Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

RNP Romsilva a pus în vânzare trăsura tip fast-food

Publicat

pe

Regia Naţională a Pădurilor s-a adaptat cerinţelor pieţei actuale şi a scos la vânzare, la preţul de 30.000 de lei, trăsura tip fast-food. Aceasta poate fi tractată hipo sau auto și este dotată cu toate facilitățile pentru a fi autorizată să circule pe drumurile publice.

În funcție de solicitare, trăsura tip fast-food poate ajunge la următoarele gabarite: 6 m lungime, 2,8 m lățime și 2,8 m înălțime. Este confecționată din materiale reciclabile, este izolată termic, are toate dotările necesare pentru scopul declarat şi poate fi montată în spaţii publice.

Pentru mai multe informații despre trăsura fast food și Atelierul de confecționat trăsuri și sănii vă puteți adresa Direcției Silvice Bistrița Năsăud office@bistrita.rosilva.ro.

ACTUALITATE

Societatea românească are nevoie de pace pentru a câştiga bătălia cu COVID-19

Publicat

pe

de

Sunt convinsă că, pe lângă sănătate, indispensabilă în această perioadă a pandemiei cu noul coronavirus, societatea românească are mare nevoie astăzi şi de pace. Sufletească, spirituală, socială, inclusiv politică!

La 21 septembrie este celebrată Ziua mondială a păcii, promovată de Naţiunile Unite şi stabilită, în 1981, prin Rezoluţia 36/67, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, fiind dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul naţiunilor şi popoarelor, cât şi între ele.

Este important să fim alături de milioanele de oameni din întreaga lume, care suferă din cauza impactului devastator al violenţei şi al conflictelor, să ne împărtăşim ideile şi planurile pentru a-i ajuta şi a-i sprijini pe cei care, în prezent, au mare nevoie.

Consider că numărul impresionant al deceselor din cauza COVID-19 reprezintă un motiv suficient pentru ca orice alt război şi conflict să înceteze la nivel mondial, indiferent care sunt motivele acestora, deoarece întreaga planetă se află în lupta împotriva stopării coronavirusului, o bătălie pentru viaţă, care deja şi-a luat un tribut prea mare. În aceste condiţii, avem nevoie de o responsabilitate colectivă pentru a solicita încetarea actelor de cruzime şi brutalitate, trebuie să determinăm toate părţile aflate în conflict să depună armele.

Pandemia abătută peste planeta noastră dă un nou sens obiectivului de menţinere a păcii, iar acest deziderat trebuie intensificat prin parteneriatele existente între guverne, societatea civilă, sectorul privat, grupurile religioase şi toţi cei care împărtăşesc ideea.

Toţi aceşti parteneri au un rol decisiv de jucat în promovarea progresului social, a protecţiei mediului şi crearea unei lumi stabile şi paşnice.

În concluzie, Ziua Internaţională a Păcii, sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie, depăşeşte conotaţia iniţială de zi dedicată păcii, într-o lume în care, din păcate, războaiele şi violenţa sunt factori perturbatori în multe locuri.

Carmen Holban,
Deputat PSD de Dâmboviţa

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!