Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Învăţătoarea Mioara Mitroi de la Poiana a fost condusă astăzi pe ultimul drum

Publicat

pe

Moartea prematură a învăţătoarei Mioara Mitroi, răpusă de o cumplită boală care a măcinat-o rapid şi ireversibil, a îndoliat un întreg judeţ, pe toţi cei care o cunoşteau şi îi apreciau calităţile umane şi didactice, spiritul de luptătoare.

Astăzi – 5 septembrie 2019, învăţătoarea Mioara Mitroi, din comuna Poiana, a fost condusă pe ultimul drum. La ceremonialul de înmormântare au participat peste o mie de oameni, colegi, cadre didactice, inspectori şcolari, foşti elevi. Suntem şi noi alături de soţul acesteia, Nicolae Mitroi, directorul Şcolii Primare din Poiana în aceste clipe cumplite.

Dispariţia dascălului dedicat educaţiei şi oamenilor a adus tristeţe şi printre reprezentanţii administraţiei publice locale. Primarul Marian Şerban a postat pe Facebook un mesaj de regret şi compasiune într-o zi extrem de tristă pentru întreaga comunitate de la Poiana.

„Sunt momente în viata unui om, clipe apăsătoare, crude, reci, de nesuportat, când vezi câ totul este trecător, că liniștea, fericirea, speranța îți curg printre degete, precum firele de nisip și nu ai cum să le oprești. Nu poți opri roata dură a destinului.

Trecerea la cele veșnice a învățătoarei Mioara Mitroi, prietena și consăteanca mea de-o viață, reprezintă o astfel de cumpănă dificilă, sfâșietoare. Mioara Mitroi a fost pentru comunitatea noastră, pentru generațiile de copii pe care i-a crescut, format, educat, un model de viață. Plină de exuberanță, mereu optimistă, cu multă dăruire pentru școală, pentru profesiunea sa. Iubitoare de oameni, mereu deschisă comunicării, mereu pregătită să îi sfătuiască pe cei aflați la nevoie.

Învățătoarea Mioara Mitroi era o luptătoare. Mereu pusă în slujba dreptății, a normalității, a stării de bine. Din păcate, o boală cruntă a răpit-o prematur, brutal, dintre noi, lăsând în urmă un gol imens. Învățătoarea noastră ne va lipsi. Și zâmbetul ei, și vocea, și curajul, și ambiția, și dorința ei de a clădi binele și speranța…

Dumnezeu să o odihnească în pace”!

ACTUALITATE

Prefectura Dâmboviţa dă tonul la lipsa de comunicare! Când va adopta modelul din alte judeţe?

Publicat

pe

Aurelian Popa - prefectul judeţului Dâmboviţa

Jurnalişti reprezentând mai multe publicaţii din judeţul Dâmboviţa au iniţiat, în luna decembrie, un protest menit să determine conducătorii instituţiilor publice să comunice informaţii de interes cetăţenesc. Unii directori au înţeles semnalul şi au început să organizeze conferinţe de presă, alţii continuă sfidarea.

Grav este că tonul îl dă chiar reprezentantul Guvernului în teritoriu – prefectul Aurelian Popa, care, cel puţin până acum, s-a limitat să se vadă cu ziariştii doar în cadrul şedinţelor Colegiului Prefectural. În rest, este linişte pe toată linia.

De pildă, în aceste zile, ne confruntăm cu problemele cauzate de coronavirus şi dinspre Prefectura Dâmboviţa nu am primit niciun fel de comunicat, să ni se spună care este situaţia exactă în judeţ: dacă sunt sau nu persoane în carantină sau în izolare la domiciliu, dacă există vreun centru de carantină special creat pentru CONVID-19 etc.

Şi, totuşi, în alte judeţe se poate comunica altfel. Spre exemplu, Instituţia Prefectului Ialomiţa. Pe când şi la Dâmboviţa?

Astăzi – 26.02.2020, situația epidemiologică a județului Ialomița, se prezintă astfel: 41 persoane sunt izolate la domiciliu și 0 persoane aflate în carantină.
– Dridu ( 1 persoană)
– Amara (3 persoane)
– Slobozia (2 persoane)
– Țăndărei (14 persoane)
– Fetești (5 persoane)
– Mihail Kogălniceanu (2 persoane)
– Manasia (3 persoane)
– Urziceni (9 persoane)
– Bărbulești (2 persoane)

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul CONVID-19. La data si ora prezentului comunicat nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu virsul CONVID-19. Instituția Prefectului va comunica în timp util orice modificare cu privire la situația epidemiologică a județului Ialomița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie! APIA te penalizează chiar dacă nu tu ai incendiat terenul! Ce trebuie făcut

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Giurgiu

Agricultorii care primesc subvenţii din partea APIA ştiu că nu au voie să cureţe terenurile de resturile vegetale prin ardere, întrucât vor pierde din bani, mai precis aproape 15% din valoarea sprijinului financiar (5% din valoarea subvenţiei pentru fiecare schemă în parte).

Penalitatea se aplică şi în situaţia în care nu ei se fac vinovaţi de incendierea miriştilor – atrag atenţia responsabilii APIA Dâmboviţa. Totuşi, rigorile legii nu se aplică dacă proprietarul care a descoperit că i s-a dat foc unei suprafeţe de teren merge şi anunţă incidentul la Poliţie şi Primărie şi apoi, în termen de 10 zile, depune la APIA documente justificative în acest sens, mai precis copii de pe plângerile formulate.

Potrivit protocolului încheiat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, toate incendiile de vegetaţie sunt raportate imediat la APIA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT