Connect with us

ALEGERI

Dan Barna, la Târgovişte: România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim!

Publicat

pe

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS, s-a aflat astăzi, 8 septembrie 2019, la Târgovişte. Vizita face parte din turneul preelectoral pe care Barna îl efectuează la nivel naţional. Stilul de campanie, modul de comunicare, de relaţionare, mişcarea în teren, deplasarea cu un autobuz ce poartă o imagine imensă cu chipul candidatului USR PLUS, vestimentaţia simplistă, în blugi, cămaşă şi cu mânecile suflecate, transmit electoratului mesaje interesante, uşor de reţinut, altfel de cum era obişnuit până acum. Rămâne de văzut cum vor fi decodificate până la finalul campaniei.

Dan Barna a descins la Târgovişte însoţit de o parte a staff-ului de campanie şi de deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa.

Înainte de conferinţa de presă, Dan Barna a făcut un tur prin centrul municipiului Târgovişte, respectiv în zona unde, de „Zilele Cetăţii”, este organizat „Târgul meşteşugarilor”. De consemnat faptul că Barna a arătat că este echilibrat şi răbdător. Mesajul transmis celor cu care a intrat în dialog a fost scurt şi concis. Candidatul USR PLUS a fost şi calm, fiindcă au existat şi situaţii, inerente de altfel, când respingerea a fost expusă grosolan, ba chiar şi cu note de jignire. USR-iştii, până acum, au fost consideraţi a fi genul de politicieni care îşi propagă elementele de platformă, cererile, dezacordul, prin note uşoare de violenţă verbală şi manifestări gestuale. Este cert că, acum, în precampanie, nu a fost scoasă la vedere artileria grea sau alte tipuri de elemente de imagine care să producă emoţie, întrebări şi meditaţie între a fi sau a nu fi Barna preşedinte.

Campania de strângere de semnături continuă. În târg, am văzut clar, foarte receptivi la mesajul lui Barna s-au arătat meşteşugarii şi comercianţii veniţi la Târgovişte dinspre Ardeal şi alte zone ale ţării. Dâmboviţenii au fost oarecum circumspecţi, antrenaţi de o uşoară simpatie şi mai multă curiozitate faţă de candidat.

Deschiderea conferinţei de presă i-a aparţinut liderului USR Dâmboviţa, deputatul Dumitru Lupescu. Acesta a vorbit despre ceea ce este Alianţa USR PLUS, despre ceea ce vor românii de la ei.

„Cetăţenii ne-au spus că vor să luptăm pentru viitorul copiilor noştri, pentru libertate, pentru respectarea legii, pentru democraţie. Vrem să se întoarcă acasă românii plecaţi în străinătate”, a spus Dumitru Lupescu.

A mai transmis un mesaj şi Daniel Blaga, preşedintele filialei PLUS Dâmboviţa. Tânărul lider a mărturisit că organizaţia pe care o conduce este formată din oameni noi în politică, oameni care au dorit să se implice, fiindcă vor o schimbare în bine în România, în acest judeţ.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru alegerile prezidenţiale, a mărturisit că este legat de judeţul Dâmboviţa, întrucât a activat aici aproximativ 20 de ani, fiind implicat în antreprenoriatul unor proiecte europene.

Barna a spus că, peste tot în ţară, peste tot pe unde a umblat în acest turneu de strângere a celor 200.000 de semnături de susţinere, românii i-au spus că s-au săturat de vechea clasă politică, întrucât, timp de 30 de ani, a făcut foarte puţin pentru România şi pentru cetăţenii ei.

„Am întâlnit foarte mulţi români care, fiind în ultimele zile de vacanţă din ţară, veniţi să-şi vadă copiii lăsaţi în grija bunicilor, să-şi vadă părinţii vârstnici, mi-au spus că s-ar întoarce şi mâine din străinătate, dacă ţara le-ar da încredere, dacă ar vedea că România începe să meargă într-o direcţie bună. Foarte mulţi mi-au spus că nu au plecat din cauza salariului minim. Au plecat fiindcă nu mai aveau încredere că merită să-şi crească copiii aici, în această ţară.

Exact acesta este mesajul pe care eu, în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS la Preşedinţia României, îl transmit. Este un mesaj foarte simplu. România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim. România trebuie să redevină o ţară în care să putem să fim fericiţi, aici, acasă, nu căutându-ne fericirea şi împlinirea vieţii pe alte meridiane şi lucrurile acestea se pot întâmpla. Condiţia este una simplă. Să intre în politică oameni oneşti şi competenţi. Sunt două caracteristici minime. În Târgovişte am câştigat alegerile europarlamentare. Am schimbat parola inventată de Liviu Dragnea în parola „«ără hoţie, ajungem departe». România se poate însănătoşi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats