Connect with us

Dâmboviţa

Conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, în zodia incertitudinii!

Publicat

pe

Aşa cum anticipam, este posibil să nu se organizeze conferinţă de alegeri la PSD Dâmboviţa, în data de 20 septembrie 2019. Marea adunare a social-democraţilor dâmboviţeni ar fi trebuit să se ţină pe 6 septembrie, apoi s-a amânat, din cauze ce ţineau de programul încărcat al doamnei Viorica Dăncilă, pentru 12 septembrie. Nici aceasta nu a fost însă data limită! S-a ajuns la 20 septembrie şi auzim că în CEX s-ar fi cerut încă o amânare.

Sunt destule voci care spun că, fără nicio subtilitate, Viorica Dăncilă i-a făcut aceste favoruri bunei sale prietene Rovana Plumb, dându-i posibilitatea să-şi reconsolideze poziţia în judeţ, să îi recapaciteze pe primari, pe cei indecişi şi, chiar dacă nu va candida, să poată să-şi lase la Dâmboviţa un înlocuitor credincios.

Lupta este una subiectivă. Rovana Plumb nu vrea să accepte că prima poziţie în PSD Dâmboviţa ar putea fi câştigată de tânărul deputat Corneliu Ştefan. Nu poate uita că a înfruntat-o dur şi public. A înghiţit atunci ofensa, dar nu iartă! Tocmai de aceea caută alternative, asta în condiţiile în care va ajunge comisar european. Una ar fi Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. A două alternativă apărută de curând ar fi Laurenţiu Neculăescu.

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, nu ar mai fi agreat şi nu ar mai trebui să primească nicio funcţie de conducere în organizaţie. Asta fiindcă a ieşit din jocul suprem şi l-a impus şi susţinut pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD Târgovişte pe viceprimarul Cătălin Rădulescu. Echipa Rovanei Plumb l-ar fi dorit în această poziţie pe tânărul Andrei Păunescu, care şi-a exprimat ataşamentul faţă de europarlamentara Rovana Plumb.

Am auzit că ar fi ieşit chiar şi un soi de conflict la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Târgovişte pe acest subiect. De menţionat că presa nu a fost invitată la adunarea de alegeri a celei mai mari orgaizaţii PSD din judeţul Dâmboviţa. Aşteptăm să vedem dacă pe 20 septembrie se va organiza conferinţa de alegeri. Motivaţii pentru o amânare până după alegerile prezidenţiale sunt destule. Să vedem cum va acţiona Viorica Dăncilă.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT