Connect with us

POLITIC

Cătălin Ivan: Rovana Plumb e mai periculoasă decât Dragnea. A îngropat toţi preşedinţii PSD!

Publicat

pe

Cătălin Ivan, liderul noului partid Alternativa pentru Demnitatea Naţională, prezent astăzi la Târgovişte, nu a avut cuvinte de laudă pentru fosta tovarăşă social-democrată Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa. Tânărul politician, fost preşedinte al PSD Sector 1, fost purtător de cuvânt al PSD şi fost europarlamentasr PSD,  o consideră pe europarlamentara Plumb un „Liviu Dragnea cu fustă”. În susţinera afirmaţiilor sale, Cătălin Ivan a venit şi cu exemplificări.

„Liviu Dragnea a reuşit să îngroape politic doi preşedinţi PSD. Rovana Plumb i-a îngropat pe toţi! A fost apropiată de Adrian Năstase şi l-a îngropat. După aceeea, l-a preluat pe Mircea Geoană. L-a rezolvat şi pe acesta. S-a lipit de Victor Ponta, s-a întâmplat fix acelaşi scenariu. După aceea, era ca timbrul de scrisoare de Liviu Dragnea. Nici el nu a avut altă soartă. Din acest punct de vedere, este mai periculoasă decât Liviu Dragnea. Cel puţin cu mai multă experienţă.

Şi, iarăşi o diferenţă între cei doi. Liviu Dragnea, niciodată, niciodată, nu şi-a pus fiul într-o funcţie de conducere politică, deşi l-a îngropat în contracte cu statul şi este poate cel mai bogat tânăr din România. Rovana Plumb îşi pune fiul vicepreşedinte la organizaţia pe care ea o conduce. Dacă ăsta nu este nepotism, nu ştiu care să mai fie nepotismele”, a declarat Cătălin Ivan – preşedintele ADN.

A mai spus fostul europarlamentar că, aşa cum a arătat din 2014, PSD merge spre distrugere.

„Viorica Dăncilă nu contează. Este cea care aruncă ultima lopată de pâmânt. Am tras semnale de alarmă încă de când eram la PSD că tot Ardealul, toate organizaţiile PSD, erau date de Liviu Dragnea PNL-ului, de fapt, celor de la PDL care erau în PNL”.

În schimb, susţine Cătălin Ivan, liberalii trebuiau să mimeze în Parlament că fac o opoziţie reală.

Dâmboviţa

Liderul PNL Dâmbovița: Nu o să mă vedeți cu PSD pe stradă în campania electorală!

Publicat

pe

Liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a prezentat, astăzi – 22 februarie 2024, în cadrul unei conferințe de presă, argumentele pentru care a votat ca alegerile locale să fie comasate cu europarlamentarele din 9 iunie, dar și pentru liste comune de candidați PNL-PSD pentru Parlamentul European, chiar dacă nu și-a dorit acest lucru.

„Cei care au analizat și au făcut sondaje pe această temă au venit cu niște argumente logice. Printre altele, este cert că și după 2024 suntem condamnați să conducem în continuare România împreună cu PSD și atunci cred că această alianță la europarlamentare oferă un pic de liniște în acest război care va fi, fiindcă sigur o să fie război, și, în același timp, probabil, se stopează puțin accesul în Parlamentul European al unor partide care duc către extremism. Acolo suntem priviți deocamdată bine. Îmi doresc, chiar dacă cei de la PSD sunt adversarii mei și așa vor rămâne, ca în Parlamentul European să avem cât mai mulți reprezentanți PNL. Și de la PSD, decât de la AUR sau alte formațiuni care, vă dați seama, cum vor denigra România acolo”.

Cât privește activitățile de campanie electorală, care ar trebui să fie comune, PNL-PSD, pentru alegerile europarlamentare și separate pentru cele locale, amândouă însă în aceeași perioadă de timp, Virgil Guran a spus că, în Dâmbovița, niciodată nu va ieși pe stradă împreună cu PSD. Respectă alianța la nivel național, dar în județ ea nu mai există.

„Da, pare ciudat și pentru mine, nu numai pentru dumneavoastră. Campania de la europarlamentare va fi coordonată de la nivel național, iar campania locală va fi coordonată de la nivel județean, așa că va fi luptă grea între noi și PSD pentru locale. La europarlamentare, nu o să mă vedeți ieșind pe stradă cu PSD, dar sper ca lumea să înțeleagă că este necesar să meargă la Bruxelles cât mai mulți europarlamentari din partea celor două partide, nu din partea partidelor care denigrează Titu ceea ce înseamnă realizare în România, chiar dacă este sau nu este bine. Spun ei că totul este rău. Cred eu că este mai bine așa. De asta am și votat pentru liste comune și comasarea alegerilor, altfel știți foarte bine că eu nu am votat alianța cu PSD și nici nu agreez aceste lucruri, dar am stat și am raționat, mi-am dat seama că oricum trebuie să facem alianță după 2024.

Bănuiesc că orice om care are un echilibru nu își închipuie că România va putea fi condusă de AUR și USR sau cine știe ce altă formațiune va mai fi după 2024. Indiferent de faptul că poate uneori nu ne-au ieșit lucrurile chiar atât de bine, dar sunt convins că ar fi o mare diferență între o guvernare de genul acesta și ce putem să facem noi împreună cu PSD. Asta este blestemul poate al poporului nostru. Nu știu, nu s-a concretizat o dreaptă puternică. O stângă puternică este, din păcate spun. Tot timpul PSD a câștigat alegerile și este un lucru rău în România. Mai trebuia să câștige și alții și atunci era mai bine, cum se întâmplă în democrațiile reale.

Asta este, va trebui să mergem mai departe cu cei de la PSD. O să vedeți că nu îi înjur, dar nici nu o să-i menajez cu nimic. Mă voi axa pe problemele de administrație, de oameni, că avem candidați foarte buni în localități. Va fi dificil de explicat oamenilor cum trebuie să voteze într-o parte și în cealaltă, dar sunt convins că echipa noastră de la nivel național va găsi soluțiile necesare pentru a se indică acest lucru”, a declarat Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Inițiativa USR de plafonare a salariilor funcționarilor de lux este una pur populistă!

Publicat

pe

USR-iștii, în căutare de popularitate, după ce au fost o vreme la guvernare și s-au comportat nefiresc de indiferent față de românii simpli, au depus o inițiativă legislativă care are ca prevedere plafonarea salariilor de top ale bugetarilor de lux. Adică, să nu depășească retribuția președintelui României. Deputatul PSD Radu Popa consideră că tema legislativă aleasă de USR este una populistă.

„Sigur, majoritatea vor spune că salariile șefilor de agenții sunt foarte mari. Sunt foarte mari, e corect. Însă, eu cred că analiza salariului unui președinte de agenție guvernamentală trebuie să fie făcută luând în calcul și ce așteptăm de la acel om, ce plus-valoare și ce beneficii ar trebui să aducă el societății, vezi cazul ASF și falimentele zgomotoase, ce are de protejat respectivul funcționar. De exemplu, salariul președintelui ANRM, agenția care deține toate bogățiile solului și subsolului României, este de 7600 de RON”, a punctat deputatul Radu Popa.

Așa că, a mai spus parlamentarul, este important să ne uităm care sunt criteriile expuse în fișa postului fiecărui funcționar în parte și de acolo să plece analiza cost-beneficiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite