Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Iubind şi înălţând Târgoviştea, ne iubim şi ne înălţăm Ţara şi Neamul…

Publicat

pe

Şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal Târgovişte prilejuită de „Zilele Cetăţii” 2019, care s-a ţinut pentru al cincilea an consecutiv în Sala tronului de la Curtea Domnească, a reprezentat un moment de evocare a istoriei oraşului, de readucere în memoria colectivă a unor oameni excepţionali, care au contribuit la dezvoltarea acestei urbe.

La eveniment, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale târgoviştene – primar Daniel Cristian Stan, viceprimari Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, administrator public Gabriel Boriga, consilieri locali şi funcţionari publici, au fost prezenţi: prefectul Antonel Jîjîie şi subprefectul Florina Mureşan, senatorii Adrian Ţuţuianu, Iancu Caracota, Ionuţ Vulpescu şi Titus Corlăţean – vicepreşedinte al Senatului României, deputaţii Carmen Holban, Oana Vlăducă, Marian Ţachianu şi Corneliu Ştefan, preşedintele consiliului Judeţean Dâmboviţa Alexandru Oprea şi vicepreşedinta Luciana Cristea, părintele vicar eparhial Ionuţ Ghibanu, fostul deputat Radu Popa, directori ai instituţiilor publice deconcentrate din judeţ şi reprezentanţi la cel mai înalt nivel ai localităţilor din Italia (primar Corbetta), Spania (consilier Castellon) şi Republica Moldova (primar Căuşeni) cu care municipiul Târgovişte are semnate parteneriate de înfrăţire.

În deschidere, a vorbit decanul de vârstă al consilierilor locali târgovişteni, prof. Honorius Moţoc, care a dezvăluit celor prezenţi informaţii preţioase despre activitatea fostului primar din perioada interbelică, Lăzărică Petrescu, omul care s-a preocupat să creeze o identitate vizuală oraşului, plecând de la sigiliul care o promova pe Fecioara Maria cu Pruncul Sfânt, sigiliu care se regăsea pe documentele din secolul al XVI-lea.

Noua pecete a oraşului, realizată de artistul plastic Vasile Blendea după o amplă acţiune de studiere a arhivelor, a fost publicată în buletinul oficial al Târgoviştei din anul 1943, împreună cu un cuvânt înainte al primarului Lăzărică Petrescu, un text cu o puternică încărcătură emoţională, care se încheia astfel: „Iubind şi înălţând Târgoviştea, ne iubim şi ne înălţăm Ţara şi Neamul. Să fie într-un ceas bun. Maica Domnului, vechea patroană ocrotitoare a Târgoviştei, să fie iarăşi cu noi”.

După acest moment, a preluat oficiile de gazdă primarul Daniel Cristian Stan, care a mărturisit că Târgovişte înseamnă acasă, că niciodată nu s-a gândit să părăsească această urbe şi că este o onoare să conducă destinele oraşului.

„Îmi place să cred că Zilele Cetăţii au îmbrăcat mult mai complex semnificaţia unei sărbători a localităţii şi au transformat-o în ceva mai mult decât o petrecere în aer liber. Este vorba de o stare de spirit unică, o provocare a patriotismului local de bun gust, o tresărire a mândriei de târgoviştean. Ne întâlnim laolaltă prieteni vechi şi noi, ne regăsim, în spaţiul aceloraşi ziduri istorice, concitadini de diferite vârste, profesii, pasiuni, şi ne bucurăm cu toţii de acelaşi moment.

Este ceva ce depăşeşte un simplu târg sau concert şi sunt onorat că fac parte din acest suflu vibant al comunităţii. Pentru mine, repet asta de fiecare dată cu mândrie, Târgovişte înseamnă acasă. Este locul de care nu m-aş putea despărţi niciodată. Nici măcar nu îmi pot imagina asta. Nu mă pot închipui altfel, decât aici unde m-am născut, unde am învăţat, unde am crescut să fiu cel de astăzi, unde îmi sunt familia şi prietenii.

Funcţia pe care o ocup este o cinste pe care nu o pot exprima în cuvinte. De aici derivă şi munca uriaşă prin care încerc să răsplătesc încrederea concitadinilor noştri. Este un efort asumat de transformare a oraşului, pe care l-am început acum câţiva ani şi pe care sunt bucuros să-l văd împlinindu-se în fiecare lună.

Târgoviştea noastră s-a schimbat enorm în bine şi lucrurile nu se opresc aici. Eu sunt un om de cuvânt şi n-am uitat nicio virgulă din ce am promis. Celor mulţi, care îmi spun mereu cât de frumos s-a transformat oraşul, le mulţumesc din suflet. Celor care au în continuare aşteptări punctuale, le spun că nu vor fi dezamăgiţi, iar celor care nu văd nimic bun în jurul lor, le spun să deschidă puţin ochii. Le mulţumesc tuturor. Ştiu că o cetate cu un trecut atât de glorios nu poate fi decât pretenţioasă cu privire la viitorul său”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Au mai luat cuvântul, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal Târgovişte, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, care a dat citire mesajului mitropolitului Nifon; preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea; primarul din Corbetta (Italia); primarul din Căuşeni (Republica Moldova) şi consilierul din cadrul Primăriei Castellon (Spania).

Edilul Daniel Cristian Stan a înmânat apoi diplomele de cetăţean de onoare col.(r) Gheorghe Şerban – fost şef al Garnizoanei Târgovişte, actualmente preşedinte al Filialei Dâmboviţa a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor şi doctorului în medicină Florin Mihail Filipoiu – profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, născut şi crescut la Târgovişte, o somitate în domeniul medical care, prin rezultatele obţinute, a făcut cunoscut numele oraşului natal la nivel mondial.

De asemenea, au fost acordate diplome de excelenţă FC Chindia, pentru promovarea în Liga 1 fotbalistică după 23 de ani, şi unor elevi şi profesori care fac cinste municipiului Târgovişte – Petre Angelo Andi (olimpic internaţional la Geografie – profesor coordonator Stancu Valentin), Radu Lecoiu (olimpic internaţional la matematică – profesor coordonator Laura Erculescu) şi Darius Emanuel Movileanu (multiplu campion la tenis).

Ultima parte a şedinţei festive a fost dedicată apariţiilor editoriale, fiindcă municipiul Târgovişte nu îşi putea dezminţi statutul de „Cetate a tiparului”. Anul acesta, de Zilele oraşului, au fost lansate două volume: Istoria Târgoviştei Militare (autori: George Coandă şi Gheorghe Şerban) şi „Voievozi de Târgovişte – controverse şi adevăr istoric”. De asemenea, senatorul Ionuţ Vulpescu – fost ministru al Culturii a prezentat publicului cartea „Bulevardul Castanilor”, reeditată, a târgovişteanului Corneliu Popescu, ajuns pe la vârsta de 80 de ani, primar al unui district din Caracas – Venezuela.

ADMINISTRAŢIE

Primăriile, obligate să pună dezinfectant la fiecare scară de bloc!

Publicat

pe

Vine o nouă belea pe capul autorităților orășenești și municipale! Conform Ordonanței Militare Nr. 4/29 martie 2020, primăriile vor trebui să instaleze, la scările blocurilor de locuințe, dispozitive cu soluții dezinfectante. De asemenea, conform art. 6 (1), vor trebui să se ocupe, periodic, și de dezinfecția lifturilor, a scărilor de bloc și a celorlalte spații comune.

Grav este că măsura trebuie aplicată începând cu data de 31 martie. Adică de marți! Este greu de crezut că într-un interval așa de scurt autoritățile vor putea să procure o cantitate așa de mare de substanță dezinfectantă, dar și dozatoatele. Nu mai vorbim de forța da muncă pe care trebuie sa o concentreze! Orice achiziție, pe vremuri de lege militară sau nu, presupune o procedură, căutarea unor furnizori, negocieri… Nu mai punem la calcul alocările bugetare necesare pentru demararea și susținerea unei asemena acțiuni! Dificil moment…

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu asigură gratuit pachete alimentare pentru persoanele vulnerabile în faţa COVID-19!

Publicat

pe

La iniţiativa primarului Traian Niculae, Consiliul Local Titu a votat, ieri – 27 martie 2020, o serie de măsuri în sprijinul locuitorilor oraşului şi al cadrelor didactice, pe perioada crizei generată de pandemia de COVID-19, după cum urmează:

1. Asigurarea unui pachet săptămânal în valoare de 50 de lei din care vor fi achiziționate alimente de bază pentru categoriile defavorizate expuse riscului de infectare cu SARS – COV2:
– Persoanele vârstnice de peste 65 de ani fără susținători legali și fără vreo formă de venit;
– Persoanele adulte cu grad de handicap grav;
– Beneficiarii venitului minim garantat;
– Beneficiarii dreptului privind acordarea de alocație pentru susținerea de familii monoparentale;
– Alte cazuri speciale (persoane inactive, fără profesie, persoane în risc de marginalizare socială etc);

„La acest proiect de hotărâre lucrez de aproximativ 2 săptămâni, de la declanșarea stării de urgență, împreună cu aparatul de specialitate al primăriei, iar la inițiativa mea, pentru a nu afecta bugetul orașului din taxele și impozitele plătite de dumneavoastră, am demarat o acțiune de sponsorizare începând cu firmele în care sunt eu acționar, cu suma de 20.000 lei, ulterior răspunzând apelului meu și alți agenți economici din oraș, cărora le mulțumesc pe această cale:
– Metaplast SRL- 10.000 lei;
– Romstar SRL – 10.000 lei;
– Atlas Park Residence – 50.000 lei;
– Denismon SRL – 3.000 lei;
– Helene SRL – 10.000 lei;
– NTC Helene Impex SRL – 10.000 lei.

Astfel, avem asigurată suma de 93.000 de lei în acest moment, această sumă va acoperi următoarele 4 săptămâni în care vom distribui aceste alimente. Pentru luna „mai”, vom continua să asigurăm aceste alimente tot prin sponsorizări și donații, pentru a nu destabiliza planul de investiții și lucrările care se vor desfășura la nivelul orașului în acest an. Voi contribui personal din nou și în luna mai, alături de agenții economici de mai sus și de alți agenți economici cu care am avut discuții, în urma cărora manifestandu-și intenția de a ajuta. Începând cu luna viitoare, o să vă informez după ședința de Consiliu.

Suntem în proces de achiziționare a acestor pachete de alimente, astfel încât, acestea să poată fi distribuite începând de săptămâna viitoare”, spune primarul Traian Niculae.

2. Alocarea sumei de 200.000 din fondul de rezervă pentru situațiile de urgență prevăzute la începutul anului 2020 a fost repartizată integral către UPU Titu, din care 50.000 lei pentru materiale și echipamente de protecție (măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți etc) și 150.000 lei pentru aparatură medicală, achiziția acestora facandu-se cu, consultarea medicului responsabil de la UPU Titu.

„Dacă se constată că mai este nevoie, voi suplimenta fondurile pentru UPU Titu, vă asigur că voi găsi sursele de finanțare necesare. Vă asigur, stimați locuitori ai orașului, de faptul că eu cunosc toate problemele și nevoile pe care le are orașul Titu, am fost și voi fi lângă fiecare cetățean care a avut sau va avea nevoie de sprijinul meu. Împreună cu echipa mea suntem la datorie zi de zi pentru dumneavoastră și suntem pregătiți să luăm toate măsurile care se impun pentru a trece cu toții cu bine de această perioadă grea.

De asemenea, vă informez ca primăria are deschise mai multe șantiere de lucrări pe raza orașului Titu, vom mai avea și altele pe parcursul anului, dar mi-aș dori să discutăm despre toate acestea după ce vom depăși aceste probleme cu care nu ne-am mai confruntat până acum.

Să ne revedem sănătoși cu toții și nu uitați că vă stăm la dispoziție oricând aveți nevoie de noi”, declară primarul oraşului Titu – Traian Niculae.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT