Connect with us

ACTUALITATE

„Sbor la Gorgota”, o sărbătoare de la an la an mai reuşită!

Publicat

pe

6 august este, în fiecare an, zi de petrecere şi voie bună la Gorgota, comuna Răzvad. Manifestarea organizată de Primăria şi Consiliul Local, sub egida „Sbor la Gorgota”, a îmbinat plăcut tradiţiile şi obiceiurile locurilor cu elemente ale contemporaneităţii. În aşezarea dintre dealurile Târgoviştei, localnicii, cu mic cu mare, dar nu numai ei, au venit cu sutele pentru a se destinde pentru câteva ore în compania soliştilor de muzică populară, pentru a taifăsi despre viaţă şi despre problemele de strictă actualitate, bineînţeles, în faţa unei beri aburinde şi a unui platou cu mici.

Răcoarea dintre coline nu prea a făcut faţă soarelelui dogoritor de august. Abia pe seară, când pe scenă au urcat artiştii de renume – Simona Dinescu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, arşiţa s-a mai domolit. Cum este deja obiceiul, pe la Gorgota au trecut şi politicienii şi reprezentanţii administraţiei publice judeţene.

Tânărul edil al comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, i-a primit cum se cuvine pe oaspeţi, ba chiar i-a urcat pe scenă, după cum cere protocolul, pentru a vorbi oamenilor şi a le ura de bine. Alături de primar şi viceprimar, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, deputata Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, consilieri judeţeni, primari ai comunelor vecine şi consilierii locali ai comunei Răzvad.

În târg, l-am văzut şi pe senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu. Politicianul, în stilul care îl caracterizează, a dialogat cu oamenii, s-a îmbrăţişat cu mulţi dintre ei şi a făcut poze.

Primul discurs adresat celor de faţă l-a avut, firesc, primarul Emanuel Spătaru. Edilul a vorbit despre proiectele realizate şi despre ceea ce va urma. Le-a promis consătenilor săi că viaţa în comuna Răzvad va continua să se schimbe în bine.

„În comuna noastră, am reuşit să facem destul de multe lucruri bune şi vom continua cu altele. Pentru toate, am avut sprijin din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi îi mulţumesc domnului preşedinte Alexandru Oprea. Ne-au ajutat, de asemenea, parlamentarii PSD, şi îi mulţumesc în mod deosebit doamnei deputat Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care este şi acum lângă noi.

În ultimii 3 ani, am reuşit să facem multe proiecte, să le depunem şi pe unele să le şi începem. Sunt sigur că aţi văzut că, în satul Gorgota, se lucrează foarte mult. Reţeaua de apă este deja trasă şi urmează să începem să lucrăm la branşamente pentru fiecare gospodărie în parte, astfel încât nimeni să nu plătească pentru branşamente.

Aţi văzut că am început lucrări de asfaltare şi am reuşit, după 29 de ani, să asfaltăm drumul către biserică sau drumul din Poiana Mare. Aţi văzut că am reuşit să facem un pod către zona Poiana Mare – Panaghia. Aţi văzut că am început asfaltarea DC 16. A fost doar o porţiune asfaltată, pentru că mai avem de lucrat la reţeaua de apă şi de aceea nu am asfaltat tot, deocamdată.

În Răzvad, s-au asfaltat foarte multe străzi. În Valea Voievozilor, la fel. Aţi văzut că lucrurile au început să ia o direcţie corectă în comuna Răzvad. Pentru asta, le mulţumesc tuturor oamenilor care ne-au ajutat, dar vă mulţumesc şi dumneavoastră, pentru tot curajul pe care mi l-aţi dat şi pentru sprijinul pe care, sunt sigur, o să ni-l acordaţi în continuare.

Să nu credeţi că sunt singur. Să nu credeţi că nu ne-am dorit să rezolvăm toate problemele de la nivelul comunei noastre, însă tot ceea ce realizăm facem în limita posibilităţilor financiare. Ne dorim cu toţii să avem peste noapte asfalt. Ne dorim cu toţii să avem poduri noi… Le vom avem pe fiecare în parte şi, vedeţi bine, de 3 ani încoace, nu ne oprim din a face lucruri bune pentru comuna noastră.

Mulţumesc echipei de consilieri locali şi doamnei viceprimar Ionela Şerban. Mulţumesc funcţionarilor din Primărie. Să ştiţi că fără ajutorul lor, al tuturor, eu singur nu am cum să fac foarte multe, oricât aş vrea. Nu am cum. Lucrurile bune se fac în echipă. În echipă şi cu dumneavoastră şi sper să mă bazez în continuare pe toţi cetăţenii comunei Răzvad”, a spus primarul Emanuel Spătaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, i-a felicitat pe locuitorii comunei Răzvad pentru faptul că, în 2016, au mizat pe tânărul Emanuel Spătaru, care a reuşit să atragă fonduri importante pentru investiţii, Răzvad fiind astăzi pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase, după Târgovişte şi Pucioasa.

„Vă asigur că toate proiectele despre care v-a vorbit domnul primar se vor implementa. Puţini aţi crezut că o să aveţi reţea de apă potabilă la Gorgota. Puţini aţi crezut că o să aveţi iluminat public la standarde europene. Puţini aţi crezut când vă vorbeam despre asfalt… La fel cum puţini credeţi acum că veţi avea şi reţea de canalizare în Răzvad. Lucrările vor începe în foarte puţin timp.

Poate că este bine să ştiţi că, în comuna Răzvad, domnul primar, împreună cu Consiliul Judeţean, a reuşit să atragă aproape 400 de miliarde de lei vechi, adică bugetul de dezvoltare al comunei pentru 30 de ani. Ca să fim foarte corecţi. Şi vă mai dau o cifră: după Târgovişte şi Pucioasa, comuna Răzvad este pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase. Lucrul acesta trebuie să vă facă să fiţi mândri de primarul dumneavoastră, de viceprimar şi de echipa de consilieri”.

Deputata Carmen Holban le-a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi a promis sprijin pentru dezvoltarea comunei.

„Sunt emoţionată de fiecare dată când vin la Gorgota. De ce? Pentru că întâlnesc oameni minunaţi şi pentru că stau alături de un primar care ştie ce vrea, la fel ca şi ceilalţi primari care sunt aici, pe scenă. Vin aici încântată, pentru că s-au întâmplat lucruri bune.

Preşedintele Consiliului Judeţean spunea că nu credeaţi că se va face ce am promis. Eu vă îndemn să credeţi în primarul dumneavoastră, în oamenii pe care i-aţi desemnat, pentru că ei vă reprezintă cu cinste şi au realizat lucruri importante în comună. Vă asigur de sprijinul total al parlamentarilor şi al Guvernului, pentru ca toate investiţiile începute să fie finalizate”.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT