Connect with us

ACTUALITATE

Judecător, după tragedia de la Caracal: Toată ţara funcţionează pe avarie!

Publicat

pe

Foto: Facebook

Putem spune că mai avem o şansă când vedem că mai există în ţara noastră oameni capabili, profesionişti adevăraţi, cu vână umană şi verticalitate, care nu se dau înapoi de la a critica sistemul mizerabil care ne conduce, de a-i taxa pe cei care ne tot mint de 30 de ani încoace.

Tragedia de la Caracal a demonstrat că statul român, prin instituţiile sale de forţă, cu oameni bine plătiţi şi cantonaţi psihologic şi comportamental în anumite sfere, este falit, nu funcţionează. Suntem doar amăgiţi, agresaţi, intimidaţi. Ni se oferă simulacre de interes, de preocupare.

Preşedinta Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat pe pagina sa de Facebook un text impresionant, crud, adevărat, despre ceea ce se întâmplă astăzi în România. Un demers curajos, util şi mobilizator, pe care aş fi vrut să-l văd la cât mai mulţi oameni cu funcţii, magistraţi, avocaţi etc. Am tot stat şi urmărit paginile de pe reţelele de socializare ale multora dintre cei în care ar trebui să avem încredere să ia poziţie… Din păcate, nu există nimic. Oamenii tac. Aşa cum spune magistratul timişorean, s-au complăcut, ţin la poziţiile lor, la liniştea lor, la prosperitatea pe care o au.

„Mizeria care ne inundă azi e cea care colcăie, pe sub o crustă fragilă numită «vocaţie europeană», de 30 de ani. Moştenirea comunistă e mai vie ca oricând, dar noi ne minunăm, aflând, vezi Doamne doar acum, că toată ţara asta funcţionează pe avarie.

Cei care ne conduc spre viitorul luminos şi european, de aproape 30 de ani, provin din pepiniera de cadre securiste şi comuniste. Acesta este şi va fi filonul de aur al politicii româneşti.

Cum nu a avut nevoie de punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, nemuritorului popor român nu îi rămâne decât să facă în continuare ceea ce face de 2000 de ani: să stea îngenunchiat.

Nostalgia după bici, delaţiune şi lene plătită regeşte, după promovarea exclusivă pe cumetrie şi mită, arată că democraţia e prea complicată pentru noi. Politicieni de toate culorile, uniţi în cuget şi simţiri doar de foamea de bani şi putere, depăşesc azi orice limită a bunului simţ, insultându-ne tuturor inteligenţa.

Ne-am obişnuit să îi vedem făcând din moarte o afacere profitabilă. Dar să vii să proslăveşti ilegalităţile şi mizeria vizibile din Cosmos, doar ca să îţi asiguri viitorul politic, este mult prea mult. Cocotaţi pe mese sau cadavre, aruncându-şi zoaie în cap, se folosesc de orice le vine la îndemână pentru a minţi, în favoarea lor.

Când veţi aştepta 20 de ani soluţionarea unui dosar de partaj, să vă amintiţi că politicienii şi protejaţii lor v-au spus că nu avem nevoie de răspunderea magistraţilor, pentru că îi stresăm.

Când veţi fi trataţi cu dispreţ şi scârbă, când vă veţi uita uimit într-o hotărâre judecătorească care vă încredinţează un copil care nu e al dvs., să vă amintiţi că papagali cârâitori, obişnuiţi ai birourilor politicienilor, dar care ciripesc non stop despre independenţă şi principii, dormind cu pozele zeiţelor sub pernă, v-au spus că nu e nevoie de inspecţia judiciară, pentru că întinează zeii-magistraţi.

Când veţi fi omorâţi în casă, cu un procuror la poartă, stând cu ochii pe ceas pentru a le da poliţiştilor startul percheziţiei, să vă aminitiţi că SIIJ este cel mai mare rău ce li se poate întampla magistraţilor abuzivi şi de aceea trebuie desfiinţată.

Au înfiinţat structuri mega şi super specializate, cu oameni plătiţi regeşte, ca să finalizeze un dosar pe an; Au cheltuit milioane de euro, prostindu-vă că veţi avea spitale şi autostrăzi, oferind la schimb o jalnică piesă de teatru, în care cei ca ei au devenit eroi intangibili, iar cei ca noi candidaţi ideali la a fi “săltaţi”; Au creat magistratul de rit nou, fără mamă şi fără tată, aşteptând recunoştinţa veşnică a societăţii, prostite şi îmbătate cu apă rece, oferind în schimb dispreţ, slabă pregătire, dezinteres. Azi, îi vedem în toată splendoarea: aroganţi, abuzivi, convinşi că sunt deasupra legii şi că nimeni şi nimic nu îi poate atinge.

Când voi sau cei dragi vouă vor înfunda puşcăria, graţie unui denunţ al unui condamnat uitat prin Jilava şi al mărturiei unui om inventat, judecaţi fiind de un judecător pitit sub birou, şantajat de procurorul de şedinţa, să vă amintiţi că i-aţi crezut pe toţi cei care vă mint azi cu neruşinare.

Politicienii români nu au nevoie de doctrine sau ideologii, de dezbateri televizate, nici măcar de 8 clase. Ei au partidul mânuitorilor de cătuşe care le asigură puterea, fiind calea, adevărul şi viaţa. Şi nu se vor opri până când judecătorii incomozi nu vor avea gurile pecetluite, devenind simple păpuşi mânuite de aceiaşi veşnici păpuşari. Asta vreţi?”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Începe Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast” 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate va organiza, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast”.

Programul include spectacole de teatru, demonstrații de aeromodelism, automodelism și drone, ateliere de lucru în aer liber, pictură, confecționat buburuze, fluturi, măști venețiene, streetball, carte și povești, pictură pe față, scriere / citire de povești, reporter de o zi, distracție și multe jocuri alături de comicul Aiurel și Ceata lui Zâmbilici. Toate acestea în Parcul Central Pucioasa.

De asemenea, sâmbătă – 28 mai, se va organiza, începând cu ora 10:00, Parada „PucFast”. Participanții vor fi îmbrăcați în costume de carnaval. Totodată, în toate cele cinci zile de festival, nu vor lipsi spectacole pentru copii, tineri și părinți, concerte, competiții sportive. Invitat special: Teatrul Republican Licurici din Chișinău, Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anii de pandemie, răzbunați la „Ziua comunei Gura Șuții”!

Publicat

pe

Cald ca în mijlocul verii, ieri – 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Primavara s-a vărsat brusc în cuptorul fierbinte al verii. O vreme, spuneau bătrânii, cum nu a mai fost niciodată. Nicio adiere de vânt, iar firicelele de nori curgeau iute pe cer, nevrând parcă să rămână nicio clipă în fața soarelui dogoritor.

La Gura Șuții, oamenii, cu mic cu mare, s-au adunat în incinta târgului săptămânal gătit de Primărie pentru marea sărbătoare a comunei. Totul era aranjat așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente: tarabe cu diferite obiecte trebuincioase în gospodărie, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării și, bineînțeles, micii și berea, nelipsite de la astfel de petreceri tradiționale.

Primarul Constantin Dinu a avut grijă ca oameni, pe lângă toate aceste elemente ale decorului destins de târg, să se poată bucura și de un spectacol muzical pe cinste. Așa că, ieri, la Gura Șuții au fost răzbunați cei doi ani în care pandemia ne-a ținut mai mult în case, izolați, departe de tumultul manifestărilor cultural-artistice.

Pe scenă au evoluat, spre încântarea sutelor de localnici, soliști ai Ansamblul de Muzică Populară Chindia din Târgoviște, dar și nume cunoscute ale spectacolului românesc. Vorbim aici despre interpreții Elisabeta Vasile, Cornel Cojocaru și Viorica și Ioniță de la Clejani, care au electrizat atmosfera. Cei doi renumiți artiști, cu talentul și verva lor, i-au ridicat pe oameni de pe scaune, determinându-i să se prindă în hore. Entuziasmat de prestația Vioricăi de la Clejani a fost și edilul Constantin Dinu, care a urcat pe scenă pentru a-i oferi un superb buchet cu flori.

Prin târgul de la Gura Șuții, prilejuit de Ziua comunei, așa cum se obișnuiește, pentru a arăta că sunt alături de oameni la bine și la rău și că nu le sunt indiferente evenimentele și trăirile, au trecut și reprezentanții administrației publice județene, parlamentari, șefi de instituții, primari ai comunelor învecinate, consilieri județeni.

Au zăbovit printre localnicii strânși la sărbătoare, pentru a-i saluta politicos și pentru a le ura un călduros „La mulți ani!”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Radu Popa și Marian Țachianu și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT