Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Aproape 2.000 de porci au fost ucişi în judeţul Dâmboviţa, din cauza pestei!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: covasnamedia.ro)

Virusul pestei porcine se înfige tot mai adânc în judeţul Dâmboviţa. Situaţia nu este deloc una îmbucurătoare, ţinând cont că nu există leac pentru cumplita boală care poate decima rapid populaţile de suine.

Sandu Tolea a spus astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că, în Dâmboviţa, au fost declarate 33 de focare de pestă porcină africană, pe teritoriul a 14 localităţi. În aceste focare, au fost găsiţi morţi 19 porci şi au fost ucise în gospodării 237 de animale. De asemenea, 1.745 de porci dintr-o fermă au fost omorâţi preventiv.

În Ghimpaţi, aşezare ce aparţine administrativ-teritorial de oraşul Răcari, fiindcă au apărut alte cazuri s-a luat decizia sacrificării tuturor animalelor din exploataţiile cetăţenilor de pe strada în care a fost declarat focarul.

Situaţia nu este una tocmai bună nici pe fondurile de vânătoare din judeţ. În rezervaţia de la Bolovani, administrată de Direcţia Silvică Dâmboviţa, pesta porcină face ravagii. Până acum, au fost extraşi morţi peste 250 de mistreţi.

A mai dezvăluit directorul DSVSA Dâmboviţa că, astăzi, a mai apărut o suspiciune de îmbolnăvire la Ciocăneşti. Prefectul Antonel Jîjîie a declarat că, dacă vor mai fi confirmate focare de pestă în judeţ, se va lua decizia omorârii tuturor porcilor din localitatea unde au fost găsite animale bolnave.

ACTUALITATE

Spectacol în scop caritabil la Târgovişte. Implică-te şi tu!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Facebook / Cursuri Dans "All For Dance" Târgoviste‎)

Miercuri – 18 decembrie 2019, Asociaţia Clubul de Dans Sportiv „All for Dance” Târgovişte organizează, împreună cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, Fundaţia pentru Tineret Dâmboviţa, Fundaţia Culturală „Ghiocelul” şi Societatea Astronomică Română de Meteori, spectacolul caritabil „Să fii mai bun”. Colinde, dans, muzică, teatru şi expoziţie de astrofotografie!

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului şi va începe la ora 18:00, iar intrarea în sală se va face pe bază de donaţii, respectiv produse alimentare neperisabile, care să fie distribuite ulterior unor elevi care provin din familii cu o situaţie materială precară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sute de copii l-au întâmpinat pe Moş Crăciun la Târgovişte, în ciuda ploii!

Publicat

pe

A plouat mărunt şi rece la Târgovişte, în această seară, dar asta nu l-a împiedicat pe Moş Crăciun să vină în oraş, unde l-au aşteptat sute de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici. Nu au lipsit primarul Daniel Cristian Stan şi viceprimarul Cătălin Rădulescu, administraţia publică locală fiind cea care a înlesnit drumul lui Moş Crăciun către Târgovişte.

Au fost momente de bucurie deplină, iar alaiul de spiriduşi, zâne şi oameni de zăpadă a pornit, cum este obiceiul de câţiva ani încoace, în paradă pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Mihai Viteazul, unde Moşul cel darnic le-a împărţit cadouri tuturor copiilor prezenţi.

Reamintim că Moş Crăciun se va afla în Piaţa Mihai Viteazul şi în următoarele două seri, începând cu ora 17:00, iar de luni, 16 decembrie, va putea fi întâlnit, toată săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Târgovişte, unde, de asemenea, va împărţi daruri copiilor.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT