Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Sbor la Gorgota”, o sărbătoare de la an la an mai reuşită!

Publicat

pe

6 august este, în fiecare an, zi de petrecere şi voie bună la Gorgota, comuna Răzvad. Manifestarea organizată de Primăria şi Consiliul Local, sub egida „Sbor la Gorgota”, a îmbinat plăcut tradiţiile şi obiceiurile locurilor cu elemente ale contemporaneităţii. În aşezarea dintre dealurile Târgoviştei, localnicii, cu mic cu mare, dar nu numai ei, au venit cu sutele pentru a se destinde pentru câteva ore în compania soliştilor de muzică populară, pentru a taifăsi despre viaţă şi despre problemele de strictă actualitate, bineînţeles, în faţa unei beri aburinde şi a unui platou cu mici.

Răcoarea dintre coline nu prea a făcut faţă soarelelui dogoritor de august. Abia pe seară, când pe scenă au urcat artiştii de renume – Simona Dinescu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, arşiţa s-a mai domolit. Cum este deja obiceiul, pe la Gorgota au trecut şi politicienii şi reprezentanţii administraţiei publice judeţene.

Tânărul edil al comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, i-a primit cum se cuvine pe oaspeţi, ba chiar i-a urcat pe scenă, după cum cere protocolul, pentru a vorbi oamenilor şi a le ura de bine. Alături de primar şi viceprimar, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, deputata Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, consilieri judeţeni, primari ai comunelor vecine şi consilierii locali ai comunei Răzvad.

În târg, l-am văzut şi pe senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu. Politicianul, în stilul care îl caracterizează, a dialogat cu oamenii, s-a îmbrăţişat cu mulţi dintre ei şi a făcut poze.

Primul discurs adresat celor de faţă l-a avut, firesc, primarul Emanuel Spătaru. Edilul a vorbit despre proiectele realizate şi despre ceea ce va urma. Le-a promis consătenilor săi că viaţa în comuna Răzvad va continua să se schimbe în bine.

„În comuna noastră, am reuşit să facem destul de multe lucruri bune şi vom continua cu altele. Pentru toate, am avut sprijin din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi îi mulţumesc domnului preşedinte Alexandru Oprea. Ne-au ajutat, de asemenea, parlamentarii PSD, şi îi mulţumesc în mod deosebit doamnei deputat Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care este şi acum lângă noi.

În ultimii 3 ani, am reuşit să facem multe proiecte, să le depunem şi pe unele să le şi începem. Sunt sigur că aţi văzut că, în satul Gorgota, se lucrează foarte mult. Reţeaua de apă este deja trasă şi urmează să începem să lucrăm la branşamente pentru fiecare gospodărie în parte, astfel încât nimeni să nu plătească pentru branşamente.

Aţi văzut că am început lucrări de asfaltare şi am reuşit, după 29 de ani, să asfaltăm drumul către biserică sau drumul din Poiana Mare. Aţi văzut că am reuşit să facem un pod către zona Poiana Mare – Panaghia. Aţi văzut că am început asfaltarea DC 16. A fost doar o porţiune asfaltată, pentru că mai avem de lucrat la reţeaua de apă şi de aceea nu am asfaltat tot, deocamdată.

În Răzvad, s-au asfaltat foarte multe străzi. În Valea Voievozilor, la fel. Aţi văzut că lucrurile au început să ia o direcţie corectă în comuna Răzvad. Pentru asta, le mulţumesc tuturor oamenilor care ne-au ajutat, dar vă mulţumesc şi dumneavoastră, pentru tot curajul pe care mi l-aţi dat şi pentru sprijinul pe care, sunt sigur, o să ni-l acordaţi în continuare.

Să nu credeţi că sunt singur. Să nu credeţi că nu ne-am dorit să rezolvăm toate problemele de la nivelul comunei noastre, însă tot ceea ce realizăm facem în limita posibilităţilor financiare. Ne dorim cu toţii să avem peste noapte asfalt. Ne dorim cu toţii să avem poduri noi… Le vom avem pe fiecare în parte şi, vedeţi bine, de 3 ani încoace, nu ne oprim din a face lucruri bune pentru comuna noastră.

Mulţumesc echipei de consilieri locali şi doamnei viceprimar Ionela Şerban. Mulţumesc funcţionarilor din Primărie. Să ştiţi că fără ajutorul lor, al tuturor, eu singur nu am cum să fac foarte multe, oricât aş vrea. Nu am cum. Lucrurile bune se fac în echipă. În echipă şi cu dumneavoastră şi sper să mă bazez în continuare pe toţi cetăţenii comunei Răzvad”, a spus primarul Emanuel Spătaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, i-a felicitat pe locuitorii comunei Răzvad pentru faptul că, în 2016, au mizat pe tânărul Emanuel Spătaru, care a reuşit să atragă fonduri importante pentru investiţii, Răzvad fiind astăzi pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase, după Târgovişte şi Pucioasa.

„Vă asigur că toate proiectele despre care v-a vorbit domnul primar se vor implementa. Puţini aţi crezut că o să aveţi reţea de apă potabilă la Gorgota. Puţini aţi crezut că o să aveţi iluminat public la standarde europene. Puţini aţi crezut când vă vorbeam despre asfalt… La fel cum puţini credeţi acum că veţi avea şi reţea de canalizare în Răzvad. Lucrările vor începe în foarte puţin timp.

Poate că este bine să ştiţi că, în comuna Răzvad, domnul primar, împreună cu Consiliul Judeţean, a reuşit să atragă aproape 400 de miliarde de lei vechi, adică bugetul de dezvoltare al comunei pentru 30 de ani. Ca să fim foarte corecţi. Şi vă mai dau o cifră: după Târgovişte şi Pucioasa, comuna Răzvad este pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase. Lucrul acesta trebuie să vă facă să fiţi mândri de primarul dumneavoastră, de viceprimar şi de echipa de consilieri”.

Deputata Carmen Holban le-a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi a promis sprijin pentru dezvoltarea comunei.

„Sunt emoţionată de fiecare dată când vin la Gorgota. De ce? Pentru că întâlnesc oameni minunaţi şi pentru că stau alături de un primar care ştie ce vrea, la fel ca şi ceilalţi primari care sunt aici, pe scenă. Vin aici încântată, pentru că s-au întâmplat lucruri bune.

Preşedintele Consiliului Judeţean spunea că nu credeaţi că se va face ce am promis. Eu vă îndemn să credeţi în primarul dumneavoastră, în oamenii pe care i-aţi desemnat, pentru că ei vă reprezintă cu cinste şi au realizat lucruri importante în comună. Vă asigur de sprijinul total al parlamentarilor şi al Guvernului, pentru ca toate investiţiile începute să fie finalizate”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

COVID-19, confirmat în trei centre DGASPC Argeș. Vor fi testate 1.355 de persoane

Publicat

pe

Ultimele teste pentru COVID-19 efectuate în rândul angajaților și beneficiarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș au relevat că mai multe persoane au contactat noul coronavirus, după cum urmează: 4 beneficiari și 2 angajați de la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, 9 angajați și 25 de beneficiari de la Complexul de Locuințe Protejate Buzoești și o angajată de la Centrul de Copii ”Sf. Andrei” Pitești. Cu toții sunt asimptomatici – se precizează într-un comunicat remis de DGASPC Argeș.

„În acest context, s-a decis:
– modificarea modului de amplasare în camere și în pavilioane a asistaților, a spațiilor comune în care ar putea să se întâlnească aceștia;
– separarea, cazarea și izolarea asistaților în trei categorii(persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19 și persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive). Pentru fiecare din cele trei categorii, se vor asigura circuite complet separate;
– suspendarea organizării activităților în comun;
– servirea mesei în camere, ci nu în sala de mese;
– desemnarea personalului de îngrijire, SEPARAT, pentru persoanele pozitive COVID-19, respectiv negative;
– transmiterea către DSP Argeș, în format electronic, a graficului de lucru al personalului, precum și triajul epidemiologic și documentele medicale privind controalele medicale/tratamentele/concediile medicale de la data de 22 iunie 2020, până în prezent.
– transmiterea comorbidităților, pentru fiecare persoană pozitivă COVID-19;
– efectuarea curățeniei și dezinfecției, precum și aerisire repetată a spațiilor;
– educație sanitară pentru asistați cu accent pe eticheta tusei/strănutului și igiena mâinilor;
– utilizarea obligatorie a echipamentului de protecție: mască chirurgicală ce va acoperi nasul și gura schimbată la 3 ore și la nevoie, mănuși schimbate după fiecare manevră făcută la asistat, botoși, bonetă, halat (când se intră la negativi, combinezon, mască FFP3, ochelari de protecție, 2 perechi de mănuși (când intră negativi la pozitivi);
– interzicerea primirii de noi beneficiari și a vizitelor externe;
– apelarea la numărul 112, pentru cazurile la care apar manifestări de boală, menționând dispecerului că în unitate evoluează un focar.

Pentru intervalul 07.07.2020 – 29.07.2020 este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaților și beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. Astfel, vor fi testate un număr total de 1.355 de persoane, din care 728 de angajați și 627 de beneficiari”, comunică DGASPC Argeș.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Opt cazuri COVID-19, confirmate în cadrul unei familii din Nucet

Publicat

pe

Foto arhivă

Cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmboviţa întâlnit într-o singură familie este activ acum în comuna Nucet, unde opt membri au fost infectaţi cu temutul virus asiatic.

În prima fază au fost confirmate pozitiv trei persoane, care au fost internate în spital cu diferite simptome. La câteva zile, o femeie de 57 de ani, intubată, a decedat. Soţul acesteia şi unul dintre băieţi au rămas în spital. Acesta din urmă se află în spitalul din Sibiu, intubat, fiind într-o situaţie destul de gravă.

Ieri au fost depistaţi pozitiv şi ceilalţi 5 membri ai familiei. Deocamdată sunt izolaţi la domiciliu. Există posibilitatea ca şi alte persoane care au intrat în contact cu cei de acasă să fie infectaţi cu coronavirus.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!