Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Dan Barna, la Târgovişte: România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim!

Publicat

pe

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS, s-a aflat astăzi, 8 septembrie 2019, la Târgovişte. Vizita face parte din turneul preelectoral pe care Barna îl efectuează la nivel naţional. Stilul de campanie, modul de comunicare, de relaţionare, mişcarea în teren, deplasarea cu un autobuz ce poartă o imagine imensă cu chipul candidatului USR PLUS, vestimentaţia simplistă, în blugi, cămaşă şi cu mânecile suflecate, transmit electoratului mesaje interesante, uşor de reţinut, altfel de cum era obişnuit până acum. Rămâne de văzut cum vor fi decodificate până la finalul campaniei.

Dan Barna a descins la Târgovişte însoţit de o parte a staff-ului de campanie şi de deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa.

Înainte de conferinţa de presă, Dan Barna a făcut un tur prin centrul municipiului Târgovişte, respectiv în zona unde, de „Zilele Cetăţii”, este organizat „Târgul meşteşugarilor”. De consemnat faptul că Barna a arătat că este echilibrat şi răbdător. Mesajul transmis celor cu care a intrat în dialog a fost scurt şi concis. Candidatul USR PLUS a fost şi calm, fiindcă au existat şi situaţii, inerente de altfel, când respingerea a fost expusă grosolan, ba chiar şi cu note de jignire. USR-iştii, până acum, au fost consideraţi a fi genul de politicieni care îşi propagă elementele de platformă, cererile, dezacordul, prin note uşoare de violenţă verbală şi manifestări gestuale. Este cert că, acum, în precampanie, nu a fost scoasă la vedere artileria grea sau alte tipuri de elemente de imagine care să producă emoţie, întrebări şi meditaţie între a fi sau a nu fi Barna preşedinte.

Campania de strângere de semnături continuă. În târg, am văzut clar, foarte receptivi la mesajul lui Barna s-au arătat meşteşugarii şi comercianţii veniţi la Târgovişte dinspre Ardeal şi alte zone ale ţării. Dâmboviţenii au fost oarecum circumspecţi, antrenaţi de o uşoară simpatie şi mai multă curiozitate faţă de candidat.

Deschiderea conferinţei de presă i-a aparţinut liderului USR Dâmboviţa, deputatul Dumitru Lupescu. Acesta a vorbit despre ceea ce este Alianţa USR PLUS, despre ceea ce vor românii de la ei.

„Cetăţenii ne-au spus că vor să luptăm pentru viitorul copiilor noştri, pentru libertate, pentru respectarea legii, pentru democraţie. Vrem să se întoarcă acasă românii plecaţi în străinătate”, a spus Dumitru Lupescu.

A mai transmis un mesaj şi Daniel Blaga, preşedintele filialei PLUS Dâmboviţa. Tânărul lider a mărturisit că organizaţia pe care o conduce este formată din oameni noi în politică, oameni care au dorit să se implice, fiindcă vor o schimbare în bine în România, în acest judeţ.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru alegerile prezidenţiale, a mărturisit că este legat de judeţul Dâmboviţa, întrucât a activat aici aproximativ 20 de ani, fiind implicat în antreprenoriatul unor proiecte europene.

Barna a spus că, peste tot în ţară, peste tot pe unde a umblat în acest turneu de strângere a celor 200.000 de semnături de susţinere, românii i-au spus că s-au săturat de vechea clasă politică, întrucât, timp de 30 de ani, a făcut foarte puţin pentru România şi pentru cetăţenii ei.

„Am întâlnit foarte mulţi români care, fiind în ultimele zile de vacanţă din ţară, veniţi să-şi vadă copiii lăsaţi în grija bunicilor, să-şi vadă părinţii vârstnici, mi-au spus că s-ar întoarce şi mâine din străinătate, dacă ţara le-ar da încredere, dacă ar vedea că România începe să meargă într-o direcţie bună. Foarte mulţi mi-au spus că nu au plecat din cauza salariului minim. Au plecat fiindcă nu mai aveau încredere că merită să-şi crească copiii aici, în această ţară.

Exact acesta este mesajul pe care eu, în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS la Preşedinţia României, îl transmit. Este un mesaj foarte simplu. România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim. România trebuie să redevină o ţară în care să putem să fim fericiţi, aici, acasă, nu căutându-ne fericirea şi împlinirea vieţii pe alte meridiane şi lucrurile acestea se pot întâmpla. Condiţia este una simplă. Să intre în politică oameni oneşti şi competenţi. Sunt două caracteristici minime. În Târgovişte am câştigat alegerile europarlamentare. Am schimbat parola inventată de Liviu Dragnea în parola „«ără hoţie, ajungem departe». România se poate însănătoşi”.

ALEGERI

EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2019, turul 2. Află primul cine va fi preşedintele României!

Publicat

pe

Duminică – 24 noiembrie, ziua când românii îşi aleg preşedintele pentru următorii cinci ani, sondajele de tip exit-poll vor fi realizate de CURS şi AVANGARDE, institute care au realizat cercetările sociologice şi în primul tur de scrutin.

EXIT-POLL AICI

În ţară, au fost organizate 18.748 de secţii de votare, iar alegătorii pot afla la care sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro. Reamintim faptul că, la alegerile prezidenţiale, românii pot vota la orice secţie, dacă nu se află în localitatea de domiciliu.

De reţinut şi faptul că votul se poate prelungi până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.

Citește în continuare

ALEGERI

Alegeri prezidenţiale 2019. În ce condiţii se poate prelungi procesul de vot

Publicat

pe

Sursa foto: Observator

Duminică – 24 noiembrie 2019, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, se vor înfrunta Klaus Iohannis – preşedintele în funcţie şi Viorica Dăncilă – fost premier. cei doi candidaţi nu au participat împreună la nicio dezbatere electorală, însă au avut conferinţe de presă simultane, în data de 19 noiembrie.

VEZI PREZENŢA LA VOT ÎN TIMP REAL

La scrutinul de duminică pot vota toţi românii care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor. Secţiile de votare vor fi deschise între orele 07:00 şi 21:00, cu precizarea că procesul de vot se poate prelungi până la 23:59, însă doar pentru alegătorii pe care ora 21:00 îi prinde la coadă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web