Connect with us

ACTUALITATE

Judecător, după tragedia de la Caracal: Toată ţara funcţionează pe avarie!

Publicat

pe

Foto: Facebook

Putem spune că mai avem o şansă când vedem că mai există în ţara noastră oameni capabili, profesionişti adevăraţi, cu vână umană şi verticalitate, care nu se dau înapoi de la a critica sistemul mizerabil care ne conduce, de a-i taxa pe cei care ne tot mint de 30 de ani încoace.

Tragedia de la Caracal a demonstrat că statul român, prin instituţiile sale de forţă, cu oameni bine plătiţi şi cantonaţi psihologic şi comportamental în anumite sfere, este falit, nu funcţionează. Suntem doar amăgiţi, agresaţi, intimidaţi. Ni se oferă simulacre de interes, de preocupare.

Preşedinta Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat pe pagina sa de Facebook un text impresionant, crud, adevărat, despre ceea ce se întâmplă astăzi în România. Un demers curajos, util şi mobilizator, pe care aş fi vrut să-l văd la cât mai mulţi oameni cu funcţii, magistraţi, avocaţi etc. Am tot stat şi urmărit paginile de pe reţelele de socializare ale multora dintre cei în care ar trebui să avem încredere să ia poziţie… Din păcate, nu există nimic. Oamenii tac. Aşa cum spune magistratul timişorean, s-au complăcut, ţin la poziţiile lor, la liniştea lor, la prosperitatea pe care o au.

„Mizeria care ne inundă azi e cea care colcăie, pe sub o crustă fragilă numită «vocaţie europeană», de 30 de ani. Moştenirea comunistă e mai vie ca oricând, dar noi ne minunăm, aflând, vezi Doamne doar acum, că toată ţara asta funcţionează pe avarie.

Cei care ne conduc spre viitorul luminos şi european, de aproape 30 de ani, provin din pepiniera de cadre securiste şi comuniste. Acesta este şi va fi filonul de aur al politicii româneşti.

Cum nu a avut nevoie de punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, nemuritorului popor român nu îi rămâne decât să facă în continuare ceea ce face de 2000 de ani: să stea îngenunchiat.

Nostalgia după bici, delaţiune şi lene plătită regeşte, după promovarea exclusivă pe cumetrie şi mită, arată că democraţia e prea complicată pentru noi. Politicieni de toate culorile, uniţi în cuget şi simţiri doar de foamea de bani şi putere, depăşesc azi orice limită a bunului simţ, insultându-ne tuturor inteligenţa.

Ne-am obişnuit să îi vedem făcând din moarte o afacere profitabilă. Dar să vii să proslăveşti ilegalităţile şi mizeria vizibile din Cosmos, doar ca să îţi asiguri viitorul politic, este mult prea mult. Cocotaţi pe mese sau cadavre, aruncându-şi zoaie în cap, se folosesc de orice le vine la îndemână pentru a minţi, în favoarea lor.

Când veţi aştepta 20 de ani soluţionarea unui dosar de partaj, să vă amintiţi că politicienii şi protejaţii lor v-au spus că nu avem nevoie de răspunderea magistraţilor, pentru că îi stresăm.

Când veţi fi trataţi cu dispreţ şi scârbă, când vă veţi uita uimit într-o hotărâre judecătorească care vă încredinţează un copil care nu e al dvs., să vă amintiţi că papagali cârâitori, obişnuiţi ai birourilor politicienilor, dar care ciripesc non stop despre independenţă şi principii, dormind cu pozele zeiţelor sub pernă, v-au spus că nu e nevoie de inspecţia judiciară, pentru că întinează zeii-magistraţi.

Când veţi fi omorâţi în casă, cu un procuror la poartă, stând cu ochii pe ceas pentru a le da poliţiştilor startul percheziţiei, să vă aminitiţi că SIIJ este cel mai mare rău ce li se poate întampla magistraţilor abuzivi şi de aceea trebuie desfiinţată.

Au înfiinţat structuri mega şi super specializate, cu oameni plătiţi regeşte, ca să finalizeze un dosar pe an; Au cheltuit milioane de euro, prostindu-vă că veţi avea spitale şi autostrăzi, oferind la schimb o jalnică piesă de teatru, în care cei ca ei au devenit eroi intangibili, iar cei ca noi candidaţi ideali la a fi “săltaţi”; Au creat magistratul de rit nou, fără mamă şi fără tată, aşteptând recunoştinţa veşnică a societăţii, prostite şi îmbătate cu apă rece, oferind în schimb dispreţ, slabă pregătire, dezinteres. Azi, îi vedem în toată splendoarea: aroganţi, abuzivi, convinşi că sunt deasupra legii şi că nimeni şi nimic nu îi poate atinge.

Când voi sau cei dragi vouă vor înfunda puşcăria, graţie unui denunţ al unui condamnat uitat prin Jilava şi al mărturiei unui om inventat, judecaţi fiind de un judecător pitit sub birou, şantajat de procurorul de şedinţa, să vă amintiţi că i-aţi crezut pe toţi cei care vă mint azi cu neruşinare.

Politicienii români nu au nevoie de doctrine sau ideologii, de dezbateri televizate, nici măcar de 8 clase. Ei au partidul mânuitorilor de cătuşe care le asigură puterea, fiind calea, adevărul şi viaţa. Şi nu se vor opri până când judecătorii incomozi nu vor avea gurile pecetluite, devenind simple păpuşi mânuite de aceiaşi veşnici păpuşari. Asta vreţi?”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT