Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Revendicările salariaţilor din transportul public târgoviştean, soluţionate favorabil!

Publicat

pe

Nicolae Dragodănescu - preşedinte Sindicatul Valahia Târgovişte

Sindicatul Valahia a finalizat negocierile colective la Servicii Publice Municipale Târgovişte, firma de transport cu acţionar unic Conciliul Local. Potrivit liderului Nicolae Dragodănescu, probleme care păreau de nerezolvat în trecut au fost soluţionate, odată cu revenirea serviciului de transport în subordinea administraţiei locale.

„Se aloca resurse pentru siguranta transportului local, se respecta programul de transport calatori cu mijloace de transport curate , se vor face investitii importante pentru noi mijloace de transport moderne si ecologice , cu sprijinul municipalitatii targovistene, nu mai exista intarzieri in acordarea drepturilor salariale iar veniturile lucratorilor sunt la un nivel rezonabil, respectand o ierarhizare corecta intre functiile de conducere si cele de executie ceea ce inseamna o distributie echitabila a fondului de salarii”, spune Nicolae Dragodănescu.

Principalele drepturi din fostul contract colectiv de munca au fost mentinute: spor de vechime între 5 şi 25%, spor pentru lucrul în zilele de sâmbătă şi duminică – 100%, spor pentru orele lucrate suplimentar, spor de noapte – 25%, spor de gestiune – 5%, o legitimatie gratuită pentru membrii familiei fiecarui salariat, protecţie la disponibilizare, echipament de lucru şi de protectie etc., iar începand cu luna septembrie 2019, salariatii vor primi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei, se vor aloca resurse pentru plata ajutoarelor sociale (2.800 lei net – naştere copil, deces rude gradul I, 8.400 lei net – deces al salariatului, 2.000 lei net – pensionare etc.), 50 lei net – cadouri pentru pomul de Craciun etc.

Foto: Facebook / Sindicatul Valahia

„A fost introdusă plata tarifara pentru personalul operativ care lucreaza in regim de program inegal de lucru si s-a convenit distributia egala pentru toti salariatii a orelor lucrate suplimentar. Salariile de baza sunt departajate cu coeficienti care se aplica la salariul minim la nivel national, iar grila de salarizare incepe de la 2.496 lei/luna (14,92 lei/oră) – casieri, magazioneri, functionari administrativ, 2610 lei/luna – lucratorii de la monitorizare , 2624,8 lei/luna – secretar, administrator, muncitori calificati, 2.725 lei/lună (16,21 lei/oră) – mecanici auto, electricieni şi dispeceri, 2.725 lei/luna (16,29 lei/oră) – conducatori auto microbuze, 2.808 lei/lună – gestionarii, 3.120 lei/lună (18,64 lei/oră) – conducatorii auto de pe autobuze. Conducatorii auto de pe autobuzele articulate sunt plătiţi cu 21,03 lei/oră (3.520 lei/lună) şi ajunge până la 3.952 lei/lună – personalul cu studii superioare. Funcţie de situaţia economică a societăţii, părţile au convenit discutarea primelor de Paşte şi de Crăciun în preajma acestor sărbatori.

În contextul radicalizarii relatiilor de munca din mediul privat, marcat de dezechilibre profunde si inechitabile a distributiei fondului de salarii si a resurselor, ceea ce s-a intamplat la Servicii Publice Municipale Targoviste aduce o nota de normalitate binevenita, motiv pentru care am dorit sa o prezentam ca o buna practica”, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Valahia Târgovişte.

ACTUALITATE

O femeie din comuna Nucet, răpusă de coronavirus. Fiul, în stare gravă, intubat la spitalul din Sibiu

Publicat

pe

Foto arhivă

Pacienta, de 56 de ani, împreună cu fiul său au fost transportaţi cu elicopterul, intubaţi, în stare deosebit de gravă, la Spitalul din Sibiu, unde femeia a decedat. Este vorba de cazul familiei infectate cu coronavirus în urmă cu 10 zile, probabil de o persoană care a venit în vizită. Fiul a rămas internat la Sibiu, iar trupul bietei mame va fi adus acasă pentru înmormântare. Femeia suferea şi de alte afecţiuni.

Am aflat că, astăzi – 7 iulie, în judeţul Dâmboviţa, au fost depistate pozitiv 36 de persoane. Autorităţile fac în continuare apel la cetăţeni pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi normele de protecţie cu măşti, unde este cazul, şi spălatul pe mâini din abundenţă, cu apă şi săpun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Medicul de familie din Crângurile care a contactat COVID-19 a decedat!

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găești

Daniela Toma, medicul de familie din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, care a contactat noul coronavirus de la asistenta să, depistată pozitiv în a doua jumătate a lunii iunie, a pierdut lupta cu viața.

Doctorița fusese transferată la un spital din Capitală, starea sa de sănătate deteriorându-se foarte rapid, deși era un om activ, care a lucrat până în momentul când rezultatul testului a confirmat faptul că a contactat COVID-19.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să o odihnească în pace pe doctorița Daniela Toma.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!