Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Voluntarii Europe Direct Târgovişte pleacă în tabără la mare

Publicat

pe

Vlăduţ Andreescu - manager Europe Direct Târgovişte (Foto: www.futurelibrary.gr)

Centrul Europe Direct Târgovişte organizează, în perioada 28 august – 3 septembrie 2019, în parteneriat cu structurile similare din Buzău şi Comăneşti, o tabără de comunicare şi abilităţi practice pentru voluntarii care deservesc punctele de informare europeană din judeţ – elevi, studenţi, tineri şi bibliotecari.

Tabăra are următoarele obiective:
– Însuşirea unor noi metode de lucru aplicate cu succes în cadrul unui alt centru EUROPE DIRECT;
– Dobândirea unor abilităţi şi competenţe de lucru în echipă în activităţile de informare şi comunicare;
– Sporirea motivaţiei şi a implicării în activităţile de voluntariat dezvoltate de centru;
– Consolidarea relaţiilor dintre voluntari şi coordonatori de activităţi, menite să formeze spiritul cetăţenesc şi implicarea activă în societatea europeană;
– Creşterea reputaţiei brand-ului EUROPE DIRECT.

„În cadrul evenimentelor ce se vor derula pe parcursul celor 7 zile vor avea loc şi diferite prezentări în vederea realizării unui schimb de experienţă, promovarea proiectului EUROPE DIRECT, precum şi diseminarea rezultatelor obţinute până în prezent ce vor fi susţinute utilizând metode ale educaţiei nonformale”, precizează Vlăduţ Andreescu – manager Centrul Europe Direct Târgovişte.

PROGRAM COMPLET TABĂRĂ:

Miercuri, 28 august 2019
– Ora 09.00 – Înregistrarea participanților. Semnarea proceselor – verbale de călătorie și a Regulamentului taberei. Plecarea grupului de voluntari din faţa Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa spre Eforie Nord, Hotel Angely.
– Ora 13.30 – 15.00 – Sosire&Cazare.
– Ora 15.30 – 17.00 – timp liber.
– Ora 17.00 – 19.00 – Să facem cunoştinţă! Cum ne integrăm într-un grup nou? Prezintă coordonatorul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște.
– Ora 19.00 – 21.00 – Ice breaking şi cina. Program liber.

Joi, 29 august 2019
– Ora 07.00 – 10.00 – Mic dejun.
– Ora 10.00 – 12.00 – Teatru forum Stă în puterea ta să schimbi ceva! Prezintă voluntari din cadrul Centrului EDIC Târgoviște.
– Ora 12.00 – 14.00 – Prânz.
– Ora 14.00 – 17.00 – Oportunităţi inovatoare pentru tineri prin centrele EUROPE DIRECT – teambuilding prin activităţi nonformale.
– Ora 17.00 – 20.00 – Vizitarea staţiunii Eforie Nord.
– Ora 20.00 – 22.00 – Cina. Program liber.

Vineri, 30 august 2019
– Ora 07.00 – 10.00 – Mic dejun.
– Ora 10.00 – 12.00 – Legea Voluntariatului: elemente pozitive şi negative. Prezentare coordonatorul Centrului EUROPE DIRECT Comănești şi dezbatere.
– Ora 12.00 – 14.00 – Prânz.
– Ora 14.00 – 17.00 – Prezentare produse şi materiale informative EDIC – munca cu voluntari.
– Ora 17.00 – 20.00 – Instrumente de bază în vederea dezvoltării abilităţilor şi deprinderilor practice pentru viaţă la tineri – prezentare generală.
– Ora 20.00 – 22.00 – Cina. Program liber.

Sâmbătă, 31 august 2019
– Ora 07.00 – 10.00 – Mic dejun.
– Ora 10.00 – 12.00 – Teatru forum Stă în puterea ta să schimbi ceva! Prezintă voluntari din cadrul Centrului EDIC Buzău.
– Ora 12.00 – 14.00 – Prânz.
– Ora 14.00 – 20.00 – Atelier de lucru Imaginează, creează, inovează…alături de tineri pentru tineri!
– Ora 20.00 – 22.00 – Cina. Program liber.

Duminică, 1 septembrie 2019
– Ora 7.00 – 10.00 – Mic dejun.
– Ora 10.00 – 12.00 – Vizitarea unor monumente istorice şi obiective turistice din staţiunile Venus şi Mangalia (Moscheea Esmahan Sultan, Muzeul de Arheologie Callatis, Peştera Movile, Peştera Limanu, Cetatea Histria).
– Ora 12.00 – 13.00 – Prânz la purtător.
– Ora 13.00 – 20.00 – Vizitarea unor monumente istorice şi obiective turistice din staţiunile Venus şi Mangalia (Moscheea Esmahan Sultan, Muzeul de Arheologie Callatis, Peştera Movile, Peştera Limanu, Cetatea Histria).
– Ora 20.00 – 22.00 – Cina. Program liber.

Luni, 2 septembrie 2019
– Ora 07.00 – 10.00 – Mic dejun.
– Ora 10.00 – 12.00 – Eşti voluntar? Ce înseamnă pentru tine lucrul în echipă? – Mini-training de managementul conflictului pentru voluntari.
– Ora 12.00 – 14.00 – Prânz.
– Ora 14.00 – 17.00 – Eşti voluntar? Ce înseamnă pentru tine lucrul în echipă?
– Ora 17.00 – 20.00 – Evaluarea stilurilor personale de lucru. Studiu de caz Centura de siguranţă defectă.
– Ora 20.00 – 22.00 – Cina. Program liber.

Marți, 3 septembrie 2019
– Ora 7.00 – 10.00 – Mic dejun.
– Ora 10.00 – 12.00 – FEEDBACK; Concluzii; Plecare participanţi.
– Ora 12.00 – Plecare spre Târgovişte.
– Ora 17.00 – Sosire la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Autoritățile române au jucat timp de 19 ore alba-neagra cu soarta românilor aflați în Spania

Publicat

pe

de

Mii de români aflați în Spania au aflat, cu neplăcută surprindere, că reprezentanții Guvernului Ludovic Orban se joacă cu viața lor, folosindu-i parcă drept cobai în ciudatele și generoasele experiențe sociale cauzate de criza creată de pandemia de coronavirus. Au aflat românii aflați la muncă în Spania, cei plecați în Peninsula Iberică în scurte vacanțe sau în vizite la rude ori prieteni, cei care voiau să vină acasă în concedii, că reprezentanții Comitetului pentru Combaterea Bolilor Transmisibile a hotărât, fără să argumenteze clar necesitatea unei astfel de decizii, fără să îi anunțe pe români despre ceea ce li se poate năzări, să introducă Spania în zona galbenă de contaminare.

Informația a fost transmisă ieri, în jurul irei 09:00, la prima mână, de presa cu acces direct la informațiile guvernamentale. Ceea ce la început părea un zvon incredibil s-a dovedit peste puțină vreme a fi o știre veridică. Spania se afla pe lista ilustrului Comitet în zona galbenă.

Vestea a fost ca un șoc pentru mii de românii plecați în vacanță în Spania, la rude și prieteni, cu mici treburi sau afaceri, unii chiar pentru diferite tratamente medicale. Liniile telefonice s-au încins brusc. S-a instalat panica. S-a trecut la înjurat guvernanții, alții chiar voiau să pună la cale proteste. Situația a devenit și mai insultătoare pentru români, jignitoare, disprețuitoare, când companiile aeriene care operează pe ruta România-Spania au dat de înțeles că, pe fondul trecerii Spaniei din zona verde în zona galbenă, își pot anula cursele. Clienții care contractaseră bilete de călătorie au primit texte în care, pe de o parte li se spunea să nu-și facă probleme, că avioanele vor decola la timp, că nu sunt probleme, dar până la final dădeau de înțeles că se vor supune normelor instituite de autorități. Și au apărut din nou știrile despre anularea zborurilor pe ruta România-Spania. Și panică cât cuprinde.

„Eu nu înțeleg ce fac acești guvernanți, chiar își bat joc de noi, ne cred cobai, animale pe care să le manipuleze după bunul lor plac? De ce nu au pregătit din timp o asemenea hotărâre? Să ne-o fi spus, bă proștilor, stați acasă, nu mai plecați în Spania, că noi pregătim asta și asta. Cum să iei peste noapte o asemenea decizie? La oamenii care au apucat să plece, bine mersi, cu încredere în reprezentanții acestui stat, nu te-ai gândit? Să îi lași pe acolo de parcă ar fi ultimii oameni”, a tunat împotriva celor care conduc țara un cetățean român prins în Spania de această decizie subită.

Fiindcă tensiunea creștea de la oră de oră și Guvernul de la Madrid s-a revoltat împotriva deciziei autorităților române, Executivul Orban a hotărât să scoată Spania din zona galbenă a Europei.

Cum să introduci Spania în zona galbenă când aici s-au luat în permanență măsuri de prevenție și de combatere a pandemiei de coronavirus? Numărul de îmbolnăviri a scăzut considerabil. Legea este respectată. Pe stradă, în toate locurile publice, se poartă masca de protecție. Pe surse am aflat că Ministerul Afacerilor Externe din Spania ar fi cerut lămuriri omologilor români despre această situație, ba chiar s-au supărat. Concluzia: câteva ore mai târziu, Spania este scoasă de pe tabelul galben. Românii răsuflă ușurați, dar deciși să nu ierte faptul că statul lor se cam joacă cu ei…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!