Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 2.000 de porci au fost ucişi în judeţul Dâmboviţa, din cauza pestei!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: covasnamedia.ro)

Virusul pestei porcine se înfige tot mai adânc în judeţul Dâmboviţa. Situaţia nu este deloc una îmbucurătoare, ţinând cont că nu există leac pentru cumplita boală care poate decima rapid populaţile de suine.

Sandu Tolea a spus astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că, în Dâmboviţa, au fost declarate 33 de focare de pestă porcină africană, pe teritoriul a 14 localităţi. În aceste focare, au fost găsiţi morţi 19 porci şi au fost ucise în gospodării 237 de animale. De asemenea, 1.745 de porci dintr-o fermă au fost omorâţi preventiv.

În Ghimpaţi, aşezare ce aparţine administrativ-teritorial de oraşul Răcari, fiindcă au apărut alte cazuri s-a luat decizia sacrificării tuturor animalelor din exploataţiile cetăţenilor de pe strada în care a fost declarat focarul.

Situaţia nu este una tocmai bună nici pe fondurile de vânătoare din judeţ. În rezervaţia de la Bolovani, administrată de Direcţia Silvică Dâmboviţa, pesta porcină face ravagii. Până acum, au fost extraşi morţi peste 250 de mistreţi.

A mai dezvăluit directorul DSVSA Dâmboviţa că, astăzi, a mai apărut o suspiciune de îmbolnăvire la Ciocăneşti. Prefectul Antonel Jîjîie a declarat că, dacă vor mai fi confirmate focare de pestă în judeţ, se va lua decizia omorârii tuturor porcilor din localitatea unde au fost găsite animale bolnave.

Reclama

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite