Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nu putem dezvolta oraşul Târgovişte, dacă nu ne uităm ce se întâmplă la alţii!

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a criticat astăzi, 12 septembrie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, administraţia publică locală, pentru faptul că nu are o strategie de punere în valoare a potenţialului turistic al oraşului fostă capitală a Ţării Româneşti.

Din punctul de vedere al liderului liberal, modul în care au fost gândite manifestările prilejuite de „Zilele Cetăţii” arată clar că, la Târgovişte, totul se face la întâmplare, nicidecum după un plan care să aibă ca finalitate crearea unui flux de turişti.

Cotinescu spune că oraşul Târgovişte nu va reuşi să se dezvolte, dacă edilii nu încep să se uite ce se întâmplă la alţii. Şi a dat ca exemplu municipiul Cluj-Napoca, unde s-au adus venituri în economia locală de 40 de milioane de euro la un singur eveniment, care a atras 300.000 de turişti!

„La Târgovişte, banii cheltuiţi de Primărie nu numai că nu s-au întors decât într-o mică măsură în bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turişti şi nu s-au adus bani în economia locală.

Se pare că am uitat că ne aflăm la 60 de km de zona Ilfov-bucureşti, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare week-end, pleacă sute de mii de persoane să cheltuie bani în toată ţara, mai puţin în Târgovişte.

Se pare că am uitat că suntem fostă capitală a Ţării Româneşti şi că avem un potenţial enorm de dezvoltare a turismului”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Preşedintele PNL Târgovişte spune că ar fi trebuit ca „Zilele Cetăţii” să fie organizate strict pe caracterul istoric-turistic al oraşului, cu accent pe zona medievală şi pe zona de concerte pentru toate vârstele, care ar fi trebuit să aibă loc pe stadion, permiţând astfel accesul unui public numeros, care ar fi avut la dispoziţie condiţii bune de participare. În schimb, am avut manifestări cultural-artistice cât se poate de obişnuite!

„Îi felicit pe toţi primarii comunelor din judeţul Dâmboviţa pentru că au ajuns la performanţa de a se organiza la fel de bine ca Primăria Târgovişte, de Zilele Cetăţii, cu amendamentul că Târgovişte este municipiul reşedinţă de judeţ.

Căluşei şi bâlci la comune. Căluşei şi bâlci la Târgovişte. Tarabe cu chinezării la comune. Tarabe cu chinezării la Târgovişte. Corturi mai mici, mai mari, nimic standardizat, unele albe, unele roşii, unele mai murdare, unele foarte murdare puse pe spaţiul verde…

Fum de grătare în mijlocul oraşului, cu mese puse printre trandafiri, tot pe spaţiul verde…”, a punctat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

VIDEO

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!