Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Conflict spontan, finalizat la morgă! Agresorul, un tânăr de 27 de ani

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.desteptarea.ro)

Un bărbat de 42 de ani a murit la Spitalul din Moreni, unde fusese transportat cu multiple leziuni rezultate în urma unor loviri. Cu tot efortul depus de medici, viata bietului om nu a mai putut fi salvată.

În urma cercetărilor întreprinse, polițiștii au stabilit că tragedia s-a întâmplat pe fondul unui conflict spontan apărut între victimă și cel care l-a lovit, un tânăr de 27 de ani din Mija, județul Dâmbovița.

Acesta din urmă a fost reținut de oamenii legii, fiind condus la Poliţia Moreni pentru audieri.

ALEGERI

Candidatul PSD pentru Primăria Găești pune preț pe digitalizarea administrației publice

Publicat

pe

Candidatul PSD pentru funcția de primar la Găești, Claudiu Cezar Popescu, vine în fața alegătorilor cu un program de dezvoltare care va scoate orașul din cenușiul în care se zbate în prezent și îl va plasa în rândul localităților europene, cu administrație publică transparentă și pusă cu adevărat în slujba cetățeanului.

Prin urmare, imediat ce va fi învestit că primar al orașului Găești, Claudiu Cezar Popescu va digitaliza serviciile publice administrative, pentru ca oamenii să aibă acces rapid la informațiile de care au nevoie, online, fără să meargă la Primărie și să aștepte la cozi. Și s-a văzut clar în această perioadă de pandemie cauzată de COVID-19 câtă nevoie este de digitalizare!

„Ca să ajungem la servicii de administrație publică de tip Smart, trebuie să gândim lucrul în format electronic ca fiind cel de bază, iar lucrul în format fizic ca fiind o soluție de redundanță/ de backup/ de pus la dispoziție pentru cei care nu se pot adapta la tehnologia informațională”.

Proiectele din categoria digitalizare propuse de candidatul PSD pentru Primăria Găești – Claudiu Cezar Popescu:

➡️ Crearea unei platforme digitale unice, în cadrul căreia va fi dezvoltat un spațiu de lucru online unde să fie integrate toate serviciile administrative și se vor promova mecanismele de identitate și semnătură digitală pentru cetățeni.

„Toate acestea sunt indispensabile pentru traiul în condițiile societății actuale și viitoare, și voi susține implementarea lor, în principal, prin fonduri europene și în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României”.

➡️ Crearea de facilități fiscale și/sau materiale pentru tineri, în special, și pentru întreprinzătorii care dezvoltă tehnologii digitale și emergente.

➡️ Facilitarea dezvoltării condițiilor pentru desfășurarea lucrului de la distanță, pentru angajații din mediul public.

➡️ Atragerea și retenția forței de muncă, în corelare cu inițiativele tehnologice amintite.

➡️ Dezvoltarea de rețele wireless care să permită tuturor cetățenilor accesul gratuit la Internet, în spațiile publice, în zonele de agrement și de recreere.

➡️ Eliberarea online de decizii de impunere, certificat de atestare fiscală, și diverse adeverințe solicitate de instituții, precum și înscrierea online de documente de cumpărare/ înstrăinare proprietăți, și altele asemenea.

➡️ Dezvoltarea unui proiect de cadastru imobiliar digital online prin care orice cetățean să aibă acces la informații de interes public, la un click distanță.

➡️ Informatizarea tuturor sectoarelor de activitate ale Primăriei, precum și a tuturor celorlalte instituții subordonate acesteia, și stabilirea inter-conectivității între acestea și alte instituții (ANAF, OCPI, DSP, ANSVSA, ITM s.a.).

➡️ Asigurarea de servicii publice direct pe platforma online, astfel încât cetățenii orașului să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la Primărie pentru accesarea lor.

„Conceptul pe care l-am lansat – Găești Smart City – a fost deja preluat și de unii dintre contracandidații mei, ca principal punct al ofertei lor electorale. Nu pot decât să mă bucur, pentru că asta înseamnă că proiectul propus de mine este unul foarte bun și va fi implementat cu succes la Găești, imediat după alegeri. Este bine să gândim la fel, în folosul comunității noastre.

Eu am venit cu un proiect de implementare bine structurat, știu exact cum se poate transforma orașul nostru în Smart City, în foarte scurt timp, iar Consiliul Local va aproba, cu siguranță, investițiile necesare”, spune candidatul PSD pentru Primăria Găești – Claudiu Cezar Popescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA efectuează verificări la 218 fermieri din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Foto arhivă

218 fermieri dintre cei 23.486 care au solicitat sprijin în acest an prin cererea unică au fost incluși în eșantionul de control, după cum urmează: 151 vor fi verificati prin metoda clasică pe teren și 67 prin teledetecție. Este vorba despre o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților finale.

„Subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene si naționale trebuie să respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor.

Respectarea ecocondiționalității este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției”, se precizează într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

La nivel național, eșantionul de control conține 56.493 fermieri.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!