Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Două accidente grave în judeţul Dâmboviţa, noaptea trecută

Publicat

pe

Azi noapte, pe DN 72 A, la Gheboieni, judeţul Dâmboviţa, un autoturism a intrat în impact cu un autotractor. În urma coliziunii, un pasager din mașina mica a fost rănit, fiind preluat de echipajul medical și transportat la spital. Cauza, nepăstrarea distanţei corespunzătoare între vehicule, în timpul deplasării.

Câteva ore mai târziu, un grav accident de circulație a avut loc pe DJ 702L, în satul Scheiu de Jos, comuna Ludesti. Un autoturism condus de o femeie de 34 de ani s-a răsturnat în afara părții carosabile. Se pare că şoferiţa a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum. Două persoane au fost rănite. Una se află în stare gravă, fiind transportată de urgență la spital.

Dâmboviţa

Primăria Târgoviște nu se opune educației! Suntem împotriva demagogiei PNL

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al Târgoviștei, urmărește cu mare atenție intervențiile membrilor Partidului Național Liberal care, cu diferite ocazii, lansează în spațiul public idei pe care, susține reprezentanta Primăriei, nu le stăpânesc așa cum trebuie și care au doar un puternic iz demagogic.

Într-o postare pe Facebook, Monica Ilie le explică liberalilor cum stă treaba cu „Să vorbim despre integrare”, proiect propus de PNL și care vizează identificarea și capacitarea unor mediatori școlari care să îi ajute pe copiii care au studiat în străinătate și care revin în țară și au nevoie de sprijin.

„Mărturisesc faptul că nu urmăresc conferințele PNL, dar citesc presa și nu pot să nu mă minunez de lipsa de viziune și demagogia liberalilor târgovișteni. Înainte de a ajunge la subiect, o remarcă: comunicatul prin care ați răspuns comentariului meu cu privire la proiectul „Școală după școală” dovedește că ați citit, dar nu ați înțeles nimic.

Astăzi, am văzut un articol despre un alt proiect propus de PNL, în domeniul educației: „Să vorbim despre integrare”. Spun domniile lor că vor să identifice copiii care au studiat în afara țării și au revenit, vor să identifice mediatorii școlari și să ajute acești copii să se integreze. Foarte frumos! Ce mă uimește este seninătatea cu care sunt prezentate niște lucruri pe care le puteau înfăptui, dar s-au opus lor sau nu au făcut nimic până acum. Și ca să spun clar, ca la școală: NU, Primăria Târgoviște nu se opune educației, nu suntem împotriva programelor și proiectelor educaționale, suntem împotriva lipsei de rigoare și a demagogiei cu care le prezentați!

Înainte de a oferi câteva date de cum se ocupă Primăria de acești copii aflați în risc, date pe care niște aspiranți serioși la „scaunele administrative” era necesar să le cunoască, vă întreb dacă știți câți mediatori școlari a aprobat ISJ Dâmbovița pentru școlile din Târgoviște anul trecut, de exemplu. Vă spun eu: niciunul! Nu era nevoie? Ordinul 1539/ 2007 și Metodologia aferentă reglementează identificarea unităților școlare care vor furniza servicii de mediere școlară, prin aplicarea unui set de criterii, iar apoi solicitarea este transmisă spre aprobare Inspectoratului. În Târgoviște există nevoia de mediatori, ca să fie clar, dar nicio solicitare nu a fost aprobată de ISJ Dâmbovița sau a fost înăbușită din fașă, nici măcar o jumătate de normă la școli care au nevoie acută de mediator și pe care le cunoaștem cu toții!

Tocmai pentru că există copii aflați în risc, tocmai pentru că nu au fost aprobate aceste solicitări, Primăria municipiului Târgoviște, prin DAS, are în monitorizare 428 de copii, cu planuri individuale de intervenție. Toți acești copii provin din medii defavorizate, sau au părinții plecați în străinătate, sau prezintă risc de abandon școlar. Fiecare este consiliat, este monitorizat acasă și la școală, de asemenea reprezentanții legali.

Un exemplu concret, în această perioadă a pandemiei, de când s-au închis școlile am cunoscut situația tuturor celor 428 de copii, permanent s-a ținut legătura cu reprezentanții legali, cu școala, am știut cum sunt îngrijiți, cum au încheiat anul școlar, au fost consiliați pe diverse teme. S-au încheiat sute de note telefonice, de monitorizări, de planuri de servicii și aș putea detalia până mâine, pentru că și în domeniul social și educațional activitatea Primăriei Târgoviște este intensă și constantă.

Dar ca să vii cu un proiect de așa zisă „sensibilizare” a opiniei publice când nu ai aprobat niciun mediator școlar în oraș, la nicio școală, este, din nou, doar poveste. Sau poate nicio școală nu a solicitat. De curiozitate, conducerea Școlii Prof. Paul Banică a fundamentat o astfel de solicitare și a depus-o la ISJ”?

Citește în continuare

ALEGERI

Ciprian Băicoianu, candidatul Partidului Ecologist Român pentru Primăria Moreni

Publicat

pe

Partidul Ecologist Român nu numai că a apărut fulgerător pe scena politică dâmboviţeană, dar, prin ambiţia şi forţa de organizare a liderului Neli Ion şi a echipei sale, îşi consolidează poziţia, pregătindu-se să intre în campania pentru alegerile locale cu candidaţi tineri, cu nume şi chipuri noi, în mai toate oraşele şi comunele judeţului. Şi, ce este cert, ecologiştii care vor intra în bătălia electorală pentru a ocupa funcţii de primari, cosilieri locali şi judeţeni nu sunt doar simpli candidaţi de carton, cum se mai obişnuieşte prin politica românească, ci oameni de bază din cadrul comunităţii, vectori de imagine importanţi, spirite întreprinzătoare, dornice de a se implica în schimbarea în bine a societăţii.

Astăzi, la Moreni, Partidul Ecologist Român – Organizaţia Dâmboviţa a inaugurat sediul filiale municipale. După acest moment, a fost prezentat şi candidatul pentru funcţia de primar al Moreniului din partea PER.

Gazdele evenimentului au fost Neli Ion – preşedinta Partidului Ecologist Român Dâmboviţa şi Ciprian Băicoianu – tânărul care va reprezenta formaţiunea ecologistă în confruntarea electorală din 27 septembrie pentru ocuparea postului de primar al municipiului Moreni. De la Bucureşti au venit special pentru a se întâlni cu membrii şi simpatizanţii PER din Moreni prim-vicepreședintele Simona Man şi secretarul general Mircea Andrei. Cei doi lideri de la centru au urat succes candidatul PER şi l-au asigurat de tot sprijinul lor în campania electorală care va demara, dacă nu vor mai apărea stări excepţionale generate de pandemie, la sfârșitul lunii august. A spus Simona Man că partidul îşi pune mari speranţe în tânărul candidat de la Moreni, ba chiar sunt mari şanse să câştige Primăria.

„Este un tânăr determinat, ambiţios, un antreprenor de succes care este hotărât să demonstreze şi morenarilor că se poate face treabă bună”.

Fostul senator de Dâmbovița Mircea Andrei şi-a început expozeul amintindu-şi cu plăcere despre prima sa campanie electorală pornită, cu mulţi ani în urmă, chiar la Moreni. Secretarul general al PER a ţinut şi o scurtă prelegere despre implicare, menire şi despre rostul politicii în viaţa comunităţii. Concluzia a fost că nu trebuie să stai deoparte, închis în casă, departe de zbuciumul societăţii şi că trebuie să te implici, să te baţi pentru o viaţă mai bună, pentru semenii tăi, pentru schimbare. Mircea Andrei este convins că Ciprian Băicoianu va fi o surpriză plăcută pentru morenari, intrând în campania electorală cu elanul său tineresc, cu o altă mentalitate, cu un alt spirit şi stil de implicare în viaţa comunităţii.

Neli Ion – președinte PER Dâmboviţa

Preşedinta PER Dâmboviţa – Neli Ion a vorbit celor prezenţi despre proiectul asumat, de resetare a clasei politice absolut necesară pentru viitorul României, prin atragerea tinerilor, a celor care vin cu altă viziune, cu alte proiecte.

„Am toată încrederea că Ciprian Băicoianu va face un joc frumos la Moreni. Va schimba scorul electoral în acest oraş în care, de mulţi ani, nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Neli Ion.

A urmat la cuvânt Ciprian Băicoianu. Tânărul candidat a mulţumit conducerii organizaţiei PER Dâmboviţa pentru încrederea acordată. A mai spus că, la Moreni, nu se va face politică, ci management şi că va căuta să elaboreze proiecte, să realizeze obiective absolut necesare municipiului.

Ciprian Băicoianu – candidat PER pentru Primăria Moreni

„Am toată deteminarea şi toată motivaţia necesară pentru a aduce lângă mine oameni tineri împreună cu care să putem schimba Moreniul, să-l aducem la normalitate. Din punctul meu de vedere, oraşul este într-o moarte clinică. Tocmai de aceea, vă invit să veniţi în număr cât mai mare alături de noi, să ne sprijiniţi pentru a putea schimba faţa municipiului”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!