Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Dan Barna, la Târgovişte: România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim!

Publicat

pe

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS, s-a aflat astăzi, 8 septembrie 2019, la Târgovişte. Vizita face parte din turneul preelectoral pe care Barna îl efectuează la nivel naţional. Stilul de campanie, modul de comunicare, de relaţionare, mişcarea în teren, deplasarea cu un autobuz ce poartă o imagine imensă cu chipul candidatului USR PLUS, vestimentaţia simplistă, în blugi, cămaşă şi cu mânecile suflecate, transmit electoratului mesaje interesante, uşor de reţinut, altfel de cum era obişnuit până acum. Rămâne de văzut cum vor fi decodificate până la finalul campaniei.

Dan Barna a descins la Târgovişte însoţit de o parte a staff-ului de campanie şi de deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa.

Înainte de conferinţa de presă, Dan Barna a făcut un tur prin centrul municipiului Târgovişte, respectiv în zona unde, de „Zilele Cetăţii”, este organizat „Târgul meşteşugarilor”. De consemnat faptul că Barna a arătat că este echilibrat şi răbdător. Mesajul transmis celor cu care a intrat în dialog a fost scurt şi concis. Candidatul USR PLUS a fost şi calm, fiindcă au existat şi situaţii, inerente de altfel, când respingerea a fost expusă grosolan, ba chiar şi cu note de jignire. USR-iştii, până acum, au fost consideraţi a fi genul de politicieni care îşi propagă elementele de platformă, cererile, dezacordul, prin note uşoare de violenţă verbală şi manifestări gestuale. Este cert că, acum, în precampanie, nu a fost scoasă la vedere artileria grea sau alte tipuri de elemente de imagine care să producă emoţie, întrebări şi meditaţie între a fi sau a nu fi Barna preşedinte.

Campania de strângere de semnături continuă. În târg, am văzut clar, foarte receptivi la mesajul lui Barna s-au arătat meşteşugarii şi comercianţii veniţi la Târgovişte dinspre Ardeal şi alte zone ale ţării. Dâmboviţenii au fost oarecum circumspecţi, antrenaţi de o uşoară simpatie şi mai multă curiozitate faţă de candidat.

Deschiderea conferinţei de presă i-a aparţinut liderului USR Dâmboviţa, deputatul Dumitru Lupescu. Acesta a vorbit despre ceea ce este Alianţa USR PLUS, despre ceea ce vor românii de la ei.

„Cetăţenii ne-au spus că vor să luptăm pentru viitorul copiilor noştri, pentru libertate, pentru respectarea legii, pentru democraţie. Vrem să se întoarcă acasă românii plecaţi în străinătate”, a spus Dumitru Lupescu.

A mai transmis un mesaj şi Daniel Blaga, preşedintele filialei PLUS Dâmboviţa. Tânărul lider a mărturisit că organizaţia pe care o conduce este formată din oameni noi în politică, oameni care au dorit să se implice, fiindcă vor o schimbare în bine în România, în acest judeţ.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru alegerile prezidenţiale, a mărturisit că este legat de judeţul Dâmboviţa, întrucât a activat aici aproximativ 20 de ani, fiind implicat în antreprenoriatul unor proiecte europene.

Barna a spus că, peste tot în ţară, peste tot pe unde a umblat în acest turneu de strângere a celor 200.000 de semnături de susţinere, românii i-au spus că s-au săturat de vechea clasă politică, întrucât, timp de 30 de ani, a făcut foarte puţin pentru România şi pentru cetăţenii ei.

„Am întâlnit foarte mulţi români care, fiind în ultimele zile de vacanţă din ţară, veniţi să-şi vadă copiii lăsaţi în grija bunicilor, să-şi vadă părinţii vârstnici, mi-au spus că s-ar întoarce şi mâine din străinătate, dacă ţara le-ar da încredere, dacă ar vedea că România începe să meargă într-o direcţie bună. Foarte mulţi mi-au spus că nu au plecat din cauza salariului minim. Au plecat fiindcă nu mai aveau încredere că merită să-şi crească copiii aici, în această ţară.

Exact acesta este mesajul pe care eu, în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS la Preşedinţia României, îl transmit. Este un mesaj foarte simplu. România trebuie să redevină o ţară în care să ne dorim să trăim. România trebuie să redevină o ţară în care să putem să fim fericiţi, aici, acasă, nu căutându-ne fericirea şi împlinirea vieţii pe alte meridiane şi lucrurile acestea se pot întâmpla. Condiţia este una simplă. Să intre în politică oameni oneşti şi competenţi. Sunt două caracteristici minime. În Târgovişte am câştigat alegerile europarlamentare. Am schimbat parola inventată de Liviu Dragnea în parola „«ără hoţie, ajungem departe». România se poate însănătoşi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

ALDE Dâmbovița își pregătește reprezentanții pentru secțiile de votare

Publicat

pe

Anul acesta, vom avea alegeri locale și parlamentare, chiar dacă, în acest moment, nu se știe exact când. Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, spune că va lua toate măsurile necesare pentru că procesul de vot să se desfășoare în condiții normale.

„Vom fi atenți nu doar la cetățeni, pe care îi vom îndruma, în cazul în care au nevoie de ajutor sau au nelămuriri, fără a-i influența în vreun fel, cât și la politicienii care vor da târcoale. Ne dorim ca votul să fie cu adevărat democratic! Ne dorim ca cetățenii să își exprime alegerea în mod onest, fără a fi ”îmbrobodiți” cu mici atenții electorale. Ne dorim ca numărarea voturilor să se facă în mod corect, așa cum este normal!

Vom fi acolo și vă promitem că vom veghea asupra normalității! Vă invităm să veniți la vot! Vă rugăm să vă exercitați votul democratic și să votați cu mintea și cu sufletul! Ultimele luni ne-au reconfirmat faptul că avem nevoie de politicieni serioși, responsabili, asumați și, mai ales, capabili, în funcțiile publice, avem nevoie de oameni care să știe să gestioneze o situație critică, asemenea pandemiei de coronavirus, fără a îngropa economia, fără a-și bate joc de cetățeni. Avem nevoie de oameni care au simțul răspunderii și care să fie dedicați poporului, nu propriilor interese”, spune liderul ALDE Dâmbovița.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!