Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa zace în comă! Resuscitarea se va produce sau nu pe 6 septembrie?

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Ne așteptam ca dinspre ograda PSD Dâmboviţa, consilierii de vitrină sau de taină ai partidului să ne mai comunice câte ceva. Să aflăm și noi ce se mai întâmplă în organizația condusă de doamna europarlamentar Rovana Plumb. Dar, din păcate, filiala zace în comă. Resuscitarea s-ar putea produce la conferința județeană de alegeri din data de 6 septembrie. Acolo, poate vom avea șansa să servim o porție mică de democrație autentică. Acolo, există şansa ca plantația de ghiocei să fie ierbicidată, să apară un pic de normalitate, să se facă un pic de curățenie.

Zic un pic, fiindcă este greu să mai restabilești echilibrul după ce, luni de zile, în organizație, au dansat pe mese și au comandat tipi care, în afară de interesul propriu, nu au văzut nimic bun în această structură politică, altădată regină a coeziunii. Voiam și noi o conferință de presă, să știm cine mai pilotează filiala, cine se ocupă de comunicare, care mai sunt luptătorii, ce idei se mai vehiculează, să nu ne mai adăpăm curiozitatea doar din speculații și informații pe surse. Teoretic, filiala are cadre cât cuprinde. Secretari executivi, vicepreședinți o droaie, membri BPJ, bașca tot soiul de consilieri. Şi… nimic! O tăcere de mormânt.

Toată lumea așteaptă să vadă ce ton dă Viorica Dăncilă, ce mai spun Fifor şi Teodorovici. Ce semnal va fi dat de la întâlnirea CEX PSD convocată sâmbătă la malul Mării Negre. La această ședință, cauzată de criza generată de părăsirea corabiei puterii de către ALDE, sunt invitați să participe și președinții de filiale, deputații, senatorii și președinții de Consilii Județene. Știm că se va discuta separat și despre problemele de la Dâmbovița.

Momentan, tânărul deputat Corneliu Ștefan și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al PSD Dâmbovița. Mai cunoaştem că mulţi membrii social-democrați sunt pregătiți să meargă pe mâna acestuia. Spun ei că este singura șansă de îndreptare a organizației spre firesc, singurul care ar putea aduce un vânticel de siguranţă, de normalitate şi de repunere la locul lor a valorilor social-democrate aruncate în magazia cu vechiruri de cei care au condus organizaţia în ultimele luni.

În cursă, s-a introdus și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Conducerea partidului nu ar fi cu totul de acord ca Oprea să candideze, dar nici nu are cum să îi interzică, mai ales acum, când, după spargerea coaliției, altele ar fi prioritățile. Oprea încearcă să-și fidelizeze mai mulți primari, consilieri locali și județeni. Știe că forta, influența şi interesul nu le poți securiza decât obținând o funcție pe măsură, adică aceea de lider al PSD Dâmbovița.

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte nu are nicio implicare în şantierul arheologic de lângă Mănăstirea Stelea

Publicat

pe

Primarul Cristian Daniel Stan a ţinut să intervină şi să facă unele precizări vizavi de apariţia în mediul online, pe reţelele de socializare, a unor puncte de vedere, proteste, temeri, cu privire la lucrările care au început să se execute pe un teren aflat în zona BRD, aproape de Mănăstirea Stelea.

În momentul de faţă, în fosta parcare domeniu privat, s-a dechis un şantier arheologic. Arhiepiscopia Târgoviştei se teme că acesta este un prim pas în ceea ce priveşte diligenţele ce urmează a se face pentru demararea unui proiect imobiliar în acel punct. Dacă aşa vor sta lucrurile, susţin reprezentanţii Arhiepiscopiei, aşezământul monahal, monument istoric de importanţă naţională, va fi pus în pericol.

Primarul municipiului a declarat că administreaţia publică locală nu are nicio implicare în acest caz, nu a emis niciun fel de aviz, niciun fel de aprobare. Proprietarul lucrează în baza unei autorizaţii pentru cercetare arheologică emisă de Direcţia de Patrimoniu Cultural din cadrul Ministzerului Culturii. Consideră edilul că, cel puţin la momentul de faţă, spiritele s-au inflamat nejustificat.

La rândul său, conducerea Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească a remis un comunicat de presă prin care informează că, în decursul acestui an, au avut loc în Târgovişte o serie de cercetări arheologice preventive, avizate de Ministerul Culturii, între care două în aria de protecţie a Mănăstirii Stelea, care sunt încă în desfăşurare.

Au mai punctat cei de la muzeu că o eventuală construcţie în acel perimetru nu se poate realiza decât în urma avizării acesteia de către comisiile de specialitate ale Ministerului Culturii şi că proprietarul terenului a încheiat „contract de prestare servicii arheologice cu Complexul Național Muzeal «Curtea Domnească» Târgoviște spre a se putea edifica clar asupra posibilității de a investi în acel perimetru”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Pompierii din Târgovişte au fost „Moş Nicolae” pentru doi fraţi părăsiţi de părinţi

Publicat

pe

La iniţiativa unui voluntar ISU Dâmboviţa, pompierii de pe o tură de serviciu de la Detaşamentul Târgovişte s-au mobilizat şi au ajutat, astăzi – 5 decembrie 2019, doi fraţi din Vulcana Băi, părăsiţi de părinţi. Copiii, o fată de 8 ani şi un băiat de 10 ani, sunt crescuţi în condiţii precare de o bunică în vârstă de 70 de ani.

Salvatorii târgovişteni, care nu sunt la prima acţiune de acest gen, le-au oferit alimente, dulciuri şi obiecte de îmbrăcăminte. Cu modestie, pompierii ne-au spus că nu pot face minuni, dar vor continua să le întindă o mână de ajutor celor care au nevoie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web