Connect with us

ACTUALITATE

Şarpe uriaş, găsit într-o sobă tip-cuptor, în Dobrogea!

Publicat

pe

FOTO: https://www.tulceanoastra.ro

O gospodină din comuna Peceneaga, judeţul Tulcea, a găsit, într-o sobă tip cuptor din curtea casei sale, un şarpe de mari dimensiuni. Femeia a apelat la vecini, care l-au omorât cu ajutorul unei casmale, după ce s-au chinuit mai bine de o oră să-l scoată din locul în care se ascunsese. Reptila măsura aproape 3 metri.

Reprezentanţii „Animal Society” au anunţat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că vor depune sesizări, întrucât este vorba despre o specie pe cale de dispariţie, protejată prin lege.

„Victima este un exemplar superb și EXTREM DE RAR de elaphe sauromates (cunoscut popular, ca să vedeți ce părere oficială au românii despre aceste animale, drept «BALAUR dobrogean»). Foarte probabil să fie și un record de lungime, pentru că cel mai lung exemplar înregistrat vreodată oficial a fost văzut în 1901 la Cernavodă și avea 2,6 metri.

Crima este cu atât mai gravă cu cât elaphe sauromates este pe cale de dispariție, în România. Un studiu din 2005 estima că sunt cel mult 100 de exemplare în toată țara (“Cartea Roşie a Vertebratelor din România”, Ed. Acad. Române, 2005). Această specie a fost văzută foarte rar, de-a lungul anilor, de obicei pe raza patru județe din România: Tulcea, Vrancea, Buzău și Galați”, precizează Animal Society.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spitalul Municipal Moreni a intrat în etapa a II-a a procedurii de acreditare

Publicat

pe

Spitalul Municipal Moreni a intrat în procedura de obținere a Acreditării ANMCS – ciclul II, după o vizită de șapte zile a factorilor responsabili, care au apreciat pozitiv eforturile depuse pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sanitare.

În acest context, primarul Constantin Dinu a declarat că va continua procesul de îmbunătățire a activității spitalului, atât în ceea ce-i privește pe salariați, dar mai ales când vine vorba de serviciile medicale oferite pacienților.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tabăra de vacanță liberală, organizată de OSL Târgoviște, a ajuns la final

Publicat

pe

de

Timp de o săptămână, în perioada 8-12 august, copiii înscriși au avut ocazia să călătorească în lumea satului tradițional. Au vizitat un muzeu de folclor, au descoperit tainele meșteșugurilor românești și obiceiurile transmise din generație în generație, încă din cele mai vechi timpuri.

Într-o societate a vitezei, dominată de tehnologie și gadgeturi, tabăra cu meșteșuguri tradiționale și obiceiuri populare a reprezentat pentru copii o experiență unică. Au învățat lucruri noi, au legat prietenii și au rămas cu o amintire plăcută. Precum bunicii, seniorii liberali au dat dovadă de calm, răbdare și le-au explicat celor mici noțiunile noi, pe înțelesul lor.

“Am ajuns la ultima zi de tabără. Astăzi am învățat dansurile populare și am petrecut românește. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor. Ne-am bucurat cu toții de o săptămână deosebită. Copiii au fost minunați, dornici de cunoaștere, captivați de vechile meșteșuguri.

Am încercat să le oferim experiențe interesante și ei ne-au recompensat cu energie lor. Le mulțumesc tuturor colegilor și colegelor care s-au implicat, vom încerca să transformăm tabăra într-un eveniment anual pentru a bucura cât mai mulți copii”, a declarat Dănuț Sandu, președinte OSL Târgoviște.

La finalul taberei, pe lângă experiențele acumulate și noile cunoștințe, copiii au fost recompensați cu daruri și diplome, care să le amintească de această tabără.

Aurelian Cotinescu,
Secretar general PNL Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT