Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, în zodia incertitudinii!

Publicat

pe

Aşa cum anticipam, este posibil să nu se organizeze conferinţă de alegeri la PSD Dâmboviţa, în data de 20 septembrie 2019. Marea adunare a social-democraţilor dâmboviţeni ar fi trebuit să se ţină pe 6 septembrie, apoi s-a amânat, din cauze ce ţineau de programul încărcat al doamnei Viorica Dăncilă, pentru 12 septembrie. Nici aceasta nu a fost însă data limită! S-a ajuns la 20 septembrie şi auzim că în CEX s-ar fi cerut încă o amânare.

Sunt destule voci care spun că, fără nicio subtilitate, Viorica Dăncilă i-a făcut aceste favoruri bunei sale prietene Rovana Plumb, dându-i posibilitatea să-şi reconsolideze poziţia în judeţ, să îi recapaciteze pe primari, pe cei indecişi şi, chiar dacă nu va candida, să poată să-şi lase la Dâmboviţa un înlocuitor credincios.

Lupta este una subiectivă. Rovana Plumb nu vrea să accepte că prima poziţie în PSD Dâmboviţa ar putea fi câştigată de tânărul deputat Corneliu Ştefan. Nu poate uita că a înfruntat-o dur şi public. A înghiţit atunci ofensa, dar nu iartă! Tocmai de aceea caută alternative, asta în condiţiile în care va ajunge comisar european. Una ar fi Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. A două alternativă apărută de curând ar fi Laurenţiu Neculăescu.

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, nu ar mai fi agreat şi nu ar mai trebui să primească nicio funcţie de conducere în organizaţie. Asta fiindcă a ieşit din jocul suprem şi l-a impus şi susţinut pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD Târgovişte pe viceprimarul Cătălin Rădulescu. Echipa Rovanei Plumb l-ar fi dorit în această poziţie pe tânărul Andrei Păunescu, care şi-a exprimat ataşamentul faţă de europarlamentara Rovana Plumb.

Am auzit că ar fi ieşit chiar şi un soi de conflict la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Târgovişte pe acest subiect. De menţionat că presa nu a fost invitată la adunarea de alegeri a celei mai mari orgaizaţii PSD din judeţul Dâmboviţa. Aşteptăm să vedem dacă pe 20 septembrie se va organiza conferinţa de alegeri. Motivaţii pentru o amânare până după alegerile prezidenţiale sunt destule. Să vedem cum va acţiona Viorica Dăncilă.

ALEGERI

PMP Dâmbovița îndeamnă alegătorii să meargă la vot pentru Klaus Iohannis

Publicat

pe

Partidul Mişcarea Populară Dâmbovița le mulțumeşte alegătorilor pentru încrederea acordată candidatului PMP Theodor Paleologu în primul tur de scrutin şi îi îndeamnă să meargă şi duminică, 24 noiembrie, la vot pentru Klaus Iohannis.

Este un vot rațional pentru o Românie normală, care să rămână ataşată valorilor euro-atlantice, spune Liliana Nițu – preşedinte PMP Dâmbovița.

“Echipa PMP Dâmbovița îşi va continua demersul de construire a unei organizații mai puternice, pentru a obține rezultate şi mai bune la alegerile locale de anul viitor”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Plângere prealabilă pentru salvarea zonei sălbatice din Parcul Natural Bucegi

Publicat

pe

Trei parlamentari USR, Allen Coliban (senator de Braşov), Mihai Goțiu (senator de Cluj) și Dumitru Lupescu (deputat de Dâmboviţa), au depus, săptămâna aceasta, o plângere prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Consiliul Local și Primăria Moroieni, pentru salvarea zonei sălbatice de pe platoul Parcului Natural Bucegi.

Practic, se solicită revocarea deciziilor de mediu și a deciziilor de încadrare care au stat la bază eliberării autorizațiilor de construire pentru drum și pentru casele de vacanță din zona Piatra Arsă, precum și a autorizațiilor de construire în sine.

Cu două luni în urmă, cei trei parlamentari s-au adresat şi ministrului Apelor şi Pădurilor, sperând să descâlcească iţele acestei afaceri. De asemenea, în data de 28 septembrie au participat la protestul organizat de activiştii pentru mediu în Munţii Bucegi, sub forma unei drumeţii la Piatra Arsă, menită să atragă atenţia autorităţilor că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Reamintim că Primăria Moroeni a aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare de teren, în apropiere de cabana Piatra Arsă. După izbucnirea scandalului, dezvoltatorul a declarat la Europa Liberă că renunţă la proiect.

Citește în continuare

Promovare electorală

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web