Connect with us

POLITIC

ALDE şi PSD, adio, dar… rămân cu tine!

Publicat

pe

Reprezentanţii ALDE trăiesc, în momentul de faţă, într-un nonsens politic. Sunt la guvernare, alături de PSD, mănâncă din aceeaşi mămăligă răscoaptă, spun că fac parte dintr-o coaliţie aflată la putere, dar au acceptat, este adevărat, cu greu, cu strâmbături, să aibă pe scena de la prezidenţiale doi candidaţi care sug de la aceeaşi văcuţă numită putere: Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu.

Oricum, lucrurile s-au mai schimbat. E tensiune, nemulţumire, şuier în organizaţii şi, cu toate astea, liberal-democraţii tot nu vor să se rupă de lângă ciolan. Gestul îi va costa, ca şi la europarlamentare, multe procente pierdute. Unii dintre ei ştiu asta, dar parcă e bine şi la guvernare şi caută motivaţii pertinente, argumente valide pentru a acoperi ciudăţenia politică.

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, s-a dovedit consecvent în idei, a luat poziţie atunci când a fost nevoie, dar tot nu ştie cum să iasă din acest impas creat de decizia PSD de a-şi desemna candidat. Reprezentanţii ALDE credeau că social-democraţii vor merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale. Candidatura lVioricăi Dăncilă i-a cam lăsat cu mâna la burtă şi le şifonesază grav imaginea, în condiţiile în care nu vor să părăsească corabia puterii.

Potrivit unor sondaje, dezvăluie Ionel Petre,”80% dintre cei care susţin actuala coaliţie l-ar vota pe Tăriceanu, iar 60% dintre aceştia l-ar susţine din primul tur”. Mai mult, spune liderul ALDE Dâmboviţa, în judeţ, sunt numeroşi primari (Nu a precizat Ionel Petre şi de la ce partid) care au declarat că vor susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu.

În stilul cu care ne-a obişnuit, de a găsi pentru anumite momente politico-sociale comparaţii hazlii, Ionel Petre a spus că „în contextul în care vom avea mai mulţi candidaţi, va fi ca o bătaie într-un restaurant, în care nimeni nu înţelege cine cu cine se bate. Motivul îl ştie fiecare şi este foarte posibil să primeşti un scaun în cap, chiar de la cel pe care l-ai ajutat să nu primească un scaun în cap”.

A mai precizat liderul ALDE Dâmboviţa, chiar dacă nu cu vehemenţă, că, deşi au un candidat propriu, nu este pusă guvernarea sub semnul întrebării. Fiecare cu treaba lui! Va fi probabil un soi de… duşmănie constructivă, care, fie vorba între noi, nu mai ţine la alegători. Omul de rând vede că politica şi interesul naţional s-au transformat în banale parodii.

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public!️

Publicat

pe

O țară care are în frunte conducători slabi, doar supraviețuiește. Așa se întâmplă cu noi acum. De ani de zile, ne tot chinuim să ducem la îndeplinire muncile sisifice impuse de Occident și, când zicem și noi că, gata, am scăpat de belele, că intrăm în rândul lumii, așa cum ar fi fost normal, fără alte și alte condiționări, există unii care ne dau cu flit. De ce? Fiindcă nu avem reprezentanți adevărați.

După cum bine a punctat deputatul PSD Radu Popa, merităm pe deplin ca pe 8 decembrie să primim oficial dreptul de a circula liber în spațiul Schengen, chiar dacă șeful statului, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să lupte pentru atingerea acestui important deziderat, este aproape nevăzut în ultima vreme.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic Integrat pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei, dar nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. Abia vineri, în ceasul al 12-lea, Kldys Werner Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul austriac, însă presa vieneză spune că poziția Austriei rămâne neschimbată: nu acceptă România și Bulgaria.

Mircea Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a spus Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats