Connect with us

ACTUALITATE

Revendicările salariaţilor din transportul public târgoviştean, soluţionate favorabil!

Publicat

pe

Nicolae Dragodănescu - preşedinte Sindicatul Valahia Târgovişte

Sindicatul Valahia a finalizat negocierile colective la Servicii Publice Municipale Târgovişte, firma de transport cu acţionar unic Conciliul Local. Potrivit liderului Nicolae Dragodănescu, probleme care păreau de nerezolvat în trecut au fost soluţionate, odată cu revenirea serviciului de transport în subordinea administraţiei locale.

„Se aloca resurse pentru siguranta transportului local, se respecta programul de transport calatori cu mijloace de transport curate , se vor face investitii importante pentru noi mijloace de transport moderne si ecologice , cu sprijinul municipalitatii targovistene, nu mai exista intarzieri in acordarea drepturilor salariale iar veniturile lucratorilor sunt la un nivel rezonabil, respectand o ierarhizare corecta intre functiile de conducere si cele de executie ceea ce inseamna o distributie echitabila a fondului de salarii”, spune Nicolae Dragodănescu.

Principalele drepturi din fostul contract colectiv de munca au fost mentinute: spor de vechime între 5 şi 25%, spor pentru lucrul în zilele de sâmbătă şi duminică – 100%, spor pentru orele lucrate suplimentar, spor de noapte – 25%, spor de gestiune – 5%, o legitimatie gratuită pentru membrii familiei fiecarui salariat, protecţie la disponibilizare, echipament de lucru şi de protectie etc., iar începand cu luna septembrie 2019, salariatii vor primi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei, se vor aloca resurse pentru plata ajutoarelor sociale (2.800 lei net – naştere copil, deces rude gradul I, 8.400 lei net – deces al salariatului, 2.000 lei net – pensionare etc.), 50 lei net – cadouri pentru pomul de Craciun etc.

Foto: Facebook / Sindicatul Valahia

„A fost introdusă plata tarifara pentru personalul operativ care lucreaza in regim de program inegal de lucru si s-a convenit distributia egala pentru toti salariatii a orelor lucrate suplimentar. Salariile de baza sunt departajate cu coeficienti care se aplica la salariul minim la nivel national, iar grila de salarizare incepe de la 2.496 lei/luna (14,92 lei/oră) – casieri, magazioneri, functionari administrativ, 2610 lei/luna – lucratorii de la monitorizare , 2624,8 lei/luna – secretar, administrator, muncitori calificati, 2.725 lei/lună (16,21 lei/oră) – mecanici auto, electricieni şi dispeceri, 2.725 lei/luna (16,29 lei/oră) – conducatori auto microbuze, 2.808 lei/lună – gestionarii, 3.120 lei/lună (18,64 lei/oră) – conducatorii auto de pe autobuze. Conducatorii auto de pe autobuzele articulate sunt plătiţi cu 21,03 lei/oră (3.520 lei/lună) şi ajunge până la 3.952 lei/lună – personalul cu studii superioare. Funcţie de situaţia economică a societăţii, părţile au convenit discutarea primelor de Paşte şi de Crăciun în preajma acestor sărbatori.

În contextul radicalizarii relatiilor de munca din mediul privat, marcat de dezechilibre profunde si inechitabile a distributiei fondului de salarii si a resurselor, ceea ce s-a intamplat la Servicii Publice Municipale Targoviste aduce o nota de normalitate binevenita, motiv pentru care am dorit sa o prezentam ca o buna practica”, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Valahia Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

DIICOT i-a dat cu flit ministrului Drulă care vedea terorism în protestul METROREX

Publicat

pe

Ministrul USR PLUS de la Transporturi, cel care, în viziune nemarxistă, a considerat a fi acțiune teroristă blocarea metroului de către sindicaliștii care își cereau niște drepturi, a fost pus la colț de procurorii DIICOT. Magistrații au analizat temeinic plângerea depusă de conducerea METROREX și au ajuns la concluzia că protestul angajaților nu a presupus fapte care să fie cercetate de DIICOT.

Așa că plângerea cu pricina dorită de Cătălin Drulă, ministrul care a lăsat Dâmbovița fără modernizarea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviste, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului IV. Mă întreb dacă acest individ, care taie cu pixul un proiect vital pentru dezvoltarea unui județ, pentru siguranța participanților la traficul deja ultra îngreunat, poate fi acuzat de ceva? Măcar să știm. Se tot vorbește că banii care erau destinați acestui proiect dâmbovițean au fost afluiți spre alte zone ale țării. Pe principiul ia de la săraci și dă la bogați.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Fondurile europene prin PNRR sunt condiționate de reforme structurale

Publicat

pe

În timp ce tot mai multe țări au obținut acordul Comisiei Europene, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) propus de România a fost respins pentru a treia oară. Situația este una dramatică – atrage atenția liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu. Este ca și cum țara noastră „merge la un examen, pentru care încă nu i-a fost primit dosarul de candidatură”.

„Este foarte posibil ca, în 2026, când vom ajunge la momentul de bilanț, să constatăm că România nu a fost în stare să preia nici măcar în parte sumele alocate prin acest program. Ne putem trezi ca, din aproape 30 de miliarde, să nu luăm nimic sau să luăm foarte puțin”, a punctat Adrian Țuțuianu.

Declarația ar putea părea una eminamente politică, dacă nu ar fi fost însoțită și de o analiză clară asupra Programului Național de Redresare și Reziliență, semnată de liberalul Sorin Ioniță, care a evidențiat următoarele aspecte:

1. PNRR nu este un tip de PNDL, prin care să depui un proiect și să primești niste bani;
2. PNRR nu seamănă nici cu fondurile structurale europene, unde, de asemenea, pui proiecte pe axele de finanțare deschise pe diverse programe;
3. PNRR este condiționat de realizarea unor reforme structurale.

„Este un fel de MCV, dacă vreți. Ai făcut reforma, primești banii. Nu ai făcut-o, nu primești banii și, de exemplu, Guvernul României și-a asumat că face câteva reforme în sectoare care sunt importante: Reforma pensiilor – până acum nu s-a făcut nimic; Reforma salarizării – până acum au fost doar vorbe legate de nivelul unor sporuri; Reforma fiscală și, în special, digitalizarea în domeniul fiscal, în așa fel încât să putem să știm mai bine cine și ce are de plătit și să creștem gradul de colectare – s-a făcut un singur lucru, în parte, fiindcă s-a amânat termenul, este vorba de conectarea caselor de marcat la sistemul centralizat care să permită în timp real să cunoaștem ce operațiuni comerciale se fac și, de asemenea, și-a asumat Guvernul României o Reformă a administrației publice.

Ca să înțelegem, nu-i suficient să te duci la Bruxelles să spui că ai o listă de proiecte, trebuie să rezolvi aceste reforme structurale ca și condiție obligatorie pentru a putea atrage banii. Rezultă că ai putea să ai aprobare pe un proiect, să faci lucrări și PNRR să nu-ți deconteze contravaloarea acestora pe motiv că reforma structurală de care ține respectiva măsură nu a fost realizată.

Riscăm, din cauza incompetenței, nepregătirii profesionale, incapacității de a construi proiecte pe termen lung și cu viziune, să înregistrăm încă un eșec. Și este un eșec pe care trebuie să-l punem în dreptul întregului Guvern, dar cu o notă specială pentru ministrul Ghinea.

De fapt, putem constata că toți miniștri care vin de la USR PLUS sunt catastrofali în modul în care gestionează ministerele pe care conduc. Începem cu Ghinea, care nu reușește să facă absorție pe fondurile structurale 2014-2020, continuăm cu același Ghinea, care nu reușește să obțină un acord pe PNRR și continuăm tot cu Ghinea, care nu a făcut nimic pentru pregătirea exercițiului financiar european următor. Apoi, îi adăugăm pe Drulă (Drumuri), pe Năsui (Economie) și pe Stelian Ion (Justiție)”, a declarat Adrian Țuțuianu – vicepreședinte PRO România la nivel național.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT