Connect with us

ACTUALITATE

Suplimentare bugetară pentru programul Rabla clasic

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Cotidianul)

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 8 august, două măsuri importante, venite în sprijinul cetăţenilor, dar şi pentru a diminua poluarea mediului ambiant. Prima se referă la suplimentarea bugetului pentru programul Rabla clasic cu 20.000 de prime de casare.

„Începând de săptămâna viitoare, cei care doresc să își schimbe autoturismele vechi cu unele noi, nepoluante, se pot adresa dealerilor auto. Iată că, dacă anul trecut am avut 50.000 de prime de casare în total, anul acesta vom avea 55.000. Și, dacă va fi nevoie, vom mai crea resurse. Nu excludem încă o suplimentare, la următoarea rectificare bugetară”, a declarat Ionel Petre – lider ALDE Dâmboviţa şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Ionel Petre – lider ALDE Dâmboviţa şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

A doua măsură aprobată de Guvern este aceea a asigurării finanţării noului program de instalare a sistemelor fotovoltaice în gospodăriile individuale, ce au ca scop producerea de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice.

„Este cel mai ambițios program de mediu din ultimii ani. Din luna septembrie, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să își reducă costurile cu factura la energie și chiar să devină prosumatori (nota redacţiei: client final care deţine instalaţii de producere a energiei), deoarece orice cantitate de energie produsă și neutilizată va fi automat livrată în rețea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturii”, a mai precizat Ionel Petre.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats