Connect with us

Dâmboviţa

Incendiu la un depozit de materiale chimice din comuna Buciumeni

Publicat

pe

Foto: ISU Dâmboviţa

Incendiu puternic la un depozit de materiale chimice amplasat pe teritoriul comunei Buciumeni, judeţul Dâmboviţa! Din fericire, nu s-au întrgistrat victime omeneşti, dar pagubele materiale sunt considerabile.

Pentru localizarea şi stingerea flăcărilor, au fost mobilizate 10 autospeciale ale ISU Dâmboviţa şi 39 de pompieri.

Din primele date, se pare că în depozit s-ar afla şi substanţe deosebit de periculoase, respectiv nitroglicerină solidă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Apă și canalizare în toate cartierele-sat ale orașului Răcari

Publicat

pe

Orașul Răcari, cu toate satele componente, este în această perioadă, șantier în lucru. Și, nu, nu are legătură cu faptul că se apropie campania electorală. La Răcari, s-a văzut și s-a simțit permanent implicarea administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu – un om căruia nu îi plac lucrurile făcute la întâmplare. Evident, stilul acesta nu place tuturor, însă oamenii care au „ochi să vadă” apreciază munca depusă, înțeleg că proiectele mari nu devin realitate bătând din palme, ci, dimpotrivă, necesită mult efort. Și răbdare, din partea tuturor!

Spre exemplu, în prezent sunt în derulare lucrările la rețelele de apă și canalizare. Este vorba despre cea mai mare investiție care se realizează în Răcari, proiect care vine „la pachet” cu un grad maxim de disconfort. Se fac săpături pe zeci de străzi în același timp, se întrerupe circulația rutieră pentru mai multe zile și tot așa… Primarul Caravețeanu este prezent zi de zi pe șantier, fiindcă vrea să se asigure că totul se execută corect și la timp. De asemenea, în stilul cu care ne-a obișnuit încă de la preluarea primului mandat de edil, în 2008, menține o legătură strânsă cu locuitorii orașului, cărora le furnizează în timp util informații cu privire la toate investițiile aflate în implementare.

Dacă ne raportăm la sursa de finanțare, vorbim practic despre două proiecte care au ca finalitate extinderea / înființarea sistemului de apă și canalizare în orașul Răcari, cu satele componente. Unul este implementat cu fonduri europene nerambursabile, prin Campania de Apă Târgoviște Dâmbovița, și include cartierele Răcari, Ghergani și Mavrodin. Al doilea proiect a primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și include localitățile Ghimpați, Colacu, Săbiești și Stănești. În ambele cazuri, startul lucrărilor s-a dat anul trecut, în luna februarie.

De precizat că, tot prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Răcari a obținut finanțare, în luna februarie a acestui an, pentru alte două lucrări importante pentru comunitatea locală, respectiv: construire pod peste râul Colentina, în satul Stăneşti (2,874,198.87 lei), și pentru realizarea de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice (2,403,542.06 lei).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite