Connect with us

ALEGERI

Dan Barna, la Târgovişte: România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim!

Publicat

pe

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS, s-a aflat astăzi, 8 septembrie 2019, la Târgovişte. Vizita face parte din turneul preelectoral pe care Barna îl efectuează la nivel naţional. Stilul de campanie, modul de comunicare, de relaţionare, mişcarea în teren, deplasarea cu un autobuz ce poartă o imagine imensă cu chipul candidatului USR PLUS, vestimentaţia simplistă, în blugi, cămaşă şi cu mânecile suflecate, transmit electoratului mesaje interesante, uşor de reţinut, altfel de cum era obişnuit până acum. Rămâne de văzut cum vor fi decodificate până la finalul campaniei.

Dan Barna a descins la Târgovişte însoţit de o parte a staff-ului de campanie şi de deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa.

Înainte de conferinţa de presă, Dan Barna a făcut un tur prin centrul municipiului Târgovişte, respectiv în zona unde, de „Zilele Cetăţii”, este organizat „Târgul meşteşugarilor”. De consemnat faptul că Barna a arătat că este echilibrat şi răbdător. Mesajul transmis celor cu care a intrat în dialog a fost scurt şi concis. Candidatul USR PLUS a fost şi calm, fiindcă au existat şi situaţii, inerente de altfel, când respingerea a fost expusă grosolan, ba chiar şi cu note de jignire. USR-iştii, până acum, au fost consideraţi a fi genul de politicieni care îşi propagă elementele de platformă, cererile, dezacordul, prin note uşoare de violenţă verbală şi manifestări gestuale. Este cert că, acum, în precampanie, nu a fost scoasă la vedere artileria grea sau alte tipuri de elemente de imagine care să producă emoţie, întrebări şi meditaţie între a fi sau a nu fi Barna preşedinte.

Campania de strângere de semnături continuă. În târg, am văzut clar, foarte receptivi la mesajul lui Barna s-au arătat meşteşugarii şi comercianţii veniţi la Târgovişte dinspre Ardeal şi alte zone ale ţării. Dâmboviţenii au fost oarecum circumspecţi, antrenaţi de o uşoară simpatie şi mai multă curiozitate faţă de candidat.

Deschiderea conferinţei de presă i-a aparţinut liderului USR Dâmboviţa, deputatul Dumitru Lupescu. Acesta a vorbit despre ceea ce este Alianţa USR PLUS, despre ceea ce vor românii de la ei.

„Cetăţenii ne-au spus că vor să luptăm pentru viitorul copiilor noştri, pentru libertate, pentru respectarea legii, pentru democraţie. Vrem să se întoarcă acasă românii plecaţi în străinătate”, a spus Dumitru Lupescu.

A mai transmis un mesaj şi Daniel Blaga, preşedintele filialei PLUS Dâmboviţa. Tânărul lider a mărturisit că organizaţia pe care o conduce este formată din oameni noi în politică, oameni care au dorit să se implice, fiindcă vor o schimbare în bine în România, în acest judeţ.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru alegerile prezidenţiale, a mărturisit că este legat de judeţul Dâmboviţa, întrucât a activat aici aproximativ 20 de ani, fiind implicat în antreprenoriatul unor proiecte europene.

Barna a spus că, peste tot în ţară, peste tot pe unde a umblat în acest turneu de strângere a celor 200.000 de semnături de susţinere, românii i-au spus că s-au săturat de vechea clasă politică, întrucât, timp de 30 de ani, a făcut foarte puţin pentru România şi pentru cetăţenii ei.

„Am întâlnit foarte mulţi români care, fiind în ultimele zile de vacanţă din ţară, veniţi să-şi vadă copiii lăsaţi în grija bunicilor, să-şi vadă părinţii vârstnici, mi-au spus că s-ar întoarce şi mâine din străinătate, dacă ţara le-ar da încredere, dacă ar vedea că România începe să meargă într-o direcţie bună. Foarte mulţi mi-au spus că nu au plecat din cauza salariului minim. Au plecat fiindcă nu mai aveau încredere că merită să-şi crească copiii aici, în această ţară.

Exact acesta este mesajul pe care eu, în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS la Preşedinţia României, îl transmit. Este un mesaj foarte simplu. România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim. România trebuie să redevină o ţară în care să putem să fim fericiţi, aici, acasă, nu căutându-ne fericirea şi împlinirea vieţii pe alte meridiane şi lucrurile acestea se pot întâmpla. Condiţia este una simplă. Să intre în politică oameni oneşti şi competenţi. Sunt două caracteristici minime. În Târgovişte am câştigat alegerile europarlamentare. Am schimbat parola inventată de Liviu Dragnea în parola „«ără hoţie, ajungem departe». România se poate însănătoşi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT