Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Sbor la Gorgota”, o sărbătoare de la an la an mai reuşită!

Publicat

pe

6 august este, în fiecare an, zi de petrecere şi voie bună la Gorgota, comuna Răzvad. Manifestarea organizată de Primăria şi Consiliul Local, sub egida „Sbor la Gorgota”, a îmbinat plăcut tradiţiile şi obiceiurile locurilor cu elemente ale contemporaneităţii. În aşezarea dintre dealurile Târgoviştei, localnicii, cu mic cu mare, dar nu numai ei, au venit cu sutele pentru a se destinde pentru câteva ore în compania soliştilor de muzică populară, pentru a taifăsi despre viaţă şi despre problemele de strictă actualitate, bineînţeles, în faţa unei beri aburinde şi a unui platou cu mici.

Răcoarea dintre coline nu prea a făcut faţă soarelelui dogoritor de august. Abia pe seară, când pe scenă au urcat artiştii de renume – Simona Dinescu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, arşiţa s-a mai domolit. Cum este deja obiceiul, pe la Gorgota au trecut şi politicienii şi reprezentanţii administraţiei publice judeţene.

Tânărul edil al comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, i-a primit cum se cuvine pe oaspeţi, ba chiar i-a urcat pe scenă, după cum cere protocolul, pentru a vorbi oamenilor şi a le ura de bine. Alături de primar şi viceprimar, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, deputata Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, consilieri judeţeni, primari ai comunelor vecine şi consilierii locali ai comunei Răzvad.

În târg, l-am văzut şi pe senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu. Politicianul, în stilul care îl caracterizează, a dialogat cu oamenii, s-a îmbrăţişat cu mulţi dintre ei şi a făcut poze.

Primul discurs adresat celor de faţă l-a avut, firesc, primarul Emanuel Spătaru. Edilul a vorbit despre proiectele realizate şi despre ceea ce va urma. Le-a promis consătenilor săi că viaţa în comuna Răzvad va continua să se schimbe în bine.

„În comuna noastră, am reuşit să facem destul de multe lucruri bune şi vom continua cu altele. Pentru toate, am avut sprijin din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi îi mulţumesc domnului preşedinte Alexandru Oprea. Ne-au ajutat, de asemenea, parlamentarii PSD, şi îi mulţumesc în mod deosebit doamnei deputat Carmen Holban – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care este şi acum lângă noi.

În ultimii 3 ani, am reuşit să facem multe proiecte, să le depunem şi pe unele să le şi începem. Sunt sigur că aţi văzut că, în satul Gorgota, se lucrează foarte mult. Reţeaua de apă este deja trasă şi urmează să începem să lucrăm la branşamente pentru fiecare gospodărie în parte, astfel încât nimeni să nu plătească pentru branşamente.

Aţi văzut că am început lucrări de asfaltare şi am reuşit, după 29 de ani, să asfaltăm drumul către biserică sau drumul din Poiana Mare. Aţi văzut că am reuşit să facem un pod către zona Poiana Mare – Panaghia. Aţi văzut că am început asfaltarea DC 16. A fost doar o porţiune asfaltată, pentru că mai avem de lucrat la reţeaua de apă şi de aceea nu am asfaltat tot, deocamdată.

În Răzvad, s-au asfaltat foarte multe străzi. În Valea Voievozilor, la fel. Aţi văzut că lucrurile au început să ia o direcţie corectă în comuna Răzvad. Pentru asta, le mulţumesc tuturor oamenilor care ne-au ajutat, dar vă mulţumesc şi dumneavoastră, pentru tot curajul pe care mi l-aţi dat şi pentru sprijinul pe care, sunt sigur, o să ni-l acordaţi în continuare.

Să nu credeţi că sunt singur. Să nu credeţi că nu ne-am dorit să rezolvăm toate problemele de la nivelul comunei noastre, însă tot ceea ce realizăm facem în limita posibilităţilor financiare. Ne dorim cu toţii să avem peste noapte asfalt. Ne dorim cu toţii să avem poduri noi… Le vom avem pe fiecare în parte şi, vedeţi bine, de 3 ani încoace, nu ne oprim din a face lucruri bune pentru comuna noastră.

Mulţumesc echipei de consilieri locali şi doamnei viceprimar Ionela Şerban. Mulţumesc funcţionarilor din Primărie. Să ştiţi că fără ajutorul lor, al tuturor, eu singur nu am cum să fac foarte multe, oricât aş vrea. Nu am cum. Lucrurile bune se fac în echipă. În echipă şi cu dumneavoastră şi sper să mă bazez în continuare pe toţi cetăţenii comunei Răzvad”, a spus primarul Emanuel Spătaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, i-a felicitat pe locuitorii comunei Răzvad pentru faptul că, în 2016, au mizat pe tânărul Emanuel Spătaru, care a reuşit să atragă fonduri importante pentru investiţii, Răzvad fiind astăzi pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase, după Târgovişte şi Pucioasa.

„Vă asigur că toate proiectele despre care v-a vorbit domnul primar se vor implementa. Puţini aţi crezut că o să aveţi reţea de apă potabilă la Gorgota. Puţini aţi crezut că o să aveţi iluminat public la standarde europene. Puţini aţi crezut când vă vorbeam despre asfalt… La fel cum puţini credeţi acum că veţi avea şi reţea de canalizare în Răzvad. Lucrările vor începe în foarte puţin timp.

Poate că este bine să ştiţi că, în comuna Răzvad, domnul primar, împreună cu Consiliul Judeţean, a reuşit să atragă aproape 400 de miliarde de lei vechi, adică bugetul de dezvoltare al comunei pentru 30 de ani. Ca să fim foarte corecţi. Şi vă mai dau o cifră: după Târgovişte şi Pucioasa, comuna Răzvad este pe locul III în judeţ, ca volum al investiţiilor atrase. Lucrul acesta trebuie să vă facă să fiţi mândri de primarul dumneavoastră, de viceprimar şi de echipa de consilieri”.

Deputata Carmen Holban le-a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi a promis sprijin pentru dezvoltarea comunei.

„Sunt emoţionată de fiecare dată când vin la Gorgota. De ce? Pentru că întâlnesc oameni minunaţi şi pentru că stau alături de un primar care ştie ce vrea, la fel ca şi ceilalţi primari care sunt aici, pe scenă. Vin aici încântată, pentru că s-au întâmplat lucruri bune.

Preşedintele Consiliului Judeţean spunea că nu credeaţi că se va face ce am promis. Eu vă îndemn să credeţi în primarul dumneavoastră, în oamenii pe care i-aţi desemnat, pentru că ei vă reprezintă cu cinste şi au realizat lucruri importante în comună. Vă asigur de sprijinul total al parlamentarilor şi al Guvernului, pentru ca toate investiţiile începute să fie finalizate”.

ACTUALITATE

Anunț CNAIR solicitare aviz de mediu pentru modernizare DN 72A, de la KM 5+370 la KM 11+000

Publicat

pe

de

Subscrisa C.N.A.I.R. S.A. – DIRECȚIA REGIONALĂ DE DRUMURI ȘI PODURI BUCUREȘTI, cu sediul în BUCUREȘTI, sector 6, Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 401A, titular al planului / PUZ – „MODERNIZARE DN 72A de la KM 5+370 la KM 11+000”, pentru imobilul situat in Cartier PRISEACA – TÂRGOVIȘTE și comuna DRAGOMIREȘTI, Județul DÂMBOVIȚA, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul / programul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.

Prima versiune a planului / programului poate fi consultată la sediul APM Dâmbovița, Calea Ialomitei, nr.1, Municipiul Targoviste, judeţul Dâmbovița, de luni până joi între orele 09:00 – 14:00, vineri între orele 09:00 – 12:00.

Observaţii / comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul APM Dâmbovița, în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunț important pentru locuitorii comunei Comișani

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere faptul că se apropie finalul perioadei de verificare a corectitudinii cadastrului general (19 decembrie 2020), vă informăm că puteți efectua această operațiune și în zilele de sâmbătă – 28 noiembrie, luni – 30 noiembrie și marți – 1 decembrie, zile care în mod normal sunt libere. În acest sens, sunteți așteptați la Căminul Cultural Comișani, între orele 09:00-15:00, având asupra dumneavoastră, pentru confruntare, actele de proprietate.

Primar,

Ion Bătrânu

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!