Connect with us

ACTUALITATE

Zona turistică Pietroşiţa-Moroeni rămâne iar fără tren!

Publicat

pe

Minunea nu a ţinut prea mult! Cursele de trenuri de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa vor fi anulate. Decizia a fost luată de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători şi va intra în vigoare începând cu 15 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor.

Măsura a plecat de la lipsa rentabilităţii. Călătorii sunt puţini sau aproape deloc. Nu poţi să umbli cu vagoanele de trenuri goale doar, aşa, pentru animaţie. Cert este că zona Pietroşiţa-Moroeni nici nu îmbie prea mult turiştii să călătorească cu trenul către aceste destinaţii aşezate în zone fermecătoare, darnice şi atât. Deocamdată, la Pietroşiţa sau la Moroeni, turismul nu s-a trezit ca la Moeciu de Sus sau de Jos, ca la Rucăr sau Podu Dâmboviţei. Nu se simte mâna autorităţilor în dezvoltarea zonei! Sunt departe de confraţii de dincolo de munte, din Braşov sau din Argeş.

În cele două localităţi, nu există pensiuni turistice ciucure, hoteluri deloc, nu există mijloace de transport către zonele de recreere din Bucegi sau către diferite obiective turistice, precum celebrele „Şapte Izvoare”, lacul Scropoasa, Peştera Rătei, care oricum este închisă, Cheile Tătarului sau platoul Padina-Peştera. Ca turist, te dai jos din tren la capăt de linie şi… Dumnezeu cu mila! Avem mai multe frumuseţi şi minuni naturale decât alţii, dar nu ştim să le punem în valoare!

La Moroeni, dacă te duci nu ai de unde să îţi cumperi o gogoşă, un covrig, darămite să serveşti masa la un restaurant! Taberele pentru copii şi tineret, trei la număr, sunt deja uitate. Mare păcat! Drumurile spre inima munţilor sunt varză. Locuitorii comunelor şi oraşelor prin care trece calea ferată preferă autobuzele sau maşinile personale.

Dar, despre ce îţi oferă, dar mai ales despre ceea ce nu îţi pot oferi localităţile de la poalele Bucegilor dâmboviţeni, despre delăsare şi ignoranţă, într-un alt material.

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT