Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Epoca Brâncoveanu”, tema Taberei naţionale de sculptură „Vasile Blendea” 2019

Publicat

pe

În perioada 1-15 august 2019, se va desfăşura, în incinta Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, cea de-a IV-a ediţie a Taberei naţionale de sculptură „Vasile Blendea”, proiect iniţiat şi finanţat de CJ Dâmboviţa, scopul fiind promovarea imaginii judeţului prin forme simbolice identitare şi transformarea unor spaţii urbane şi rurale în locuri atractive.

Tema ediţiei de anul acesta este „Epoca Brâncoveanu”. Vor fi prezenţi la Potlogi sculptori cunoscuţi din ţară, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România: Marius Viorel Ivanovici – Piteşti, Mugur Vrânceanu – Galaţi, Lucian Tudorache – Piatra Neamţ, Mircea Ştefănescu – Iaşi.

Lucrările realizate în cadrul taberei de sculptură vor face obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj se va desfăşura sâmbătă, 17 august 2019, la ora 17:00, la Potlogi, după care vor rămâne să înnobileze curtea Palatului Brâncovenesc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Implicarea, curajul şi devotamentul, premiate la Târgovişte de „Ziua pompierilor români”

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, „Ziua pompierilor români” a fost sărbătorită destul de discret, aşa cum, de altfel, îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi bravii salvatori de bunuri şi persoane. S-a preferat desfăşurarea unor activităţi în cadrul unităţii, cu invitaţi puţini, ceremonial militar, alocuţiuni, avansări în grad, premii pentru merite deosebite şi, în special pentru cei mici, care aşteptau cu nerăbdare momentul, un exerciţiu demonstrativ şi o expoziţie a tehnicii din dotare.

Au fost prezenţi la eveniment, alături de inspectorul şef Mihăiţă Păun, prefectul Antonel Jîjîie, subprefectul Ramona Mureşan, preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, deputatul PSD Corneliu Ştefan, şefii unor instituţii publice deconcentrate şi alţi invitaţi.

După rememorarea actului de vitejie de la 13 septembrie 1848, când 166 de ostaşi pompieri aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au înfruntat, în Dealu Spirii, armata otomană care intrase în Bucureşti şi după oficierea serviciului religios, reprezentantul Guvernului în judeţul Dâmboviţa a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă.

„În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință. (…)

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați. (…)

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică. La mulţi ani!”.

Antonel Jîjîie – prefectul judeţului Dâmboviţa

Un mesaj de felicitare le-a adresat pompierilor dâmboviţenni şi preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea.

„(…) Pompierii fac, în fiecare zi, de 171 de ani, dovada sacrificiului suprem, periclitându-şi viaţa pentru a-și apăra semenii, pentru a le proteja atât viețile cât și bunurile, sub deviza «curaj şi devotament», fiind mereu prezenți, nu doar în lupta cu flăcările, dar și pentru descarcerări, intervenții la inundaţii şi la alte dezastre. (…)

Pentru modul cum vă faceți datoria, în fiecare zi, vă mulţumesc şi vă asigur de tot respectul și recunoștința noastră! La mulți ani! Am onoarea să vă salut, doamnelor şi domnilor pompieri”.

Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa

Ultimul la cuvânt a fost col. Mihăiţă Păun – inspectorul şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa. Şi-a felicitat subalternii, colegii pompieri din toată ţara, militari şi civili, a mulţumit tuturor colaboratorilor, iar pe cetăţeni i-a asigurat că salvatorii dâmboviţeni îşi vor face datoria cu profesionalism, determinare şi seriozitate.

„(…) Suntem, astăzi, o instituţie care a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţele civile, cu misiunea de a ne pregăti cu rigurozitate pentru protejarea şi salvarea vieţii cetăţenilor. Gestionarea problematicii tot mai complexe din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni cu reale calităţi, loiali, curajoşi, fermi şi devotaţi, dispuşi oricând la sacrificii. Personalul Inspectoratului nostru a dovedit de nenumărate ori că posedă aceste calităţi, fiind permanent în slujba cetăţeanului şi a comunităţii. Efortul şi rezultatele muncii noastre sunt preţuite de societate, fapt ce ne onorează şi ne obligă să dovedim şi pe viitor aceeaşi seriozitate, determinare şi profesionalism în tot ceea ce facem. De ziua noastră, adresez felicitări şi mulţumiri întregului colectiv din cadrul Inspectoratului.

col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa

Cu acest prilej aniversar, aduc mulţumiri şi Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, structurilor MAI şi MApN din judeţ, serviciilor descentralizate şi deconcentrate cu atribuţii privind siguranţa cetăţeanului, consiliilor locale şi primăriilor, filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi ONG-urilor, pentru tot sprijinul acordat şi pentru implicarea în îndeplinirea cu succes a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, aduc mulţumiri reprezentanţilor mass-media, pentru sprijinul acordat în efortul comun de formae a unui comportament preventiv al cetăţenilor, prin popularizarea măsurilor de prevenire şi a regulilor de comportare a populaţiei în diferite situaţii de urgenţă, precum şi pentru obiectivitatea manifestată în realizarea materialeoor de presă.

La ceas de mare sărbătoare, suntem datori să nu-i uităm pe cei care au plătit preţul suprem în îndeplinirea misiunilor şi să tratăm cu respect memoria lor. Vă transmit vouă, stimaţi colegi, şi tuturor pompierilor români, militari şi civili, sănătate, satisfacţii profesionale, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei noastre meniri. La mulţi ani!”.

Au urmat avansări în grad şi acordarea unor diplome de excelenţă pentru cadrele ISU Dâmboviţa care s-au evidenţiat în activitatea depusă. Între acestea, şi plutonierul major Grecu Alexandru Valentin, de la Detaşamentul Târgovişte, care a scos dintr-un puţ cu diametrul de 60 cm, în data de 3 septembrie, un copil de 3 ani, precum şi pe bunicul acestuia. Amândoi se aflau în apă, la 14 metri adâncime şi sunt astăzi în viaţă pentru că pompierul Alexandru Grecu nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a coborât după ei.

plt. maj. Grecu Alexandru Valentin

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au fost premiaţi cu bani elevii care au câştigat faza pe judeţ a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, dar şi cele mai bune servicii voluntare şi private de pompieri din Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Petiţie online pentru urgentarea consolidării pasarelei Găeşti, marcată cu bulină roşie

Publicat

pe

Daniela Rotaru, cetăţean al oraşului Găeşti, a iniţiat, în urmă cu două săptămâni, o petiţie online având ca temă urgentarea lucrărilor de consolidare a pasajului rutier peste calea ferată de la Găeşti (DN 61, km 77 + 200 m). Până în prezent, au semnat pentru susţinerea acestui demers 529 de români. Vorbim despre o pasarelă care s-a transformat într-un pericol public, din cauza gradului avansat de degradare, iar oamenii nu vor să aştepte ca podul să se dărâme, cu tot cu maşini şi persoane!

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

„Dacă nu se vor lua urgent măsuri, asta se va întâmpla! Expertiza tehnică efectuată în octombrie 2018 este de-a dreptul îngrijorătoare. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune presiune pe CNAIR, să grăbească începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a acestui pasaj rutier. Sper că așa vom putea preveni producerea unui dezastru. Am inițiat o petiție online și sper să fie semnată de cât mai mulți găeșteni și locuitori ai satelor vecine. Pasarela Găești are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! Cu cât suntem mai mulți care cerem urgentarea începerii lucrărilor, cu atât vom avea mai rapid un pasaj sigur”.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Daniela Rotaru a reuşit, după numeroase demersuri, să intre în posesia expertizei tehnice pe care a realizat-o Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, finalizată cu bulină roşie pentru pilonii principali de susţinere. specialiştii au recomandat, spune Daniela rotaru, şi două soluţii de reabilitare şi consolidare a pasajului, după cum urmează:
1. Dărâmarea completă a plăcii de beton de deasupra și refacerea ei, repararea cu beton a picioarelor podului. Lucrările se pot executa sub trafic pe câte o bandă alternativă, iar costul este estimat la 2 milioane de euro;
2. Toate măsurile de la soluţia nr. 1, plus înlocuirea grinzilor de beton care unesc picioarele podului. Această măsură implică restricționarea completă a circulației și găsirea unei variante de ocolire. Costurile sunt estimate la 3 milioane de euro.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

„Prin petiţia noastră, cerem implementarea soluției nr. 1, în acord cu recomandarea inginerul expert tehnic care a realizat expertiza. Se consideră că prin realizarea acestor lucrări, podul va fi adus într-o stare corespunzătoare cerințelor de calitate prevăzute în Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, și anume rezistența și stabilitatea la acțiuni statice, dinamice și seismice, durabilitatea siguranței în exploatare, igienă, sănătatea oamenilor, protecția și refacerea mediului”, spune Daniela Rotaru.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!