Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Dan Barna, la Târgovişte: România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim!

Publicat

pe

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS, s-a aflat astăzi, 8 septembrie 2019, la Târgovişte. Vizita face parte din turneul preelectoral pe care Barna îl efectuează la nivel naţional. Stilul de campanie, modul de comunicare, de relaţionare, mişcarea în teren, deplasarea cu un autobuz ce poartă o imagine imensă cu chipul candidatului USR PLUS, vestimentaţia simplistă, în blugi, cămaşă şi cu mânecile suflecate, transmit electoratului mesaje interesante, uşor de reţinut, altfel de cum era obişnuit până acum. Rămâne de văzut cum vor fi decodificate până la finalul campaniei.

Dan Barna a descins la Târgovişte însoţit de o parte a staff-ului de campanie şi de deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa.

Înainte de conferinţa de presă, Dan Barna a făcut un tur prin centrul municipiului Târgovişte, respectiv în zona unde, de „Zilele Cetăţii”, este organizat „Târgul meşteşugarilor”. De consemnat faptul că Barna a arătat că este echilibrat şi răbdător. Mesajul transmis celor cu care a intrat în dialog a fost scurt şi concis. Candidatul USR PLUS a fost şi calm, fiindcă au existat şi situaţii, inerente de altfel, când respingerea a fost expusă grosolan, ba chiar şi cu note de jignire. USR-iştii, până acum, au fost consideraţi a fi genul de politicieni care îşi propagă elementele de platformă, cererile, dezacordul, prin note uşoare de violenţă verbală şi manifestări gestuale. Este cert că, acum, în precampanie, nu a fost scoasă la vedere artileria grea sau alte tipuri de elemente de imagine care să producă emoţie, întrebări şi meditaţie între a fi sau a nu fi Barna preşedinte.

Campania de strângere de semnături continuă. În târg, am văzut clar, foarte receptivi la mesajul lui Barna s-au arătat meşteşugarii şi comercianţii veniţi la Târgovişte dinspre Ardeal şi alte zone ale ţării. Dâmboviţenii au fost oarecum circumspecţi, antrenaţi de o uşoară simpatie şi mai multă curiozitate faţă de candidat.

Deschiderea conferinţei de presă i-a aparţinut liderului USR Dâmboviţa, deputatul Dumitru Lupescu. Acesta a vorbit despre ceea ce este Alianţa USR PLUS, despre ceea ce vor românii de la ei.

„Cetăţenii ne-au spus că vor să luptăm pentru viitorul copiilor noştri, pentru libertate, pentru respectarea legii, pentru democraţie. Vrem să se întoarcă acasă românii plecaţi în străinătate”, a spus Dumitru Lupescu.

A mai transmis un mesaj şi Daniel Blaga, preşedintele filialei PLUS Dâmboviţa. Tânărul lider a mărturisit că organizaţia pe care o conduce este formată din oameni noi în politică, oameni care au dorit să se implice, fiindcă vor o schimbare în bine în România, în acest judeţ.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru alegerile prezidenţiale, a mărturisit că este legat de judeţul Dâmboviţa, întrucât a activat aici aproximativ 20 de ani, fiind implicat în antreprenoriatul unor proiecte europene.

Barna a spus că, peste tot în ţară, peste tot pe unde a umblat în acest turneu de strângere a celor 200.000 de semnături de susţinere, românii i-au spus că s-au săturat de vechea clasă politică, întrucât, timp de 30 de ani, a făcut foarte puţin pentru România şi pentru cetăţenii ei.

„Am întâlnit foarte mulţi români care, fiind în ultimele zile de vacanţă din ţară, veniţi să-şi vadă copiii lăsaţi în grija bunicilor, să-şi vadă părinţii vârstnici, mi-au spus că s-ar întoarce şi mâine din străinătate, dacă ţara le-ar da încredere, dacă ar vedea că România începe să meargă într-o direcţie bună. Foarte mulţi mi-au spus că nu au plecat din cauza salariului minim. Au plecat fiindcă nu mai aveau încredere că merită să-şi crească copiii aici, în această ţară.

Exact acesta este mesajul pe care eu, în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS la Preşedinţia României, îl transmit. Este un mesaj foarte simplu. România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim. România trebuie să redevină o ţară în care să putem să fim fericiţi, aici, acasă, nu căutându-ne fericirea şi împlinirea vieţii pe alte meridiane şi lucrurile acestea se pot întâmpla. Condiţia este una simplă. Să intre în politică oameni oneşti şi competenţi. Sunt două caracteristici minime. În Târgovişte am câştigat alegerile europarlamentare. Am schimbat parola inventată de Liviu Dragnea în parola „«ără hoţie, ajungem departe». România se poate însănătoşi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

PNL Dâmboviţa a câştigat la prezidenţiale în 29 de localităţi conduse de primari PSD!

Publicat

pe

Scorul obţinut de PNL în judeţul Dâmboviţa – 53,6% la alegerile prezidenţiale este unul istoric. Performanţa este cu atât mai importantă cu cât liberalii nu au decât 18 primari, din cei 89. Au avut 19, dar l-au exclus din partid pe edilul de la Crângurile, bănuit de partizanat cu PSD.

Dacă scădem comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde primarii sunt oficial de la ALDE şi UNPR, rezultă că PNL a câştigat la alegerile prezidenţiale 2019 în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de edili de la PSD şi a pierdut într-o singură comună cu primar de la PNL – Pucheni.

Localităţile conduse de primari PSD unde a câştigat PNL la alegerile prezidenţiale 2019 sunt: Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Aninoasa, Bărbuleţu, Brăneşti, Buciumeni, Bucşani, Ciocăneşti, Comişani, Corneşti, Doiceşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Iedera, Moroeni, Ocniţa, Pietroşiţa, Raciu, Răzvad, Runcu, Tărtăşeşti, Valea Lungă, Văcăreşti, Văleni Dâmboviţa, Vişineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.

Citește în continuare

ALEGERI

Primarii PNL care au pierdut la prezidenţiale, analizaţi de Bucureşti. Unul e din Dâmboviţa!

Publicat

pe

Ludovic Orban le-a pus gând rău primarilor PNL din localităţile unde Klaus Iohannis, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie, s-a clasat pe locul II. Liderul liberalilor a declarat că, la nivel de ţară, sunt în această situaţie aproximativ 80 de primari.

„Vom face cercetări, sondaje, o analiză, să vedem în ce situaţie aceşti primari mai au capacitatea de a câştiga primăriile în cadrul alegerilor locale”, a spus Orban, citat de stiripesurse.ro.

Între cei 80 de primari luaţi în vizor regăsim şi un edil din judeţul dâmboviţa – Ilie Manea, de la Pucheni, localitate unde PNL a înregistrat un scos sub cel al PSD, respectiv 47,18% faţă de 52,82%. Dacă ne uităm însă la numărul de voturi, Ilie Manea a reuşit, totuşi, să contabilizeze mai mulţi alegători ca în 2016, când a câştigat alegerile: 360 faţă de 304.

De partea cealaltă, cei mai performanţi primari PNL din Dâmboviţa, la alegerile prezidenţiale 2019, sunt: Florin Iordache de la Moţăieni – 72,38%, Florentin Oprea de la Finta – 69,23% şi Teodora Anghelescu de la Bezdead – 69, 21%.

Reamintim că PNL are 18 primari în judeţul Dâmboviţa, după ce l-a exclus din partid pe cel de la Crângurile, iar alegerile prezidenţiale le-a câştigat în 47 de localităţi. Asta înseamnă că, exceptând comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde, oficial, edilii  sunt de la ALDE şi UNPR, liberalii au ieşit învingători în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari PSD.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT