Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Revendicările salariaţilor din transportul public târgoviştean, soluţionate favorabil!

Publicat

pe

Nicolae Dragodănescu - preşedinte Sindicatul Valahia Târgovişte

Sindicatul Valahia a finalizat negocierile colective la Servicii Publice Municipale Târgovişte, firma de transport cu acţionar unic Conciliul Local. Potrivit liderului Nicolae Dragodănescu, probleme care păreau de nerezolvat în trecut au fost soluţionate, odată cu revenirea serviciului de transport în subordinea administraţiei locale.

„Se aloca resurse pentru siguranta transportului local, se respecta programul de transport calatori cu mijloace de transport curate , se vor face investitii importante pentru noi mijloace de transport moderne si ecologice , cu sprijinul municipalitatii targovistene, nu mai exista intarzieri in acordarea drepturilor salariale iar veniturile lucratorilor sunt la un nivel rezonabil, respectand o ierarhizare corecta intre functiile de conducere si cele de executie ceea ce inseamna o distributie echitabila a fondului de salarii”, spune Nicolae Dragodănescu.

Principalele drepturi din fostul contract colectiv de munca au fost mentinute: spor de vechime între 5 şi 25%, spor pentru lucrul în zilele de sâmbătă şi duminică – 100%, spor pentru orele lucrate suplimentar, spor de noapte – 25%, spor de gestiune – 5%, o legitimatie gratuită pentru membrii familiei fiecarui salariat, protecţie la disponibilizare, echipament de lucru şi de protectie etc., iar începand cu luna septembrie 2019, salariatii vor primi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei, se vor aloca resurse pentru plata ajutoarelor sociale (2.800 lei net – naştere copil, deces rude gradul I, 8.400 lei net – deces al salariatului, 2.000 lei net – pensionare etc.), 50 lei net – cadouri pentru pomul de Craciun etc.

Foto: Facebook / Sindicatul Valahia

„A fost introdusă plata tarifara pentru personalul operativ care lucreaza in regim de program inegal de lucru si s-a convenit distributia egala pentru toti salariatii a orelor lucrate suplimentar. Salariile de baza sunt departajate cu coeficienti care se aplica la salariul minim la nivel national, iar grila de salarizare incepe de la 2.496 lei/luna (14,92 lei/oră) – casieri, magazioneri, functionari administrativ, 2610 lei/luna – lucratorii de la monitorizare , 2624,8 lei/luna – secretar, administrator, muncitori calificati, 2.725 lei/lună (16,21 lei/oră) – mecanici auto, electricieni şi dispeceri, 2.725 lei/luna (16,29 lei/oră) – conducatori auto microbuze, 2.808 lei/lună – gestionarii, 3.120 lei/lună (18,64 lei/oră) – conducatorii auto de pe autobuze. Conducatorii auto de pe autobuzele articulate sunt plătiţi cu 21,03 lei/oră (3.520 lei/lună) şi ajunge până la 3.952 lei/lună – personalul cu studii superioare. Funcţie de situaţia economică a societăţii, părţile au convenit discutarea primelor de Paşte şi de Crăciun în preajma acestor sărbatori.

În contextul radicalizarii relatiilor de munca din mediul privat, marcat de dezechilibre profunde si inechitabile a distributiei fondului de salarii si a resurselor, ceea ce s-a intamplat la Servicii Publice Municipale Targoviste aduce o nota de normalitate binevenita, motiv pentru care am dorit sa o prezentam ca o buna practica”, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Valahia Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„30 de ani de la căderea comunismului”, expoziţie organizată la Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a organizat, la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică situat pe Platoul Prefecturii, expoziţia „File din istorie – 30 de ani de la căderea comunismului”, care va fi deschisă publicului până în data de 31 decembrie 2019.

Puteți admira obiecte care, odinioară, se regăseau în majoritatea locuințelor românilor, cum ar fi pick-up, magnetonfon, fier de călcat cu cărbuni, telefon cu disc, uniforme școlare, cărți de istorie sau lampă cu gaz.

Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și cu sprijinul interpretei de muzică populară Cristina Ilie.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Şase noi focare de pestă porcină africană, confirmate în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: România Liberă)

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița a primit astăzi, 12 decembrie 2019, confirmarea apariţiei virusului pestei porcine africane în patru gospodării din Bungetu (comuna Văcăreşti), Răscăieţi, Stăneşti (Comuna Vârfuri) şi în oraşul Pucioasa, precum şi pe teritoriul fondurilor de vânătoare 16 Valea Ialomiţei (Asociaţia cinegetică Dacia) şi 10 Tătărani (AJVPS Dâmboviţa).

S-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor suinelor de la nivelul celor patru localităţi. Totodată, s-au stabilit zonele de protecție și de supraveghere în jurul focarelor.

Totodată, a fost aprobată decizia de plasare sub supraveghere în suspiciune pentru o exploatație comercială autorizată sanitar-veterinar de pe teritoriul satului Șuța Seacă (comuna Raciu) – se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

„În ceea ce privește confirmarea virusului la mistreț, au fost aprobate planurile de măsuri privind combaterea, pentru cele două fonduri de vânătoare, și s-a dispus îndeplinirea următoarelor activități:
– Măsuri corespunzătoare de igienă care să fie aplicate persoanelor ce pot intra în contact cu porcii sălbatici, pentru a reduce răspândirea virusului PPA;
– Înființarea unui grup de experți cuprinzând medici veterinari, vânători, biologi și epidemiologi specialiști în zona sălbatică;
– Punerea sub supraveghere oficială a exploatațiilor de porci din zona definită ca infectată;
– În domeniul silvic, în zona afectată, se vor recolta integral mistreții prin metode de vânătoare care să nu disloce efectivul, respectiv prin pândă și dibuire în termen de 60 de zile de la confirmarea virusului;
– Se vor întreprinde campanii de informare, atât a vânătorilor, cât și a crescătorilor de suine cu privire la: evoluția pestei porcine africane, modalitatea de transmitere, simptomatologia, restricțiile impuse și alte măsuri de prevenire a răspândirii și a combaterii bolii”.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web