Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa zace în comă! Resuscitarea se va produce sau nu pe 6 septembrie?

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Ne așteptam ca dinspre ograda PSD Dâmboviţa, consilierii de vitrină sau de taină ai partidului să ne mai comunice câte ceva. Să aflăm și noi ce se mai întâmplă în organizația condusă de doamna europarlamentar Rovana Plumb. Dar, din păcate, filiala zace în comă. Resuscitarea s-ar putea produce la conferința județeană de alegeri din data de 6 septembrie. Acolo, poate vom avea șansa să servim o porție mică de democrație autentică. Acolo, există şansa ca plantația de ghiocei să fie ierbicidată, să apară un pic de normalitate, să se facă un pic de curățenie.

Zic un pic, fiindcă este greu să mai restabilești echilibrul după ce, luni de zile, în organizație, au dansat pe mese și au comandat tipi care, în afară de interesul propriu, nu au văzut nimic bun în această structură politică, altădată regină a coeziunii. Voiam și noi o conferință de presă, să știm cine mai pilotează filiala, cine se ocupă de comunicare, care mai sunt luptătorii, ce idei se mai vehiculează, să nu ne mai adăpăm curiozitatea doar din speculații și informații pe surse. Teoretic, filiala are cadre cât cuprinde. Secretari executivi, vicepreședinți o droaie, membri BPJ, bașca tot soiul de consilieri. Şi… nimic! O tăcere de mormânt.

Toată lumea așteaptă să vadă ce ton dă Viorica Dăncilă, ce mai spun Fifor şi Teodorovici. Ce semnal va fi dat de la întâlnirea CEX PSD convocată sâmbătă la malul Mării Negre. La această ședință, cauzată de criza generată de părăsirea corabiei puterii de către ALDE, sunt invitați să participe și președinții de filiale, deputații, senatorii și președinții de Consilii Județene. Știm că se va discuta separat și despre problemele de la Dâmbovița.

Momentan, tânărul deputat Corneliu Ștefan și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al PSD Dâmbovița. Mai cunoaştem că mulţi membrii social-democrați sunt pregătiți să meargă pe mâna acestuia. Spun ei că este singura șansă de îndreptare a organizației spre firesc, singurul care ar putea aduce un vânticel de siguranţă, de normalitate şi de repunere la locul lor a valorilor social-democrate aruncate în magazia cu vechiruri de cei care au condus organizaţia în ultimele luni.

În cursă, s-a introdus și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Conducerea partidului nu ar fi cu totul de acord ca Oprea să candideze, dar nici nu are cum să îi interzică, mai ales acum, când, după spargerea coaliției, altele ar fi prioritățile. Oprea încearcă să-și fidelizeze mai mulți primari, consilieri locali și județeni. Știe că forta, influența şi interesul nu le poți securiza decât obținând o funcție pe măsură, adică aceea de lider al PSD Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

USR Dâmboviţa intensifică pregătirile pentru alegerile locale

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, s-a aflat, ieri – 4 iulie, în comuna Văcărești, pentru a participa la ședința de alegeri a conducerii filialei locale. Parlamentarul a fost însoțit în această deplasare de mai mulți membri ai conducerii județene a USR.

Cu această ocazie, au fost discutate și o serie de aspecte ce țin de activitatea organizațională, de pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale. În scurt timp, USR Dâmbovița va prezenta lista de candidați, pentru postul de primar și de consilieri în comuna Văcărești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!