Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nu putem dezvolta oraşul Târgovişte, dacă nu ne uităm ce se întâmplă la alţii!

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a criticat astăzi, 12 septembrie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, administraţia publică locală, pentru faptul că nu are o strategie de punere în valoare a potenţialului turistic al oraşului fostă capitală a Ţării Româneşti.

Din punctul de vedere al liderului liberal, modul în care au fost gândite manifestările prilejuite de „Zilele Cetăţii” arată clar că, la Târgovişte, totul se face la întâmplare, nicidecum după un plan care să aibă ca finalitate crearea unui flux de turişti.

Cotinescu spune că oraşul Târgovişte nu va reuşi să se dezvolte, dacă edilii nu încep să se uite ce se întâmplă la alţii. Şi a dat ca exemplu municipiul Cluj-Napoca, unde s-au adus venituri în economia locală de 40 de milioane de euro la un singur eveniment, care a atras 300.000 de turişti!

„La Târgovişte, banii cheltuiţi de Primărie nu numai că nu s-au întors decât într-o mică măsură în bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turişti şi nu s-au adus bani în economia locală.

Se pare că am uitat că ne aflăm la 60 de km de zona Ilfov-bucureşti, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare week-end, pleacă sute de mii de persoane să cheltuie bani în toată ţara, mai puţin în Târgovişte.

Se pare că am uitat că suntem fostă capitală a Ţării Româneşti şi că avem un potenţial enorm de dezvoltare a turismului”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Preşedintele PNL Târgovişte spune că ar fi trebuit ca „Zilele Cetăţii” să fie organizate strict pe caracterul istoric-turistic al oraşului, cu accent pe zona medievală şi pe zona de concerte pentru toate vârstele, care ar fi trebuit să aibă loc pe stadion, permiţând astfel accesul unui public numeros, care ar fi avut la dispoziţie condiţii bune de participare. În schimb, am avut manifestări cultural-artistice cât se poate de obişnuite!

„Îi felicit pe toţi primarii comunelor din judeţul Dâmboviţa pentru că au ajuns la performanţa de a se organiza la fel de bine ca Primăria Târgovişte, de Zilele Cetăţii, cu amendamentul că Târgovişte este municipiul reşedinţă de judeţ.

Căluşei şi bâlci la comune. Căluşei şi bâlci la Târgovişte. Tarabe cu chinezării la comune. Tarabe cu chinezării la Târgovişte. Corturi mai mici, mai mari, nimic standardizat, unele albe, unele roşii, unele mai murdare, unele foarte murdare puse pe spaţiul verde…

Fum de grătare în mijlocul oraşului, cu mese puse printre trandafiri, tot pe spaţiul verde…”, a punctat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

VIDEO

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu, mesaj de Ziua Internaţională a Romilor: Să sărbătorim acasă şi în sufletele noastre!

Publicat

pe

Astăzi – 8 aprilie, este Ziua Internațională a Romilor. Chiar dacă anul acesta evenimentul cade într-o perioadă nefastă pentru întreagă omenire, pentru toți europenii, pentru toți românii, Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, a ținut în mod deosebit să le transmită un mesaj membrilor comunităților de romi din județ. În momente că acestea solidaritatea, comunicarea şi respectul față de lege sunt esențiale.

Consideră liderul Partidei Romilor Dâmbovița că sărbătoarea romilor care, în anii trecuți, era petrecută în mod tradițional, în bucurie și încărcată de activități socio-culturale, acum în 2020, sub asaltul coronavirusului, trebuie să reprezinte pentru toți romii o zi de reflexie, o zi de calm, o zi în care să ne alimentăm speranțele și să ne pregătim pentru mâine.

„Astăzi, din punct de vedere istoric și social, este marcat un eveniment care ne-a consolidat existența ca etnie, ca tradiții, ca membri ai unei comunități care răspunde la orice chemare și care luptă pentru integrare, pentru normalitate și drepturile egale. Sărbătoarea noastră nu o putem marca, anul acesta, așa cum eram obișnuiți, cu mare bucurie, cu întâlniri, cu manifestări culturale și artistice, cu voie bună.

Pandemia ne obligă pe toți să stăm în casă, să comunicăm fizic cât mai puțin, să respectăm ordinele militare, toate dispozițiile ce vizează prevenirea răspândirii coronavirusul. Dar asta nu ne împiedică să sărbătorim în casele noastre, în sufletele noastre, să fim mândri că facem parte dintr-o comunitate care, în ciuda tuturor opreliștilor istorice, si-a păstrat tradiția și unitatea.

Vă urez tuturor «La mulți ani!». Fiți uniți și mândri că sunteți romi! Vă mai rog să respectați întocmai normele legale impuse de autorități. Tot ceea ce se face este pentru sănătatea noastră, pentru ordine și echilibru în societate”, este mesajul lui Tudorică Răducanu – președintele Partidei Romilor Pro Europa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrâni din Mircea Vodă, atacaţi în propria casă! Tâlharii au fost prinşi şi încarceraţi

Publicat

pe

Cine s-ar fi aşteptat că doi bărbaţi care pozau în indivizi de încredere, oneşti, muncitori, ar putea să se transforme, peste noapte, în tâlhari feroce? Şi totuşi aşa s-a întâmplat. Cei doi indivizi, care au desfăşurat activităţi sezoniere în zona Mircea Vodă, comuna Sălcioara, au luat ca ţintă un cuplu de bătrânei din respectivul sat din judeţul Dâmboviţa. Probabil, i-au filat pe cei doi vârstnici, au urmărit să vadă ce program au, tabieturile, cine îi vizitează, le-au scanat punctual întreaga activitate zilnică. Pentru ei erau cea mai uşoară pradă. Şi-au dat seama că bătrânii dispun şi de ceva bani din moment ce deţin şi un mic magazin.

În noaptea de 16 martie, şi-au pus mârşavul plan în aplicare. Au acţionat ca în filmele cu gangsteri periculoşi. Şi-au pus pe cap cagule, pentru a nu fi identificaţi şi au dat buzna peste cei doi soţi, în vârstă de 73, respectiv 83 de ani. Bătrânii au înlemnit când s-au trezit cu tâlharii în casă. Într-o atare situaţie, singura reacţie, aproape gest reflex, este de căuta să-ţi salvezi viaţa cu orice preţ.

Intruşii i-au bătut pe bieţii oamenii, cu sopul de a afla unde îşi ţin aceştia bunurile de valoare şi banii. Răufăcătorii au sustras din locuinţă suma de 20.000 de lei. La plecare, au luat din magazin şi câteva baxuri de ţigări.

După dispariţia lor în noapte, soţia a mai avut puterea să anunţe poliţia, să spună oamenilor legii ce li s-a întâmplat. Imediat, s-a alcătuit o echipă complexă, formată din criminalişti experimentaţi, şi s-a pornit pe urmele tâlharilor. Poliţiştii au adunat probă după probă, au audiat persoane, au puricat întreaga zonă. Toţi municitorii care la acea dată au desfăşurat anumite activităţi în zonă au fost trecuţi prin filtrul anchetatorilor. S-au deschis mai multe piste de cercetări.

În cele din urmă, laţul s-a strâns în jurul celor doi bărbaţi, unul de 31 de ani, din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, şi celălalt, de 33 de ani, din Gaujani, judeţul Giurgiu. Astăzi, tâlharii au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Răcari şi au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT