Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Reţinut de poliţişti, după ce a făcut sex cu fiica minoră a concubinei!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

A înnebunit lumea! Altă explicație nu găsim când vedem că abundă faptele abjecte ale unor masculi adulți, oameni bătrâni care agresează și abuzează sexual minori și, nu în puține cazuri, cei violați sunt rudele sau chiar copiii lor.

La Găești, un bărbat de 34 de ani a fost încătușat de polițiști după ce s-a aflat că a întreținut, încă din luna februarie, relații sexuale cu o adolescentă de 17 ani, fiica adoptivă a femeii cu care trăia în concubinaj.

Individul a fost reținut de oamenii legii din Găești pentru 24 de ore. Astăzi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria din localitate pentru a dispune masurile legale în consecință.

ACTUALITATE

Concurs şi semne de întrebare la Salvamont Dâmboviţa! Nea Doru, trimis la pensie!

Publicat

pe

Agitaţie la Salvamont Dâmbovița. Surse din interior ne-au informat că echipa actuală, una stabilă, unită, se poate dezintegra pe fondul ultimelor schimbări produse cu acordul unor reprezentanți din Consiliul Județean Dămbovița. Totul a plecat de la decizia autorităților județene de a-l trimite la pensie pe cel care a fost coloana vertebrală a Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu. Nimic rău, să spunem despre această decizie, deși, în multe funcții publice, sunt aduși cu ghiotura pensionari care nu au nicio treabă cu anumite profesiuni. În cazul lui Deaconescu, nu se punea această problemă și omul, pentru profesionalismul său, ar fi trebuit să mai fie folosit. Dar, asta este o altă treabă.

Mergem mai departe pe caz. Așa cum se obișnuiește, s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. Anunțul s-a făcut pe 9 martie, iar concursul sau ce a mai rămas din el se ține mâine. Evident, s-au înscris în această competiție bazată numai pe aptitudini, cunoștințe în domeniu, curaj și lista e lungă… băieți din echipa de salvamontiștii instruită ani și ani de Doru Deaconescu. Să îi numim: Cuța Ionel – responsabil Post Salvamont Zănoaga, Geo Badea – salvamontist și alpinist cu experiență, Ștefan Răzvan Deaconescu – fiul lui nea Doru, băiat crescut, înrădăcinat în stâncă, dedicat total acestei nobile profesiuni și Constantin Mocanu – salvamomtist din Bușteni, județul Prahova. Și totul s-a întâmplat conform zicalei „cei din urmă vor fi cei dintâi”! Concursul a parcurs mai multe etape, cum scrie la lege.

Mai întâi, a fost procedura de depunere a dosarelor de candidați, cu tot ceea ce implică. Primo tempo și, în cazul de de față, chiar și secunda tempo. Adică, la selecția dosarelor, au căzut toți salvamontiștii dămbovițeni! Pe capete. Ionel Cuța și Geo Badea, respinși pentru că nu aveau studiile cerute în normele de concurs. Adică, scuzați-mă, dacă vrei să fii salvator montan, să alcătuiești strategii, planuri de salvare a celor care au probleme pe munte, trebuie să ai studii economice. Unde-i lege, ce dracu, nu-i tocmeală! Și băieți ăștia doi sunt licențiați în Geografie! La ce îți trebuie Geografia pe munte? Nu o zic eu. Normele! În cazul celor doi, la rubrica respins, a semnat secretarul comisiei de concurs – jurist Dobrescu Florina Milka, care a consemnat simplu, banal: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la domeniul studiilor universitare de licență absolvite și vechimea în funcții dr conducere”. Cam atât știa doamna secretar despre tainele și pericolele muntelui. Ei, nu e vinovată! A respectat întocmai directivele.

Dar, a mai fost o șansă! Răzvan Deaconescu. Culmea, el avea studii economice. Dar, necaz! Marcat tot de doamna secretară a comisiei – Florina Milka Dobrescu: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la vechimea în muncă necesară și vechimea în funcții de conducere”. Toți trei respinși. Câștigător a fost declarat domnul Constantin Mocanu, de la Bușteni. Trăiască! A trecut fără probleme bariera dosarelor. La rubricuța dumnealui, nu a mai scris doamna Milka nimic. Adică, după procedură, prahoveanul care nu prea a mai activat de anii buni prin Salvamont Dâmbovița, merge singur la faza a doua a concursului care se va desfășura mâine? Oare, o câștiga? Știți ceva, doamna Dobrescu? Hai să îi dăm mai departe cu această poveste despre cum poți pierde și câștiga un concurs. Pe bune?

Răzvan Deaconescu și Ionel Cuța s-au simțit profund jigniți, un pic terfeliți, neapreciați, drept pentru care au contestat rezultatul selecției de dosare. Geo Badea nu a mai mers mai departe, probabil și-a dat seama că lupta este pierdută, fapt constatat, un pic mai târziu, și de ceilalți doi colegi. Pe 27 martie, li se răspunde că le-au fost respinse contestațiile. Vestea a venit tot sub semnătură doamnei Florina Milka Dobrescu. Scrie ferm, negru pe alb, că nu au îndeplinit condițiile de studii și vechime în muncă și în funcții de conducere. Acum, la rubricuțe se fac și trimiteri la legi. Degeaba a prezentat Răzvan Deaconescu și document de la ITM, prin care dovedește că nu a stat acasă și a muncit. Reacția e pornită într-un fel anume…

Răzvan Deaconescu, un luptător ca și tatăl său, a decis să nu se dea bătut. Consideră că s-a acționat de o manieră abuzivă, drept pentru care a decis să atenționeze toate instituțiile statului despre această situație. Ba chiar este hotărât să facă și o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz. Acuzată, evident, membrii comisiei de concurs. A scris și un memoriu acid, în care a povestit, cu subiect și predicat, toată situația. Memoriu care este însușit și semnat de toți colegii de la Salvamont Dâmbovița. Nu spicuim din acest document. Îl publicăm integral.

Băieții noștri nu înțeleg și, sincer, nici noi de ce au fost respinși pe bandă, în favoarea unei persoane străine de județ care, zic ei, nici măcar nu este afiliat vreunei echipe de salvatori montani și care are un atelier de mecanică auto prin Bușteni. Se aude printre salvamontiști că ar fi protejat de un personaj sus pus din politica prahoveană. Nu avem nici timp și nici nu ne permite starea de izolare să limpezim acest aspect, dar o vom face după ce scăpăm de coronavirus.

A avut o reaçție în acest caz și Instituția Prefectului Dâmbovița. Mă mir. De obicei, adoptă poziția mutului. Dar, nu a fost cine știe ce. Bla-bla-uri din astea birocratice, cu recurs la lege, atribuțiuni și, în final, îi trimite pe salvatorii noștri la instanță! Nu spunem mai mult. Prezentăm integral și acest tip de document din familia „spălare pe mâini”.

Cazul este deosebit de grav. Îl vom studia cu mare atenție. Unii au spus că situația aceasta ar fi putut duce la un protest de stradă, dar nu se poate că suntem acum în stare de urgență, așezați de coronavirus. Revenim.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Angajaţii Supercom, ostaşi tăcuţi şi nevăzuţi în lupta cu COVID-19!

Publicat

pe

În această perioadă de pandemie COVID-19, când pericolul ne pândește la tot pasul, nu mai știi dacă este vorba de contactul cu vreo persoană contaminată, cu obiecte etc., curățenia este absolut indispensabilă. Și, pentru a fi menținută, este nevoie de resurse, de oameni, de instituții implicate și, de ce nu, și de curaj.

Nici nu trebuie să ne gândim prea mult ce ar însemna apariția unor focare de infecție în această perioadă tulbure. Așa că putem spune, cu toată responsabilitatea, că cei câteva sute de lucrători de la Spercom, operator unic pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere din județul Dâmbovița, sunt adevărați ostași, eroi tăcuți și nevăzuți. Acum, ascunși în combinezoane, cu măștile de protecție pe față, muncesc zi-lumină, bat localitățile județului pentru a aduna gunoiul și a-l transporta acolo unde trebuie, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Acești oameni sunt de apreciat. Contribuie, alături de alte structuri, la menținerea unui sentiment de siguranță și de normalitate. Mă întreb acum, constrâns de această situație, ca noi toți de altfel, ce am fi făcut fără operatorii de la Spercom în vremurile astea de coronavirus? Ar fi venit și holera sau alte boli peste noi? Se dovedeşte încă o dată că aprecierea unor oameni, a unor profesiuni vine în situații limită. Tot respectul!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT