Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nu putem dezvolta oraşul Târgovişte, dacă nu ne uităm ce se întâmplă la alţii!

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a criticat astăzi, 12 septembrie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, administraţia publică locală, pentru faptul că nu are o strategie de punere în valoare a potenţialului turistic al oraşului fostă capitală a Ţării Româneşti.

Din punctul de vedere al liderului liberal, modul în care au fost gândite manifestările prilejuite de „Zilele Cetăţii” arată clar că, la Târgovişte, totul se face la întâmplare, nicidecum după un plan care să aibă ca finalitate crearea unui flux de turişti.

Cotinescu spune că oraşul Târgovişte nu va reuşi să se dezvolte, dacă edilii nu încep să se uite ce se întâmplă la alţii. Şi a dat ca exemplu municipiul Cluj-Napoca, unde s-au adus venituri în economia locală de 40 de milioane de euro la un singur eveniment, care a atras 300.000 de turişti!

„La Târgovişte, banii cheltuiţi de Primărie nu numai că nu s-au întors decât într-o mică măsură în bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turişti şi nu s-au adus bani în economia locală.

Se pare că am uitat că ne aflăm la 60 de km de zona Ilfov-bucureşti, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare week-end, pleacă sute de mii de persoane să cheltuie bani în toată ţara, mai puţin în Târgovişte.

Se pare că am uitat că suntem fostă capitală a Ţării Româneşti şi că avem un potenţial enorm de dezvoltare a turismului”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Preşedintele PNL Târgovişte spune că ar fi trebuit ca „Zilele Cetăţii” să fie organizate strict pe caracterul istoric-turistic al oraşului, cu accent pe zona medievală şi pe zona de concerte pentru toate vârstele, care ar fi trebuit să aibă loc pe stadion, permiţând astfel accesul unui public numeros, care ar fi avut la dispoziţie condiţii bune de participare. În schimb, am avut manifestări cultural-artistice cât se poate de obişnuite!

„Îi felicit pe toţi primarii comunelor din judeţul Dâmboviţa pentru că au ajuns la performanţa de a se organiza la fel de bine ca Primăria Târgovişte, de Zilele Cetăţii, cu amendamentul că Târgovişte este municipiul reşedinţă de judeţ.

Căluşei şi bâlci la comune. Căluşei şi bâlci la Târgovişte. Tarabe cu chinezării la comune. Tarabe cu chinezării la Târgovişte. Corturi mai mici, mai mari, nimic standardizat, unele albe, unele roşii, unele mai murdare, unele foarte murdare puse pe spaţiul verde…

Fum de grătare în mijlocul oraşului, cu mese puse printre trandafiri, tot pe spaţiul verde…”, a punctat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

VIDEO

ALEGERI

PMP Dâmbovița îndeamnă alegătorii să meargă la vot pentru Klaus Iohannis

Publicat

pe

Partidul Mişcarea Populară Dâmbovița le mulțumeşte alegătorilor pentru încrederea acordată candidatului PMP Theodor Paleologu în primul tur de scrutin şi îi îndeamnă să meargă şi duminică, 24 noiembrie, la vot pentru Klaus Iohannis.

Este un vot rațional pentru o Românie normală, care să rămână ataşată valorilor euro-atlantice, spune Liliana Nițu – preşedinte PMP Dâmbovița.

“Echipa PMP Dâmbovița îşi va continua demersul de construire a unei organizații mai puternice, pentru a obține rezultate şi mai bune la alegerile locale de anul viitor”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Plângere prealabilă pentru salvarea zonei sălbatice din Parcul Natural Bucegi

Publicat

pe

Trei parlamentari USR, Allen Coliban (senator de Braşov), Mihai Goțiu (senator de Cluj) și Dumitru Lupescu (deputat de Dâmboviţa), au depus, săptămâna aceasta, o plângere prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Consiliul Local și Primăria Moroieni, pentru salvarea zonei sălbatice de pe platoul Parcului Natural Bucegi.

Practic, se solicită revocarea deciziilor de mediu și a deciziilor de încadrare care au stat la bază eliberării autorizațiilor de construire pentru drum și pentru casele de vacanță din zona Piatra Arsă, precum și a autorizațiilor de construire în sine.

Cu două luni în urmă, cei trei parlamentari s-au adresat şi ministrului Apelor şi Pădurilor, sperând să descâlcească iţele acestei afaceri. De asemenea, în data de 28 septembrie au participat la protestul organizat de activiştii pentru mediu în Munţii Bucegi, sub forma unei drumeţii la Piatra Arsă, menită să atragă atenţia autorităţilor că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Reamintim că Primăria Moroeni a aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare de teren, în apropiere de cabana Piatra Arsă. După izbucnirea scandalului, dezvoltatorul a declarat la Europa Liberă că renunţă la proiect.

Citește în continuare

Promovare electorală

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web