Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nu putem dezvolta oraşul Târgovişte, dacă nu ne uităm ce se întâmplă la alţii!

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a criticat astăzi, 12 septembrie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, administraţia publică locală, pentru faptul că nu are o strategie de punere în valoare a potenţialului turistic al oraşului fostă capitală a Ţării Româneşti.

Din punctul de vedere al liderului liberal, modul în care au fost gândite manifestările prilejuite de „Zilele Cetăţii” arată clar că, la Târgovişte, totul se face la întâmplare, nicidecum după un plan care să aibă ca finalitate crearea unui flux de turişti.

Cotinescu spune că oraşul Târgovişte nu va reuşi să se dezvolte, dacă edilii nu încep să se uite ce se întâmplă la alţii. Şi a dat ca exemplu municipiul Cluj-Napoca, unde s-au adus venituri în economia locală de 40 de milioane de euro la un singur eveniment, care a atras 300.000 de turişti!

„La Târgovişte, banii cheltuiţi de Primărie nu numai că nu s-au întors decât într-o mică măsură în bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turişti şi nu s-au adus bani în economia locală.

Se pare că am uitat că ne aflăm la 60 de km de zona Ilfov-bucureşti, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare week-end, pleacă sute de mii de persoane să cheltuie bani în toată ţara, mai puţin în Târgovişte.

Se pare că am uitat că suntem fostă capitală a Ţării Româneşti şi că avem un potenţial enorm de dezvoltare a turismului”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Preşedintele PNL Târgovişte spune că ar fi trebuit ca „Zilele Cetăţii” să fie organizate strict pe caracterul istoric-turistic al oraşului, cu accent pe zona medievală şi pe zona de concerte pentru toate vârstele, care ar fi trebuit să aibă loc pe stadion, permiţând astfel accesul unui public numeros, care ar fi avut la dispoziţie condiţii bune de participare. În schimb, am avut manifestări cultural-artistice cât se poate de obişnuite!

„Îi felicit pe toţi primarii comunelor din judeţul Dâmboviţa pentru că au ajuns la performanţa de a se organiza la fel de bine ca Primăria Târgovişte, de Zilele Cetăţii, cu amendamentul că Târgovişte este municipiul reşedinţă de judeţ.

Căluşei şi bâlci la comune. Căluşei şi bâlci la Târgovişte. Tarabe cu chinezării la comune. Tarabe cu chinezării la Târgovişte. Corturi mai mici, mai mari, nimic standardizat, unele albe, unele roşii, unele mai murdare, unele foarte murdare puse pe spaţiul verde…

Fum de grătare în mijlocul oraşului, cu mese puse printre trandafiri, tot pe spaţiul verde…”, a punctat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

VIDEO

ACTUALITATE

Unitățile de învățământ din Cândești și Nucet au trecut la cursuri online

Publicat

pe

Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a hotărât, în această seară, ca toate unitățile de învățământ din comunele Cândești și Nucet să funcționeze de acum înainte în scenariul 3 (online), având în vedere că rata de incidență a cazurilor COVID în cele două localități a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

De asemenea, au mai intrat în scenariul roșu de funcționare următoarele instituții de învățământ:

– Până la data de 02.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Şcolii Gimnaziale “I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 02.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasele a V-a – grupa 2, a VI-a – grupa 2, a VII-a – grupa 2, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Moreni vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasele a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasa I B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică” Târgovişte va funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasa a XII-a E din cadrul Colegiului Naţional “Constantin Carabella” Târgovişte va funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasa în regim simultan Pregătitoare + III din cadrul Şcolii Primare Mărunţişu Costeşti Vale (structură a Şcolii Gimnaziale Costeşti Vale) va funcţiona în scenariul 3.

În situaţia în care, până la datele menţionate, DSP Dâmboviţa nu semnalează niciun impediment, efectele prezentei hotărâri încetează şi activitatea claselor / unităţilor şcolare menţionate mai sus va fi reluată potrivit scenariului anterior.

Hotărârea C.J.S.U. nr. 54/19.10.2020 se modifică în mod corespunzător potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: 5 localități în scenariul roșu, 7 fără niciun caz COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

Cinci localități din județul Dâmbovița au depășit rata de incidență de 3 cazuri de infectare cu coronavirus la 1.000 de locuitori. În afară de Dobra, comună aflată în carantină și unde rata de incidență calculată raportat la ultimele 14 zile este 5,38/1.000 de persoane, pe listă regăsim, astăzi – 22 octombrie 2020: Cândești (3,72), Nucet (3,5), Glodeni (3,1) și Moțăieni (3,01).

La polul opus, adică localități unde nu s-a înregistrat, în ultimele 14 zile, niciun caz COVID, se află: Bărbulețu, Cojasca, Cornățelu, Gura Foii, Pietrari, Șelaru și Vârfuri.

CITEȘTE ȘI: Restricțiile COVID diferă în funcție de rata de incidență

În scenariul galben, adică incidență cazuri COVID peste 1,5/1.000 de locuitori, dar nu mai mult de 3/1.000 de persoane regăsim 28 de localități din județul Dâmbovița, între care municipiul Târgoviște (2,97) și orașele Fieni (2,31), Pucioasa (2,06), Titu (2,05) și Găești (1,66). VEZI INCIDENȚA PENTRU FIECARE LOCALITATE DIN DÂMBOVIȚA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!