Connect with us

POLITIC

ALDE şi PSD, adio, dar… rămân cu tine!

Publicat

pe

Reprezentanţii ALDE trăiesc, în momentul de faţă, într-un nonsens politic. Sunt la guvernare, alături de PSD, mănâncă din aceeaşi mămăligă răscoaptă, spun că fac parte dintr-o coaliţie aflată la putere, dar au acceptat, este adevărat, cu greu, cu strâmbături, să aibă pe scena de la prezidenţiale doi candidaţi care sug de la aceeaşi văcuţă numită putere: Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu.

Oricum, lucrurile s-au mai schimbat. E tensiune, nemulţumire, şuier în organizaţii şi, cu toate astea, liberal-democraţii tot nu vor să se rupă de lângă ciolan. Gestul îi va costa, ca şi la europarlamentare, multe procente pierdute. Unii dintre ei ştiu asta, dar parcă e bine şi la guvernare şi caută motivaţii pertinente, argumente valide pentru a acoperi ciudăţenia politică.

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, s-a dovedit consecvent în idei, a luat poziţie atunci când a fost nevoie, dar tot nu ştie cum să iasă din acest impas creat de decizia PSD de a-şi desemna candidat. Reprezentanţii ALDE credeau că social-democraţii vor merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale. Candidatura lVioricăi Dăncilă i-a cam lăsat cu mâna la burtă şi le şifonesază grav imaginea, în condiţiile în care nu vor să părăsească corabia puterii.

Potrivit unor sondaje, dezvăluie Ionel Petre,”80% dintre cei care susţin actuala coaliţie l-ar vota pe Tăriceanu, iar 60% dintre aceştia l-ar susţine din primul tur”. Mai mult, spune liderul ALDE Dâmboviţa, în judeţ, sunt numeroşi primari (Nu a precizat Ionel Petre şi de la ce partid) care au declarat că vor susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu.

În stilul cu care ne-a obişnuit, de a găsi pentru anumite momente politico-sociale comparaţii hazlii, Ionel Petre a spus că „în contextul în care vom avea mai mulţi candidaţi, va fi ca o bătaie într-un restaurant, în care nimeni nu înţelege cine cu cine se bate. Motivul îl ştie fiecare şi este foarte posibil să primeşti un scaun în cap, chiar de la cel pe care l-ai ajutat să nu primească un scaun în cap”.

A mai precizat liderul ALDE Dâmboviţa, chiar dacă nu cu vehemenţă, că, deşi au un candidat propriu, nu este pusă guvernarea sub semnul întrebării. Fiecare cu treaba lui! Va fi probabil un soi de… duşmănie constructivă, care, fie vorba între noi, nu mai ţine la alegători. Omul de rând vede că politica şi interesul naţional s-au transformat în banale parodii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Marcel Ciolacu, PSD: Biserica este și rămâne un important sprijin pentru poporul român!

Publicat

pe

Liderul PSD Marcel Ciolacu a participat, joi – 11 august 2022, alături de miniștrii Petre Daea, Alexandru Rafila și Lucian Romașcanu, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și de primarul Cristian Daniel Stan, la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon desfășurată la Târgoviște. Despre acest eveniment creștin-ortodox Marcel Ciolacu a scris câteva cuvinte de suflet pe pagina sa de Facebook.

„Am avut onoarea de a participa la marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești, primul sfânt canonizat pe pământ românesc. Sfânta Liturghie Solemnă, condusă de Înaltpreasfinția Sa Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a reunit mii de credincioși, demonstrând încă o dată că, în momente de grea încercare pentru societate, Biserica este și rămâne un important sprijin pentru poporul român. Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor, înalților prelați și în special Înaltpreasfinției Sale Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, primarului municipiul Târgoviște – Daniel Cristian Stan, precum și colegului meu Corneliu Stefan pentru momentele unice la care am participat”, a fost mesajul postat de președintele Marcel Ciolacu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Liviu Dragnea, atac la ministrul Agriculturii – Petre Daea. Este o mare dezamăgire!

Publicat

pe

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, invitat în studioul podcast al DC News, a lansat un atac dur la adresa actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea. Nu se cunosc încă motivațiile care l-au determinat pe Dragnea să îl bombardeze pe Petre Daea. Probabil, ca și alți lideri aruncați din barcă la un moment dat, Dragnea nu s-a împăcat cu trădarea, care, de fapt, în politică nu există. Vorbim doar despre o reorientate a participanților la jocul politic, ce se întâmplă din totdeauna. E ca un perpetuum mobile. Rareori primează loialitatea în politică. Replierea se face fără sentimente.

A spus Liviu Dragnea că ministrul Daea reîntors în fruntea Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a fost agățat de procurorii DNA și forțat să demisioneze, reprezintă o mare dezamăgire pentru el, invocând chiar faptul că există voci care spun că Daea l-ar fi turnat pe Chesnoiu la DNA pentru a-i lua locul.

”Pentru mine, Daea este o mare dezamăgire! Face totul doar de impresie! Știți cui trebuie să spuneți? Celor care bagă în pământ și se chinuie, celor care nu trăiesc nici cu un zâmbet al lui Daea, nici cu o vorbă meșteșugită a lui Daea nu se trăiește. Oamenii ăștia se chinuie”, a spus Liviu Dragnea la DC News.

Și uite așa, din vorbă în vorbă, din mărturisire în mărturisire, cu siguranță pe fondul unei răzbunări, al unei neliniști proprii, Dragnea ajunge la lucruri mai complicate. A dat de înțeles că Adrian Chesnoiu ar fi fost înlăturat din funcția de ministru al Agriculturii pentru a fi, de fapt, sabotat Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

„Am vorbit cu el înainte să vină ministru și ce faci: stai un an, doi pe acolo și nu faci nimic. Sunt vorbe prin piață că Daea l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul. Chesnoiu era un băiat foarte interesant. Ciolacu a început să fie foarte supărat pentru că Stănescu se dezvoltase foarte mult pe agricultură. Ciolacu era supărat pentru că lua măsuri Chesnoiu care îl ajutau pe Paul Stănescu. L-au distrus pe Chesnoiu pentru a-i tăia aripile lui Stănescu”, a mai mărturisit Liviu Dragnea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT