror, fiindcă specialiştii noştri în localizări şi interceptări nu au fost capabili să afle în timp util care este zona de unde a solicitat fata sprijin, prin telefon.

Serviciile dotate pe bani mulţi care, ani de zile, au efectuat interceptări şi localizări pentru tot felul de cauze, nu au putut să dea indicaţii pentru salvarea din ghearele unui asasin periculos a unei adolescente. Este strigător la cer! Fata a vorbit aproape 20 de minute cu operatorii de la 112!

STS se apără şi spune că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului.

„La fiecare din cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informație de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului”.

Trăim într-o ţară unde, dacă se vrea, eşti găsit şi înfundat repede, restul, dacă nu prezintă prea mare interes, nu mai contează. Un serviciu special, cu oameni plătiţi greu, dotat cu tehnică, nu a fost capabil să furnizeze Poliţiei informaţii despre locul unde era sechestrată de un mecanic psihopat o biată tânără.

Gheorghe Dincă, zis Popicu (Sursa foto: Capital)

Când, în cele din urmă, oamenii legii au nimerit în curtea criminalului, pe baza unor altfel de informaţii, era prea târziu. Poliţiştii au descoperit în ograda lui Gheorghe Dincă, zis „Popicu”, de 57 de ani, într-un butoi, rămăşiţe omeneşti şi bijuterii ce se presupune că au aparţinut mai multor victime, inclusiv ale adolescentei care a solicitat zadarnic sprijin autorităţilor! Anchetatorii cred că individul şi-ar fi tranşat victimele, după care le dădea foc.

Un caz înfiorător, cum nu s-a mai întâmplat în România! Prima fată, Mihaela, a dispărut în data de 14 aprilie. A plecat de acasă, din comuna Dioşti, judeţul Olt, la Caracal, pentru a scoate bani de la un bancomat. A hotărât să se întoarcă la domiciliu cu o maşină de ocazie. S-a urcat într-un autoturism şi, de atunci, nimeni nu a mai văzut-o…

După trei luni, pe 24 iulie, o altă tânără dispare în neant. Alexandra era din comuna Dobrosloveni. Voia să vină acasă de la liceul din Caracal la care studia. S-a urcat într-o maşină de ocazie şi nimeni nu a mai aflat de ea…

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, se pare că bărbatul şi-a recunoscut faptele.

Potrivit jurnaliştilor de la Naţional, surse din anchetă susțin că în jurul orei 04:00, din curte, se auzea „Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!”, dar polițiștii nu au intrat decât la ora 06:00, în lipsa unui mandat. Vecinii au sunat la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 06:00. La ora 06:00, au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Doi târgovișteni, reținuți pentru lipsire de libertate și șantaj!

Publicat

pe

Un bărbat de 46 de ani și un adolescent de 17 ani, ambii din Târgoviște, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate a reieșit că cei doi, la data de 30 mai 2024, în timp ce se aflau într-o stație de alimentare cu carburant din Târgoviște, au lipsit de libertate un tânăr de 23 de ani.

Practic, nu i-au permis acestuia să iasă dintr-un birou, ba mai mult, l-au amenințat cu acte de violență și l-au agresat fizic, cu scopul de a obține o înregistrare video compromițătoare cu soția bărbatului de 46 de ani.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

Au dat bani cu camătă la 54 de persoane! Vezi ce au găsit polițiștii acasă la suspecți!

Publicat

pe

Polițiștii Secției nr. 3 Bolintin-Vale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au executat trei percheziții la domiciliile unor persoane din comuna Bolintin-Deal, bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024, doi bărbați, de 46 și 49 de ani, ambii din Bolintin-Deal, ar fi oferit împrumuturi în lei și euro, cuprinse între 50 și 5.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobândă, la 54 de persoane.

În urma descinderilor la locuințele acestora, au fost descoperite bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată, respectiv telefoane, bijuterii din aur, dar și 40.000 de euro.

Polițiștii au dispus reținerea celor doi bărbați pentru 24 de ore. Astăzi, 14 iunie 2024, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite