Conectați-vă cu noi

POLITIC

Andrei Plumb vorbeşte despre unitate în PSD Dâmboviţa, dar ştie că este doar o poveste frumoasă…

Publicat

pe

Actualii lideri ai PSD Dâmboviţa nu înţeleg nici acum că în organizaţie lipseşte armonia, că relaţiile dintre membri sunt perimate din cauza jocurilor de interese, a orgoliilor şi competiţiilor pentru câştigarea unor funcţii vremelnice, dar care să le asigure ascensiunea către potenţialele demnităţi parlamentare, guvernamentale, în administraţie sau în diferite deconcenterate.

Andrei Plumb, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, prezent ieri la conferinţa de presă organizată la sediul partidului, a demonstrat că are un discurs cursiv, ştie să ascundă cu subtilitate adevăratele stări de fapt, ştie să divagheze pe teme ce ţin de unitate, solidaritate, doctrină etc.

Totuşi, dacă analizezi atent cele pe care le afirmă, constaţi că mai are scăpări de sinceritate, prin care comunică, intenţionat sau nu, faptul că lucrurile nu sunt chiar în ordine şi că, în PSD Dâmboviţa, nu este chiar liniştea pe care o promovează la nivel de discurs.

Replicile de genul „tentativă de competiţie internă”, când vorbeşti despre conferinţa de alegeri democratice, sau „să nu creadă colegii noştri care discută cu dumnealui, cu Ţuţuianu, că sub o formă sau alta suntem străini de aceste jocuri care nu au decât un rol de destabilizare a organizaţiei” sunt o dovadă clară că există animozitate în partid.

Altă exprimare care arată o stare de nemulţumire, de tensiune: „Am constatat cu toţii, cu mare încredere, că avem o nouă conducere sub îndrumarea primarului Daniel Cristian Stan, care, desigur, spune că se regăseşte în rândurile PSD Dâmboviţa şi că, de data acesta, va face o figură frumoasă la alegerile prezidenţiale, atât în turul unu cât şi turul doi”.

S-ar deduce că primarul Daniel Cristian Stan nu prea ar fi social-democrat şi că a fost de vină pentru scorul prost scos în Târgovişte la alegerile europarlamentare din luna mai. A uitat toată lumea de mitingul cu parolă care a blocat oraşul, care a scos la vedere forţele de ordine publică, iritând la maximum cetăţenii şi determinându-i să sancţioneze electoral PSD.

Au fost uitate şi lacunele de expunere a mesajului către alegători, conflictele din interior, care i-au înmuiat chiar pe activiştii PSD, lipsa de transparenţă şi lista ar putea continua…

Dâmboviţa

Oana Vlăducă, deputat: Datoria noului Guvern este să redea României statutul de țară sigură

Publicat

pe

de

PSD a pierdut puterea într-un mod rușinos pentru partidul căruia și cei mai aprigi adversari îi recunoșteau, în trecut, tocmai capacitatea de a guverna. Amatorismul amestecat cu minciună, aroganța amestecată cu nepricepere au creat o situație fără ieșire pentru doamna Dăncilă. În context, arderea tuturor căilor de dialog au transformat partidul într-o țintă sigură la votul moțiunii.

PRO ROMÂNIA și-a respectat angajamentul și a fost principalul actor politic în acest demers. Am spus în repetate rânduri că guvernarea asta „pe bâjbâite” trebuie să înceteze și am oprit-o. Următorul pas este infinit mai greu: restabilirea unui echilibru socio-economic vital, garantarea siguranței personale a cetățenilor și poziționarea corectă în relația cu instituțiile internaționale.

Îngroparea oricărei predictibilități fiscale de către PSD trebuie rapid corectată, iar prioritatea ZERO este bugetul pe anul viitor. Abia acum vom filtra sloganurile și discursurile din Opoziție și vom afla dacă cei care-și asumă guvernarea sunt și pregătiți pentru asta.

Datoria noului cabinet este să redea României statutul de țară sigură.

Oana Silvia Vlăducă,
Deputat PRO România de Dâmboviţa

Citește în continuare

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte: PSD s-a depărtat prea repede de cele promise

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, unul dintre cei mai vocali lideri liberali dâmboviţeni, a făcut astăzi o scurtă analiză a eşecului guvernării PSD, a motivelor care au condus la pierderea puterii de către social-democraţi.

În opinia acestuia, PSD, care a câştigat alegerile în 2016 bazându-se pe un program de guvernare bine prezentat şi nuanţat, s-a depărtat prea repede de cele promise, de proiectele pe care le-a clamat. Ba chiar au urmat o succesiune de anomalii care au bulversat politica românească prin demiterea propriilor guverne, vezi eliminarea cabinetelor Grindeanu şi Tudose, şi remanierea pe bandă rulantă a zeci de miniştri.

„În trei ani de zile, au legiferat împotriva propriului popor, dar în favoarea unor colegi de partid. S-a ajuns ca 20.000 de infractori să fie eliberaţi din închisori. Mulţi dintre aceştia au recidivat în cel mai scurt timp”, a spus Aurelian Cotinescu.

Politica externă dusă de PSD a fost una stângace, neinsipirată, pornind de la intenţia de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, fapt care a inflamat lumea arabă. Apoi, nominalizările pentru funcţia de comisar european. Rovana Plumb şi Dan Nica, două propuneri care au fost respinse de Comisia Europeană.

A mai vorbit liderul PNL Aurelian Cotinescu despre decredibilizarea instituţiilor statului, prin politizare excesivă, prin numirea în unele funcţii deosebit de importante a unor oameni de proastă calitate, slabi profesionişti.

„PSD a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, iar acum România este în situaţia de a avea o nouă perspectivă, de a îşi reaşeza viitorul pe alte baze. Câştigătorul moţiunii de cenzură este poporul român”, a adăugat preşedintele PNL Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web