Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 2.000 de porci au fost ucişi în judeţul Dâmboviţa, din cauza pestei!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: covasnamedia.ro)

Virusul pestei porcine se înfige tot mai adânc în judeţul Dâmboviţa. Situaţia nu este deloc una îmbucurătoare, ţinând cont că nu există leac pentru cumplita boală care poate decima rapid populaţile de suine.

Sandu Tolea a spus astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că, în Dâmboviţa, au fost declarate 33 de focare de pestă porcină africană, pe teritoriul a 14 localităţi. În aceste focare, au fost găsiţi morţi 19 porci şi au fost ucise în gospodării 237 de animale. De asemenea, 1.745 de porci dintr-o fermă au fost omorâţi preventiv.

În Ghimpaţi, aşezare ce aparţine administrativ-teritorial de oraşul Răcari, fiindcă au apărut alte cazuri s-a luat decizia sacrificării tuturor animalelor din exploataţiile cetăţenilor de pe strada în care a fost declarat focarul.

Situaţia nu este una tocmai bună nici pe fondurile de vânătoare din judeţ. În rezervaţia de la Bolovani, administrată de Direcţia Silvică Dâmboviţa, pesta porcină face ravagii. Până acum, au fost extraşi morţi peste 250 de mistreţi.

A mai dezvăluit directorul DSVSA Dâmboviţa că, astăzi, a mai apărut o suspiciune de îmbolnăvire la Ciocăneşti. Prefectul Antonel Jîjîie a declarat că, dacă vor mai fi confirmate focare de pestă în judeţ, se va lua decizia omorârii tuturor porcilor din localitatea unde au fost găsite animale bolnave.

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT