Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Judecător, după tragedia de la Caracal: Toată ţara funcţionează pe avarie!

Publicat

pe

Foto: Facebook

Putem spune că mai avem o şansă când vedem că mai există în ţara noastră oameni capabili, profesionişti adevăraţi, cu vână umană şi verticalitate, care nu se dau înapoi de la a critica sistemul mizerabil care ne conduce, de a-i taxa pe cei care ne tot mint de 30 de ani încoace.

Tragedia de la Caracal a demonstrat că statul român, prin instituţiile sale de forţă, cu oameni bine plătiţi şi cantonaţi psihologic şi comportamental în anumite sfere, este falit, nu funcţionează. Suntem doar amăgiţi, agresaţi, intimidaţi. Ni se oferă simulacre de interes, de preocupare.

Preşedinta Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat pe pagina sa de Facebook un text impresionant, crud, adevărat, despre ceea ce se întâmplă astăzi în România. Un demers curajos, util şi mobilizator, pe care aş fi vrut să-l văd la cât mai mulţi oameni cu funcţii, magistraţi, avocaţi etc. Am tot stat şi urmărit paginile de pe reţelele de socializare ale multora dintre cei în care ar trebui să avem încredere să ia poziţie… Din păcate, nu există nimic. Oamenii tac. Aşa cum spune magistratul timişorean, s-au complăcut, ţin la poziţiile lor, la liniştea lor, la prosperitatea pe care o au.

„Mizeria care ne inundă azi e cea care colcăie, pe sub o crustă fragilă numită «vocaţie europeană», de 30 de ani. Moştenirea comunistă e mai vie ca oricând, dar noi ne minunăm, aflând, vezi Doamne doar acum, că toată ţara asta funcţionează pe avarie.

Cei care ne conduc spre viitorul luminos şi european, de aproape 30 de ani, provin din pepiniera de cadre securiste şi comuniste. Acesta este şi va fi filonul de aur al politicii româneşti.

Cum nu a avut nevoie de punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, nemuritorului popor român nu îi rămâne decât să facă în continuare ceea ce face de 2000 de ani: să stea îngenunchiat.

Nostalgia după bici, delaţiune şi lene plătită regeşte, după promovarea exclusivă pe cumetrie şi mită, arată că democraţia e prea complicată pentru noi. Politicieni de toate culorile, uniţi în cuget şi simţiri doar de foamea de bani şi putere, depăşesc azi orice limită a bunului simţ, insultându-ne tuturor inteligenţa.

Ne-am obişnuit să îi vedem făcând din moarte o afacere profitabilă. Dar să vii să proslăveşti ilegalităţile şi mizeria vizibile din Cosmos, doar ca să îţi asiguri viitorul politic, este mult prea mult. Cocotaţi pe mese sau cadavre, aruncându-şi zoaie în cap, se folosesc de orice le vine la îndemână pentru a minţi, în favoarea lor.

Când veţi aştepta 20 de ani soluţionarea unui dosar de partaj, să vă amintiţi că politicienii şi protejaţii lor v-au spus că nu avem nevoie de răspunderea magistraţilor, pentru că îi stresăm.

Când veţi fi trataţi cu dispreţ şi scârbă, când vă veţi uita uimit într-o hotărâre judecătorească care vă încredinţează un copil care nu e al dvs., să vă amintiţi că papagali cârâitori, obişnuiţi ai birourilor politicienilor, dar care ciripesc non stop despre independenţă şi principii, dormind cu pozele zeiţelor sub pernă, v-au spus că nu e nevoie de inspecţia judiciară, pentru că întinează zeii-magistraţi.

Când veţi fi omorâţi în casă, cu un procuror la poartă, stând cu ochii pe ceas pentru a le da poliţiştilor startul percheziţiei, să vă aminitiţi că SIIJ este cel mai mare rău ce li se poate întampla magistraţilor abuzivi şi de aceea trebuie desfiinţată.

Au înfiinţat structuri mega şi super specializate, cu oameni plătiţi regeşte, ca să finalizeze un dosar pe an; Au cheltuit milioane de euro, prostindu-vă că veţi avea spitale şi autostrăzi, oferind la schimb o jalnică piesă de teatru, în care cei ca ei au devenit eroi intangibili, iar cei ca noi candidaţi ideali la a fi “săltaţi”; Au creat magistratul de rit nou, fără mamă şi fără tată, aşteptând recunoştinţa veşnică a societăţii, prostite şi îmbătate cu apă rece, oferind în schimb dispreţ, slabă pregătire, dezinteres. Azi, îi vedem în toată splendoarea: aroganţi, abuzivi, convinşi că sunt deasupra legii şi că nimeni şi nimic nu îi poate atinge.

Când voi sau cei dragi vouă vor înfunda puşcăria, graţie unui denunţ al unui condamnat uitat prin Jilava şi al mărturiei unui om inventat, judecaţi fiind de un judecător pitit sub birou, şantajat de procurorul de şedinţa, să vă amintiţi că i-aţi crezut pe toţi cei care vă mint azi cu neruşinare.

Politicienii români nu au nevoie de doctrine sau ideologii, de dezbateri televizate, nici măcar de 8 clase. Ei au partidul mânuitorilor de cătuşe care le asigură puterea, fiind calea, adevărul şi viaţa. Şi nu se vor opri până când judecătorii incomozi nu vor avea gurile pecetluite, devenind simple păpuşi mânuite de aceiaşi veşnici păpuşari. Asta vreţi?”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!