Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa zace în comă! Resuscitarea se va produce sau nu pe 6 septembrie?

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Ne așteptam ca dinspre ograda PSD Dâmboviţa, consilierii de vitrină sau de taină ai partidului să ne mai comunice câte ceva. Să aflăm și noi ce se mai întâmplă în organizația condusă de doamna europarlamentar Rovana Plumb. Dar, din păcate, filiala zace în comă. Resuscitarea s-ar putea produce la conferința județeană de alegeri din data de 6 septembrie. Acolo, poate vom avea șansa să servim o porție mică de democrație autentică. Acolo, există şansa ca plantația de ghiocei să fie ierbicidată, să apară un pic de normalitate, să se facă un pic de curățenie.

Zic un pic, fiindcă este greu să mai restabilești echilibrul după ce, luni de zile, în organizație, au dansat pe mese și au comandat tipi care, în afară de interesul propriu, nu au văzut nimic bun în această structură politică, altădată regină a coeziunii. Voiam și noi o conferință de presă, să știm cine mai pilotează filiala, cine se ocupă de comunicare, care mai sunt luptătorii, ce idei se mai vehiculează, să nu ne mai adăpăm curiozitatea doar din speculații și informații pe surse. Teoretic, filiala are cadre cât cuprinde. Secretari executivi, vicepreședinți o droaie, membri BPJ, bașca tot soiul de consilieri. Şi… nimic! O tăcere de mormânt.

Toată lumea așteaptă să vadă ce ton dă Viorica Dăncilă, ce mai spun Fifor şi Teodorovici. Ce semnal va fi dat de la întâlnirea CEX PSD convocată sâmbătă la malul Mării Negre. La această ședință, cauzată de criza generată de părăsirea corabiei puterii de către ALDE, sunt invitați să participe și președinții de filiale, deputații, senatorii și președinții de Consilii Județene. Știm că se va discuta separat și despre problemele de la Dâmbovița.

Momentan, tânărul deputat Corneliu Ștefan și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al PSD Dâmbovița. Mai cunoaştem că mulţi membrii social-democrați sunt pregătiți să meargă pe mâna acestuia. Spun ei că este singura șansă de îndreptare a organizației spre firesc, singurul care ar putea aduce un vânticel de siguranţă, de normalitate şi de repunere la locul lor a valorilor social-democrate aruncate în magazia cu vechiruri de cei care au condus organizaţia în ultimele luni.

În cursă, s-a introdus și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Conducerea partidului nu ar fi cu totul de acord ca Oprea să candideze, dar nici nu are cum să îi interzică, mai ales acum, când, după spargerea coaliției, altele ar fi prioritățile. Oprea încearcă să-și fidelizeze mai mulți primari, consilieri locali și județeni. Știe că forta, influența şi interesul nu le poți securiza decât obținând o funcție pe măsură, adică aceea de lider al PSD Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

Cea mai mare creșă din Târgovişte a intrat în faza de recepție

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedura de recepție la finalul lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotare executate la Creșa Nr. 16 (Micro IV) în cadrul unei proiect de peste 6 milioane de lei derulat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Practic, unitatea de învățământ antepreșcolar a fost reabilitată integral și a fost construit, totodată, un nou corp de clădire, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 1.400 mp, adică dublu față de cel vechi. A rezultat, spune primarul Daniel Cristian Stan, cea mai mare creșă din municipiul Târgoviște, o unitate cu spații extrem de generoase, unde vor putea fi primiți, la finalul perioadei de pandemie, peste 200 de copii.

„În acest moment, se mai lucrează la Creșa Nr. 2, tot pe PNDL. Raportat la infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, se lucrează la Grădiniţa Nr. 8 – Rază de Soare, pe fonduri europene, la Școala Nr. 13 – Matei Basarab, tot pe fonduri europene și facem toate eforturile ca în luna septembrie să avem gata și această unitate de învățământ. Acolo, avem un proiect de peste 20 de milioane de lei și veți vedea din nou o școală schimbată și una dintre cele mai moderne din România.

De asemenea, la finalul anului școlar, vor debuta și lucrările la Școala Nr. 6 – Tudor Vladimirescu. Este vorba de un proiect de aproximativ 21 de milioane de lei, care va schimba radical acea unitate de învățământ. Va fi transformată integral, așa cum au fost transformate toate unitățile de învățământ la care am intervenit. Să ne aducem aminte de Școala Nr. 8 – Mihai Viteazul sau de Grădinița Nr. 13, 14, de Creșa Nr. 13, 8, 14, de baza sportivă de la Colegiul Național Constantin Carabella, de reabilitarea sălii de sport de la CSȘ – pentru a aminti numai câteva dintre investițiile derulate în ultimele 12 luni pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, o infrastructură educațională care arată din ce în ce mai bine”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul este nemulțumit de faptul că actualul Guvern a refuzat să finanțeze alte câteva proiecte pe care administraţia municipiului Târgoviște le are pregătite.

„Este vorba, spre exemplu, de Școala Nr. 10 – Radu cel Mare. Din păcate, la aprobarea bugetului național s-a refuzat finanțarea acestei unități de învățământ, inclusiv prin votul parlamentarilor de Dâmbovița ai actualei coaliții de guvernare, care au fost și împotriva finanțării stadionului și a unor pachete de străzi din municipiul Târgoviște. Căutăm o soluție de finanțare pe CNI, unde am depus deja solicitarea și așteptăm să vedem dacă se concretizează. De asemenea, Școala Nr. 1 – Vasile Cârlova face obiectul preocupărilor noastre. Problema majoră pe care o avem în acest moment este generată de un buget foarte strâns. Sper să reușim, în perioada următoare, să depășim aceste probleme fără precedent. Este cel mai mic buget din ultimii 7-8 ani, iar presiunea este una deosebit de mare”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

Publicat

pe

de

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT