Connect with us

ACTUALITATE

Învăţătoarea Mioara Mitroi de la Poiana a fost condusă astăzi pe ultimul drum

Publicat

pe

Moartea prematură a învăţătoarei Mioara Mitroi, răpusă de o cumplită boală care a măcinat-o rapid şi ireversibil, a îndoliat un întreg judeţ, pe toţi cei care o cunoşteau şi îi apreciau calităţile umane şi didactice, spiritul de luptătoare.

Astăzi – 5 septembrie 2019, învăţătoarea Mioara Mitroi, din comuna Poiana, a fost condusă pe ultimul drum. La ceremonialul de înmormântare au participat peste o mie de oameni, colegi, cadre didactice, inspectori şcolari, foşti elevi. Suntem şi noi alături de soţul acesteia, Nicolae Mitroi, directorul Şcolii Primare din Poiana în aceste clipe cumplite.

Dispariţia dascălului dedicat educaţiei şi oamenilor a adus tristeţe şi printre reprezentanţii administraţiei publice locale. Primarul Marian Şerban a postat pe Facebook un mesaj de regret şi compasiune într-o zi extrem de tristă pentru întreaga comunitate de la Poiana.

„Sunt momente în viata unui om, clipe apăsătoare, crude, reci, de nesuportat, când vezi câ totul este trecător, că liniștea, fericirea, speranța îți curg printre degete, precum firele de nisip și nu ai cum să le oprești. Nu poți opri roata dură a destinului.

Trecerea la cele veșnice a învățătoarei Mioara Mitroi, prietena și consăteanca mea de-o viață, reprezintă o astfel de cumpănă dificilă, sfâșietoare. Mioara Mitroi a fost pentru comunitatea noastră, pentru generațiile de copii pe care i-a crescut, format, educat, un model de viață. Plină de exuberanță, mereu optimistă, cu multă dăruire pentru școală, pentru profesiunea sa. Iubitoare de oameni, mereu deschisă comunicării, mereu pregătită să îi sfătuiască pe cei aflați la nevoie.

Învățătoarea Mioara Mitroi era o luptătoare. Mereu pusă în slujba dreptății, a normalității, a stării de bine. Din păcate, o boală cruntă a răpit-o prematur, brutal, dintre noi, lăsând în urmă un gol imens. Învățătoarea noastră ne va lipsi. Și zâmbetul ei, și vocea, și curajul, și ambiția, și dorința ei de a clădi binele și speranța…

Dumnezeu să o odihnească în pace”!

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT