Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Zona turistică Pietroşiţa-Moroeni rămâne iar fără tren!

Publicat

pe

Minunea nu a ţinut prea mult! Cursele de trenuri de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa vor fi anulate. Decizia a fost luată de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători şi va intra în vigoare începând cu 15 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor.

Măsura a plecat de la lipsa rentabilităţii. Călătorii sunt puţini sau aproape deloc. Nu poţi să umbli cu vagoanele de trenuri goale doar, aşa, pentru animaţie. Cert este că zona Pietroşiţa-Moroeni nici nu îmbie prea mult turiştii să călătorească cu trenul către aceste destinaţii aşezate în zone fermecătoare, darnice şi atât. Deocamdată, la Pietroşiţa sau la Moroeni, turismul nu s-a trezit ca la Moeciu de Sus sau de Jos, ca la Rucăr sau Podu Dâmboviţei. Nu se simte mâna autorităţilor în dezvoltarea zonei! Sunt departe de confraţii de dincolo de munte, din Braşov sau din Argeş.

În cele două localităţi, nu există pensiuni turistice ciucure, hoteluri deloc, nu există mijloace de transport către zonele de recreere din Bucegi sau către diferite obiective turistice, precum celebrele „Şapte Izvoare”, lacul Scropoasa, Peştera Rătei, care oricum este închisă, Cheile Tătarului sau platoul Padina-Peştera. Ca turist, te dai jos din tren la capăt de linie şi… Dumnezeu cu mila! Avem mai multe frumuseţi şi minuni naturale decât alţii, dar nu ştim să le punem în valoare!

La Moroeni, dacă te duci nu ai de unde să îţi cumperi o gogoşă, un covrig, darămite să serveşti masa la un restaurant! Taberele pentru copii şi tineret, trei la număr, sunt deja uitate. Mare păcat! Drumurile spre inima munţilor sunt varză. Locuitorii comunelor şi oraşelor prin care trece calea ferată preferă autobuzele sau maşinile personale.

Dar, despre ce îţi oferă, dar mai ales despre ceea ce nu îţi pot oferi localităţile de la poalele Bucegilor dâmboviţeni, despre delăsare şi ignoranţă, într-un alt material.

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!