Connect with us

ACTUALITATE

Zona turistică Pietroşiţa-Moroeni rămâne iar fără tren!

Publicat

pe

Minunea nu a ţinut prea mult! Cursele de trenuri de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa vor fi anulate. Decizia a fost luată de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători şi va intra în vigoare începând cu 15 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor.

Măsura a plecat de la lipsa rentabilităţii. Călătorii sunt puţini sau aproape deloc. Nu poţi să umbli cu vagoanele de trenuri goale doar, aşa, pentru animaţie. Cert este că zona Pietroşiţa-Moroeni nici nu îmbie prea mult turiştii să călătorească cu trenul către aceste destinaţii aşezate în zone fermecătoare, darnice şi atât. Deocamdată, la Pietroşiţa sau la Moroeni, turismul nu s-a trezit ca la Moeciu de Sus sau de Jos, ca la Rucăr sau Podu Dâmboviţei. Nu se simte mâna autorităţilor în dezvoltarea zonei! Sunt departe de confraţii de dincolo de munte, din Braşov sau din Argeş.

În cele două localităţi, nu există pensiuni turistice ciucure, hoteluri deloc, nu există mijloace de transport către zonele de recreere din Bucegi sau către diferite obiective turistice, precum celebrele „Şapte Izvoare”, lacul Scropoasa, Peştera Rătei, care oricum este închisă, Cheile Tătarului sau platoul Padina-Peştera. Ca turist, te dai jos din tren la capăt de linie şi… Dumnezeu cu mila! Avem mai multe frumuseţi şi minuni naturale decât alţii, dar nu ştim să le punem în valoare!

La Moroeni, dacă te duci nu ai de unde să îţi cumperi o gogoşă, un covrig, darămite să serveşti masa la un restaurant! Taberele pentru copii şi tineret, trei la număr, sunt deja uitate. Mare păcat! Drumurile spre inima munţilor sunt varză. Locuitorii comunelor şi oraşelor prin care trece calea ferată preferă autobuzele sau maşinile personale.

Dar, despre ce îţi oferă, dar mai ales despre ceea ce nu îţi pot oferi localităţile de la poalele Bucegilor dâmboviţeni, despre delăsare şi ignoranţă, într-un alt material.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT