Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Sbor la Gorgota”, o sărbătoare de la an la an mai reuşită!

Publicat

pe

6 august este, în fiecare an, zi de petrecere şi voie bună la Gorgota, comuna Răzvad. Manifestarea organizată de Primăria şi Consiliul Local, sub egida „Sbor la Gorgota”, a îmbinat plăcut tradiţiile şi obiceiurile locurilor cu elemente ale contemporaneităţii. În aşezarea dintre dealurile Târgoviştei, localnicii, cu mic cu mare, dar nu numai ei, au venit cu sutele pentru a se destinde pentru câteva ore în compania soliştilor de muzică populară, pentru a taifăsi despre viaţă şi despre problemele de strictă actualitate, bineînţeles, în faţa unei beri aburinde şi a unui platou cu mici.

Răcoarea dintre coline nu prea a făcut faţă soarelelui dogoritor de august. Abia pe seară, când pe scenă au urcat artiştii de renume – Simona Dinescu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, arşiţa s-a mai domolit. Cum este deja obiceiul, pe la Gorgota au trecut şi politicienii şi reprezentanţii administraţiei publice judeţene.

Tânărul edil al comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, i-a primit cum se cuvine pe oaspeţi, ba chiar i-a urcat pe scenă, după cum cere protocolul, pentru a vorbi oamenilor şi a le ura de bine. Alături de primar şi viceprimar, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, deputata Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, consilieri judeţeni, primari ai comunelor vecine şi consilierii locali ai comunei Răzvad.

În târg, l-am văzut şi pe senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu. Politicianul, în stilul care îl caracterizează, a dialogat cu oamenii, s-a îmbrăţişat cu mulţi dintre ei şi a făcut poze.

Primul discurs adresat celor de faţă l-a avut, firesc, primarul Emanuel Spătaru. Edilul a vorbit despre proiectele realizate şi despre ceea ce va urma. Le-a promis consătenilor săi că viaţa în comuna Răzvad va continua să se schimbe în bine.

„În comuna noastră, am reuşit să facem destul de multe lucruri bune şi vom continua cu altele. Pentru toate, am avut sprijin din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi îi mulţumesc domnului preşedinte Alexandru Oprea. Ne-au ajutat, de asemenea, parlamentarii PSD, şi îi mulţumesc în mod deosebit doamnei deputat Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care este şi acum lângă noi.

În ultimii 3 ani, am reuşit să facem multe proiecte, să le depunem şi pe unele să le şi începem. Sunt sigur că aţi văzut că, în satul Gorgota, se lucrează foarte mult. Reţeaua de apă este deja trasă şi urmează să începem să lucrăm la branşamente pentru fiecare gospodărie în parte, astfel încât nimeni să nu plătească pentru branşamente.

Aţi văzut că am început lucrări de asfaltare şi am reuşit, după 29 de ani, să asfaltăm drumul către biserică sau drumul din Poiana Mare. Aţi văzut că am reuşit să facem un pod către zona Poiana Mare – Panaghia. Aţi văzut că am început asfaltarea DC 16. A fost doar o porţiune asfaltată, pentru că mai avem de lucrat la reţeaua de apă şi de aceea nu am asfaltat tot, deocamdată.

În Răzvad, s-au asfaltat foarte multe străzi. În Valea Voievozilor, la fel. Aţi văzut că lucrurile au început să ia o direcţie corectă în comuna Răzvad. Pentru asta, le mulţumesc tuturor oamenilor care ne-au ajutat, dar vă mulţumesc şi dumneavoastră, pentru tot curajul pe care mi l-aţi dat şi pentru sprijinul pe care, sunt sigur, o să ni-l acordaţi în continuare.

Să nu credeţi că sunt singur. Să nu credeţi că nu ne-am dorit să rezolvăm toate problemele de la nivelul comunei noastre, însă tot ceea ce realizăm facem în limita posibilităţilor financiare. Ne dorim cu toţii să avem peste noapte asfalt. Ne dorim cu toţii să avem poduri noi… Le vom avem pe fiecare în parte şi, vedeţi bine, de 3 ani încoace, nu ne oprim din a face lucruri bune pentru comuna noastră.

Mulţumesc echipei de consilieri locali şi doamnei viceprimar Ionela Şerban. Mulţumesc funcţionarilor din Primărie. Să ştiţi că fără ajutorul lor, al tuturor, eu singur nu am cum să fac foarte multe, oricât aş vrea. Nu am cum. Lucrurile bune se fac în echipă. În echipă şi cu dumneavoastră şi sper să mă bazez în continuare pe toţi cetăţenii comunei Răzvad”, a spus primarul Emanuel Spătaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, i-a felicitat pe locuitorii comunei Răzvad pentru faptul că, în 2016, au mizat pe tânărul Emanuel Spătaru, care a reuşit să atragă fonduri importante pentru investiţii, Răzvad fiind astăzi pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase, după Târgovişte şi Pucioasa.

„Vă asigur că toate proiectele despre care v-a vorbit domnul primar se vor implementa. Puţini aţi crezut că o să aveţi reţea de apă potabilă la Gorgota. Puţini aţi crezut că o să aveţi iluminat public la standarde europene. Puţini aţi crezut când vă vorbeam despre asfalt… La fel cum puţini credeţi acum că veţi avea şi reţea de canalizare în Răzvad. Lucrările vor începe în foarte puţin timp.

Poate că este bine să ştiţi că, în comuna Răzvad, domnul primar, împreună cu Consiliul Judeţean, a reuşit să atragă aproape 400 de miliarde de lei vechi, adică bugetul de dezvoltare al comunei pentru 30 de ani. Ca să fim foarte corecţi. Şi vă mai dau o cifră: după Târgovişte şi Pucioasa, comuna Răzvad este pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase. Lucrul acesta trebuie să vă facă să fiţi mândri de primarul dumneavoastră, de viceprimar şi de echipa de consilieri”.

Deputata Carmen Holban le-a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi a promis sprijin pentru dezvoltarea comunei.

„Sunt emoţionată de fiecare dată când vin la Gorgota. De ce? Pentru că întâlnesc oameni minunaţi şi pentru că stau alături de un primar care ştie ce vrea, la fel ca şi ceilalţi primari care sunt aici, pe scenă. Vin aici încântată, pentru că s-au întâmplat lucruri bune.

Preşedintele Consiliului Judeţean spunea că nu credeaţi că se va face ce am promis. Eu vă îndemn să credeţi în primarul dumneavoastră, în oamenii pe care i-aţi desemnat, pentru că ei vă reprezintă cu cinste şi au realizat lucruri importante în comună. Vă asigur de sprijinul total al parlamentarilor şi al Guvernului, pentru ca toate investiţiile începute să fie finalizate”.

ACTUALITATE

Activitate redusă la un singur schimb la Permise şi Înmatriculări Auto Argeş

Publicat

pe

Sursa foto: https://arges-stiri.ro/

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș își va reduce foarte mult activitatea, începând de mâine – 9 aprilie 2020, urmare faptului că 16 poliţişti vor fi delegaţi, în perioada stării de urgență, la Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, se revine la programul cu un singur schimb, relațiile cu publicul urmând să se facă doar între orele 08:30-15:30. Toate programările on-line peste această oră au fost anulate. În aceste condiții, argeșenilor li se recomandă să apeleze doar în caz de urgență la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, chiar dacă au programare.

„Vă amintim că se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență. Astfel, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență – conform dispozițiilor art.12 alin.(1) din Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020.

Aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex. certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fișă medicală, dosar școlarizare etc.) care vor expira în perioada stării de urgență”, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Argeş.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Masca de protecţie, chiar şi improvizată, devine accesoriu obligatoriu în Dâmboviţa

Publicat

pe

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, astăzi – 8 aprilie 2020, o hotărâre prin care se recomandă locuitorilor judeţului ca, în timpul deplasărilor, să-şi acopere nasul şi gura cu mască de protecţie de unică folosinţă sau improvizată ori din eşarfe, fulare şi alte accesorii vestimentare, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a noului coronavirus (SARS-CoV-2).

CITEŞTE ŞI: Învaţă să porţi corect masca de protecţie!

Recomandarea se aplică și la intrarea în toate spațiile publice, spațiile comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.

IMPORTANT!
– Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.
– Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului.
– Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului.
– Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți.
– Ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.
– După fiecare purtare, măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT