Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

36 de liceeni români au strâns bani pentru #NoiFacemUnSpital, testându-şi ideile de afaceri!

Publicat

pe

36 de liceeni din mai multe oraşe ale ţării s-au adunat la Bucureşti, la sfârşitul lunii august, pentru a învăţa despre antreprenoriat, în cadrul primei ediţii a Spark Week. Timp de o săptămână, tinerii au interacţionat cu 20 de antreprenori şi manageri, au vizitat diferite business-uri alături de fondatorii acestora şi au participat la cinci ateliere practice, învățând despre marketing, vânzări și despre etapele lansării unei afaceri.

„În echipe, liceeni au gândit o idee de produs pe care să-l vândă în maxim 24 de ore. Cei 36 de participanți au ales să testeze vânzarea unor diverse produse și servicii: brățări personalizate, cărți surpriză sub conceptul „Blind date with a book”, căsătorii pentru o zi, tricouri cu grafică modernă creată de ei și inspirată din artă, brățări pentru purtarea medicamentelor cu tine atunci când urmezi un tratament. Pentru realizarea acestor produse, ei au folosit ideile generate în cele 5 zile ale taberei, sfaturile primite de la antreprenori, resursele puse la dispoziție de EA – The Entrepreneurship Academy, imprimante 3D în colaborare cu antreprenorii cu care au interacționat la Spark Week.

Fiind un exercițiu de învățare, toți banii strânși de tinerii participanți au fost donați către o cauză socială – inițiativa #NoiFacemUnSpital a Asociației Dăruiește Viață. Carmen Uscatu, fondatoarea organizației, a avut o conversație inspirațională cu participanții în care le-a explicat ce presupune construcția de la zero a primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Deși participanții au fost împărțiți în 5 echipe care au concurat între ele pentru a vedea cine face cele mai multe vânzări, toți banii strânși au fost puși la un loc pentru a susține construcția spitalului. În total, în mai puțin de 24 ore, cei 36 de tineri au strâns 9.924 lei, într-un mod în care și-au testat și abilitățile de antreprenori”, se arată într-un comunicat remis de organizatorul evenimentului, EA – The Entrepreneurship Academy.

A doua ediție Spark Week va avea loc în luna ianuarie 2020. Pre-înscrierile au început deja.

ACTUALITATE

Șef de la Direcția Agricolă Dâmboviţa, contact COVID-19, prezent la Colegiul Prefectural?

Publicat

pe

Primim tot mai multe semnale dinspre instituțiile publice care funcționează pe teritoriul județului Dâmbovița. Oamenii sunt speriați din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus, din cauza faptului că tocmai în aceste tipuri de colectivități apar cele mai multe îmbolnăviri. Cred funcționarii angajați la stat și care lucrează la modul intensiv cu publicul că s-ar impune o testare în masă a personalului.

Cazul de la Direcția Agricolă Dâmbovița nu este deloc unul de neglijat. Am primit telefoane de la mai mulți angajați ai acestei instituții, care ne-au spus că, după ce au aflat despre infectarea unui coleg și intrarea în izolare a altora 17, sunt speriați.

„Avem și noi acasă copii, părinți, bunici, unii dintre ei suferă de diferite afecțiuni, nu vrem să le punem viața în pericol. De ce nu ne testează pe toți, să știm măcar ce se întâmplă, să nu mai stăm panicați”, ne-a spus un angajat al Direcției Agricole Dâmboviţa.

Am mai aflat, tot pe surse, că unul dintre conducătorii instituției ar fi fost prezent la o ședință a Colegiului Prefectural, deși se pare că ar fi intrat în contact cu persoana din Direcție care a fost găsită pozitiv la testul pentru coronavirus. Situația nu trebuie scăpată de sub control. Este știut că, în perimetrul în care se află Direcția Agricolă Dâmbovița, funcționează mai multe unități de interes public. Numim aici Direcția Sanitară Veterinară, APIA – unde în această perioadă vin foarte mulți oameni din județ cu cereri pentru subvenții, Oficiul Județean de Cadastru etc.

Conform informațiilor primite de la autorități, răspândirea coronavirusului este acum una comunitară, dacă ținem cont de faptul că, aproape zilnic, sunt confirmate cazuri cam pe tot cuprinsul județului Dâmbovița. Specialiștii ne recomandă multă prudență, evitarea locurilor aglomerate și folosirea, în special în zonele cu mult public, a măștilor de protecție. De asemenea, spălatul pe mâini cu apă și mult săpun este deosebit de important.

Citește în continuare

ACTUALITATE

17 angajați de la Direcția Agricolă Dâmboviţa, în izolare

Publicat

pe

Nerepectarea măsurilor de distanțare fizică duc la tot mai multe infectări cu coronavirus. Culmea, cele mai multe îmbolnăviri apar prin instituții publice și societăți comerciale.

Aflăm că și Direcția Agricolă Dâmbovița are probleme cu COVID-19. Se pare că un angajat care a fost plecat în concediu a revenit acasă contaminat cu coronavirus.

În momentul de față, 17 funcționari ai Direcției Agricole Dâmbovița sunt în izolare. Mai mult, am aflat că unul dintre ei ar fi plecat la mare, încălcând normele în vigoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!