Connect with us

Dâmboviţa

Ordin de restricţie împotriva unui preot, după ce a incendiat maşina nevestei!

Publicat

pe

Foto: Adecărul

Un preot care slujeşte la Buciumeni, judeţul Dâmboviţa, s-a lăsat răpus de vrăjmaş, săvârşind fapte necugetate. Slujitorul Domnului, supărat pe nevastă pentru faptul că a plecat la mare cu fetele, i-a incendiat autoturismul. Cu toate intrevenţiile depuse de pompieri, maşina nu a mai putut fi salvată, fiind mistuită în totalitate de flăcări.

Preotul, în vârstă de 59 de ani, este cercetat de oamenii legii pentru distrugere prin incendiere. Nevasta, de frica bătăii, a solicitat Poliţiei să emită ordin de restricţie. Se pare că, în ultimul timp, certurile dintre cei doi erau tot mai dese. Soţia se separase de acesta şi se mutase la Pucioasa.

Arhiepiscopia Târgoviştei a urmărit cu atenţie acest caz, care nu pune într-o lumină tocmai bună Sfânta Biserică Ortodoxă şi pe cei care o slujesc cu cinste, evlavie şi smerenie. Fapta comisă de preotul de la Buciumeni este deosebit de gravă şi nu poate trece nesancţionată de conducătorii Arhiepiscopiei. În cursul zilei de astăzi, a fost emis un comunicat de presă în care Arhiepiscopia Târgoviştei îşi exprimă regretul pentru astfel de fapte şi prezintă măsurile care au fost luate împotriva preotului furios.

„Arhiepiscopia Târgoviştei a luat act cu mâhnire de situaţia delicată, provocată de preotul Popescu Gabriel, de la Parohia Buciumeni, Protoieria Pucioasa, în seara zilei de 29 august 2019, şi a demarat o cercetare disciplinară internă a împrejurărilor care au condus la distrugerea unor bunuri materiale.

Ca o primă măsură, s-a dispus suspendarea din slujirea clericală a sus-numitului, în conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităţilor Canonice, Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, urmând ca, după finalizarea anchetei, să se aplice sancţiunile de rigoare”, se arată în comunicat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Pucioasa: Gata! Colegiul Național „Nicolae Titulescu” va fi redat comunității într-o ținută modernă

Publicat

pe

Primarul Pucioasei, Constantin Ana, nu se dezminte. Și-a propus, încă de la preluarea primului mandat de edil, să schimbe în totalitate fața orașului și asta se întâmplă. Obiectivele socio-edilitare, de învățământ, sănătate și cultură, spațiile destinate petrecerii timpul liber și pentru unele activități sportive sunt acum altfel. Asta dacă vorbim despre cele care existau, fără să luăm în calcul tot ceea ce a apărut nou sau pe cele care sunt acum în diferite faze de edificare.

Pe 9 decembrie 2022, la Pucioasa, va fi inaugurat Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, o instituție de învățământ emblematică pentru orașul Pucioasa, pentru nordul județului Dâmbovița, aproape renăscută în totalitate. Puține unități educaționale din județ se pot lauda cu dotările acestui colegiu, cu ținută arhitectonică actuală, cu multe elemente ale modernității, gustului și confortului.

După cum a precizat Constantin Ana, vineri – 9 decembrie, la ora 12:00, va avea loc inaugurarea oficială, iar la ora 15:00, în cadrul programului „Ziua porților deschise”, foștii absolvenți și fostele cadre didactice ale colegiului sunt așteptați să viziteze, împreună cu autoritățile locale și cu elevii și profesorii de acum, „această spectaculoasă unitate de învățământ” – după cum s-a exprimat primarul orașului Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats