Conectați-vă cu noi

POLITIC

Andrei Plumb vorbeşte despre unitate în PSD Dâmboviţa, dar ştie că este doar o poveste frumoasă…

Publicat

pe

Actualii lideri ai PSD Dâmboviţa nu înţeleg nici acum că în organizaţie lipseşte armonia, că relaţiile dintre membri sunt perimate din cauza jocurilor de interese, a orgoliilor şi competiţiilor pentru câştigarea unor funcţii vremelnice, dar care să le asigure ascensiunea către potenţialele demnităţi parlamentare, guvernamentale, în administraţie sau în diferite deconcenterate.

Andrei Plumb, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, prezent ieri la conferinţa de presă organizată la sediul partidului, a demonstrat că are un discurs cursiv, ştie să ascundă cu subtilitate adevăratele stări de fapt, ştie să divagheze pe teme ce ţin de unitate, solidaritate, doctrină etc.

Totuşi, dacă analizezi atent cele pe care le afirmă, constaţi că mai are scăpări de sinceritate, prin care comunică, intenţionat sau nu, faptul că lucrurile nu sunt chiar în ordine şi că, în PSD Dâmboviţa, nu este chiar liniştea pe care o promovează la nivel de discurs.

Replicile de genul „tentativă de competiţie internă”, când vorbeşti despre conferinţa de alegeri democratice, sau „să nu creadă colegii noştri care discută cu dumnealui, cu Ţuţuianu, că sub o formă sau alta suntem străini de aceste jocuri care nu au decât un rol de destabilizare a organizaţiei” sunt o dovadă clară că există animozitate în partid.

Altă exprimare care arată o stare de nemulţumire, de tensiune: „Am constatat cu toţii, cu mare încredere, că avem o nouă conducere sub îndrumarea primarului Daniel Cristian Stan, care, desigur, spune că se regăseşte în rândurile PSD Dâmboviţa şi că, de data acesta, va face o figură frumoasă la alegerile prezidenţiale, atât în turul unu cât şi turul doi”.

S-ar deduce că primarul Daniel Cristian Stan nu prea ar fi social-democrat şi că a fost de vină pentru scorul prost scos în Târgovişte la alegerile europarlamentare din luna mai. A uitat toată lumea de mitingul cu parolă care a blocat oraşul, care a scos la vedere forţele de ordine publică, iritând la maximum cetăţenii şi determinându-i să sancţioneze electoral PSD.

Au fost uitate şi lacunele de expunere a mesajului către alegători, conflictele din interior, care i-au înmuiat chiar pe activiştii PSD, lipsa de transparenţă şi lista ar putea continua…

Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa, vot unanim pentru susţinerea lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului

Publicat

pe

În această seară, sub conducerea deputatului Corneliu Ștefan, președintele organizației, a avut loc o Conferință extraordinară a PSD Dâmbovița. Printre multe alte probleme dezbătute, liderii social-democrați au decis să dizolve Biroul organizației PSD Crevedia, coordonată până la acest moment de Mihai Drăgan, pus în această funcție de Rovana Plumb și echipa ei.

Liderul demis de la Crevedia şi-a căpătat antipatia colegilor printr-o serie de reacţii neadecvată pe grupurile de comunicare ale partidului. În locul său, a fost numit președinte interimar Florin Petre.

S-a mai stabilit ca purtător de cuvânt al PSD Dâmbovița să fie numit fostul jurnalist de la Minisat – Cosmin Cozma, actualmente angajat în cadrul Primăriei Târgoviște. De asemenea, preşedinte interimar al organizaţiei de Tineret a fost numit Vlăduţ Nicolae – consilier judeţean şi administrator public al comunei Aninoasa.

La aceeași întâlnire, social-democrații dâmbovițeni, în unanimitate, au votat susținerea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat. S-a stabilit și numărul de delegaţi care vor participa la congres: 53.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputat PNL: Nu trebuie să cădem în extrema să credem că toţi primarii PSD sunt nişte nenorociţi!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, spune că nu există blat între PNL şi PSD, aşa cum se vehiculează în spaţiul public. Dimpotrivă! Liderul Ludovic Orban nici măcar nu acceptă să stea de vorbă cu vreun reprezentant la vârf al social-democraţilor. Ideea blatului, crede Cezar Preda, este vehiculată întrucât convine cuiva.

„România este în criză politică, nu este niciun dubiu. Toţi vor ceva diferit. PNL nu avea altă alternativă decât să încerce să scurteze această criză politică prin metode care pot fi comentate, analizate, criticate, lăudate.

De ce credem noi că trebuie scurtată criza asta, să nu o lăsăm până în decembrie? Un guvern interimar este lipsit de prerogative puternice, şi v-aş enumera numai două: nu poate să proroge nicio fantezie pe care o crează Parlamentul şi nu poate să facă rectificări. Este adevărat că spiritul Constituţiei noastre nu este să fac ceva ca să împiedic guvernarea.

PSD nu face bine că se agaţă de puterea parlamentară pe care o are. A venit un moment când orice partid poate să ajungă în groapă. PSD este în fundul sacului, prin ororile proprii… Este clar că este la un minim. Retrage-te, reconstruieşte, rebranduieşte… Dar, nici nu trebuie să cădem în extrema să spunem că, din 2.000 de primari ai PSD, toţi 2.000 sunt nişte nenorociţi şi eu trebuie să mă aliez cu USR să-i batem. Ori fi nenorociţi o mie şi ceva, dar restul? Ne vor bate, cum or să-i batem şi noi. Din cei 1.200 de primari câţi avem, în 700-800 de localităţi îi batem din primul tur cu peste 50%. Politica nu se face cu alb imaculat şi cu negru. Se face undeva pe la mijloc.

PNL nu va face niciun cadou. PNL va candida singur. Primarul general al Capitalei poate să fie preşedintele României peste 5 ani. Ce, noi facem cadouri? Dacă sunt mulţi, să o bată ei pe Firea. Dacă nu, o batem noi şi eu cred că o batem noi”, a declarat deputatul PNL Cezar Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT