Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Zona turistică Pietroşiţa-Moroeni rămâne iar fără tren!

Publicat

pe

Minunea nu a ţinut prea mult! Cursele de trenuri de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa vor fi anulate. Decizia a fost luată de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători şi va intra în vigoare începând cu 15 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor.

Măsura a plecat de la lipsa rentabilităţii. Călătorii sunt puţini sau aproape deloc. Nu poţi să umbli cu vagoanele de trenuri goale doar, aşa, pentru animaţie. Cert este că zona Pietroşiţa-Moroeni nici nu îmbie prea mult turiştii să călătorească cu trenul către aceste destinaţii aşezate în zone fermecătoare, darnice şi atât. Deocamdată, la Pietroşiţa sau la Moroeni, turismul nu s-a trezit ca la Moeciu de Sus sau de Jos, ca la Rucăr sau Podu Dâmboviţei. Nu se simte mâna autorităţilor în dezvoltarea zonei! Sunt departe de confraţii de dincolo de munte, din Braşov sau din Argeş.

În cele două localităţi, nu există pensiuni turistice ciucure, hoteluri deloc, nu există mijloace de transport către zonele de recreere din Bucegi sau către diferite obiective turistice, precum celebrele „Şapte Izvoare”, lacul Scropoasa, Peştera Rătei, care oricum este închisă, Cheile Tătarului sau platoul Padina-Peştera. Ca turist, te dai jos din tren la capăt de linie şi… Dumnezeu cu mila! Avem mai multe frumuseţi şi minuni naturale decât alţii, dar nu ştim să le punem în valoare!

La Moroeni, dacă te duci nu ai de unde să îţi cumperi o gogoşă, un covrig, darămite să serveşti masa la un restaurant! Taberele pentru copii şi tineret, trei la număr, sunt deja uitate. Mare păcat! Drumurile spre inima munţilor sunt varză. Locuitorii comunelor şi oraşelor prin care trece calea ferată preferă autobuzele sau maşinile personale.

Dar, despre ce îţi oferă, dar mai ales despre ceea ce nu îţi pot oferi localităţile de la poalele Bucegilor dâmboviţeni, despre delăsare şi ignoranţă, într-un alt material.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autoritățile române au jucat timp de 10 ore alba-neagra cu soarta românilor aflați în Spania

Publicat

pe

de

Mii de români aflați în Spania au aflat, cu neplăcută surprindere, că reprezentanții Guvernului Ludovic Orban se joacă cu viața lor, folosindu-i parcă drept cobai în ciudatele și generoasele experiențe sociale cauzate de criza creată de pandemia de coronavirus. Au aflat românii aflați la muncă în Spania, cei plecați în Peninsula Iberică în scurte vacanțe sau în vizite la rude ori prieteni, cei care voiau să vină acasă în concedii, că reprezentanții Comitetului pentru Combaterea Bolilor Transmisibile a hotărât, fără să argumenteze clar necesitatea unei astfel de decizii, fără să îi anunțe pe români despre ceea ce li se poate năzări, să introducă Spania în zona galbenă de contaminare.

Informația a fost transmisă ieri, în jurul irei 09:00, la prima mână, de presa cu acces direct la informațiile guvernamentale. Ceea ce la început părea un zvon incredibil s-a dovedit peste puțină vreme a fi o știre veridică. Spania se afla pe lista ilustrului Comitet în zona galbenă.

Vestea a fost ca un șoc pentru mii de românii plecați în vacanță în Spania, la rude și prieteni, cu mici treburi sau afaceri, unii chiar pentru diferite tratamente medicale. Liniile telefonice s-au încins brusc. S-a instalat panica. S-a trecut la înjurat guvernanții, alții chiar voiau să pună la cale proteste. Situația a devenit și mai insultătoare pentru români, jignitoare, disprețuitoare, când companiile aeriene care operează pe ruta România-Spania au dat de înțeles că, pe fondul trecerii Spaniei din zona verde în zona galbenă, își pot anula cursele. Clienții care contractaseră bilete de călătorie au primit texte în care, pe de o parte li se spunea să nu-și facă probleme, că avioanele vor decola la timp, că nu sunt probleme, dar până la final dădeau de înțeles că se vor supune normelor instituite de autorități. Și au apărut din nou știrile despre anularea zborurilor pe ruta România-Spania. Și panică cât cuprinde.

„Eu nu înțeleg ce fac acești guvernanți, chiar își bat joc de noi, ne cred cobai, animale pe care să le manipuleze după bunul lor plac? De ce nu au pregătit din timp o asemenea hotărâre? Să ne-o fi spus, bă proștilor, stați acasă, nu mai plecați în Spania, că noi pregătim asta și asta. Cum să iei peste noapte o asemenea decizie? La oamenii care au apucat să plece, bine mersi, cu încredere în reprezentanții acestui stat, nu te-ai gândit? Să îi lași pe acolo de parcă ar fi ultimii oameni”, a tunat împotriva celor care conduc țara un cetățean român prins în Spania de această decizie subită.

Fiindcă tensiunea creștea de la oră de oră și Guvernul de la Madrid s-a revoltat împotriva deciziei autorităților române, Executivul Orban a hotărât să scoată Spania din zona galbenă a Europei.

Cum să introduci Spania în zona galbenă când aici s-au luat în permanență măsuri de prevenție și de combatere a pandemiei de coronavirus? Numărul de îmbolnăviri a scăzut considerabil. Legea este respectată. Pe stradă, în toate locurile publice, se poartă masca de protecție. Pe surse am aflat că Ministerul Afacerilor Externe din Spania ar fi cerut lămuriri omologilor români despre această situație, ba chiar s-au supărat. Concluzia: câteva ore mai târziu, Spania este scoasă de pe tabelul galben. Românii răsuflă ușurați, dar deciși să nu ierte faptul că statul lor se cam joacă cu ei…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!