Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Programe de formare profesională derulate de AJOFM Dâmboviţa în luna august 2019

Publicat

pe

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa va derula, în luna august, 10 programe de formare profesională. Cursurile gratuite sunt organizate în vederea calificării pentru următoarele meserii:
– expert achiziții publice;
– lucrător în structuri pentru construcții;
– lăcătuș mecanic;
– operator mașini unelte comandă numerică;
– bucătar;
– infirmier;
– operator introducere validare date;
– lucrător în comerț;
– confecționer asamblor articole textile;
– frizer, cofor, manichiură – pedichiură.

Documentele necesare înscrierii sunt:
– actul de identitate;
– certificatul de naştere;
– actele de studii eliberate în condiţiile legii;
– actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Cursurile vor fi organizate în perioada 05.08. – 20.08.2019 atât la Targoviște cât și la Găești, Pucioasa, Moreni, Titu și Băleni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Avem nevoie de lideri, nu de șefi!

Publicat

pe

Părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu continuă seria de scrieri cu profund caracter moralizator, având ca țintă comportamentul omului actual, al celor care ajung să se cocoațe într-o anume funcție și uită care le este, de fapt, rolul și sarcinile în societate. Aceștia uită, de cele mai multe ori, că, în politică, în toate organizațiile care au ca rol principal binele comun, propășirea neamului, avem nevoie de conducători adevărați, nu de șefi aroganți și disprețuitori, implicați doar pentru satisfacerea propriilor orgolii și interese. Ca de obicei, cuvântul meșterit ingenios de părintele Ionuț Ghibanu pornește de la pildele calde, simple, dar de o limpezime de neegalat, care se regăsesc din abundență în cartea de căpătâi a creștinismului care este Sfânta Evanghelie.

„Una din cele mai frumoase pagini ale Evangheliei ne evocă vindecarea slugii unui comandant militar de către Iisus. Este vorba despre un sutaș roman din Capernaum, adică un conducător peste 100 de soldați ai Imperiului roman, forță de ocupație în vechiul Israel. Până aici, nimic neobișnuit! Dar iată că acest comandant dovedește un umanism ieșit din comun, căci el lasă comoditatea și probabil obișnuința de a da ordine și se duce unde auzise că a venit Iisus Mântuitorul, pentru că una din slugile lui era grav bolnavă și se chinuia cumplit, iar asta îl impresionase.

A plâns probabil, căci da, oamenii plâng și își manifestă uneori neputința și disperarea, însă comandantul avea convingerea că Iisus îi va vindeca slujbașul, ceea ce s-a și întâmplat. Mântuitorul a fost uimit de atitudinea comandantului militar, și a ținut să mărturisească faptul că nici în Israel nu a văzut atâta credință!

Da, un mare șef, cum am spune astăzi, se dovedește a fi smerit, milostiv și cu mare credință în Dumnezeu. Însă, tocmai aici intervine diferența dintre un șef și un lider, căci acest comandant militar s-a dovedit a fi un lider, deoarece a dorit să meargă personal pentru a-și vindeca sluga, pe când dacă ar fi avut manifestările unui șef, ar fi dat ordin ca sluga sa să fie tratată.

Ei, da, așa da lider, nu șef, nu mic dictator isteric, nu arogant și distant, ci uman, profund uman, căci până și pe Mântuitorul L-a surprins. Ei, de aceștia avem nevoie și noi astăzi! Ne-am săturat de aroganțe și de distanțe, de nepăsare și dezinteres! Cu cât distanța dintre oameni e mai mare, cu atât dispare umanitatea, bunătatea și binele comun, prevalând numai interesul. Și de ce nu ai fi bun? De ce dacă ai fi învestit cu autoritate nu ai putea să iubești și să fii bun? Ce pierzi, ce te costă, ce te încurcă?

Vedem peste tot numai șefi, care mai de care mai vocali și mai departe de aspirațiile omului concret. Avem nevoie disperată de lideri, de oameni interesați de cei pe care-i coordonează pentru ca lucrurile să meargă bine și să prevaleze frățeitatea și binele comunității, nu ifose, frustrări și neputințe! Avem nevoie de lideri și nu de șefi!

Timpul șefilor a trecut, deși mai vedem dintre aceștia cu apucături din alte vremuri. Dar, depinde de noi să ne alegem lideri care să fie alături de nevoile, problemele și aspirațiile noastre”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu luați în derâdere COVID-19! Apelul managerului Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a intuit cu ceva vreme în urmă pericolul aglomerării compartimentelor spitalicești destinate bolnavilor de COVID-19, văzând că numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus crește în județul Dâmbovița, pe fondul nerespectării măsurilor de distanțare fizică și renunțarea la măștile de protecție, în special în spațiile publice, drept pentru care începuse să facă deja diligențele pentru transferul unor bolnavi aflați în stare gravă către alte unități medicale. Măsură a fost una bună, în condițiile în care Secția de Terapie Intensivă pentru persoanele bolnave de COVID-19 a rămas fără locuri.

Ieri – 3 iulie, Departamentul pentru Situații de Urgență a hotărât ca trei pacienți cu coronavirus, intubați și ventilați, să fie transferați la spitalele destinate bolnavilor infectați cu coronavirus din Galați și Medgidia. Transportul, efectuat în condiții speciale și cu supraveghere medicală, a fost asigurat de un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, face apel la dâmbovițeni pentru respectarea întocmai a măsurilor de protecție, de evitare a expunerii fără mască de protecție în zonele aglomerate.

„Situația actuală nu este deloc una îmbucurătoare. S-au înmulțit cazurile de infectări cu coronavirus. Au apărut focare în diferite instituții, nu mai vorbim de faptul că asistăm în momentul de față la o răspândire comunitară a coronavirusului. Facem tot ceea trebuie pentru a-i trata pe toți pacienții care ne sosesc la spital, pentru a le salva viața celor afectați puternic de COVID-19, dar trebuie să avem mai multă grijă de noi, să fim mai responsabili, să nu luăm în derâdere această boală extrem de periculoasă și să respectăm principalele măsuri de protecție. Ar fi grav ca sistemul nostru medical să nu mai poată face față afluxului de persoane contaminate. De noi depinde totul, sănătatea noastră și a celor din jur”, ne-a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!