Connect with us

ACTUALITATE

Judecător, după tragedia de la Caracal: Toată ţara funcţionează pe avarie!

Publicat

pe

Foto: Facebook

Putem spune că mai avem o şansă când vedem că mai există în ţara noastră oameni capabili, profesionişti adevăraţi, cu vână umană şi verticalitate, care nu se dau înapoi de la a critica sistemul mizerabil care ne conduce, de a-i taxa pe cei care ne tot mint de 30 de ani încoace.

Tragedia de la Caracal a demonstrat că statul român, prin instituţiile sale de forţă, cu oameni bine plătiţi şi cantonaţi psihologic şi comportamental în anumite sfere, este falit, nu funcţionează. Suntem doar amăgiţi, agresaţi, intimidaţi. Ni se oferă simulacre de interes, de preocupare.

Preşedinta Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat pe pagina sa de Facebook un text impresionant, crud, adevărat, despre ceea ce se întâmplă astăzi în România. Un demers curajos, util şi mobilizator, pe care aş fi vrut să-l văd la cât mai mulţi oameni cu funcţii, magistraţi, avocaţi etc. Am tot stat şi urmărit paginile de pe reţelele de socializare ale multora dintre cei în care ar trebui să avem încredere să ia poziţie… Din păcate, nu există nimic. Oamenii tac. Aşa cum spune magistratul timişorean, s-au complăcut, ţin la poziţiile lor, la liniştea lor, la prosperitatea pe care o au.

„Mizeria care ne inundă azi e cea care colcăie, pe sub o crustă fragilă numită «vocaţie europeană», de 30 de ani. Moştenirea comunistă e mai vie ca oricând, dar noi ne minunăm, aflând, vezi Doamne doar acum, că toată ţara asta funcţionează pe avarie.

Cei care ne conduc spre viitorul luminos şi european, de aproape 30 de ani, provin din pepiniera de cadre securiste şi comuniste. Acesta este şi va fi filonul de aur al politicii româneşti.

Cum nu a avut nevoie de punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, nemuritorului popor român nu îi rămâne decât să facă în continuare ceea ce face de 2000 de ani: să stea îngenunchiat.

Nostalgia după bici, delaţiune şi lene plătită regeşte, după promovarea exclusivă pe cumetrie şi mită, arată că democraţia e prea complicată pentru noi. Politicieni de toate culorile, uniţi în cuget şi simţiri doar de foamea de bani şi putere, depăşesc azi orice limită a bunului simţ, insultându-ne tuturor inteligenţa.

Ne-am obişnuit să îi vedem făcând din moarte o afacere profitabilă. Dar să vii să proslăveşti ilegalităţile şi mizeria vizibile din Cosmos, doar ca să îţi asiguri viitorul politic, este mult prea mult. Cocotaţi pe mese sau cadavre, aruncându-şi zoaie în cap, se folosesc de orice le vine la îndemână pentru a minţi, în favoarea lor.

Când veţi aştepta 20 de ani soluţionarea unui dosar de partaj, să vă amintiţi că politicienii şi protejaţii lor v-au spus că nu avem nevoie de răspunderea magistraţilor, pentru că îi stresăm.

Când veţi fi trataţi cu dispreţ şi scârbă, când vă veţi uita uimit într-o hotărâre judecătorească care vă încredinţează un copil care nu e al dvs., să vă amintiţi că papagali cârâitori, obişnuiţi ai birourilor politicienilor, dar care ciripesc non stop despre independenţă şi principii, dormind cu pozele zeiţelor sub pernă, v-au spus că nu e nevoie de inspecţia judiciară, pentru că întinează zeii-magistraţi.

Când veţi fi omorâţi în casă, cu un procuror la poartă, stând cu ochii pe ceas pentru a le da poliţiştilor startul percheziţiei, să vă aminitiţi că SIIJ este cel mai mare rău ce li se poate întampla magistraţilor abuzivi şi de aceea trebuie desfiinţată.

Au înfiinţat structuri mega şi super specializate, cu oameni plătiţi regeşte, ca să finalizeze un dosar pe an; Au cheltuit milioane de euro, prostindu-vă că veţi avea spitale şi autostrăzi, oferind la schimb o jalnică piesă de teatru, în care cei ca ei au devenit eroi intangibili, iar cei ca noi candidaţi ideali la a fi “săltaţi”; Au creat magistratul de rit nou, fără mamă şi fără tată, aşteptând recunoştinţa veşnică a societăţii, prostite şi îmbătate cu apă rece, oferind în schimb dispreţ, slabă pregătire, dezinteres. Azi, îi vedem în toată splendoarea: aroganţi, abuzivi, convinşi că sunt deasupra legii şi că nimeni şi nimic nu îi poate atinge.

Când voi sau cei dragi vouă vor înfunda puşcăria, graţie unui denunţ al unui condamnat uitat prin Jilava şi al mărturiei unui om inventat, judecaţi fiind de un judecător pitit sub birou, şantajat de procurorul de şedinţa, să vă amintiţi că i-aţi crezut pe toţi cei care vă mint azi cu neruşinare.

Politicienii români nu au nevoie de doctrine sau ideologii, de dezbateri televizate, nici măcar de 8 clase. Ei au partidul mânuitorilor de cătuşe care le asigură puterea, fiind calea, adevărul şi viaţa. Şi nu se vor opri până când judecătorii incomozi nu vor avea gurile pecetluite, devenind simple păpuşi mânuite de aceiaşi veşnici păpuşari. Asta vreţi?”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite