Conectați-vă cu noi

POLITIC

ALDE şi PSD, adio, dar… rămân cu tine!

Publicat

pe

Reprezentanţii ALDE trăiesc, în momentul de faţă, într-un nonsens politic. Sunt la guvernare, alături de PSD, mănâncă din aceeaşi mămăligă răscoaptă, spun că fac parte dintr-o coaliţie aflată la putere, dar au acceptat, este adevărat, cu greu, cu strâmbături, să aibă pe scena de la prezidenţiale doi candidaţi care sug de la aceeaşi văcuţă numită putere: Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu.

Oricum, lucrurile s-au mai schimbat. E tensiune, nemulţumire, şuier în organizaţii şi, cu toate astea, liberal-democraţii tot nu vor să se rupă de lângă ciolan. Gestul îi va costa, ca şi la europarlamentare, multe procente pierdute. Unii dintre ei ştiu asta, dar parcă e bine şi la guvernare şi caută motivaţii pertinente, argumente valide pentru a acoperi ciudăţenia politică.

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, s-a dovedit consecvent în idei, a luat poziţie atunci când a fost nevoie, dar tot nu ştie cum să iasă din acest impas creat de decizia PSD de a-şi desemna candidat. Reprezentanţii ALDE credeau că social-democraţii vor merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale. Candidatura lVioricăi Dăncilă i-a cam lăsat cu mâna la burtă şi le şifonesază grav imaginea, în condiţiile în care nu vor să părăsească corabia puterii.

Potrivit unor sondaje, dezvăluie Ionel Petre,”80% dintre cei care susţin actuala coaliţie l-ar vota pe Tăriceanu, iar 60% dintre aceştia l-ar susţine din primul tur”. Mai mult, spune liderul ALDE Dâmboviţa, în judeţ, sunt numeroşi primari (Nu a precizat Ionel Petre şi de la ce partid) care au declarat că vor susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu.

În stilul cu care ne-a obişnuit, de a găsi pentru anumite momente politico-sociale comparaţii hazlii, Ionel Petre a spus că „în contextul în care vom avea mai mulţi candidaţi, va fi ca o bătaie într-un restaurant, în care nimeni nu înţelege cine cu cine se bate. Motivul îl ştie fiecare şi este foarte posibil să primeşti un scaun în cap, chiar de la cel pe care l-ai ajutat să nu primească un scaun în cap”.

A mai precizat liderul ALDE Dâmboviţa, chiar dacă nu cu vehemenţă, că, deşi au un candidat propriu, nu este pusă guvernarea sub semnul întrebării. Fiecare cu treaba lui! Va fi probabil un soi de… duşmănie constructivă, care, fie vorba între noi, nu mai ţine la alegători. Omul de rând vede că politica şi interesul naţional s-au transformat în banale parodii.

Dâmboviţa

Liderii PRO România din Regiunea Sud Muntenia s-au reunit la Târgoviște

Publicat

pe

Conducerile organizațiilor județene PRO România din Regiunea Sud Muntenia s-au reunit, astăzi – 16 aprilie 2021, la Târgoviște. Este prima întâlnire în acest format după ce au fost stabilite responsabilitățile pentru fiecare membru al echipei naționale de conducere a partidului.

„Am discutat despre reconstrucția proiectului nostru politic și vă pot spune, ca o primă concluzie, că există o unanimitate în sensul că acest proiect politic trebuie continuat, că el poate fi relevant pentru scena politică românească și că, în anul 2024, PRO România poate fi un partid de care să depindă construcția alianțelor politice pre sau post electorale.

Din discuțiile cu colegii, a rezultat nevoia consolidării identității noastre politice ca partid de centru-stânga, modern, pro european, un partid care să aibă și o viziune naționalist-civică s-a spus, cu privire la dezvoltarea acestei țări. O a treia concluzie – există disponibilitatea tuturor colegilor noștri de a ne preocupa în acest an pentru organizarea alegerilor la nivel de comune, orașe și municipii, a conferințelor județene de alegeri și, în final, sperăm să fim în măsura să organizăm congresul național al partidului, dacă ne permite contextul pandemic, unde să venim cu un program politic și un program de guvernare, cu lideri care să aibă în spate votul oamenilor din partid.

Am constatat și astăzi că avem o resursă umană extraordinar de bună, oameni cu pregătire profesională adecvată. Foarte mulți dintre ei cu experiență politică, dar și oameni care sunt la primul demers politic, toți uniți pe ideea de a construi în viitor”, a precizat Adrian Țuțuianu – vicepreședinte PRO România, coordonatorul pentru organizare.

Marian Neacșu, coordonator pentru Regiunea Sud Muntenia alături de Adrian Țuțuianu, a vorbit, în cadrul conferinței de presă, despre situația PRO România ca partid neparlamentar, despre faptul că este esențial să fie luat pulsul organizațiilor, altfel nu vor putea reveni în „liga superioară”.

„Concluzia cea mai importantă pe care am tras-o este aceea că proiectul PRO România continuă. Noi, la nivelul conducerii centrale a partidului, ne întâlnim săptămânal, luăm deciziile care se impun, în primul rând pentru funcționalitatea și pentru organizarea partidului, pentru că unul dintre lucrurile care ne-au lipsit de la momentul alegerilor europarlamentare încoace și au condus la un rezultat nemulțumitor în campaniile electorale ale anului trecut a fost tocmai acesta al insuficientei organizări.

Am fost foarte bucuros să constat că prezența colegilor noștri de aici a fost angajantă, că cea mai mare parte dintre ei au făcut ședințe de analiză în propriile organizații, că au determinat cu foarte multă acuratețe punctele slabe și punctele tari care au condus la rezultate mai bune sau mai puțin bune pe parcursul anului electoral trecut. Dar, cel mai important lucru este acela că fiecare dintre ei ne-a transmis o viziune optimistă despre viitor. Poate că, dintr-o anume perspectivă ar părea destul de sensibilă poziția noastră de partid neparlamentar, dar avem o serie de lideri ilustrativi, a căror vocație de a fi condus țara și, respectiv organisme europene, cum este cazul lui Victor Ponta și al Corinei Crețu, și sunt convins că vom recupera.

Fiecare dintre colegii mei prezenți la întâlnirea de astăzi își cunoaște foarte bine organizația și sunt hotărâți să continue activitatea politică. Cred că cel mai important lucru care s-a desprins a fost acela al necesității unei strategii bine punctualizate pentru perioada următoare, al unei identificări doctrinare mai concrete, mai elocvente, al dezvoltării unei ideologii care să nu mai pară împrumutată de la colegii noștri mai mari din zona de stânga. Suntem un partid de sine stătător, un partid cu structuri bine reprezentate în teritoriu, un partid care are lideri reprezentativi și implicați în viața publică”, a declarat Marian Neacșu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputat: Actuala coaliție de guvernare ar trebui să părăsească puterea!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban consideră că este o mare greșeală ca, în această perioadă critică prin care trece țara din punct de vedere medical, situație cauzată de pandemia de coronavirus, Ministerul Sănătății să fie condus de un ministru interimar. Toată lumea așteaptă să vadă care vor fi soluțiile pe care le va adopta actuala coaliție pentru ieșirea din această criză guvernamentală. Oricum, politicienii Opoziției cred că cel mai bine ar fi ca PNL și USR PLUS să se retragă de la conducerea țării.

„Avem un interimat la vârful celui mai important minister, în vremurile de pandemie pe care le trăim. Sper doar ca actuala coaliție de guvernare să ia o decizie fermă care să rezolve probleme, nu să creeze și mai multe. Vom vedea care va fi aceasta în orele următoare… Cea mai bună decizie ar fi părăsirea puterii de către actuala coaliție, mult prea slabă pentru vremurile pe care le trăim”, a spus Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT